2006/2007-es év bajnoki meccsei

 

Gara - Mélykút: 3-1 (1-0)

2007.06.10.

Nézőszám: 80 fő

Vezette: Valuch (Fang, ?)

Összeállítás:

Gara: Pulai - Engert (Menczinger), Krizsák, Antal Zs., Kricskovics - Kertész (Jenei), Császár, Mózer - Antal D., Bakai, Szabó (Mészáros). Edző: Havasi János

Az utolsó fordulóra maradt a 3. hely eldöntésének a napja. Dunafalva volt talán papíron könnyebb helyzetben. Otthoni környezetben a kevésbé esélyes Kisszállás együttesét fogadta. Míg Gara, a biztos második Mélykútot látta vendégül. Dunafalva győzelme esetén megszerezhette volna a győzelmet, hiába is nyertünk volna Mélykút ellen.

A garai tizenegy az ellenféltől egyáltalán nem tartva, a Kisszállás elleni győzelem után jó hangulatban és magabiztosan készült a meccsre. Az első félidőben a hazaiak uralták a játékot. Kerezsi 3 sárga lapja miatt hiányzott, de a helyette és a többi poszton bizonyítást kapók nagyon igyekeztek a mérkőzésen. Fegyelmezetten játszottak, betartották az edző kéréseit, utasításit. Az első gólt Császár szerezte eléggé szerencsés módon. Ballábas lövése a kapufáról a hálóba került, óriási öröm volt ez a garaiaknak.

A második félidő legelején Mózer Laci ismét bombagóllal mattolta az ellenfél kapusát. Megjött középpályásunk góllövő kedve a szezon végére. Ám Császár nem hagyta annyiban a dolgot, - tovább növelte a csapat és saját góljainak a számát - egy szögletrúgás után pofozott be egy labdát a mélykúti kapuba.

A gólok után már több cserét is végrehajtottunk. Kellett a frissítés a nagy melegben. Ám a játék irányítása kezdett kicsúszni kezükből, amit vendég fölény jelzett. Egy érdekes és tanulságos les szituáció után a Mélykútiak harcoltak ki egy büntetőrúgást. Ezzel 3-1-re változott a mérkőzés állása. Nagy volt az öröm garai részről és még nagyobb, amikor megtudtuk, hogy a Kisszállás megverte a Dunafalvát. Köszönet nekik! Megvan a 3. hely és a vele járó bronzérem! Bravó Fiúk! Köszönet azoknak, akik ehhez hozzásegítették a garai csapatot!

 

Kisszállás - Gara: 2-5 (2-2)

2007.06.03.

Nézőszám: 30 fő

Vezette: Horváth Z. (Stefánovics, Borsányiné)

Összeállítás:

Gara: Pulai-Engert (Menczinger), Krizsák, Antal Zs., Kricskovics-Kertész (Jenei), Császár, Mózer-Antal D. (Mészáros), Kerezsi, Szabó (Bakai). Megbízott edző: Takács István.

Örömteli hírről számolhatok be, a sorozatos vereségek után ismét győzelemnek örülhettünk.

A pletykák és félreértések miatt, Takács István ezen a meccsen csak ,,helyettes" volt. Havasi mesternek családi programja volt. Hónapok óta nem látott fiát és menyét fogadhatta újból Magyarországon a külföldi munkából hazatérve.

A csapatból Antal Tamás sérülés, míg Bacsi egyéb elfoglaltság miatt hiányzott, a többiek mind a fedélzeten voltak.

A mérkőzés első félideje négy gólt is hozott. Először Kerezsi rázta meg magát, amit egy kisszállási szabadrúgásgól követett. A gól emlékezetes és tanulságos marad, a kapus a sorfalat próbálta állítgatni, a bíró a sorfalat irányította hátrébb ,míg a hazaiak az üres kapuba rúgták a labdát...

