Stencli Ferenc vagyok, üdvözlöm Önt méhészetünk honlapján.

Dátum 2011.11.21. 20:48:40 | Téma: Európai Méhész hírei


Családi hagyomány nálunk a méhészkedés, a méhek szeretete. Ahogy hallottam, dédnagyapámnak kasos méhese volt. Nagyapám méhesére már emlékszem, ez a kis patakhoz lenyúló kert szélén állt, Nagyboconádi kaptárakban. Kiskölyök koromban - 60-as évek elején - szüleimmel a Börzsöny nyugati lankáin lévő méhesünkben pergettünk. Családi események voltak ezek, feledhetetlen emlékekkel.

Én 1986 óta gyakorlom e mesterséget, kisebbik fiam pedig most döntött úgy, hogy folytatja a családi hagyományt.

Méhészetünk a csodálatos Ipoly-völgyben helyezkedik el, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz kapcsolódik. Méhészeti termékeink részben ennek, nagyobbrészt az alkalmazott kaptárainknak köszönhetően kiváló minőségűek. Méheinket rakodókaptárakban tartjuk, a méztermeléshez szűzlépes hízlaltkeretes mézkamrákat használunk, mely szűzlépek által a megtermelt méznek egyedülállóan tiszta színe, íze és illata van. A szűzlépek előnye, hogy azokba soha nem petézett az anya, így bábing, és egyéb szennyeződésektől mentesek a lépek. Ám van egy ennél is fontosabb szempont: a méz szermaradvány-mentessége! Ezek a szűzlépek soha nem találkoznak a méhcsalád egészségének megőrzése miatt szükségszerűen alkalmazott vegyszerekkel, így a belőlük pergetett méz garantáltan vegyszermentes! Ezt másfajta kaptárral nem lehet megvalósítani. A különböző kaptárakban megtermelt mézek minősége között ezért van nagy különbség, és nem igaz az a vásárlói mondás, "méz-méz, mind egyforma", hiszen külsőre sem az, hát még beltartalmilag!
A szennyezésmentes környezet, az alkalmazott kaptártípus, a méhészeti technológia és eszközök együttesen garantálják vásárlóink számára a megbízható minőséget!

Kiváló termékeinket 2003-óta a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás által ellenőrzött mézkiszerelő kisüzemben üvegezzük és csomagoljuk. Az állami hatóságok általi rendszeres mintavételes mézellenőrzés garanciát, biztonságot nyújt a vásárlóinknak.

Tevékenységemhez kapcsolódóan rendelkezem méhész szakmunkás, méhegészségügyi szakértői, bioméhész és élelmiszerhigiéniai szakvizsgákkal.

Termékeink között megtalálják a különböző fajtamézeket, a propoliszt, virágport, méhpempőt, méhviaszt.

Látogasson el hozzánk, válasszon minőségi termékeink közül!




Elérhetőségeink


Cím: 2628 Szob, Akác u. 11.

Telefon: 0627/372-289 (otthoni)

Mobil: +3670/295-3465 (Stencli Ferenc)

+3670/321-9579 (ifj. Stencli Ferenc)

e-mail: stencli.ferenc@gmail.com


Stencli Ferenc méhész


További érdekes olvasmányok az oldalon
http://www.stenclimeheszet.hu/index.php/bemutatkozas/55-mehesrl-mehesre



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=634