Linkek
Kapcsolat
Google PageRank

2015. 3. 2.
Paintball híreket a Magyar paintball szövetség weboldalán találsz.

2012. 12. 12.
Találtam pár 2005-ös videót, szépen lassan feltöltögetem őket. Íme az első:

2011. 5. 7.
Remélem nálunk is lesz ilyen:

2009. 6. 29.

Mától az oldal elköltözött, a frissítéseket a festeklovesz.info-n találjátok.


A hírek, mint archív anyag még egy ideig elérhetőek lesznek itt, de idővel minden tartalom az új oldalra kerül.

2009. 6. 26.
A cikkeket és a beszámolókat letöröltem az oldalról, természetesen az új oldalon elérhetőek lesznek, amint lesz időm apránként feltöltögetni őket.

2009. 6. 24.

Nemrégiben új paintball oldal indult Tacepao jóvoltából. Az inkább blog jellegű, főként szubjektív írásokkat tartalmazó Paintballaddict a maga nemében teljesen újdonságnak számít ebben a témakörben, és nem csak mint paintball blog, de technikailag is ritkaság számba megy -ha mem az egyetlen a hazai pb. oldalak között- a hozzászólási lehetőség a cikkekhez.
A képre kattintva többek között egy ION programozási fordítást olvashattok.

A tervek szerint, -várhatóan már a jövő héttől- a Festéklövész oldal gyökeres változásokon megy keresztül.
Új (saját) domain név alatt, új tárhelyen, kibővült szerkesztőséggel, új designal, interaktív lehetőségekkel folytatjuk.
Ha minden jól megy, akkor az indulásra elkészül egy tesztcikk, mely a scenario rajongóknak nyújthat új lehetőségeket a játékok jamesbondosítására.

2009. 6. 22.
A rossz idő miatt két héttel elhalasztották a BYOS tegnapra szervezett játékát, az új időpont július 5.

2009. 6. 21.
Egy korábbi hírben (május 3.) beszámoltam egy újonnan nyílt budapesti airsoft és paintball pályáról, kissé lehúztam őket a honlapjukon található, meredekre sikerült hirdetés miatt, amit azóta már leszedtek. (attól még megérdemelték)
Múlt héten jártam a Kamaraerdei út melletti pályán és nagyon kellemesen csalódtam, mind a pályában, mind az üzemeltetőkben.
Csak ajánlani tudom:
Balkán Airsoft Sportegyesület

2009. 6. 19.
Kihirdették az idei Devils vándor kupát, Július 25.-én rendezik Békéscsabán.

(Forrás: Bullets fórum)

2009. 6. 12.
A jövő hét végére meghírdetett MPL WBall-t, ma lemondták a szervezők.

(Forrás: Bullets fórum)

2009. 6. 11.

Július 18.-án Paintballgames Military vándorkupa Soroksáron.
A részleteket a képre kattintva olvashatjátok.

Vigyázat!
Az utóbbi időben gyakran találni vírust a paintballgames.hu oldalon!

2009. 6. 10.
A következő hétvégén lesz játék orrvérzésig, érdemes megnézni a naptárban.

- Június 20.-án játék a Kőrös partján, a kőrösladányi Hunters csapat szervezésében.
A honlapjukon csak az elérhetőségeiket találjátok, ezért röviden a lényeg:
Beugró nincs, sűrített levegő nincs, CO2 van (250-300ft), lőszer vihető (vigyen aki megy mert a helyszínen 8ft), a pálya egy erdő lesz.

- Június 21.-án Game Day a Patriotts Paintball szervezésében.

- November 7.-én újra fedett pályás X3 a Bullets szervezésében.

2009. 6. 9.
Ez egy sűrű nap hírek szempontjából, remélem ma már nem kell többször átírnom a híreket.

Július 04.-én újra SWAT Paintball minicenario(?) A pápai csapat kihívta egy baráti játékra a Kárpátia Paintballt. A Játékkiírást a képre kattintva olvashatjátok.

Más:
A Paintball Klub Miskolc rendezésében, erre a hétvégére meghírdetett G.L. emlékkupa szponzor hiányában elmarad, helyette scenariot rendeznek, de egyenlőre még se időpont, se játékkiírás nincs az oldalukon.

Megint más:
A Punisher Paintball versenyt előbbre hozták egy héttel, az új dátum június 20.

Megint, megint más:
Bullets a Hír TVben.

Forrás: Patriots

2009. 6. 7.

A következő Extrem Paintball Scenariot június 27.-én,
"Ardenneki Német offenzíva" néven, a pestszentimrei pályán rendezik.

