Hírek

Angliai turné októberben
2015.01.24. napján gépelte: Lindsay
Az együttes bejelentette, hogy ez év októberében nyolc alkalommal fognak fellépni az Egyesült Királyság különböző stadionjaiban, méghozzá hatalmas, teltházas koncertekkel. Az egyik helyszínen már a jegyek is elfogytak, így az eredeti hét dátum mellé még kitűztek egy ráadást is.


A koncertek dátumai és helyszínei pedig az alábbiak:

10/03 - Leeds First Direct Arena
10/04 - Aberdeen AECC GE Oil & Gas Arena
10/06 - Birmingham Barclaycard Arena
10/07 - Cardiff Motorpoint Arena
10/09 - Manchester Arena
10/10 - Bournemouth International Centre
10/11 - London The SSE Arena Wembley (elkeltek a jegyek)
10/12 - London The SSE Arena Wembley

Aki esetleg a környéken lakik, vagy éppen októberben utazik Angliába, és szeretné a fiúkat élőben megnézni, az itt vásárolhat magának jegyeket: Gigsandtours.com.
Felkerült az új kinézet
2015.01.24. napján gépelte: Lindsay
Nos, az általános téli kedvetlenség és egyéb elfoglaltságok mellett csak most érkeztem el oda, hogy kiírjam, lecseréltem az előző kék designt egy lilás árnyalatúra. Nekem ez most nagyon tetszik, bár az igaz, hogy rengeteget dolgoztam vele, több napon keresztül, hiszen az egészet én építettem fel a semmiből a Photoshop segítségével. :)

Amiről először szeretnék szót ejteni, az az, hogy nem fogom ígérgetni, hogy gyakrabban frissítek, mert akkor szinte soha nem jön össze semmi se, amit betervezek, de azért megpróbálom majd kicsit rendszeresebb időközönként kiírni a legújabb feljeményeket.
És még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy néha valóban elmegy a kedvem az egész szerkesztéstől, hiszen talán látogatóim sincsenek, legalábbis még soha senki nem írt a chatbe rajtam és a barátnőmön kívül, és olyan irányba változnak el a banda tagjai, ami nem nyeri el a tetszésemet túlzottan, vagy éppenséggel a zenéjük lesz annyira más, hogy legszívesebben befognám a fülemet, de mégis, tovább folytatom a lap fenntartását, hiszen bízok abban, hogy a kemény munka egyszer meghozza majd a gyümölcsét, és találok pár olyan embert az internet világában, akik szintén szeretik a Fall Out Boy-t, és rátalálnak a honlapra.

A hosszú szentbeszéd után pedig következzék a rövid kis mondanivalóm a designnal kapcsolatban. Reménykedem benne, hogy a lila miatt nem találja senki sem túl férfiatlannak a lapot, de úgy éreztem, ez a szín passzol hozzá igazán. Nem túl télies, de nem is túl tavaszias, olyan átmeneti. Eredetileg addig tervezem fenthagyni, amíg rá nem unok, és amíg nem készítek egy olyat, ami nekem is elnyeri a tetszésemet. A szöveg háttérszínének egy világosabb sárgát választottam, ami szerintem remekül illik a lilához. Aztán megfigyelhetőek még a világoskék, a sötétzöld és a vörös színek is, melyek a fejlécből lettek kiemelve. Igyekeztem vidám árnyalatokat választani, hogy ne legyen depressziós az egész összhatása, és inkább pozitív hangulatot árasszon. Hiszen reménykedjünk benne, hogy nem kell rossz hírektől tartanunk a banda háza tájáról, és hogy minél tovább írhassam nektek a híreket velük kapcsolatban. :)
Aztán, a fejléc fő témáját úgy írnám le, hogy a régi keveredése az újjal. Látható a legújabb album képe és egy rövid kis leírás róla a bal felső sarokban, valamint a 2013-as visszatérésük után megszületett logója a bandának, viszont a többi kép a 2008-as Folie a Deux-s érából való. Ennek csupán annyi a története, hogy egy mélázós délután folyamán rápillantottam a falam egyik poszterére, és szembejött velem ez a padon ülős kép, és beugrott a gondolataim közé a design alapötlete a fejléces navigációval együtt. Nagyon sokat dolgoztam vele, hogy úgy sikerüljön, ahogy azt elterveztem, és nagyjából sikerült is. :) Egy kis poén gyanánt pedig az oldalhoz tartozó közösségi lapok ikonjai kávéscsészék képében került fel a srácok lábai mellé. Kisebb-nagyobb változtatások pedig a menük és az oldalsó sáv kinézetében is történtek, de ezeket most nem részletezném bővebben.

Zárásként pedig remélem, hogy ti is meg vagytok elégedve az új kinézettel, és örömmel jöttök fel a lapra megnézni, van-e valami új kiírás az együttessel kapcsolatban. :)
Joe Trohman vallomása
2015.01.19. napján gépelte: Lindsay
A londoni rajongók szomorúságára a banda gitárosa, Joe Trohman nem tudott részt venni az előző héten zajló ottani koncertjükön, és valószínűleg még egy darabig nélküle fognak zenélni a többiek. A kimaradásának okáról a zenekar hivatalos oldalán osztott meg egy vallomást, mely így szól:

Sajnálattal értesítem a rajongóinkat, hogy nem fogok fellépni a bandával a héten Londonban. Végül nem volt könnyű döntés a részemről. Annak érdekében, hogy teljesen érthető legyen, szeretném megmagyarázni, hogy miért. 2014 szeptemberének végén édesanyámon egy komoly betegség tünetei kezdtek mutatkozni, ami egy olyan feltételre volt visszavezethető, amivel 30 évvel ezelőtt kezelték. Néhány vizsgálat után édesanyámat azzal diagnosztizálták, amit glioblastoma multiforme-ként ismernek. A globistoma a legagresszívebb típusa az agydaganatnak, ami ha egyszer megfertőz, nincs remény arra, hogy gyógymódot találjanak rá.

