Hajápolási tippek

Masszázs a szép frizuráért

Frizuráért Mindamellett, hogy nagyon kellemes eljárás, kimondottan hatékony a szép frizura eléréséhez.

A korpásodás

Manapság már rengeteg készítményt lehet kapni a boltokban, gyógyszertárakban, gyógynövény üzeletekben a korpás frizurára. Mindegyik segít ideig, óráig!Megviselt frizura gyógyítása

Ha a frizuránkra már nem lenne semmilyen más megoldás csak az olló, akkor még próbáljuk ki a már nagymamáink által is használt receptet.

Hajpakolások zsíros és száraz frizurára egyaránt

Frizura Sajnos nekem a frizurám zsíros, néha úgy érzem, naponta kellene megmosnom, de édesanyám még kicsinek azt tanította, hogy a gyakori hajmosás tönkreteszi a frizurát.

Gyorsan összeesik a frizurád?

Frizurák Manapság rengeteg reklám szól arról, hogy mit tegyünk a gyorsan összeeső frizuránkkal, mely másnapra már nem oroszlánsövény, hanem egy lapos, formátlan, esetleg töredezett .

A dauerolt haj

Frizurák
Dauer és dauer között is van különbség. Elsősorban a csavarók ill. a hatóidő befolyásolhatja az eredményt. Minél vékonyabbak a csavarók annál kisebb csigákat kapunk.

Vékonyszálú haj.

Ápolt és igényes megjelenés fontos tényezője a frizuránk, frizuránk. De mit tegyünk, ha frizuránk vékonyszálú és lelapuló? Így, hogy lesz önbizalmunk?

Amit a mindennapi hajápolásról tudni kell

Frizurák
Ha egészséges és gyönyörű frizurát szeretnénk, oda kell figyelnünk szokásainkra, berögződéseinkre.

Természetes hajszínezés, a Henna

Frizurák
A henna a legrégebbi - az indiai irodalomban is szereplő, és Kleopátra által is használt - hajfesték, amely nemcsak festék, de hajápoló szer is.

Különböző hajpakolások, különböző problémákra

Töredezett hajvégek gyógyítására egy recept, ha selymes fényű frizurára vágysz, ha megfáradt és igénybe vett a frizurád.Kényeztető pakolások

Kényeztessük frizuránkat ezekkel az otthon is könnyen elkészíthető, természetes anyagokból készült hajápoló és regeneráló pakolásokkal.

A táplálkozás szerepe

Frizurák
Ami a szervezetünkben lezajlik, az a külsőnkön is megmutatkozik. Bőrünk, körmünk, frizuránk az egészségi állapotunk mutatója.
Masszázs a szép frizuráért

Mindamellett, hogy nagyon kellemes eljárás, kimondottan hatékony a szép frizura eléréséhez.

Aki hallott már a reflexológiáról, tudja, hogy minden egyes szervhez, mirigyhez és ideghez tartozik egy nyomáspont, amelyek megtalálhatóak a kezünkön, lábunkon és testünk más részein. A fejünkön is számos ilyen nyomáspont található, tehát aki nem sajnálja az időt a fejmasszázsra az egészségéért is sokat tesz.

A hajtövek serkentésének egyik igen hatékony módja, ha belemarkolunk frizuránkba és meghúzzuk. A húzások hatására fejbőrünk vérkeringése felélénkül, ezt a vérbőséget fokozhatjuk egy hajkefe segítségével is.

A frizura reflexpontjait működésbe hozásának következő módja, a körmök összedörzsölése. Egyik kezünk körmeit illesszük rá a másik kéz körmeire, majd dörzsöljük őket egymáshoz. A kezelés energianövekedést eredményez, mely serkenti a hajnövekedést.

frizuránk szépségéért alkalmazzuk a mélylégzést. A mélylégzés segítségével feldúsíthatjuk vérünket oxigénnel, valamint a velejáró életerővel, mely rendkívül fontos az egészségesen fénylő frizura megteremtéséhez is. Oxigénben gazdag vérkeringés mellett fontos a kellő vízmennyiség biztosítása frizuránk számára.

