Francia konyha
Csőben sült karfiol Köret
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
egy nagy és egy kis doboz tejföl
2 tojás
1 közepes fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma

bors
15 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük.
A karfiolt megpároljuk, vagy blanchirozzuk. (Ha valaki nem szereti annyira az erős karfiol ízt, az meg is főzheti.)
A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat.
A hagymát apróra vágjuk.
Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt, rászórjuk a hagyma felét, és meglocsoljuk az öntet egyharmadával.
Erre tesszük a karfiol másik felét, a maradék hagymát, és beborítjuk az öntet másik felével.
Megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben először lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot