Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg vaj vagy margarin
2-3 csomag vanilliás cukor
2 dl tej
20 dkg kristály cukor
3-4 kávéskanál zselatin
Elkészítése:
A túrót a vanilliás cukorral, margarinnal, és a kristály cukorral alaposan összemixeljük.
2 dl tejbe 3-4 kávéskannál zselatint teszünk, jól elkeverjük, gyöngyözésig melegítjük, majd az elobbi masszával habosra mixeljük.
Az tortaformát sütot fóliával kibéleljük és a masszát belerakjuk. Savanykás gyümölccsel ( ribizli, málna, meggy ) és mazsolával megszórjuk. ( ez kicsit belesüllyed )
A tetejét babapiskótával végigrakjuk, melyet egy kis rummal meglocsolhatunk.
A formát jól lehűtjük ( akár egy napra is ) majd kiöntjük, a fóliát levesszük és szeleteljük.
|