A légzés és a vérkeringés szabályozásában szerepet betöltő reflexpontok a nyakon és a tarkón találhatók, a hajas fejbőrön túl, ezeket a részeket is masszírozzuk át.


Vékonyszálú haj

Ápolt és igényes megjelenés fontos tényezője a frizuránk, frizuránk. De mit tegyünk, ha frizuránk vékonyszálú és lelapuló? Így, hogy lesz önbizalmunk?

Megoldást a jól kiválasztott fazontól, a formázástól ill. a megfelelő készítményektől várhatjuk.

A vékonyszálú frizurához a legideálisabb frizurahossz az áll és fülcimpa közötti. A hosszú azért előnytelen, mert súlyánál fogva még jobban lelapul, minél hosszabb annál vékonyabbnak látszik. Rövidre vágatni azért nem ajánlatos, mert nem lehet volumenét növelni, terjedelmesíteni.

Optikailag nagyobb teltséget érhetünk el, ha melíroztatjuk vékonyszálú frizuránkat.

Kerüljük a 2:1 samponok használatát, hiszen a frizuránkon megtapadó hatóanyag elnehezíti, és ragacsossá teszi azt. Használjunk kifejezetten vékonyszálú frizurához való proteintartalmú ápolószereket, amelyek megakadályozzák, hogy a frizura összetapadjon.

Nem mindegy a hajlakk sem! Olyat válasszunk, amelyek a hajszálakba beszívódva rögzítenek, és nem csak egy ragacsos réteget képez a frizurán, amely azután összetapad, és megint csak lelapul.

Használj dúsító szárítást. Miközben szárítod a frizurád, egy hajkefe segítségével fésüld növekedésével ellentétesen.

A tányéros hajszárító is segítségünkre lehet, mivel a tüskékből áradó levegő segít elemelni a hajszálakat a fejtetőtől.

Hajtőemelő spray használatával, mindjárt a frizura tövének adunk támasztékot és biztosítjuk a frizura tartását. frizuránk vékonyszálú lehet genetikai adottságaink miatt vagy drasztikus mechanikai hatások (hajszárító, hajsütővas) következtében, ill. a vékonyszálú frizura vitaminhiányunkra is utalhat.

Figyeljünk a helyes táplálkozásra, tartsunk vitaminkúrát.


A korpásodás

Manapság már rengeteg készítményt lehet kapni a boltokban, gyógyszertárakban, gyógynövény üzeletekben a korpás frizurára. Mindegyik segít ideig, óráig!

Fontos azonban először utána járni a ?betegség? okának. Igen betegség. Nem minden esetben a környezeti hatások okozzák a kellemetlen fehér foltokat a fekete pulóveren vagy zakón. Lehet igen súlyos háttere is ? mint minden egyéb a fejjel kapcsolatos problémának- ha a fejbőr viszket, korpás, esetleg a frizura még hullik is és a körmök emellett töredeznek, már magában több lehetőséget vet fel. Az első amire a bőrgyógyász gondol a stresszes életmód, vagy vashiány. A második ami összetettebb a candidas gomba. Mi is az a candidas. A szakkönyvek szerint a Candida albicans sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. Teljesen egészséges embereknél is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. A bél hasznos baktériumflórája szabályozza a bélben letelepedett gombák szaporodását, de ha az károsodást szenved, vagy megsemmisül, akkor a bélben lévő élesztőgomba elszaporodik, elözönli a szervezetet. Normális esetben ezek a jótékony baktériumokkal együtt az említett szervek normál flóráját alkotják, amely elengedhetetlenül szükséges az adott szervrendszer kifogástalan működéséhez. A rengeteg tünet mellett, ami ezzel a betegséggel együtt jár, szerepel a frizura hullása, zsírosodása illetve korpásodása.

