Tisztelt Méhésztárs!Az OMME HAJDÚ-BIHAR MEGYEI Szervezete utazást szervez.....

Dátum 2009.04.10. 21:53:51 | Téma: Európai Méhész hírei


Tisztelt Méhésztárs!

Az OMME HAJDÚ-BIHAR MEGYEI Szervezete utazást szervez az APIMONDIÁRA, Montpellierbe 2009 szeptember 12 és 20 között.Az alábbiakban ismertetem a tervezett programot:

szept.12. 18.óra Indulás Debrecenből,Ausztrián át Firenzébe.
szept.13.Érkezés után városnézés,terv szerint múzeumlátogatással(
Michelangelo:Dávid szobor stb.)Szállás Firenzétől kb. 50 km.-re.Vacsora a szállodában.
szept.14. Kora reggel indulás Faenzába.Itt a LEGA méhészeti eszközgyár megtekintése,majd továbbutazás Montpellierbe. Érkezés este a szállásra.
szept.15. Városnézés Montpellierben.A történelmi belváros sikátorokkal,palotákkal,Saint Pierre katedrális,Comédie tér.Mare Nostrum tengeri akvárium megtekintése,fürdőzés a Földközi tengerben.Alternatív programként a nyugati világ legrégebbi ,ma is működő orvosi egyeteme a botanikuskerttel, vagy a nimesi Pont Du Gard (római kori híd és vízvezeték megtekintése).Szállás Montpellierben.
szept.16.API EXPO megtekintése.Kb.6000 m2 a kiállítótér,ez egész napos program.Szállás Montpellierben.
szept.17.Hajnalban indulás Párizs felé,útközben a versaillesi kastély (Trianon) meglátogatása. Szállás Párizsban.
szept.18-19.Egész napos városnézés Párizsban.Jézus Szíve Katedrális (Párizs panorámája),Notre Dame Katedrális,Szajna part,Champs Elysées,Diadalív,Eiffel-torony,Invalidusok dómja (Napóleon síremléke),Tuilériák kertje,Louvre (Mona Lisa, az Írnok ókori egyiptomi faszobor,Milói Vénus, stb).
Indulás haza kb.20.órakor,érkezés 20.-án este kb. 20-22 óra között.
Részvételi díj: 2 ágyas elhelyezés esetén: 126.000.-130.000.Ft.között.Jelenleg van folyamatban a montpellieri szállás lekötése,ez befolyásolja az árat,azonban az API EXPO belépődíját április 30-ig át kell utalnunk,mivel májustól a belépődíj 25 euróról 35 euróra nő,így a kiértesítést el kellett kezdenünk.Több meglepetés nincs, és mire TE, kedves méhésztárs,megkapod a levelet,a szállás meglesz, a konkrét árat a levél végén olvasható telefonszámon megtudod.
3 ágyas elhelyezés esetén: 117.000.-121-000.Ft. között,a fentiek szerint.
A részvételi díj tartalmazza a következőket:
-1 éjszakai szállás Firenze környékén 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban,vacsorával.
-3 éjszakai szállás Montpellierben 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban,reggelivel
-2 éjszakai szállás Párizsban,metróközeli szállodában,2-3 ágyas zuhanyzós szobákban,reggelivel
-autóbusz-gépkocsivezetők költségei, autópálya és parkolási díjak
-magyar nyelvű idegenvezető
-betegség-,baleset-,és poggyászbiztosítás
A díj nem tartalmazza a különféle belépődíjakat,ami az eddigi kalkulációk szerint max.100 euroig mehet el,ebben benne van az Apimondia 25 euros és a Trianon kastély kb.30 euros belépődíja is.

Készítettünk egy rövidebb,csak Montpellierbe és vissza útitervet is,azonban ennek díját nem sikerült 90.000.Ft. alá szorítani,ezért, ha valaki ezt választaná,kérem,jelölje meg,hogy vállalja-e a hosszabb utat,amennyiben nem lesz meg a rövidre a kellő létszám.Sajnos,nagyok a távolságok,ez nagyban befolyásolja az autóbusz költségeit.
A hosszabb út egy nappal rövidíthetö,ez kb 10-12.000 Ft költségcsökkenéssel jár,ez esetben azonban biztosan elmarad a Louvre meglátogatása és még egy-két látnivaló a felsoroltak közül.

Tisztelt Méhésztárs!

Csak néhány bátor egyesület kezdett látogatást szervezni az APIMONDIÁra.Mindnyájuk programját ismerem.Mindnyájan készségesen adták át a rendelkezésükre álló információkat,ahogy én is Nekik.Programunk nagy körültekintéssel készült,az eddig ismertek közül a leggazdagabb,legtöbb látnivalót kínáló.Az árakat összehasonlítva a szaklapban megjelent,valamint az OMME honlapján
látható kirándulások proramjaival,figyelembevéve,
hogy Debrecen legtávolabb esik Montpelliertől,mégpedig többszáz km-el,bátran állítom,hogy versenyképes a többi szervező programjainak díjával.Nem kritizálni és nem bántani szándékozom a többi szervezőt. Aki nekiáll utat szervezni 40-50 főre,az tudja mennyi munka van mögötte.Tisztelet valamennyiüknek.Az árat sok-sok erőfeszítéssel a fentiek szerint sikerült kialakítani.Kirándulásunk három utat foglal magába:egy olaszországi üzemlátogatást és városnézést,az APIMONDIA megtekintését városnézéssel,tengerparti fürdőzéssel és Párizs fő látnivalóinak megtekintését, nem hagyva ki a nemzeti tragédiánkat jelentő Trianon palota meglátogatását.Gondoljátok át,három különálló út mennyibe kerülne, beleférne-e egy évi programba és láthattok-e mostanában APIMONDIÁT.
A szervezés során felmerült partner egyesülettel közös út megvalósítása.Bízva az előzetes szóbeli felmérés során tapasztalt érdeklődésben,továbbá,mivel a programjuk másabb jellegű,végül mert az odautazás további költséget jelentene,önálló út szervezése mellett döntöttünk.
A méhésztársak fejével tudok gondolkodni,így tárom elétek a programot.A pénztárcákkal mindenkinek magának kell számot vetni.A szervezés során tett erőfeszítések alapján állíthatom,ennél olcsóbban ennyi látnivalót nemigen lehet besűríteni egy franciaországi kirándulásba.Az árak 40 főre vannak kalkulálva,az autóbusz 45 férőhelyes.20 házaspár elég a megvalósításhoz.Én már jártam Apimondián,2003-ban Ljubljanában.Életreszóló emlék.
Olaszországba Ausztrián át megyünk, így lehetőséget látunk Dunántúli méhésztársak útközbeni csatlakozására,ha marad hely.Elvben 48 főig van autóbuszférőhely.
Mint fentebb írtam,az API EXPÓRA a belépök árát (25 euro/fő április 30-ig át kell utalni,ezért jelentkezéseteket április 25-ig várjuk,50.000 ft/fő befizetésével, mely a helyfoglalást biztosítja és az APIMONDIA belépődíját és a szállásfoglalást garantálja.Ezt Pacsmag László egyesületünk pénztárosa bonyolítja, személyesen,vagy átutalással.Tel.:06-20-340-8629.További információ nálam kérhető,tel.:06-70-261-0925. Várunk benneteket,jelentkezzetek!
Üdvözlettel Sápi László az OMME HBM-i szerv.,a debreceni Őrösi Pál Zoltán méhészegyesület és a Hajdúszoboszlói méhészegyesület nevében.








Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=371