Az egyenlítés nem tört meg minket, főleg Mózert. Egy szöglet utáni szituációból lőtt hatalmas kapásgólt a kapus felett a hálóba. Előnyünket nem sokáig tudtuk tartani. A középpályán átszaladó hazai középpályás ugratta ki csatárukat. Engert a labdára lépett ki, Antal Zsolt már csak a lövésbe tudta beletenni a labdát. A játékszer megperdült és a tehetetlen Pulai felett hullott a kapuba a labda. Ebben a félidőben különösebb esemény nem történt. Helyzetek szép számmal akadtak mindkét csapatnak, bár a lövések a kapukat elkerülték. A kisszállásiak minden eszközt bevetettek a garai támadások megakadályozására. Jó néhány boticseket, kemény belépést kiosztottak a hazai védők.

A második félidő első fontos pillanata egy kiállítás volt hazai részről. Tíz percnyi garai zavar után, -mert ez sajnos minket zavart meg- beindult a gólgyártás. 2-2-nél még Pulai védett ki egy alsó sarokra tartó szabadrúgást hatalmas bravúrral. Ezután már a garai csapat góljairól beszélhetünk. Csatáraink, Kerezsi kettőt, míg Bakai egyet rámolt be a kisszállási kapuba. A gólok szépen lassan megtörték a hazaiakat, bátran cserélhettünk és játszhattunk macska-egér játékot a kisszállási csapattal. A győzelmet egyedül Kerezsi 3. sárgalapja árnyékolja be, így ő nem játszhat Mélykút ellen.

Bravó fiúk! Hétvégén szépen, győzelemmel búcsúzzunk a közönségünktől!

 

Gara - Dunafalva: 1-4 (1-0)

Gara, 2007.05.27

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Szem L. (Végh J., ?)

Összeállítás:

Gara: Pulai-Antal T. (Horváth R.), Mózer, Antal Zs., Kricskovics-Menczinger, Kertész, Krizsák-Antal D., Bakai, Szabó (Kerezsi). Edző: Havasi János

A harmadik hely elfoglalása volt a tétje a mérkőzésnek, aminek nem voltak  túl jó megszerzési jelei garai részről. Császár és Engert sárga lapok, Jenei saroksérülés miatt hiányzott, Mészáros, Bacsi pedig ismételten nem jött el a mérkőzésre...

A felállásban tehát ismét változások voltak, de a dunafalvaiaknál is. Gólkirályuk, Gyöngyös úgy gondolta befejezte pályafutását idényközben. Nem értem ezeket az embereket, akik így kiszúrnak csapattársaikkal...

A mérkőzés egész 90 percét nyílt sisakos játék, helyzetek sokasága jellemezte. Élvezetes mérkőzést láthatott a közönség, bár a kihagyott 100%-os hazai helyzetek és a kapott gólok miatt joggal bosszankodhatott a közönség. Az első félidőt még egy góllal nyertük Antal Dávid révén, de a másodikra már elfogyott az erőnk és v.kiben sajnos az akarat is. (legalábbis a kívülállóknak úgy tűnt...)

A vendégek fizikális és magasságbeli fölényben voltak, szögleteik rendre veszélyt jelentettek kapunkra.

A középpályát igyekezett mindkét csapat gyorsan átjátszani. Sajnos a góllövés nem sikerült, pedig még 1-4-nél is voltak ziccereink. Pulai a gólokat nem tudta hárítani, de nem rajta múlott, hiszen kiszolgáltatott helyzetben volt. Kricskovics jobban és figyelmesebben játszott, mint az elmúlt meccseken. Antal Zsolt és Mózer László kiemelkedett a védelemből, Mózer a támadásokat is segítette. A középpályán Kertész volt a legaktívabb, de a meccs végére az ő ereje is kifogyott. A csatárok közül Antal Dávid és Bakai Olivér megjátszhatók voltak és segítették társaikat, de sajnos kevés volt ez a sikerhez, nem értékesítették helyzeteiket. A többiek gyengébb teljesítményt nyújtottak. Maradtunk a negyedik helyen, egyre távolabb kerülünk a bronzéremtől, kár érte...

További eredmények:

Mélykút, Jánoshalma szabadnapos.

Felsőszentiván - Kisszállás: 4-1

Dávod - Rém: Rém csapata nem utazott el a mérkőzésre, ez a harmadik alkalom, hogy nem álltak ki. A szabályok alapján kizárják őket a bajnokságból.