2009. 6. 6.
Javában zajlik az MPL harmadik fordulója, készítettem pár képet a délelötti div1 meccsekről, a galériában megnézhetitek.
Délután a Div2-es csapatok játszanak, az utánna következő 1az1 ellen pénzdíjjas játékra délelőtt még lehetett nevezni.

2009. 6. 5.
Mint korábban már ígértem, minimális szinten előfordulhatnak az oldalon airsoft témák, abban az esetben, ha akad valami érdekes, persze érdekes mindíg akadna, de nemrég voltam egy olyan játékon ahol a szervezők több olyan trükköt is bevetettek, amikkel eddig még nem találkoztam painball scenariokon.
Az inkább játékszervezési alternatívák bemutatására, mint élmény beszeszámolónak szánt írást itt olvashatjátok.

2009. 6. 5.

A debreceni BYOS paintball csapat játékot szervez saját pályájára június 21.-én.
Játékkiírás a képre kattintva olvashatjátok.

2009. 5. 25.
Múlt hét végén rendezték Tökölön a Majális Paintball Scenariorót, 145 résztvevővel.
Egy igen terjedelmes élmény beszámolót olvashattok rólla itt.

2009. 5. 19.
Tacepaotól kértem egy kis élménybeszámolót az elmúlt hétvégén rendezett VI. SWAT Paintball Scenarioról, azoknak akik kihagyták és azoknak akik ott voltak.
Az olvasáshoz kattints ide.

2009. 5. 13.
Június 27.-én Solton a Punisher Paintball pénzdíjas, egyéni versenyt rendez.
A "taktikai pályára" szervezett megmérettetésen mindenki indulhat, tudási szinttől függetlenül.

2009. 5. 12.
Végre megkaptam Namesztovszki Zsoltitól a Bácsisztáni beszámolót, Május 3.-án rendezték a vajdasági Bácson, a kb. 80 résztvevő között Magyarok és Horvátok is játszottak.
Az olvasáshoz kattints ide.

2009. 5. 11.
Július 11.-12.-én Pettenden két napos paintball hétvégét szervez az Alba Team, részleteket a jövő hétre ígérnek.
Más:
Ha valaki nagyon unatkozna május 23.-án mert nincs hova mennie, vagy ismeri a hipertérugrás rejtelmeit, akkor délután várják Szeghalmon egy lövöldözésre.

2009. 5. 10.
Csütörtökig lehet még nevezni a pápai SWAT scenariora, ahol a vajadasági Tactical OPS mellett, idén már osztrák játékosokal együtt is lehet locsolni a festéket.

2009. 5. 3.
"...a tétényi fennsíkon található a főváros egyetlen airsoft és paintball pályája..."
Tehát, új pálya nyílt Budapesten, és mint láthatjuk mindenki más bezárt. Gratulálok.
Ezek után, félreértés ne essék, nem ajánlom, csak közlöm a hírt, a 8 hektáros pálya képeit a Balkán Airsoft Sportegyesület honlapján nézhetitek meg.
Pár hete olvastam az egyik fórumon, hogy "...sorra zárnak be számolják fel a játszható helyeket...", szerencsére ez csak rémhír volt, hiszen idén például három pálya is nyílt Veszprém környékén, legutoljára a SWAT jóvoltából.

2009. 4. 27.
Az egyenlőre még üresen álló júliusban két rendezvény kezd körvonalazódni, az egyik egy nagyobbacska játék Pettenden az Alba Paintballnál, a másik még inkább kezdeti stádiumban van, de a retro kedvelőinek nagyon fog tetszeni.

2009. 4. 18.
A május elejére meghírdetett Five Man Paintball Challenge érdeklődés hiányában elmarad.

(Forrás:Paintball Box)

2009. 4. 17.
A "Cikkek" oldalra feltettem két új linket, két régebbi iráshoz, ha valaki még nem olvasta őket akkor jó szórakozást.

2009. 4. 14.
Az MK Paintball scenariokról ismert ceglédi Fireball PB.Klub április 26.-án
"Laktanya foglalás" névvel rendez játékot.

(Forrás:BYOS)

Május 16.-án rendezi az Alba Paintball I.Amarőr Paintball Kupáját Petenden. Első sorban nagyon amatőröket várnak, de ha valaki valamilyen érthetetlen módon nem az aznapra kiírt pápai scenárióra akar menni, azt is szívesen látják.

