Francia konyha
Baszk csirke Főételek/Egytálételek
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
1 kg csirke
70 dkg paradicsom
50 dkg kaliforniai paprika
2 db. vöröshagyma
1 pohár fehérbor
Espelette paprika ( csípos paprika )
oliva olaj
fokhafyma
babérlevél
kakukkfü


Elkészítés:
Egy nagyobb edényben ( wok ) enyhe tűzön oliva olajon megpiritjuk a hagymát, paprikát, fokhagymát, majd hozzá adjuk a paradicsomot és a babérlevelet, kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk és hozzá öntjük a fehérbort. 25 percig fozzük. Ez ido alatt a feldarabolt csirkét egy palacsintasütoben enyhe tűzön kevés oliva olajon megsütjük. Amikor a csirke megsült az egészet összekeverjük és még 15 percet fozzük. Rizzsel vagy krumplival tálaljuk.