Hogyan tovább ?

Dátum 2011.12.1. 11:52:03 | Téma: Nyírmártonfalva

Kiszélesedni látszik a pénzügyi pánik. Nem vagyok híve a Miniszterelnök összeesküvés elméletének, mégis, úgy tűnik, egyes elemek megpróbálják "megédesíteni" Karácsony ünnepét Európa-szerte.


Nézem a híreket, hitetlenkedve, elkeseredve. Egyes nagy bankok már az Euro övezet széthullásának esetére készítenek vészforgatókönyveket. Beárazzák az egyes nemzeteket, mintha csak egy raktár polcain levő, elfekvő, kiárusítandó készlet lenne.
Országokat(manapság NEM divatos szóval élve:nemzeteket) minősítenek le. Az állampapírok óriási kamatokkal kelendőek csak. Európa a látszat szerint nem tanult a 2008-as összeomlásból. Újra fiktív pénzek, feltételezések, pánikreakciók döntenek az emberek életéről. Vészesen fogy az élelem, a víz, az energia. Nyakig eladósodott országok próbálják az összeomlást újabb kölcsönök felvételével elkerülni. A termelés ugyanakkor hanyatlik.
Nem tanultunk volna az első és a második világháborút megelőző gazdasági válságokból? Vagy a 2008-asból? Nem tudom. Azt látom, hogy káosz közelít. Körvonalazódik egy újra megosztott Európa. Csak most nem ideológiailag és nem a fegyverek erejével történik a megosztás. Mert már nincs vasszigor. Nem lehet lázadni(nem is kell!A vérontás felesleges!), mert a kormányok jönnek-mennek. Nincs ideológia, amit meg lehetne cáfolni. Csak a pénz van és a mögötte álló termelés, gazdasági erő. Az aranyborjút újra trónra emelték. És most ekörül a bálvány(a pénz) körül táncolunk újra. Emberség? Szeretet? Könyörület? Hol van már! Logika? Józan ész? Nem. Csak a pénz.
Karácsonykor egy gyertyát fogok gyújtani külön a világért. Azért az emberi világért, ami hosszas téli álomba merült.

-xyz-
Témához névtelenül és regisztrálás nélkül, itt tudsz hozzá Szólni




Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=641