FelsőTárkány SE csapatának oldala
: : Kezdőlap
: : Összes
: : Átigazolások
: : Edzések
: : Mérkőzések
: : Egyéb
: : Az oldal
: : Felsőtárkány
: : Önkormányzat
: : Vezetőség
: : Góllövőlista
: : Igazolások
: : Keret
: : Menetrend
: : Tabella
: : Góllövőlista
: : Igazolások
: : Keret
: : Menetrend
: : Tabella
: : Góllövőlista
: : Igazolások
: : Keret
: : Menetrend
: : Tabella
: : Kapcsolat
: : Tippjáték
: : Regisztráció
: : Impresszum
: : Bannercsere
: : Szerzői Jogok
Idén melyik csapatunk a legerősebb?
Felnőtt!
Ifi!
Serdülő
Egy szinten vannak!


Eredmények
ember nézi az oldalt!
Beállítás kezdőlapnak!
Tégy a kedvencekhez!!

A község a festõi Tárkányi-medencében, a Bükk hegység kapujában 7734,6 hektár területen Heves megye északkeleti határán, Egertõl 6 km-re fekszik.

A Tárkányi-medence a Várhegy és az Õrhegy között fekszik 180- 340 m tengerszint feletti magasságban. Hegyes-dombos vidéken, kötött agyag- és nyiroktalajon települt községben az Imókõ patak folyik keresztül. A patak vízgyûjtõ területe karsztos jellegû, a patakokat források táplálják. Legjelentõsebb idõszaki források a község határában az Imókõ-forrás, a Vöröskõ forrás. A település legjelentõsebb állandó vízforrása a Szikla-forrás volt, ami az 1920-as években kialakított tavat táplálta.A községet koszorúként fogja körül a Bükk hegység láncolata, melynek legmagasabb ormai a Bükk-fennsíkot délrõl szegélyezik.

Felsõtárkány külterülete 90 %-ban erdõséggel borított. Területének nagy része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, mely növényfajokban és -társulásokban rendkívül gazdag. Több száz virágos növény lelhetõ fel a területen. A település különlegessége a ma már csak kis számban található Boldogasszony papucsa, amely a község címerében is látható.


A település mindenkori életét meghatározó erdõtömbjeiben a száraz cseres-tölgyesektõl az üde bükkösökig minden társulás megtalálható. Nagyvadban gazdag területein tartamos erdõ- és vadgazdálkodás folyik.

A község gazdasági életére olyan mértékben rányomta a bélyegét a nagy kiterjedésû erdõség, továbbá az ásványi kincsek jelenléte, amilyen fokban más településen nem tapasztalható. A lakosság – a gabonatermelésre alkalmas területek szûkössége miatt – az erdõvel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkozott. Korábban a község lakói fõleg fakitermeléssel, faanyag-fuvarozással, mészégetéssel és faszénégetéssel keresték a kenyerüket. Jelentõs volt a kõbányászat is a településen. Fõleg mészkõ, dolomit és a palabányászat volt a meghatározó. Napjainkban a korábbi foglalkozások háttérbe szorultak, de néhány család jelenleg is foglalkozik mészégetéssel, faszénégetéssel. A településen a XVIII. században márványt is bányásztak, amit a környezõ települések templomaiban használtak fel.
Bajnoki mérkőzés

Bélapátfalva - Felsőtárkány

Helyszín: Bélapátfalva
2008.04.27.
10:00

Bajnoki mérkőzés
Egerszalók
Felsőtárkány
2
1
Gólsz.:  

Balázs

1. Recsk KJTK 21
2. Bélapátfalva SKE 15
3. Felsőtárkány SE 14
4. Pétervására SE 13
5. Verpelét SE 13

Karancsaljai Munkás Sport EgyesületFelsőTárkány SE csapatának oldala