Néhány hónapos kezelés után (vagyis sugárterápia, kemoterápia) sem volt pozitív visszajelzés, az egészsége rohamosan egyre rosszabb lett. Szeretetotthonba került december végéig. A családommal együtt ott voltunk mellette minden egyes pillanatban.

2015. január 11-én, szombaton elhunyt az édesanyám. Nem tudom kifejezni azt a bánatot és szívfájdalmat, amit jelenleg érzek. Mostantól a családommal kell lennem és segítenem kell nekik, hogy megbirkózzanak ezzel. Remélhetőleg mindenki elolvassa ezt, megérti és nem fog rosszindulattal rám nézni, amiért meghoztam ezt a döntést.

Időközben a shownak folytatódnia kell. A kedves barátom, bandatársam (nem a Fall Out Boy-hoz kapcsolódó munkákból) és a gitártechnikusom (az a srác, aki azért felelős, hogy a felszerelésem működjön, és neki hála nézek/hangzok jól), Josh Newton több lesz, mint valaki, aki kitölti a helyemet. Ő fog segíteni kitartani a srácoknak, amíg vissza nem térek.

Köszönöm, hogy elolvastátok és megértettétek!

Joe Trohman

Saját fordítás! | Forrás: FallOutBoy.com

Videó a People's Choice Awards-os fellépésről
2015.01.15. napján gépelte: Lindsay
A srácok nyolc nappal ezelőtt, január 7-én felléptek az idei, 41. People's Choice Awards díjátadón. A gála helyszíne most a Nokia Theatre volt Los Angelesben, Kaliforniában.
Nyilván senki nem lepődött meg azon, hogy a Centuries-t adták elő, bár én személy szerint valamelyik újabb, és eddig elő nem adott daluknak jobban örültem volna. A videó alatti hozzászólók szerint az ének nem, viszont a hangszerelés playbackról szólt, amit én is így gondolok, de azért meg tudom őket érteni, hiszen egy ilyen show-t így olcsóbban ki tudnak hozni, mintha igazából, ott a helyszínen játszanának. De azért remélem, hogy Patrick énektudása mindenkit megbékít, hiszen valami fantasztikus, ahogy leviszi a hangját az "I'm the opposite of amnesia" résznél, valamint nagyon tetszik, ahogy a végén a "Just one mistake, is all it will take"-nél kicsit hosszabban énekli a szöveget, mint az eredeti verzióban. Valamint azt is szeretném megemlíteni, hogy Joe igazán előkelően festett az öltönyében. Úgy látszik, a gitárosra tényleg nagyon jó hatással van a pici kislánya, Ruby. :) Összeségében tehát azt kell mondanom, hogy kielégítő volt ez az előadás, csak legközelebb élő hangszerelést kérünk, fiúk! ;)

A Fall Out Boy története - Részegen Brendon Urie-tól
2015.01.15. napján gépelte: Lindsay
Hamarosan...
Itt a legújabb szám, az Irresistible!
2015.01.05. napján gépelte: Lindsay
Megjelent a legújabb Fall Out Boy szám, ami az Irresistible nevet viseli! Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve vele. Patricknek fantasztikusan szól a hangja - bár kicsit hajaz arra a stílusra, amit a szólókarrierje alatt sajátított el -, jó végre igazi dobokat hallani a háttérben, kellemes a fülnek a belecsempészett zongora hangja, és az énekes által elsuttogott francia szavaktól borsódzik a hátam. :D És ahogy arra számíthattunk, a napokban megjelent két dalszövegrészlet is helyet kapott benne, valamint még az egyik régebbi, a "You look so Seattle, but you feel so L.A." is.


Mint azt már megszokhattuk, a dal címe ismét trend lett a Twitteren, Pete-nek pedig az alábbi kép jut az eszébe az új számmal kapcsolatban:

"Amikor az Irresistible-re gondolok, az alábbi kép kúszik be az agyamba, legyen ez valós vagy kitalált: Sid és Nancy egy sikátorban állnak, és szemét zúdul rájuk a romantika és a méreg örökkévaló spiráljaként. Néha nehéz nem azt szeretni, ami a legnagyobb fájdalmat okozza."

És még egy kis érdekességként hozzátenném, hogy az a két sor is szerepel a dalszövegben, amikre anno Patrick Jimmy Kimmel műsorában kicserélte az Immortals első versszakának egyes sorait. Ezek pedig a következők:

"Too many war wounds and not enough wars.
Too few rounds in the ring and not enough settled scores."
Újabb dalszövegrészlet
2015.01.05. napján gépelte: Lindsay
A tegnapi este folyamán ismét kaptunk a Twitternek hála egy dalszövegrészletet, melynek a fordítását is hoztam.

"Frame me up on your wall just to keep me out of trouble!"
Keretezz be a faladon, csak hogy távol tarts engem a bajtól!

<< Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő >>

Content Management Powered by CuteNews