A méhpusztulás okai és az ellenük tehető lépések

Dátum 2013.04.9. 16:17:12 | Téma: Hírek

Forrás : Greenpeace

jelentés bemutató:
2013.04.09.
Helyszín: Budapest, Paulay Ede utca 55
Ismertető:
A Greenpeace nemzetközi tudományos jelentést állított össze a méhpusztulás mértékéről és okairól. A jelentés tanulsága szerint a méhpusztulás egyik legfontosabb és legkönnyebben megváltoztatható oka a veszélyes mezőgazdasági vegyszerek, például a neonikotinoidok használata.
Az Európai Unió most tervezi három neonikotinoid betiltását, amit a magyar kormány jelenleg ellenez. A tanulmányt az egyik szerző, Simon Gergely vegyianyag-szakértő mutatja be április 9-én kedden 11 órakor, a Loffice zöld irodaházban, Paulay Ede utca 55-ös szám alatt.
A Méhpusztulás - az európai beporzó rovarokra és mezőgazdaságra fenyegető veszélyek című tanulmány szerint a méhpusztulás az élősködők és fertőzések terjedése, a nagyüzemi mezőgazdaság és a klímaváltozás következményeire vezethetőek vissza. A tét hatalmas, hiszen a beporzóknak köszönhetünk minden harmadik falat ételt, a mezőgazdaságban végzett „munkájuk” gazdasági értéke pedig uniós szinten a legújabb kutatások szerint évente 22 milliárd euróra becsülhető.
A tudományos jelentés kiadásával a Greenpeace elindította az európai szintű kampányát a méhek és az általuk beporzott növényekre épülő mezőgazdaság megmentéséért.
Nyilatkozó:
Simon Gergely, Greenpeace vegyianyag-szakértő, +36 20 252 9212, gergely.simon@greenpeace.hu Más kérdésekben:
Vay Márton – Greenpeace Magyarország, médiás: +36 20/52-53-500 marton.vay@greenpeace.hu


Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=733