BEMUTATKOZÁS

Szénégető Viktória vagyok, 1998 óta egyéni vállalkozóként dolgozom, mint okl. gyógytornász és DSGM (Dévény - módszer) szakgyógytornász. Bő 10 év tapasztalat után, megalapítottam a Mozgásterápia Centrumot, hogy igényes környezetben teremtsünk lehetőséget csecsemők, gyermekek és felnőttek részére hatékony mozgás- és képességfejlesztésre, mozgásterápiára, manuál terápiára, gyógytornára és rehabilitációs kezelésre.

Centrumunk működésének célja, hogy minden korcsoportban előforduló mozgásrendszeri elváltozást, problémát konzervatív terápiákkal gyógyítsuk, és egy jól funkcionáló mozgatórendszert érjünk el. A kialakult betegségek specifikus oki és tüneti kezelése, ezek megelőzése, valamint a már lezajlott betegségek újabb kialakulásának megakadályozása gyógytornák, kezelések és gyógy masszázs segítségével. A gyógyító munka mellett fontosnak érezzük a prevenciós ellátást is, amire csoportos tornák keretein belül van lehetőségük a vendégeinknek.

A gyógytorna jelentősége, és az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatása a mai napig nem épült be az emberi köztudatba. A gyógytorna nem csak műtétek utáni rehabilitációk esetében alkalmazható, hiszen sok betegség megelőzhető alkalmazásával. Az általunk alkalmazott gyógytornakezelések olyan mozgásterápiák, melyek segítségével a megbetegedett vagy sérült testrészek fájdalom mentességét és mozgás készségét állítjuk helyre.

A mozgás a szervezet alapfunkciója, válaszaink a külvilágból érkező ingerekre, mind-mind mozgásban, cselekvésben jelennek meg. A gyógytorna a mozgást, mint ingert használja fel a gyógyítás-megelőzés során, kedvező élettani változásokat indít el ez által a szervezetben. A hagyományos értelemben vett gyakorlatok és az aktív mozgás mellett számos kezelési rendszerek, módszerek, technikák szolgálják a gyógyulást, a tünetek megszüntetését.

 

GYERMEKEK SZÁMÁRA MIT JELENT A GYÓGYTORNA

A gyógytornát már újszülött kortól alkalmazzuk a helyes, pontos mozgásfejlődés kialakulása céljából. Általunk alkalmazott terápiával a gyermekek mozgását és képességét fejlesztjük, és a koordinációs, ügyességi, egyensúlyi készségeiket javítjuk.

A gyermekeknél az izomzatot és a mozgatórendszert erősítjük és nyújtjuk. A koordinációs programok, a mozgás érzékelésének fejlesztése egyaránt javítja a gyermek tejesítő képességét, és a hétköznapokban a hirtelen jövő ingerekre a gyors alkalmazkodást segíti.
A speciális ún. proprioceptív tréning az ízületek helyzetérzékelését, ezzel a biztonságos mozgás kivitelezést fejleszti. Az izomzat gyors alkalmazkodását és az ügyességet már gyermekkortól kezdve hatékonyan edzhetjük. Különböző eszközök használata, változatos gyakorlási módok színesítik a mozgásfejlődést, folyamatosan alkalmazkodva a gyermek aktuális állapotához. Tornaeszközök használata pedig hatékonyabbá teszik a gyakorlatokat, segítenek az ellazulásban, a mozgások tanulásában, a helyes tartás elsajátításában és egyes izmok működésének tudatosításában.

 

FELNŐTTEK RÉSZÉRE MILYEN GYÓGYTORNA LEHETŐSÉGEK VANNAK

Felnőtt korban kialakult funkciózavarokat és fájdalmakat speciális manuál terápiás fogásokkal javíthatjuk, ezáltal csökken a fájdalmas időszak terjedelme, valamint az izmok és az inak nyújtása során növekszik a mozgások kiterjedése, és a teljesítő képesség javul.
Gyógytornával kezeljük a különböző mozgásszervi megbetegedéseket, és jelentős eredményeket érhetünk el az ortopédiai, traumatológiai, reumatológiai, neurológiai és a belgyógyászati kórképeknél. Számtalan terápiás eszköz áll rendelkezésre a hatékony fájdalom csillapítás és a mozgásképesség helyreállításához.

 

A gyógytorna más kezeléssel nem helyettesíthető

Hatása gyakran már egy alkalom után érezhető. A mozgásterápia alapja a fizikális vizsgálat, amely alapján összeállított egyénre szabott gyógytornakezelést végzünk a beteg aktuális állapotának megfelelően. A személyre szabott mozgásterápia programot, úgy állítjuk össze, hogy az hosszú távon biztosítsa az elért eredmény megtartását.

Szeretettel várunk mozgásszervi problémával küzdő gyermeket és felnőttet. Az esztétikus, otthonos környezet és testre szabott, egyéni gyógytorna nagyban hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz. Kis csoportos foglalkozásokra pedig a mozogni vágyó gyerekeket, felnőtteket várjuk elsősorban prevenciós szándékkal.