Festetics György Zeneiskola

      
      
                 

2011 - 2012

Karácsonyi műsor a Deák Ferenc könyvtárban 

 

Zala megyei zeneiskolák tanárainak hangversenye

2011. november 18.-án

a Helikon Kastély Tükörtermében
MŰSOR   ITT

    

Ritmusoktól a dallamokig

 

A zene része az életünknek, szebbé teszi ünnepeinket, mindennapjainkat – fogalmazott Bánhidai Tamás a zene világnapja alkalmából rendezett koncertsorozat nyitányaként.

2011. szeptember. 29. csütörtök | Szerző: Sámel József


A Festetics György Zeneiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a zene világnapja tiszteletére, a Balaton Színházzal közösen szerveztek programsorozatot általános és középiskolás diákok számára.

A Festetics-zeneiskola fuvola kamarazenekara is koncertet adott -
Fotó: Sámel József

A Festetics-zeneiskola fuvola kamarazenekara is koncertet adott - Fotó: Sámel József

 A város minden intézménye részt vett a rendezvényeken, a hat alkalommal előadott koncerten összesen mintegy háromezer gyermek jelent meg - fogalmazott. - A programot egyébként tavaly kezdtük, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több diákot, fiatalt hozzunk kapcsolatba a zenével. A szervezésben mindenki partner volt. Úgy érzem, a program már az első évben is sikerrel zárult, ezért egyáltalán nem volt kérdés a folytatás.

A Balaton Színházban fellépett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének Illangó együttese, ők népdalokat adtak elő nagy sikerrel. Ahogy a zeneiskola diákjai, tanárai, csoportjai, szólistái is kiérdemelték a közönség tapsát. A zenélés mellett a diákok egy kis hangszertörténeti áttekintést is kaptak. 
Az iskola szombaton 18 órakor az intézményben tartja a zenei világnapi koncertjét.