FKERES függvény


A függvénnyel egy tartomány első oszlopában kereshet, és eredményül megkaphatja a találatnak megfelelő sorban akármelyik cella értékét.

Formai előírás (Szintaxis):

FKERES(keresési_érték; tábla; oszlop_szám; tartományban_keres)

Keresési_érték:
A táblázat első oszlopában keresendő érték. Ha a keresési_érték kisebb, mint a tábla első oszlopának legkisebb értéke, akkor az FKERES a #HIÁNYZIK hibaértéket adja eredményül.

Tábla:
Az adatokat tartalmazó cellatartomány. A függvény a kis- és nagybetűk között nem tesz különbséget.

Oszlop_szám:
Annak az oszlopnak a sorszáma, amelyből az eredményt meg akarja kapni. Ha az oszlop_szám értéke egynél kevesebb, akkor a függvény az #ÉRTÉK! hibaértéket adja eredményül. Ha nagyobb, mint a tábla oszlopainak száma, akkor a függvény a #HIV! hibaértéket adja eredményül.

Tartományban_keres:
Nem kötelező megadni. Logikai érték, amellyel a függvényhez pontos vagy megközelítő keresést írhat elő. Ha a tartományban_keres értéke IGAZ vagy hiányzik, akkor a visszaadott érték megközelítő lehet. Ebben az esetben a táblázat első oszlopának növekvő sorrendben rendezettnek kell lennie.
Ha a tartományban_keres értéke HAMIS, a tábla első oszlopában szereplő adatoknak nem kell rendezettnek lenniük, és a függvény a pontosan megegyező első értéket keresi meg.

Példát megnéz, vagy letöltPélda

Forrás: EXCEL súgója, saját szavakkal. Békéscsaba, 2003-13. Párzsa László @ Vissza az előző oldalraElőző oldal