Hozzávalók:
3-4 darab alma
100 gramm kristálycukor
fahéj
Tésztához
200 gramm liszt
100 gramm vaj
1 evokanál kristálycukor
A krémhez
2 tojás
1 dl suru tejföl
1 evokanál kristálycukor
1 evokanál Calvados ( almapálinka) nem muszály
Elkészítés:
A lisztet, a kockákra darabolt vajat ,egy evőkanál kristálycukrot,egy csipetnyi sót összedolgozunk egy fél pohár víz segitségével,majd pihenni hagyjuk.
Az almákat meghámozzuk,kimagozzuk és fél centis cikkelyekre vágjuk,majd egy palacsintasütőben kevés vajjal, félbarnára piritjuk, hozzá adunk 100 gramm kristálycukrot és egy csipetnyi fahéjjat és lassú tüzön fozzük pár percet,vigyázzunk hogy egészben maradjanak az lama cikkelyek.
A sütot elomelegítjük 220 C fokra.
Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a torta sütőtálba,villával megszúrkáljuk majd szépen ráhelyezzük az almacikkelyeket és behelyezzük a sütobe 20 percre 220 fokon.
A tejfölt a tojást a cukrot és a calvadost habverovel összeverjük,majd ráöntjük az almatortára és vissza tesszük 10-15 percre a sütobe.Mikor a teteje megbarnult kész a normandiai almatorta |