Elterelés

megelőző-felvilágosító szolgáltatás

 

Helyszíneink:

1035 Budapest, Váradi u. 19. földszint

2170 Aszód, Baross tér 2.(Javítóintézet)
2030 Érd, Vörösmarty u. 31.
2100 Gödöllő, Szabadság. tér. 9. (Református Liceum)

2760 Nagykáta, Dózsa György út 15/A. (Könyvtár)

2254 Szentmártonkáta, Rákóczi út 54. (Művelődési Ház és Könyvtár)
2013 Pomáz, Szent Miklós tér 1. (Karitász Ház)
2000 Szentendre, Duna korzó. 25. 2. emelet

 

Első jelentkezést telefonon, e-mailen, vagy facebook-on kérjük az időpont egyeztetés miatt.
Ha nem vagyunk utolérhetőek, visszahívjuk.

Hétvégén és késő délutáni időpontokban biztosított szolgáltatásunk.

Az elterelés időtartama minimum 6 hónap, kéthetenként átlagosan két óránál kevesebb nem lehet. A szolgáltatás folyamatos, ha két megjelenés között legfeljebb harminc nap telt el. Amennyiben elháríthatatlan, a Kliens önhibáján kívül felmerülő, igazolt külső ok miatt két megjelenés között harminc napnál hosszabb idő telik el, úgy a harminc napot meghaladó időtartam, a hathónapos időtartamba nem számít be, de a szolgáltatás folyamatosságát nem szakítja meg.

Szerződéskötés feltétele:  

·        hivatalos rendőri igazolás (a kábítószer-függőséget gyógyító kezelés, kábítószer-használatot kezelő más ellátás vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatás szabályairól szóló 42/2008. (XI.14.) EüM-SZMM együttes rendelet szerint) vagy ügyészi feltételes felfüggesztő határozat vagy bírósági végzés az elterelés megkezdésének lehetőségéről

·        előzetes állapotfelmérés (amennyiben nem rendelkezik a jelentkező előzetes állapotfelméréssel, tájékoztatjuk a lakóhelye szerint legközelebbi orvosi vizsgálat elérhetőségéről)

·        személyes megjelenés   

Az elterelés folyamata:

Az első alkalom mindig egyéni beszélgetés, ekkor kerül sor a szerződéskötésre, amelyből az elterelt is kap példányt (ez igazolja a szolgáltatás megkezdését, ezt kell visszaküldeni a rendőrségre, ügyészségre vagy a pártfogónak), ezért egyeztetünk időpontot előre, hogy a munkatárs csak a jelentkezőre figyeljen. Nagyon ritkán előfordul, hogy ismerős révén jön valaki hozzánk, ebben az esetben nem küldjük el, a foglalkozás vezetője közeli időpontot egyeztet az egyéni beszélgetésre.

Általában a hozzánk járók a 12 alkalomból 9 esetben csoportos beszélgetésen vesznek részt, mert a leghatékonyabb módszernek ezt tartjuk. A csoportfoglalkozások időpontjai esti illetve hétvégi időpontokban vannak, a kliensek egyéni szükségleteit figyelembe véve. A csoport időpontok többnyire fix időpontokban vannak, így a megjelenések előre tervezhetőek. Abban az esetben, ha valakinek egyéni beszélgetést lát indokoltnak a szakember, illetve nem jó a csoportfoglalkozás időpontja, lehetőséget biztosítunk a számára megfelelő időpontban történő megjelenésre. Ez külföldön dolgozó kliensre is igaz, akinek elég 30 napon belül 1 alkalommal hazautaznia (pl. ilyen esetben úgy beszéljük meg vele, hogy hazautazása egy csoport időpontjában történjen, és a következő napon biztosítunk még egy időpontot).

A csoportok 2 órásak, azonban nem zárt csoportok. Egyrészt folyamatosan be lehet kapcsolódni, másrészt lehet késni, vagy korábban elmenni, azonban ezt az időt be kell pótolni.

A megjelenéseket előre egyeztetjük, és az időpont előtti napon emlékeztető sms-t küldünk. Tudatosítjuk a résztvevőkben, hogy az előre tájékoztatott időpontokon kell megjelenni, az sms csak emlékeztető, de van lehetőség mindenhol másik időpont egyeztetésére (több csoportunk van más időpontokban párhuzamosan).

Az elterelés végeztével a kliensek észrevételeit is figyelembe véve a szakembereinkkel értékeljük a tapasztalatokat, kérdőíveket.  

 

 

További információkkal kérdés esetén állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Vissza