2009. 4. 13.
Sokat gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e egy paintball oldalra ezt a cikket, végül eszembe jutott, hogy magam is szívesen olvastam volna egy ilyet, még fél évvel ezelőtt. Rengeteg előítélet van a paintball és az airsoft játékosokban a másik sportal szemben, annak ellenére, hogy tulajdon képpen akárhogy is nézzük alig van köztük lényeges különbség.
A cikk megírásakor nem a toborzás, vagy kedvcsinálás volt a célom, inkább csak a hányásszagú, misztikus köd elhesegetése.
Mielőtt a tisztelt publikum megijedne, hogy az oldal stílusváltáson fog keresztülmenni, megnyugtatok mindenkit, szó sincs rólla, bár ezentúl előfordulhatnak nagyon minimális airsoft témák is, de tényleg csak paintball vonatkozásban.

2009. 4. 10.
Az egy héttel ezelőtt elkezdett kis közvéleménykutatás eredménye, a következő képpen alakult:
A talán kissé drasztikus kérdésekre válaszadók (46, Istenem, de piti.) nagy többsége úgy gondolja, hogy az egymásra szervezett paintball játékok hátterében egy egészségtelen konkurencia harc áll, és a már meglévő játékra rászervezők motívációja részben a másik rendezővel való kitolás (26), részben a játékosok válasz elé állítása (11).
Meglepetésemre az a lehetőség, hogy ha valaki utánna akar nézni a többi rendezvénynek, akkor annak csak nagyon kevesek szerint van akadálya (2), bár szerintem aki nem ismeri ezt az oldalt annak bizonyára sokat kell kajtatnia a neten ahoz, hogy az összes meghírdetett játékra rátaláljon (tudom mert én is ezt teszem).
A nemtörődöm hozzáállást és a lustaságot viszonylag kevesen feltételezték (7) a rendezőkről,
-és itt áljunk meg egy pillanatra, mert ha utánna nézni nem lusták akkor közzétenni se legyenek azok. Ha valaki meghirdet egy rendezvényt akkor teszi azt a saját oldalán és esetleg ott, ahol valamilyen üzleti kapcsolata ezt a gesztust megteszi érte -szerencsésebb esetben egy nagyobb nézettségű oldalon,- valamint, néha (de csak néha) kapok egy-egy körlevelet valamelyik rendezőtől, rendszerint valami olyasmiről amiről már rég tudok (persze azért vannak kivételek), de gondolom az utóbival mindenki így van, még maguk a szervezők is.

Csak magamból kiindulva gondolom, ha valaki jelentkezik egy scenarióra, vagy versenyre, azoknak (részben) annál jobban fog tetszeni a játék minnél többen lesznek ott, nem mellesleg a rendezvény szinvonalát is (részben) meghatározza a jelenlévők mennyisége.

Az ok amiért a szavazást kezdeményeztem az, hogy idén már harmadszor sikerült (mindíg másnak) rászerveznie különböző MPL/Patriots játékokra. Még mielőtt valaki azt gondolná/mondaná, hogy most éppen feléjük nyalok az egyrészt szarjon sünt, másrészt meg ez egy független oldal.
Az ilyen esetek egyáltalán nem új jelenségek, hiszen tavaj pont a Patriotsról (is) hallottam, hogy túl közeli dátumot vállasztottak egy scenariohoz, de nem feltétlenül gondolom, hogy minden esetben a rossz indulatot kell keresni, tavaly ebből az okból kezdtem el szerkeszteni egy átfogó naptárat, és ezért kérdeztem most a véleményeteket, ami felteszem kissé aktualizálva van a májusi játékokra, de azért remélem elgondolkoztatja azokat akik adnak a jó hírükre.
Remélem senkit nem bántottam meg, még azokat sem akik megérdemelnék, csak ne jelentsenek fel :)

2009. 4. 6.
Május 9.-én a Kaposvár melletti Szennán "A nagy partizánharc" néven rendez kalandjátékot a Zselic Paintball.

2009. 4. 3.
A Miskolci paintball klub idén is megrendezi a G.L. emlékkupát, az idei divatnak megfelelően, szorosan begyömöszölve két MPL verseny közé.

2009. 4. 1.
Több új dátum került a naptárba:
Két új MPL rendezvény, egy játék Békéscsabán, egy tervezett verseny Ajkán, a következő miniscenario Pápán, valamint az agyonszervezett bácsi játék vadonatúj dátuma.

Régebbi paintball hírek:

2009. január-március
2008. október-december
2008. szeptember
2008. augusztus
2008. július
2008. június
klíma tisztítás baner