Francia konyha
Francia sajtleves Leves
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
15 dkg reszelt sajt /parmezan,de lehet trapista/
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1.2 liter húsleves /kockából is lehet/
1 dl száraz fehér bor
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
só,bors,szerecsendió


Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk,majd állandó kevergetés
közben hozzáöntjük a húslevest.Mikor felforrt hozzáöntjük a fehér bort.
Zúzott fokhagymával, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd
belekeverjük a reszelt sajtot.Addig forraljuk, míg a sajt megolvad,
majd levesszük a tűzről és beleöntjük a tejföllel összekevert tojássárgáját.
Melegen tálaljuk.