![]() |
Libamáj pástétom | Előétel |
Kezdőlap | Cikkek | Szakácskönyv | Borok | Sajtok | Fórum |
Hozzávalók: Egy egész libamáj Só Bors Cukor Armagnac és Porto keverék(itthon készíthetjük Konyak és Tokaji Aszu keverékkel). Elkészítés: Egy egész libamájból aprólékosan kiszedegetjük az ereket. Ha a máj szobahőmérsékletű, akkor könnyebben tudjuk végezni ezt a műveletet. Megsózzuk, megborsozzuk, hintünk rá egy kis cukrot, majd jól belocsoljuk Armagnac és Porto keverékével (itthon készíthetjük Konyak és Tokaji Aszu keverékkel). Elkészítés: Ezek után kétféleképpen is befejezhetjük a készítést: a májat beletesszük egy üvegbe, beleállítjuk egy lábos vízbe, majd el kezdjük forralni. A forrástól számított 40 perc után elkészültünk. elkészíthetjük sütőben is. Egy megfelelő tálba tesszük a májat, lefedjük zsírral és 70°C-on 30 percig sütjük. |