Francia konyha
Avokádó pástétom füstölt lacacban Előétel
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
4 avocado
6 szelet füstölt lazac
1 tasak zselatin
2 dl főzőtejszín
1 citrom
só, bors
Tabasco


Elkészítés:
Egy téglalap formájú terrine-tálat vagy tortaformát kibélelünk folpack fóliával,majd a lazac szeletekkel. Az avocadokat ketté vágjuk és a húsát beletesszük a mixer gépbe, rácsavarjuk a citrom levét, megfűszerezük , és hozzá öntjük a tejszínt és az egészet összemixeljük.Elkészítjük a zselatint majd enyhe tűzön összekeverjük az avocado pürével, és beleöntjük a terrin-tálba és lefedjük a maradék lazac szeletekkel,majd a hűtőbe helyezzük egy éjszakára.