Józsi bácsi véleménye a fészről, lássuk igaza van ?

Dátum 2013.03.14. 18:35:42 | Téma: Európai Méhész

Mielőtt elkezdenétek olvasni, ma este még feldobok egy dolgot :)
Van aki ismeri, van aki nem, Józsi bácsi 80 éves, én nagyon kedvelem szókimondását ,mert bizony valljuk meg sokszor igaza van :)

Szóval aki e sorokat elolvassa nincs más teendője Itatón ötletelni vagy megosztania,hátha ő lesz az első ötletével :) hajrá,
ötleteket ,ilyen -olyan féle fajta itatókat várok imcsi72@gmail.com -ra
Akár ezer oldal leírás is jöhet hozzá :)

És most hagylak olvasni :)


Bencsik József

Kedves Imre Barátom !
Ismét jelentkezek újabb elgondolásokkal. Az idő ugyan halad de a tavasz errefelé még mindig nem közeledik. Az országban északon helyenként 30 cm hó, holnap talán ide is megjön. Az első kaptárbontást se tudtam megcsinálni.
Újabban olvastam (Méhészet 13/03 Szekszárd-on) az OMME meg akarja vásárolni a Méhészet szaklapot. Vajon megvásárolnák a szerkesztőséget is? Vajon azok is eladók és meg is vásárolhatók ? Nem de job lenne egyszerre két sajtó orgánum az országban, akik versenyben állnának egymással szemben: ki tud jobbat, többet tenni a szakma érdekében? Abban is csak reménykedek hogy alapvető változások várhatok a közeljövőben, nem csak a szakma gyakorlatában, hanem az értesülések áramlásában is.
Továbbra is az az érzésem , hogy a “fészbuk” divatba jött értesülés forgalmi szokások közel sem felelnek meg a méhésztársadalom tájékozódási szükségletek sujának elviselésére, kielégítésére. Francia tapasztalatok szerint lehet ugyan hatalmas tüntetésekre, zenekoncertekre, táncoló, kávézó, találkozókra, akár bu....... Ez törölve :) szerk. . . a tagokat tömegeket meghívni, lehet hőbörögni is, mindez azonban csak egy villanás, szappan buborék, csak üresség legfeljebb halvány emlék. Semmi tartós szervezettségi igény, semmi tényleges szolgálat? Az a benyomásom, hogy az olyan kezdeményezés ajánlatok amelyek erőfeszítéseket, idő és munkabefektetést igényelnek, azok a fészbukon eleve sikertelenségre ítélve! Hogy ez a benyomás mennyire valós, csinálhatunk bizonyító kísérletet is, gyakorlati téren:
A közelmúlt írásaimban a méhcsalád, vízellátása, itatók, vízminőség volt a téma! Mi történne ha a fészbuk társaidat fölhívnád egy versenyre. Tervezzünk, kivitelezzünk egy ideális méhitató tálcát, ( No persze nem olyan Nagy Ernyei fajta egytonnásat, Méhészet 2013/03, oldal 13) közöljük elgondolásainkat terveinket azokat egymás között, hasonlítsuk össze az eredményeket, vitassuk meg előnyeiket, válasszuk ki a közülük a legjobbat , első lépésben. Célirány annak gyártása, forgalmazása EU szerte. Annak érdekében magam is elszegődöm például a nyertes itató külföldi ismertetésben mint ahogy megtettem azt a Favus lépek esetében. Aki nem mer, az nem nyer!
Egy ilyen kezdeményezés várható eredménye = O. Még csak vissza se hatnak! Következés képpen erőfeszítést igénylő fészbuk nem más mint üres visszhang nélküli esemény. Holott kincsek heverhetnek a fészbuk utcák porában.
Természetesen leközölhető e levelem akár részlegesen akár égészben a fészbuk társak között is!
Bátorító üdvözlettel : Józsi Bácsi



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=724