Főoldal

Hírek

Írnoki Beszámolók

Wick és Rena rovata

*

Télből a tavaszba

avagy:

Volt időszak, amikor már csak a bölcs tudta, hogy van remény.

 

Az akadémiát kívülről támadták, belülről pedig bomlasztotta a militáns szellem, ami kezdett elhatalmasodni, amióta úrrá lett rajtunk a fásultság. Volt szerverfagyasztás, és még mindig tart ellenünk a lejárató hadművelet.

Ez a kisebb gond volt, ha egyáltalán gondnak lehet nevezni, hiszen az Akadémia csak még jobban összekovácsolódott. Tudván, hogy van egy közös ellenségünk (még ha ily apró is), a csapat egybeforrt. Az Akadémia népszerűbb, mint valaha, a fórumra záporoznak a tanulni vágyók csatlakozási kérelmei. Itt szeretném megköszönni - ha nem is ilyen célzattal jöttek létre - gyenge ellenségeinknek a reklámot, és a tudatot, hogy falainkon kívül tanyát vert az irigység, és a rosszindulat. Megköszönöm, hiszen e nélkül talán már régen roskadnának falaink.

Persze nemcsak ez a megújulás oka.

Végre ismét lelkes az Akadémia, a rossz dolgokat eltöröltük, helyet adva ezzel az újnak.  Ismét bajnokságok, és újdonságok zaja lengi körbe a vén Massassi templomot, sok az új tag, létrejött egy új klán a MAB, az első magyar női tagságú klán és csodálatos új otthont fedezett fel magának, többet kérni sem lehetne. Minden múltbeli nézeteltérés tisztázódott, így a lerakódott szenny utolsó morzsáit is sikerült felkaparni.

Régi szövetségeink megújhodni, és bővülni látszanak, új szövetségeinket pedig tovább építgetjük. Nemrég a vezetőnk Koppány új, és fantasztikus világot fedezett fel, amit a derék, és becsületes GMC-vel együtt felderítettünk.

Az Akadémiának sikerült a hideg és fakó Télből az átmenet. És új és izgalmas Tavasz, pedig volt időszak, mikor már csak a bölcs tudta hogy van remény.

WiCK 2006-május-24

 

*

Sith vadász érkezése az Akadémiára

 

            Akadémiás napjaim kevés eseménnyel nyugodtan teltek. A Főtanács az előző napon tárgyalt az Ítélőszék nevezetű intézményről és annak lehetséges megszűnéséről. A mai napon nyugodt szívvel keltem fel az Akadémia keleti szárnyén elhelyezkedő szobámban. A nap besütött az ablakon, ez az év összes napján biztosította reggeli jókedvem. A kommlinkem recsegve szólalt meg Fekete Mamba hangján.

-         Várunk rád Terros! Gyere a főtérre!

Mikor kiértem a főtér közepén álló oszlophoz az Akadémia ismert staff-oktatóját Mambát és egy általam eddig ismeretlen személyt láttam, mint később kiderült a neve Sith vadász és fél galaktikushónapja várja bekerülését az Akadémiára. A dueltermekben felzúgott Banderas zöld szablyája és nekicsapódott egy kék pengének, ami Koppányé volt.

            Negyedóra alatt megmutattuk a pályát és elmondtuk a szabályokat majd pilleddten asztalhoz ültünk, a kocsmában beszélgetni. Szóba került, hogy ki hogyan érvényesül, hogy ki milyen pályát választ későbbi Akadémikus élete során, és legfőképp, hogy ki hogyan érzi magát az Akadémián. Felsoroltunk jó és rossz példákat. Hangsúlyoztuk, hogy mi fontos és mi nem annyira Egymással osztottuk meg gondolatainkat

Újabb kellemes délután telt el egy új akadémikussal.

Sith vadásznak mindenről határozott véleménye van. Majdnem olyan határozott az összes gondolata, mint a kardsuhintásai. Kitűnő játékos, viszont nem igazán tudja, hogy mit tudna itt kezdeni… A Rendfenntartói munka illik hozzá, legalábbis sokan így gondolják. A nap végén mindnyájan nyugovóra tértünk annak tudatában, hogy rengeteg érdekes, kedves, és jóravaló ember vesz körbe minket és napról napra több.

