Méz inhaláció a csecsemők és gyermekek asztmatikus megbetegedéseire

Dátum 2011.01.28. 9:15:05 | Téma: Európai Méhész hírei


Méz inhaláció a csecsemők és gyermekek asztmatikus megbetegedéseire

A méz inhalációja effektív és biztonságos eljárás a gyenge és közepes asztma rohamok kezelésére csecsemők és kisgyermekek esetén.

Rhman Mohamed Abdul, Ain Shams University Abbasia, Orvosi fakultáns, Kairo, Egyiptom konferencián bemutatott előadása alapján fordítottuk

A mézet régóta a meghűléses és köhögéses megbetegedések házipatikai szerének tarják. Az inhalációként történő felhasználása is hosszú időre nyúlik vissza. Ez a módszer különösen hatásos a felső légúti megbetegedések kezelésekor.

Cél: Az egyiptomi munkában a porlasztott méz asztmatikus megbetegedésekben szenvedő csecsemők és gyermekek hatását vizsgálták.

Módszertan: Szülői beleegyezéssel 300 különböző fokban asztmatikus rohamokkal rendelkező csecsemő és gyermek vett részt a klinikai vizsgálatban. Az átlagéletkor 2.49 ± 3.02 év volt, a fiú lány arány 1.2 : 1 volt. Minden gyermek 30 percig méz ködöt lélegezhetett be (angolul Bee Honey Nebulization). Sem kortikoszteroideket, sem hörgőtágító gyógyszereket nem kaptak. A szervezet válaszát 60 perccel később mérték le: vizsgálták a légzési frekvenciát, a szívfrekvenciát (pulzust), Oxigén telítettséget a teremben. A gyermek légszomját, tüdőmozgást is figyelték.

Eredmények: A terem oxigéntartalma szignifikánsan emelkedett, mind a pulzus, mind a légzési frekvencia jelentősen csökkent. A légszomj 94%-ban javult. 35 %-ban eltűnt, míg 31 %-ban javult a mellkasi zihálás. 6 betegnél megszakították a kezelést az asztmatikus roham fenmaradása miatt.

A kezelés ideje alatt, ill. azt követően a száraz köhögés 78,7 % ban produktívvá vált, míg 2 %-ban nehéz köhögést váltott ki. A váladékok eltávoztával majd minden páciens állapota jelentősen javult. A két százalékos nehéz köhögésen kívül a méz inhalációja más mellékhatást a kezelés nem váltott ki.

Következtetés: A méz inhalációja effektív és biztonságos eljárás a gyenge és közepes asztma rohamok kezelésére csecsemők és kisgyermekek esetén.

Forrás:apiterapia.hu



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=509