Francia konyha
Libamáj pástétom Előétel
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
Egy egész libamáj

Bors
Cukor
Armagnac és Porto keverék(itthon készíthetjük Konyak és Tokaji Aszu keverékkel).


Elkészítés:
Egy egész libamájból aprólékosan kiszedegetjük az ereket. Ha a máj szobahőmérsékletű, akkor könnyebben tudjuk végezni ezt a műveletet. Megsózzuk, megborsozzuk, hintünk rá egy kis cukrot, majd jól belocsoljuk Armagnac és Porto keverékével (itthon készíthetjük Konyak és Tokaji Aszu keverékkel).

Elkészítés:
Ezek után kétféleképpen is befejezhetjük a készítést:

a májat beletesszük egy üvegbe, beleállítjuk egy lábos vízbe, majd el kezdjük forralni. A forrástól számított 40 perc után elkészültünk.

elkészíthetjük sütőben is. Egy megfelelő tálba tesszük a májat, lefedjük zsírral és 70°C-on 30 percig sütjük.