*

2006-05-17

 

Téma: Sith vadász bekerülése.

 

Ismét bővült a közösség, ezúttal Sith vadász lépett köreinkbe. Vele szintén holografikus csatornánkon keresztül léptünk kapcsolatba, mára már a Fórum Terem is kiforrott, önálló platform az Akdémia életében. Sith Vadász bekerülése után nem sokkal hibát vétett, de ez csak korábbi élete következménye volt, apró botlás, a roppant szigorú, de igazságos Akadémia -vezetők egy szóbeli megrovással túl lendültek a dolgon, Sith vadász pedig elnézést kért.

Sok sikert kívánunk neki, régi -új életéhez!

 

Téma: Nézeteltérés Mommival.

 

Ma sajnálatos módon egy rég kialakult nézeteltérés első tisztázási kísérlete, csúfos balsikert eredményezett, az indulatok elszabadultak, irányíthatatlanná váltak. Ezúton is elnézést kérek Mommitól, a beszélgetés utolsó perceiben történt hangnem -váltásom miatt.

 

*

HÍREK

2006-05-05

Téma: Mamba, és Terros Rena.

Távollétemben új taggal bővült az akadémia közössége: Terros Rena, akivel legtöbben eddig  hologrammon keresztül érintkeztünk az Akadémia Fórum terméből, eztán hivatalosan is tag.

Lelkes, tanulni vágyó ember, sok sikert neki.

Tegnap megtartottunk Mamba meglepetés névnapját, remekül sikert, a kívánt hatást elérte, végre megtörni látszik a fásultság is. Ezekről bővebben a krónikában.

Mamba névnapja

 

Hosszú távollétem után, épp a legjobbkor érkeztem vissza, Mamba névnapjára.

Űrhajómtól eltávolodva nem találtam senkit, ezért a Ceremónia terem felé vettem az irányt, ahol már javában folyt a készülődés.

Rengetegen voltunk, sokan más bolygókról tértek vissza, hogy a napot megünnepeljük. Pár perc múlva a tömeg lecsillapodott, komlinken értesítést kaptunk Mamba érzekéséről. Mindenki vigyázba állt, a susmorgás is abbamaradt, mire a kapu hangos szisszenéssel kinyílt, és a lift felől Mamba és Koppány közeledett.

Igyekeztünk kihúzni magunkat, mikor az ünnepelt közelebb ért. Mamba mindenkinek külön köszönt, és mosolygott. Rég láttuk ilyen vidámnak, pedig még el sem kezdődött az ünnepség.

Lassan felsétált a lépcsőn az emelvényre, feszültségéről egyedül ökölbe szorított keze árulkodott. A teremben csend uralkodott, minden lépését elégedett izgalmunk kísérte.

 

Aztán elkezdődött az ünnepség.

Remek idő volt, a csarnok oszlopain keresztül ragyogóan sütött le ránk a nap zsibbasztó fénye.

A beszédet KZS kezdte, majd Hair folytatta. Mindketten mézesmázos beszédet mondtak, kiemelve Mamba fontosságát az Akadémia életében. Valaki még verset is mondott.

De nem is ez volt a lényeg.

Mamba a Szigorú arcvonásai megenyhültek, először mosolyogni kezdett, majd a beszédek előre haladtával, egy öröm könnycsepp csurgott végig az arcán, ami száját már remegve találta a visszafojtott sírástól.

Mindenki elérzékenyült. Mindenki ezt akarta.

A beszédek végeztével, átszellemülve ünnepeltük Mambát, akit talán még soha egyik lakó sem látott ilyennek.

Ekkora már visszhangzó zsivaj töltötte be a fakó csarnok minden zugát, mind Mambát éltette.

Nevetgélve indultunk a lifthez, hogy Mamba egyik kedvenc helyénél a sírnál folytassuk tovább ezt a rendkívüli napot.

 

WiCK 2006-05-05

*