Szaklapszemle részletek-Vonatkozások I.-Csúsztatás vagy tájékozatlanság?

Dátum 2009.04.1. 18:32:32 | Téma: Európai Méhész hírei


Monsieur Bencsik szokásos francia szaklapszemléje - amely "természetesen" nem nélkülözi az általa oly nagyon nem kedvelt, "monopolhelyzetű", mi több, a főhatóságokkal gyanúsan jó viszonyt ápoló OMME éles kritikáját- példaként hozza fel két, ott forgalomba került méhtápszer, valószínűleg virágporpótló interjúszerű, tárgyilagos bemutatását. Ezt ellentétbe állítja a hazai (megint csak számára bosszantóan, monopolszerű) egyetlen hazai szaklap gyakorlatával.Ha nem vette volna észre, számára csak jelzem, lassan 20 éve nálunk is piacgazdaság van, annak összes előnyével és árnyoldalával. Ebbe belefér, hogy az előállító, természetesen terméke összes vélt vagy valós előnyeinek kidomborításával, népszerűsítő cikke(ke)t tegyen közzé. Feltételezem, B.J. a Dr.Abdi Saffari által jegyzett, " A méhek ideális táplálása" c. írására (Méhészet, 2008. október, 22 - 23. o.) gondolt. Figyelmét azonban elkerülte (meglehet, nemcsak az övét), hogy itt szó sincs szerkesztői interjúról, pláne igazságosztásról, értékelésről, hanem ez, ahogy az nálunk jogszabály által előírt, (X) jelzéssel ellátott termék-népszerűsítő írás, tulajdonképpen hosszabb, fizetett hirdetés.
Hogy a kétségkívül makro méretűre sikeredett chipek beszerzését,előállítójuk kiválasztását, a szerző által vélelmezett esetleges összefonódást illeti, az érinterttek, akik amúgy nem szorulnak a védelmemre, gondolom, mindezekről tájékoztatást adnak (bár ez nem a külföldi ellendrukkerekre tartozik).
Személyemet illetően: rövid időszaktól eltekintve, soha nem tartoztam a mindenkori méhészegyesület vezetésébe, így "körlevelet" sem szerkeszthetek.Véleményem azonban mindenkor vállalom, bár...aquilla non captat muscas (ami latinul annyit tesz, a sas nem kapkod legyek után, vagyis nem kell minden jelentéktelen dologgal foglalkozni, másként: a kutya ugat, a karaván halad).
Dr.Tóth György


Idézet:





Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=368