Azoknál szaporodhat el ez a gomba, akik a következőkben felsoroltak közül legalább 4 esetben magukra ismernek:

-> immunrendszer gyengesége,
-> táplálkozási elégtelenség,
-> antibiotikumok gyakori szedése,
-> stressz, feszültség,
-> fogamzásgátlók, hormonkészítmények és szteroidok szedése,
-> cukorbetegség esetén,
-> szénhidrátban rengeteg édesség evése, illetve ok nélküli kívánása - dús táplálkozás

Ha úgy érzi ezek elolvasása után, hogy probléma lehet, mindenképpen kérjen orvosától egy alapos kivizsgálást. Veszíteni nem veszíthet semmit az ember, legalább kizárja a betegség fennállását.

Ha részt vettünk egy alapos kivizsgáláson, - a candida megállapítható nyelvkaparékból, garat-torok váladékból, hüvely-kenetből illetve vérvételből is - . mely kizárja, hogy ilyen problémánk van, akkor jöhetnek a már jól bevált házi receptek, melyekkel vegyszerek nélkül visszaállíthatjuk a fejbőr egészséges működését.

Otthon elkészíthető receptek:

Masszírozzunk a fejbőrbe olívaolajt, majd egy kendővel vagy sapkával fedjük be, és hagyjük fent egész éjszaka. Reggel alaposan öblítsük le.

Hajmosásnál az utolsó öblítésbe keverjünk menta teát. Megszünteti a kellemetlen viszketést, és a fehér kis foltokat.

Egy evőkanál friss vagy szárított csalánt öntsünk le fél liter forró vízzel, és egy kicsit hagyjuk állni. A csalánfőzettel öblítsük le a frizurát, majd hagyjuk száradni

Korpás frizurára nagymamám szerint jó az almai is. Csak ki kell préselni a gyümölcs levét és hozzáadni egy kevés ecetet. Ezt fel kell vinni a fejbőrre és hagyni felszívódni.


Amit a mindennapi hajápolásról tudni kell

Ha egészséges és gyönyörű frizurát szeretnénk, oda kell figyelnünk szokásainkra, berögződéseinkre.

Személy szerint én régen megmostam a frizurámat, tettem rá balzsamot, rajta hagytam a használati utasításban rendelt három percig, majd kiöblítettem bő vízzel. Fésűnek hajkefét használtam és utána jó gyorsan megszárítottam a hajszárító legnagyobb fokozatán, hogy minél hamarabb túl legyek rajta. Ha beszárítottam, akkor is jó nagy fokozaton tettem.

A frizurám töredezett, zsíros, néha korpás volt. Panaszkodtam a fodrászomnak, aki jól kikérdezett és a következőket ajánlotta. Minden hajmosáskor masszírozzam a fejemet 1-2 percig az ujjbegyeimmel ? szigorúan az ujjaimmal ? körkörösen. ezzel megélénkül a vérkeringés és felgyorsul a hajnövekedés valamint az anyagcseretermékeim is gyorsabban fognak távozni. Gondoljuk csak végig. Amikor elmegyünk fodrászhoz, milyen jól esik a masszírozás, nekem néha többet ér, mintha a masszőrhöz mennék. Uh, tényleg jó!

Amit még nagyon fontosnak tartott az az, hogy felejtsem el a hajkefét, főleg nedves, vizes frizurán. Használjam a nagy fogú fésűket. A legjobb lenne, ha mosás után a frizurámat vékony törülközőbe csavarnám és nem dörzsölném, hanem csak felitatnám a frizurámból a vizet. A hajszárításra is két dolgot említett. A leginkább ajánlott, ha nem használnék hajszárítót, hanem szobahőmérsékleten hagynám megszáradni a frizurámat, vagy ha nagyon el kell indulnom és hosszú frizurám miatt nincs időm megvárni a száradást, akkor a hajszárító legalacsonyabb fokozatán szárítsak.

