Németh Viktória

Hungary
8000, Székesfehérvár, Kinizsi u 25
+36-20/473-8856
future_hope@vipmail.hu

...........................................................................................................................................................................................................................

Miért pont border collie?

Körülbelül 6 éves lehettem amikor szüleim kivittek egy kutyakiállításra, hol egy bemutató keretein belül megismerkedtem az agilityvel. Szerelem volt első látásra!
13 éves koromban megkaptam első saját kutyusomat, akivel már kutyaiskolába is járhattam! (előtte is voltak mindig ebeim, de a kutyaiskolához addig aprónak bizonyultam. :))
Így lett enyém Mimike, a kis westie, életem nagy "szerelme". :) A kutyaiskolában töltött idő alatt teljesen elvesztem, megtaláltam azt ami számomra a tökéletes időtöltés! (azóta már saját kutyaiskolámban. agility oktatással foglalatoskodom. :))
Amikor Mimi olyan 1 1/2 éves volt, elkerültem egy másik helyre ahol csak az agilityvel foglalkoztunk. Itt ismertem meg a border colliekat. A lejtőn nincs megállás, innentől már csak egy kis lépés volt, hogy nekem is legyen egy. Nagyon megfogott bennük ahogy dolgoznak, elegáns felépítésük, a folytonos menni akarásuk, hihetetlen jó természetük.
Maya, első border colliem, rendkívül jó szukának bizonyult ahhoz, hogy rá alapozzam tenyészetemet. Könnyed felépítésű, nagyon jó temperamentumú, könnyen kezelhető, nagyon jó karakterű "kislány". :)
Maya első almából tartottam meg Bocit és Pavlovot, majd őket követte Zizi a "B" alomból. :)
Tenyésztésem során elsődleges célom, hogy egészséges, jó agyú, megfelelni akaró, könnyed és fordulékony kutyákat tenyészzek, akik minden tekintetben megfelelnek a fajta elvárásainak.
Véleményem szerint ahhoz, hogy egy kutya a munkában, teljes mértékig meg tudjon felelni elengedhetetlen a korrekt felépítés és a jó idegrendszer. Ennek megfelelően tenyészkutyáim kiválasztásánál (ugyanígy a kanok kiválasztásánál), a szükséges egészségügyi szűrések megléte mellett, nem csak a külső, de a belső értékek meglétére is fokozottan odafigyelek.
 

Mielőtt megkeresnél:
Border colliet tartani életforma! A rendszeres mozgatás mellet fokozottan igénylik a munkát is, azaz, hogy nem csak fizikailag de agyilag is le legyenek fárasztva. Mivel számomra fontos, hogy a Tőlem kikerülő kölykök a családi élet mellett munkában, sportban is megállják helyüket, így várhatóan aktív, jól terhelhető sportos kiskutyák fognak születni.
A border collie a megfelelő foglalkozás mellett otthon jól el van, nem rombol, nem őrjöng, de ehhez elengedhetetlen a kutyaiskolába való járás, és a napi séta. (akár rossz idő esetén is)
Mielőtt megkeresnél kérlek gondolt át, hogy tényleg neked való e ez a fajta! Amennyiben úgy döntesz alkalmas vagy border collie gazdinak, úgy bátran keress meg, szívesen válaszolok bármilyen felmerülő kérdésre akár kutyáimmal akár tervezett almaimmal, kölyök vásárlással vagy a kölykök nevelésével kapcsolatban.