Vörös hajú szõke nõ

Maximalista, pontos és megbízható. Vagyis teljesen ellentéte a Munkaügyek - IrReality Show címû sorozat Timijének. Fodor Annamária ennek ellenére imádja a hebrencs, szétszórt titkárnõ szerepét.

Miért izgalmas Timi szerepe?
Vörösként szõke nõi lelket játszani nem rossz dolog. A szõkéket megbélyegzik, holott vörösen, vagy barnán, sõt fekete hajjal is lehet valaki tipikus ,,szõke nõ". Timi ilyen.

Sok filmben forgatott már. Teljesen más egy tévésorozatban kamera elé állni?
Én nagyon szeretek forgatni. Legyen az játékfilm, kisfilm vagy akár sorozat. A csapat és a mûfaj az igazán meghatározó. Márpedig a Munkaügyek közössége nagyszerû társaság, olyan kiváló színészek alkotják, mint Molnár Piroska,Mucsi Zoltán, Murányi Tünde, Elek Feri, Tamási Zoltán, Lengyel Tamás és Gazsó György. Velük játszani igazi ajándék.
Film vagy színház?
Nem tudok választani a kettõ között. Mindkettõt imádom.

Mindig ez volt az álma?
Eleinte nem. Évekig tornáztam, szerettem volna profi sportoló lenni, de sérülések miatt nem folytathattam.

Végül mikor döntött a színészi pálya mellett?
Tizenévesen határoztam el, hogy színésznõ leszek.

Akkor egy álom valóra vált.
Igen, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek újabb álmaim. Szeretem, ha folyamatosan történnek körülöttem a dolgok, és szerintem most jó áramlatban úszom. Kihasználom, hogy még nincsenek családi kötöttségeim. Pedig vágyom már saját családra, és remélem, majd ez is valóra válik. Addig is a barátaim gyerekeit imádhatom, és van egy keresztlányom is, aki olyan, mintha a gyerekem lenne.

Milyen visszajelzéseket kap?
Sok kedveset. Az egyik közösségi portálon létrehoztak nekem egy rajongói oldalt. Ott kapok hideget, meleget.

Várják új feladatok a mostani évadban is?
Az idei ávadot a Thália Színház tagjaként kezdtem. A szerepeim mellett rendezek is. Szajki Péter rendezõvel pedig egy új filmet forgatunk.

És ha van egy kis szabadideje, azt hogy tölti?
Szeretek otthon lenni, néha kellemes semmit sem tenni. Egyébként sokat olvasok. Rendszeresen sportolok is, de nálam ez nem jelent semmi önsanyargatást. Szeretek a Duna-parton sétálni, vagy tenger mellé utazni, ha tehetek. Van egy zenekar, ahol énekelek, isteni élmény.

Mikorra tervez saját családot?
Elhatároztam, hogy harmincegy éves koromra meglesz az elsõ színházi rendezésem. Ez már összejött, hiszen én rendezem a Bábszínházban a Babák címû elõadást. Lehet, hogy már a saját babaprogramon is dolgoznom kellene?

Fejes Katalin, Eszes X. évf. 23. szám 2012. november 7.