Tájékoztatom Kecskemét város lakosságát.

Dátum 2011.07.8. 20:04:00 | Téma: Hírek



Fotó nem a helyszínen készült !Illusztráció.
Tájékoztatom Kecskemét város lakosságát arról, hogy a méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) II. Fejezet 17. § (1) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága (a továbbiakban: Igazgatóság) a R. II. Fejezet 16-20 §-ai és a III. Fejezet 23-29 §-ai szerint 2011. június 30. napjától részleges városi zárlatot rendelt el.
A részleges városi zárlat elrendelését az indokolta, hogy az Igazgatóság a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságának vizsgálati eredménye alapján Kecskemét, 0403/34 hrsz. (Kőrösi hegy) alatti telephelyen tartott méhállományban nyúlós költésrothadást állapított meg.
A méhbetegség megállapítását követően – a helyi zárlat alá vont fertőzött méhészet körül legalább öt km-es sugarú kör által határolt területre – a kerületi főállatorvos községi zárlatot köteles elrendelni. A kerületi főállatorvos a betegség felszámolását a hatósági állatorvoson (Dr. Dajka Gábor hatósági állatorvos) és a méhegészségügyi felelősön keresztül irányítja.
Kecskemét, 2011. július 7.
Dr. Metzinger Éva
jegyző



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=597