Kezdőlap

Elérhetőség

Galéria

Publikációk


Fórum

Füzéri tyúkhús leves töltelékkel
(Vasárnapra)

    Először is végy egy szép hizott tyúkot, de nem ám a hentestől hanem a nagymama tyúk farmjából. Miután jól kivéreztetted, bő forró vizben áztasd, mig le nem dobja a sárga csizmáját őkelme, ha már mezténláb ugrál kezedben, vétesd le véle tollkabátáját is.
    Mikor mezitlen lévén fázni kezd, gyújtsbe egy jó szalma lángot és had táncoljon rajta míg az utolsó pihe bajszát is elhagyja, ha már olyan a bőre mint a gyermek popsija hát jőhet a következő fázis (nehogy úgy jár mint az egyszerű "verebek" egyszer).
    Véd ki máját, szívét, zúzáját, ha van benne még serkenő tojás hát azt is, többit mi benne volt ad a cirmosnak ki eddig vigyázta tyúkanyó ennivalóját az egértől (ennyi neki is jár). Mosd ki testét, aztán ted bele egy jó fazékba, önts rá hideg kuti vizet (nem holmi "városi rostos" levet), tégy mellé vőrhegyes hagymát, fütyülős sárgarépát, fehérrépát, meg annak levelét, sózd meg, fekete borssal izet is adj bele, és ovatosan rakva tüzet alá kb 2-3 órát rotyogjon.
    Mikor már csak fertály óra van hátra az forróvizes usztatásból, máját apróra zúzd össze, és áztatottkenyérrell, apróra szelt vörhegyeshagymával, a tyúk tójásával, kis kocazsírral, sóval, borssal, keverd jól össze, ne legyen se túl híg, se túl kemény!
    Ezt ovatosan, jó nagy kanállal helyezd bele a lassan fürdöző tyúk mellé a fazékba, akkor jó ha a tyúk tutajozni is tudna rajta. Így fürödjenek együtt míg a család, miséről kijőve, az illatoktól szinte részegen az asztal köré nem települnek
, s kinálj hozza cérnatésztát.
    Ha jól csináltad mindenki boldog lesz ha nem hát arról csak te tehets
z!
Jó étvágyat! Dzekujem pekne!