Hozzávalók:
25 dkg répa
10 dkg cukor
5 dkg liszt
10 gramm élesztő por
2 tojás
2.5 cl étolaj
100 gramm reszelt mandula
fahéj és néhány db. darált dió
Elkészítése:
Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a répákat,majd megfőzzük.
Habverővel összekeverjük a tojást , cukrot.
Egy tálban összekeverjük a lisztet,az élesztőt , a reszelt mandulát.
Hozzáöntjük tojás és cukor keveréket, majd az olajat, fahéjat, a darált diót és
a péppé nyomkodott répát meg egy csipet sót.
Egy tortaformát kivajazzunk beleöntjük az elkészített torta tésztát, majd
behelyezzük a 180 fokon előmelegített sütőbe és kb. 15 percet sütjük.
Kést belenyomjuk , ha száraz akkor megsült a répatorta.
A tortaformában hagyuk kihűlni.
|