Ha nagyon nincs időm megmosni a frizurámat, na ebben az esetben se a jól bevált erősen hátrafogom, copfos megoldás a javasolt, hanem inkább keverjek össze 1 evőkanál porított nyílgyökeret 2 evőkanál korpával. Ebből jó kis száraz sampon lesz. Az így keletkezett masszát dörzsöljem a frizurámba, ez a felesleges zsírt fel fogja szívni. a maradék sampont csak fésüljem ki, és már indulhatok is, friss frizurával. Ezek a fodrászok mi mindent tudnak! :-)

Először amikor nem szárítottam meg a frizurámat, elég viccesen néztem ki, de a későbbiek folyamán - úgy a negyedik ötödik mosás után - a frizurám csillogó, törés mentes és egészséges lett.


Megviselt frizura gyógyítása

Ha a frizuránkra már nem lenne semmilyen más megoldás csak az olló, akkor még próbáljuk ki a már nagymamáink által is használt receptet.

Tegyünk mosás előtt a frizurára házi készítésű majonézet. Ez már rengeteget segít, de ha az átlagosnál is rosszabb állapotban van a frizuránk, akkor tegyünk rá szintén hajmosás előtt szezámolajat vagy olívaolajat.

Még egy pár gyógyító recept

Meleg olajos pakolás- amely helyrehozza a száraz frizurát, és ápolja a töredezett hajvégeket.

Hozzávalók:
3 evőkanál szezámolaj,
3 evőkanál jojobaolaj,
1 evőkanál szárított csalánlevél,
1 tojás fehérje.

Keverjük össze a hozzávalókat, és egy kis lábasban melegítsük langyosra. Szedjük ki a csalánleveleket, és az olajjal jól masszírozzuk be a frizurát, mindenhova jusson. Tekerjük be a fejünket egy meleg törülközővel, és hagyjuk a pakolást 30 percig a frizurán, de még jobb, ha egy éjszakára rajta hagyjuk. Az olajat rendes samponos hajmosással távolíthatjuk el.

Régimódi tojássampon- amely magas fehérjetartalmú haj- és fejbőrápoló; puhává és kezelhetővé teszi a száraz frizurát.

Hozzávalók:
2 nagyobb tojás,
3 evőkanál almaecet vagy egy fél citrom kifacsart leve.

A tojásokat verjük habosra, és masszírozzuk be a fejbőrbe. Pár percig hagyjuk fent, majd öblítsük le meleg vízzel. A tojás vékony filmszerű bevonatot képez a frizurán, amit úgy távolíthatunk el, ha utoljára ecetes vízzel öblítjük le a frizurát; sötét frizurájúak almaecettel keverjék el az öblítő vizet, szőkék pedig citromlével.


Természetes hajszínezés, a Henna

A henna a legrégebbi - az indiai irodalomban is szereplő, és Kleopátra által is használt - hajfesték, amely nemcsak festék, de hajápoló szer is.

Én a természetes hajszínezéssel először muszájból találkoztam, hisz míg ki nem derült, hogy a bölcsesség fogam be van gyulladva, és ciszta is van rajta, ráadásul a többi fog nem engedi kinőni ? fájdalmat nem éreztem ? allergiás voltam a hajfestékekre, főleg a barnára. Bedagadt a fejem és sebes lett a fejbőröm. Nagyon rossz volt.

A bőrgyógyászom ajánlott, hogy ne fessem! Mivel viszont az igazi seszínű frizurával áldott meg a természet ez az ajánlat, csak ideig órái vált hasznomra. utána, mivel nő vagyok muszáj volt csinálnom a frizurámmal valamit. Megint konzultáltunk és. azt mondta, ha ennyire akarom akkor inkább a hennát próbáljam ki, vagy az ilyen alapú, gyógynövényboltokban kapott festékeket.

A henna a legrégebbi - az indiai irodalomban is szereplő, és Kleopátra által is használt - hajfesték, amely nemcsak festék, de hajápoló szer is.

Az erős vörös festéket adó növényre sokan esküsznek, mivel a kémiai alapú festékekkel szemben teljesen befedi a frizurát - az ősz hajszálakat is -, és fényessé, dússá teszi azt. Én ezt megtettem, vettem barna henna festéket. A hennáról tudni kell, természetes formájában, minden más anyag nélkül vörös színt kölcsönöz.

