Freeroll Poker

Ingyen póker pénz | Freeroll stratégia | Online freerollok | Egyéb freeroll oldalak

Ingyen póker pénz

online poker

50$ pár kattintásért!

Csak egy kezdőknek szánt pókeres kvízt kell megoldanod és fizetnek neked 50$-t!
Használd ki a lehetőséget! Én már kihasználtam. Regisztrálj a Pokerstrategy-hez!

Freeroll stratégia - Hogyan nyerj meg egy freerollt?

A freeroll ingyen van de az idő pénz, ezért érdemes olyan stratégiával játszanunk, hogy a lehető legnagyobb esélyünk legyen megnyerni a versenyt. Én már több ezer póker versenyt játszottam online, köztük több több száz freerollt is. Elég sok freerollt nyertem, főleg olyanokat ahol a létszám kevesebb volt 1000 főnél. De nem egyszer kerültem 4-5 ezer fős freerollokon is az első 10-20 közé. Szóval van némi fogalmam arról mi az optimális stratégia egy freerollon. Ezt szeretném most megosztani másokkal, hogy lehetőleg minél hamarabb átéljék az élményt, amit egy sok résztvevős verseny megnyerése jelent.

A freerollok legfőbb jellemzője, hogy az ellenfeleket nem igazán érdekli, hogy esetleg ki is eshetnek a versenyről. Csak beregisztrálnak, hogy hátha véletlenül nyernek. Ezért általában nagyon lazán megadnak egy emelést és sokat blöffölnek, akár lehetetlen helyzetben is. Ebből adódóan a legfontosabb az, hogy csak nagyon ritkán blöfföljünk. Az se baj, ha egyáltalán nem blöffölünk. A blöff nem ér semmit olyan ellenfél ellen aki bármilyen értékelhető lappal megad. Kivételt képeznek azok a helyzetek, amikor már közel vannak a fizetős helyek és kicsit feszesebbé válnak az ellenfelek. Ekkor számolhatunk azzal, hogy esetleg értékelhető lapokat is eldobnak, nehogy pont a fizetős hely előtt essenek ki. Általában viszont az a célünk, hogy jó lapokkal játsszunk reménykedve, hogy megadnak gyenge lapokkal.

A freeroll elején limpeljünk sokat, ha kicsi az esély, hogy mögöttünk emelnek. Emelni csak jó lapokkal emeljünk: általában az AK-AJ, AA-88, KQ lapokkal. Flop után ne blöfföljünk, viszont ha legalább top párunk van játsszunk keményen. Ha preflop visszaemelnek általában csak az AK,AA-JJ lapokkal emeljünk vissza a többit dobjuk el.

A freerollokon általában gyorsan emelkednek a vakok, ezért hamar találjuk magunkat abban a helyzetben, hogy már csak 10 nagyvaknyi vagy kevesebb zsetonunk van. Ilyenkor csak két dolgot szabad csinálni: allinelni, vagy eldobni. Ez egy nagyon fontos helyzet a versenyeken és egyáltalán nem mindegy hogy milyen lapokkal mondunk allint. Ha előttünk emeltek akkor általában csak az AK,AA-JJ lapokkal menjünk allin és a többit dobjuk. Ha 10 nagyvaknyi zsetonunk van és mindenki dobott előttünk, akkor ha kevés játékos van utánunk menjünk allin az AK-AJ, AA-88 lapokkal, ha viszont sok játékos van mögöttünk akkor csak az AK,AA-JJ lapokkal. Ha 5 nagyvaknyi zsetonuk van és mindenki dobott előttünk, akkor ha kevés játékos van utánunk menjünk allin az AK-A7, AA-33 lapokkal, ha viszont sok játékos van mögöttünk akkor csak az AK-AJ,AA-88 lapokkal. Ha ezen az elven játszunk akkor mindig bőven nyereséges lesz az allinünk hosszútávon, akármilyen lazán is adnak meg az ellenfeleink. Egy freerollon azért jó ez a taktika mert van lehetőségünk kivárni a jó lapokat, hiszen amikor megjön szinte biztos, hogy lesz valaki aki kifizeti. Ha főtáblára kerülünk és 5 főnél kevesebben vagyunk, akkor még egy fokkal lazábban allineljünk, illetve akkor is ha vannak ante-ek.

Persze ez egy nagyon elnagyolt taktika, de még így is nagyon hatásos lehet. Remélem sokan nyernek majd freerollt akik kipróbálják.

Ha még magasabb szintre szeretnétek fejleszteni a freeroll játékotat, íme néhány hasznos link:

Sok sikert!

Online freerollok - Hol vannak a legjobb freerollok?

Egyéb freeroll oldalak