![]() |
Baszk csirke | Főételek/Egytálételek |
Kezdőlap | Cikkek | Szakácskönyv | Borok | Sajtok | Fórum |
Hozzávalók: 1 kg csirke 70 dkg paradicsom 50 dkg kaliforniai paprika 2 db. vöröshagyma 1 pohár fehérbor Espelette paprika ( csípos paprika ) oliva olaj fokhafyma babérlevél kakukkfü Elkészítés: Egy nagyobb edényben ( wok ) enyhe tűzön oliva olajon megpiritjuk a hagymát, paprikát, fokhagymát, majd hozzá adjuk a paradicsomot és a babérlevelet, kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk és hozzá öntjük a fehérbort. 25 percig fozzük. Ez ido alatt a feldarabolt csirkét egy palacsintasütoben enyhe tűzön kevés oliva olajon megsütjük. Amikor a csirke megsült az egészet összekeverjük és még 15 percet fozzük. Rizzsel vagy krumplival tálaljuk. |