Francia konyha
Lencse Toulouse-i kolbásszal
Főételek/Főzelékek
Kezdőlap
Cikkek
Szakácskönyv
Borok
Sajtok
Fórum
Hozzávalók:
4 személyre 350 gramm lencse
4 toulous-i kolbász , vagy valami más
1 vöröshagyma
3 szegfüszeg
1 babérlevél
2 sárgarépa
Elkészítés:
A lencsét hideg vízzel leöblítjük, a vöröshagymába beleszúrjuk a 3 szegfüszeget,a sárgarépát megpucoljuk és karikára szeleteljük
Az egészet beletesszük egy lábosba és annyi hideg vízet öntünk hozzá , hogy teljesen befedje ,majd 30-40 percig fozzük.
A kolbászt a grill sütoben megsütjük és a lencsével tálaljuk.
A franciák a lencsét nem rántják be , a tányérban dijon-i mustárral keverik, azt is mondhatjuk ,hogy ilyen a francia lencsefozelék.
A lencse fozésekor tehetünk bele egy leveskockát , de nem szükséges.