Nem próbáltam ki előtte csak simán felkentem az utasítások szerint, hagytam hatni úgy 30-40 percig, majd lemostam. Nagyon szép vörös frizurám volt kb. 3 hónapig.

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy mint minden hajfestéket, ezt is ki kell próbálni, és ismerni kell a frizuránkat annyira, hogy hogy reagál különböző anyagokra.

Annyi eredménye már volt ennek az esetnek is, hogy a fejbőröm nem lett sebes és a fejem nem dagadt be, és azóta a bölcsességfogaim sincsenek meg.Természetes hajszínezés, a Henna


Hajpakolások zsíros és száraz frizurára egyaránt

Zsíros haj

Sajnos nekem a frizurám zsíros, néha úgy érzem, naponta kellene megmosnom, de édesanyám még kicsinek azt tanította, hogy a gyakori hajmosás tönkreteszi a frizurát. Ezt természetesen nem szeretném, ezért egy kicsit utánajártam, mi a megoldás, és melyek azok a természetes anyagokat tartalmazó pakolások, melyek az én problémámra igazi megoldást ajánlanak. Bőrgyógyász ismerősömmel beszélgetve, elárulta, hogy a gyakori ? mindennapos - hajmosás serkentheti a faggyútermelést. Ezért ezt nem feltétlenül ajánlja nekem, de egy-két házi praktikát megosztott velem. Hajmosáskor, a sampon lemosása közben használjak egy kis almaecetet, vagy keverjek össze vizet és citromlevet és masszírozzam a fejbőrömbe, majd hagyjam rajta kb 15 percig. Ez nem csak azért jó, mert visszaállítja a frizurám természetes állagát, hanem azért is, mert a frizurámnak fényt ad, illetve a szőke fejkoronának természetes színt kölcsönöz.

Ha van zsíros haj, akkor vannak olyan hölgyek illetve férfiak akik pont az ellenkezőjével a száraz, sprőd frizura tulajdonosai. A következőkben erre a problémára adunk egy-két jó ötletet.

Száraz haj

Az ilyen típusú frizurát óvni kell a túlmosástól. Serkenteni kell a fejbőr faggyúműködését, így hidratálni kell. Melegíts fel annyi olívaolajat, amennyit jónak látsz a teljes frizurádra. Miután ez megvan alaposan masszírozd be a fejbőrödbe és a hajvégekre egyaránt. Ha ez kész, akkor egy szatyrot húzz a fejedre :-) és tekerd be egy törölközővel. Hagyd rajta úgy 30 percig, utána száraz frizurára való készítménnyel mosd le. Egy másik ötlet száraz sörényűeknek: Mosd meg a frizurádat, de hagyd vizesen. Keverj el 3-4 evőkanálnyi mézet fél liter meleg vízben, majd oszlasd el a frizurád egészén. Hagyd rajta 15-20 percig, utána alaposan most meg.


Különböző hajpakolások, különböző problémákra

Töredezett hajvégek gyógyítására egy recept, ha selymes fényű frizurára vágysz, ha megfáradt és igénybe vett a frizurád.

Töredezett hajvégek gyógyítására egy recept:
Keverj össze:
- Három deci sör
- 1 tojássárgájával
Ezek után masszírozd a fejbőrödbe és hagyd rajta kb.15 percig. A tojás fényesíti, a sör táplálja a hajszálakat.

Ha selymes fényű frizurára vágysz:
- Forralj fel 1 liter vizet,
- majd dobj bele egy csokor apróra vágott petrezselymet.
Lassú tűznél főzd 15 percig, hűtsd le, végül teaszűrőn szűrd le.
Havonta egyszer, hajmosás után dörzsöld be nedves frizurád és fejbőröd a folyadékkal, hagyd rajta néhány percig, majd öblítsd le.

