Francia konyha
Macaron Desszert
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
12,5 dkg darált mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 3 db volt)
8dkg kristálycukor
kék ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)

Ganache krémmel kenjül meg őket:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük.


Elkészítés:
A mandulát és a porcukrot darálóval elvegyítjük. A tojásfehérjét felverjük habbá, majd a cukorral addig keverjük, míg a cukor el nem olvadt. Amikor ez megtörtént, belecsepegtjük az ételfestéket, és jól elkeverjük. Hozzávegyítetjük a mandulás cukrot, és addig keverjük, míg egyneművé nem válik.
Simacsöves habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 50ft-os nagyságú köröket nyomunk.
1 órát hagyjuk száradni, majd 160 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
Talpas macaronokat kapunk végül :)