Francia konyha
Párolt zöldborsó francia módra Köret
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
2 kis fej hagyma
60 dkg zsenge zöldborsó
5-6 dkg vaj
1 tk só
fél tk cukor
néhány szál petrezselyemzöld
1 fejessaláta


Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva). Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen.