Húsvéti sonka, francia módra | Főételek/Főtt húsok | |
Kezdőlap | Cikkek | Szakácskönyv | Borok | Sajtok | Fórum |
Hozzávalók: egy 3 kg-os sonka fehér bor vöröshagyma kakukkfű babérlevél fokhagyma petrezselyem bors Elkészítés: A sonkát egy éjszakára hideg vízbe tesszük így kiázik belole a só. Egy nagy lábos vízbe öntünk egy kis fehér bort , beletesszük a hagymát, kakukkfüvet és a húsvéti sonkát, jól megborsozzuk és nem túl eros tűzön körülbelül 3 órát fozzük. Mikor megfott a fozolében hagyuk kihűlni majd kivesszük és vastag szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tálban rétegesen elhelyezzük a sonka szeleteket,minden egyes réteg közé a vékonyra szeletelt petrezselymet és a préselt fokhagymát hintjük. Meglocsoljuk egy kevés borecettel,alufóliával lefedjük és behelyezzük a hűtobe. |