Diáktájfutás

Tisztelt Érdeklődő!

Néhány mondatban szeretném figyelmébe ajánlani a Fehérlófia Sportegyesület Diáktájfutás programját, amely keretében kis területen, iskolaudvaron, tábor területén, vagy tornateremben kialakított versenypályán szervezünk tájfutó programot, mikro sprint versenyt.
A tájékozódási futás lényege, hogy térkép segítségével kell végigmenni a versenypályán. A térképre be van rajzolva a rajt, a cél, és az ellenőrzőpontok. A feladat az, hogy a rajtból elindulva a térképen jelölt ellenőrzőpontokat kell megtalálni a terepen, a megadott sorrendben, majd befutni a célba. Nincs kijelölt, kiszalagozott versenypálya, az ellenőrzőpontok között mindenki maga választja meg az útvonalat. Tájékozódási futást bárhol lehet rendezni, szabadban vagy tornateremben, és bármelyik napszakban, nappal vagy sötétedés után.
A szabadtéri programot iskolaudvaron, parkban, tábor területén rendezzük. Nem szükséges hozzá jó terepi adottság, egy füves területen, vagy egy sportpályán is érdekes versenyt lehet lebonyolítani. A kívánt helyszínen felmérjük a területet, és elkészítjük térképet.
A tájékozódási feladat élményszerűvé teszi a mozgást. Teremtájfutásnál az előre elkészített térképnek megfelelően helyezzük el az eszközöket a teremben, majd az így kialakított terepen rendezzük a versenyt.
A terem berendezéséhez szinte mindent fel tudunk használni: pad, zsámoly, kapu, szék, asztal, stb. Szükség esetén néhány eszközt mi is tudunk biztosítani.
A Sportident elektronikus időmérő készülék alkalmazásával azonnal megjelenítjük az eredményeket. A programot ajánljuk testnevelésórára, iskolai sportnapra, nyári táborba, diákcsoport fogadásakor, egyéb rendezvényre. A testnevelés órára összeállított program 45 perces, így nem zavarja az iskola tanítási rendjét. Egy órán 50 diákot tudunk foglalkoztatni.
Amennyiben sikerült felkelteni érdeklődését, vagy további kérdése van, készséggel állunk a rendelkezésére.
Elérhetőségeink:
E-mail: feherlofiase@gmail.com
Telefon: Bernáth Zsolt
+3630/35-13-344