Használd a következő pakolást, ha megfáradt és igénybe vett a frizurád:
Keverj össze alaposan
- 2 tojás sárgáját
- 1 kupica rumot.
Hajmosás előtt nedvesítsd be a frizurád, majd kend a frizurádra és a fejbőrre a keveréket.
Hagyjd rajta 15 percig, öblítsd le, majd moss frizurát.
A tojássárgák táplálják, a rum pedig fényessé teszi a frizuránkat.


Gyorsan összeesik a frizurád?

Manapság rengeteg reklám szól arról, hogy mit tegyünk a gyorsan összeeső frizuránkkal, mely másnapra már nem oroszlánsövény, hanem egy lapos, formátlan, esetleg töredezett

Ezek a problémák nem minden esetben a napsugarak, a rossz vagy a túl sok hajápolószer következményei, hanem szervezetünk jelez számunkra: kevés vitaminnal rendelkezünk, vagy ásványi anyagokra van szüksége. Mielőtt pakolásokra illetve hetente más ápolószerekre költenénk, először együnk sok gyümölcsöt, igyunk vitamintablettákat, és sok ásványvizet, melyek gazdagok ásványi anyagokban. Figyelj a C-vitamin, cink és a folsav szintedre. (Ezt vérvételből kiderítheted, konzultálj bőrgyógyászoddal)

Egy egyszerű recept frizurád ápolására belsőleg: .-)
- moss meg egy almát, majd hámozd meg
- 100 gramm joghurt (natúr)
- 2 aszalt szilva
- egy kevés fahéj
ezeket préseljük össze és kenjük a frizuránkra :-)

Ettől a frizurád csillogó és selymes lesz, és szervezeted is meghálálja a gondoskodást.


Kényeztető pakolások

Kényeztessük frizuránkat ezekkel az otthon is könnyen elkészíthető, természetes anyagokból készült hajápoló és regeneráló pakolásokkal.

Itt a tavasz. Ahogy a természet, úgy frizuránk is megújulni készül. Sokan a hosszú tél után méregtelenítő kúrákat tartanak, ami jótékony hatással van egészségünkre. De gondoljunk frizuránk és fejbőrünk egészségére is! Kényeztessük frizuránkat ezekkel az otthon is könnyen elkészíthető, hajápoló és regeneráló pakolásokkal. A hozzávalók könnyen beszerezhetőek és elkészítésük sem igényel hosszú időt.

A különböző pakolások hozzávalóit keverjük össze, a tiszta nedves hajba masszírozzuk bele, majd a 10-15 perces hatóidő leteltével alaposan mossuk ki. Egyszerre csak egyféle pakolást próbáljunk ki.

Mélyhidratáló pakolás igazán száraz, töredezett frizurára
1 1 dl szobahőmérsékletű majonéz
1 dl olíva olaj
3 tojássárgája

Elsősegély hajhullásra
2 egész tojás
1 evőkanál őrölt mandula
1 kávéskanál curry por
1 kávéskanál citromlé
2 dl friss narancslé

Az extra fényes és csillogó frizuráért
1.
1 pohár natúr joghurt
1 dl olíva olaj
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál glicerin (gyógyszertárban kapható)

2.
2 dl áfonyalé
1 dl víz

3.
1 hosszú kávé
1 dl víz

4.
2 tojás fehérje
hideg víz, szükség szerint

Mélyhidratáló pakolások
1.
1 kávéskanál méz
1 kávéskanál olívaolaj

2.
1 db pépesített banán
1 kávéskanál napraforgóolaj
1 kávéskanál frissen facsart citromlé

3.
2 evőkanál majonéz
1 pépesített avokádó
1 dl kókuszolaj
1 evőkanál görögszéna
4 csepp santálfa esszencia
1 rúd fahéj

Mélyhidratáló pakolás festett frizurára
Alap:
1 dl méz
1 dl olívaolaj
3-4 csepp narancs esszencia

Szőke frizurára: alap + 3 evőkanál citromlé
Barna és fekete frizurára: alap + 1 dl feketetea
Vörös frizurára: alap + 3 evőkanál grenadinlé

Kondícionáló pakolások
1.
1 pépesített banán
3 evőkanál natúr joghurt

2.
2 dl tej
1 dl víz
3 rózsa szárított szirmai
1 pépesített avokádó
2 evőkanál méz
2 evőkanál mandulaolaj


A dauerolt haj

Dauer és dauer között is van különbség. Elsősorban a csavarók ill. a hatóidő befolyásolhatja az eredményt. Minél vékonyabbak a csavarók annál kisebb csigákat kapunk.

