Francia konyha
Répatorta Desszert
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
25 dkg répa
10 dkg cukor
5 dkg liszt
10 gramm élesztő por
2 tojás
2.5 cl étolaj
100 gramm reszelt mandula
fahéj és néhány db. darált dió

Elkészítése:
Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a répákat,majd megfőzzük. Habverővel összekeverjük a tojást , cukrot. Egy tálban összekeverjük a lisztet,az élesztőt , a reszelt mandulát. Hozzáöntjük tojás és cukor keveréket, majd az olajat, fahéjat, a darált diót és a péppé nyomkodott répát meg egy csipet sót. Egy tortaformát kivajazzunk beleöntjük az elkészített torta tésztát, majd behelyezzük a 180 fokon előmelegített sütőbe és kb. 15 percet sütjük. Kést belenyomjuk , ha száraz akkor megsült a répatorta. A tortaformában hagyuk kihűlni.