Ébren Álmodók 
Fordította : Oláf, 2004. Augusztus

 

Az Aurafotózás

 

Mint tudós és akadémikus, kötelességemnek érzem, hogy hozzászóljak a mai auratechnológiákkal kapcsolatos legújabb kutatásokhoz, trükkökhöz és szélhámosságokhoz. Szinten minden New Age fesztiválon találhatsz olyan kommerciális beállítottságú embereket, akik pénzért cserébe készítenek rólad egy "aurafotót".

Sajnos a legtöbb úgynevezett "aurakamera" egy fotomontázsnak nevezett fotografikus trükköt használ ahhoz, hogy létrehozza az aura képének az illúzióját. Ezeknek a kameráknak vagy fényképezőgépeknek belül saját fényforrásuk van, amely közvetlenül a filmet világítja meg. Ezeket a kamerában található belső fényforrásokat egyszerűen a bőr ellenállása irányítja. Bár a bőrünk ellenállása kapcsolatban áll az érzelmi állapotunkkal (a bőr ellenállását mérő hazugságvizsgálókat már 60 éve használnak), de ennek semmi köze sincs az auravibráció képéhez. Minden kamera, amely túlexponált arcképeket és aurákat hoz létre, az totális csalás. Sajnos sok szélhámos ezeket Kirlian kameráknak nevezi, holott ezeknek a kameráknak valójában semmi közük nincs a Kirlian eljáráshoz.

Bizonyítékot akarsz? Végezz el egy egyszerű tesztet: Vedd az aurakamera elektródáit a kezedbe, de ne ülj le a kamera elé. Bizonyosodj meg arról, hogy a kamera a semmibe néz, tehát nem filmez téged. Az aurád érdekes módon azonban így is rajta lesz a fényképen. Minden egyes alkalommal. Pedig, az aura körülötted kéne, hogy legyen. De ha te nem vagy a kamera előtt, akkor hogy lehet ott az aurád?

A körülöttünk lévő igazi aura állandóan változik, mint egy láng vagy egy forró szellő, és soha nincs szabályos és állandó alakja. Minden személynek egyéni mintázata és specifikus színösszetétele van, amely mindig jelen van. Például, az aura alakja, mérete és színösszetétele drámaian más egy beteg személynél, egy természetes gyógyítónál és egy spirituálisan magasan fejlett egyénnél. Amikor csinálsz néhány felvételt a valódi aurádról (Kirlian eljárással), akkor ezt képes lehetsz felismerni akár több száz másik ember aurája közül, akár egy ujjlenyomatot.

Megtanulhatjuk látni az auránkat a saját szemeinkkel is. Szomorú, de a kommerciális félretájékoztatás nagyon elterjedt és az emberek továbbra is le vannak nyűgözve ezektől a készülékektől, ahelyett, hogy megpróbálnák megérteni, hogy milyen elven is működnek ezek valójában.

Jelenleg az egyetlen technológia a Földön, amellyel az aura vibrációjának apró töredékeit regisztrálni tudjuk az a Kirlian technológia. Bár a test bizonyos körülmények közötti vílágítását (fénylését) már Nikola Tesla is észlelte a 19.században, ezt a jelenséget elsőként fényképezni a Kirlian házaspár kezdte Oroszországban 1939-ben. Kissé lejjebb pár szóban megpróbálom elmagyarázni a Kirlian eljárás lényegét.

Amikor meg akarsz hallgatni egy természetes vibrációt - mondjuk egy harang vibrálását -, akkor megütöd egy milliszekundumra, és aztán hallgathatod a hangját néhány másodpercig. Ha nem ütöd meg a harangot, akkor hallgatózhatsz akár hetekig is, de nem fogsz hallani semmit, mert a vibrációk gerjesztés (izgatás) nélkül túl kicsik.

Amikor fel akarod vételezni a test körüli természetes vibrációkat (például a látható és az UV aurát) szintén gerjesztésre van szükséged. Ezt úgy érik el, hogy rövid, milliszekundumnyi ideig tartó magasfeszültségű impulzusokat eresztenek a testbe, és felveszik az UV- és a látható spektrumban kifejtett milliszekundumokig vagy szekundumokig tartó választ (tehát a test reagálását erre). A testünk statikus elektromosságot termel, és ha megérintünk egy leföldelt tárgyat, akkor természetes módon kisütjük ezt az elektromosságot. Ez az elektromosság valójában a bioenergiánk része. Professzor Korotkov, aki a Föld egyik vezető aurakutatója, éveket töltött azzal, hogy kifejlessze a nemcsak hogy biztonságos, de a lehető legkisebb gerjesztést, amely képes létrehozni az emberi aura vibrációjának a fényképezéséhez szükséges válaszreakciót.

Az igazi Kirlian technológia esetében szabad szemmel is láthatod, amint a tested egyes részei (ujjak) világítanak a szemeid előtt. Azután többféle technika közül is választhatsz, hogy mivel akarod felvenni a pontos képét ennek a jelenségnek. A legjobb minőséget a CrownTV nevű készülék által felvett kép adja, amely alul látható (ez 1997-ben volt).

Amikor ezt a cikket írom (1997) a Kirlian készülékek egyenlőre még csak az ujjak és a kezek körüli aurát képesek fényképezni - elsősorban biztonsági okokból, a magasfeszültségek miatt. A legfejlettebb készülékek (például a St.Petersburg-ban - Oroszországban - Professzor Korotkov és csapata által 1996-ban kifejlesztett készülék) számítógép által irányított CCD kijelzőt, használnak film helyett és ez lehetővé teszi az aura valósidejű megjelenítését.

Egyetlen Kirlian kamera sem képes az aura valódi színének a megjelenítésére, még akkor sem, ha színes filmet használnak. Ez azért van, mert a 3 színű film (RGB vagy CMYK) nem tudja rögzíteni a fény teljes spektrális információit. Jelenleg a Kirlian kamerák megbízhatóan csak az aura intenzitásának az eloszlását tudják "fényképezni". Az eredeti auraszín-információk nem rögzíthetőek, de az intenzitás-térképet általában mesterségesen kiszínezik, hogy láthatóvá váljanak a "forró" és a "hideg" pontok.

A Kirlian eljárást úgy tűnik, hogy fel lehet használni egy nagyon hatásos és átfogó orvosi diagnosztikai eszközként, amely képes kimutatni a test és az elme rendellenességeit jóval azelőtt, mielőtt a fizikai tünetek jelentkeznének. A Kirlian diagnosztika használatával képesek leszünk a különböző betegségeket megelőző intézkedéseket tenni ahelyett, hogy addig várnánk amíg szükséghelyzet nem alakul ki és esetleg műtétre lenne szükség.

Könyvtár