Egyenes a frizurád, de göndört szeretnél?
Egyedül a génjeidet hibáztathatod, hiszen a gének döntik el, hogy frizuránkban hogyan kapcsolódnak egymáshoz a molekulaláncok. Ezeket nedvesség és hő hatására ideiglenesen fel lehet bontani, így a frizurát tetszés szerint lehet formálni.
Viszont ha tartósan göndör frizurára vágysz, a dauer a megoldás. A dauervíz segítségével lehetőség nyílik a kénkötéseket feloldani és újrakötni, így frizurádban a loknik tartósan megmaradnak.

Dauer és dauer között is van különbség. Elsősorban a csavarók ill. a hatóidő befolyásolhatja az eredményt. Minél vékonyabbak a csavarók annál kisebb csigákat kapunk. A hatóidő hosszától függ, hogy hullámok, loknik, vagy csigák keletkeznek-e és hogy meddig tart a dauer. Sokszor nem tudjuk pontosan elmagyarázni fodrászunknak, hogy milyen loknikra, csigákra vágyunk. Hogy elégedett legyél a végeredménnyel, vigyél magaddal egy fényképet a neked tetsző frizuráról.

Tanács!

A dauerolt frizura intenzív ápolást igényel, használj dauerolt frizurára gyártott készítményeket, rendszeresen tegyél pakolást a frizurádra. Dúsabb hatást érhetsz el, ha frizurád lépcsőzetesre van vágva. A dauer optikailag rövidíti a frizurát, ezért egy állig érő frizurához legalább vállig erő frizura szükséges. A lenövés kevésbé lesz feltűnő, ha a dauerolás során nem a fejbőrre merőlegesen, hanem a hajszálak növekedési irányában csavarják fel a frizurádat. Kerüld a sós és klóros vizet, a forrón szárítást, mert ezek még jobban kiszárítják az amúgy is igénybevett frizurát.


A táplálkozás szerepe

Ami a szervezetünkben lezajlik, az a külsőnkön is megmutatkozik. Bőrünk, körmünk, frizuránk az egészségi állapotunk mutatója.

Sajnos nem ritka jelenség, hogy táplálkozásunk hiányos vagy egyoldalú, ilyenkor anyagcserezavar léphet fel.
Mivel frizuránk érzékenyen reagál ezekre a belső változásokra ezt a frizura állapota is megsínyli.
Legfőbb gond általában a fogyókúra, a magas tápértékű élelmiszerek elhagyása. A fogyókúra során a kalóriákon kívül fontos tápanyagokat, vitaminokat vonunk meg magunktól.
Ha a problémák a rossz táplálkozás miatt jelentkeznek, akkor ne várjunk csodát a fodrászoktól, a hajápoló és egyéb kozmetikai szerektől.

A tápanyagok mennyisége az egyes élelmiszerekben különböző és egymástól igen eltérő arányokban fordul elő. Szénhidrátok, liszt-nemű anyagok túlzott fogyasztása gyakran jár együtt a csekély fehérjefogyasztással.

A vas a frizura élettanilag nagyon fontos eleme, a vas átalakítását a C-vitamin és a fehérjék is elősegítik. A hajszálak egészségi állapotának fenntartásához a szervezetnek nagy szüksége van a fehérjékben gazdag élelmiszerekre.
A B-vitaminok közül a frizura számára a B5 és a B12 a legfontosabb, a H- vitaminnak a frizura őszülési folyamatában van szerepe.

Vigyázat a túlzott vitamin és fehérje bevitel többet árthat, mint amennyit használ, és a várt eredményt sem érjük el.

ingatlan eladó tulajdonostól
458
Google PageRank
eXTReMe Tracker