Bátmonostor - Borota: 3-5

 

Felsőszentiván - Gara: 2-1 (2-0)

2007. 05. 12. szombat

Vezette: Turcsik (Borsányiné, Stefánovics)

Nézőszám: 70 fő

Összeállítás:

Gara: Pulai - Antal T., Mózer, Antal Zs., Engert - Antal D., Császár, Menczinger - Balogh (Jenei), Bakai, Kerezsi. Edző: Havasi János

A múlt heti Mélykút elleni 5-0-s vereség és gyenge játék után nem volt kedvem tudósítást írni. Erről a meccsről már szívesebben teszem, a vereség ellenére is. Az induláskor kevés hadra fogható játékost számolhattunk a buszon. Kricskovics sérült, Kertész 3 sárga lapos, Szabó lakodalomban volt, Mészáros nem jelent meg,  Bacsi és Krizsák munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott eljönni. Így tehát 3 védőnket is nélkülöztük, Jenei és Horváth volt a kispadon csereként.

Nem túl jó előjelek, a méretes vereség elkerülése volt a cél, a mélykúti zakóból tanulva.

A mérkőzés első helyzete előttünk adódott, itt már éreztem, hogy nem lesz nagy gond. Semmi jelét nem mutatta a csapat a gondoknak és az ijedtségnek. Több helyzet a hazaiak előtt adódott, azonban 16-20 méterről leadott lövéseik elkerülték a kapunkat vagy Pulai kezében haltak el. Mezőnyben egyenrangú partnerei voltunk az ellenfélnek, helyzeteink is adódtak. A szentivániakon megjelentek az idegesség jelei, sajnos problémájukat orvosolták. Egy jobboldali beadás után Engert embere, Rezsneki fejelhetett a hálóba. A gól után 3 perccel Borsányiné asszisztens nézett el egy méteres lest a kárunkra. Az ellenfél köszönte szépen, és 2-0-lal vonulhattunk a szünetre.

A második félidő azonban teljesen a mienk volt. Pulai biztosan védte kapunkat, Engert jól fogta emberét. Antal Zsolt is biztosan megoldotta feladatát, Mózer őszi, jó formáját hozta. Szerelte ellenfelét, Hódost és a támadásokat is segítette. Antal Tamás remekül használta ki, hogy a jobb szélen egyedül hagyták, jobbnál-jobb labdákat adott be középre és a védő feladatát is megoldotta. Antal Dávid kikapcsolta a játékból Herczet és a támadásokban rendkívül veszélyes volt. Bakai rúgta a szépítő gólt. A mérkőzést eldöntő akció, Kerezsi passzából Antal Dávid előtt adódott. Két hazai védő sem tudta megakadályozni, hogy kapura törjön. A mezénél fogva rángatták a tizenhatoson belül. Dávid, ha egy kicsit rutinosabb, elesik és sima tizenegyes. Ez mind a vége előtt 2-3 perccel történt.

Már a harmadik meccsen ugyanaz az eredmény született Felsőszentiván és Gara között. Ha egy kicsit is szerencsésebbek vagyunk, meglepetést okozhattunk volna az éllovas otthonában.

Bravó fiúk! Mindenki megérdemli a dicséretet! Hajrá Gara!

További (nem megerősített) eredmények:

Dávod - Bármonostor: 6-1

Mélykút megverte Kisszállást

Borota megverte Jánoshalmát.

 

Megvan a rájátszásbeli első győzelmünk!

Gara - Kisszállás: 2-1 (0-0)

2007.04.29.

Nézőszám: 90 fő

Vezette: Papp Gergő (Csovcsics, Czeglédi)

Összeállítás: Pulai - Antal T., Bacsi, Császár, Kricskovics (Jenei) - Bakai, Mózer, Menczinger (Balogh) - Antal D., Mészáros (Szabó), Kerezsi.

Megvan a 3 pont! Szokták mondani: kellett, mint tanyára a villany. Ez ránk igencsak igaz volt. Krizsák piros lapos eltiltás, Antal Zsolt 3 sárgája, Kertész és Engert osztálykirándulás miatt hiányzott. A beállós Bacsi lett, míg Császár a középpályáról húzódott vissza a védelem tengelyébe. Bakai is egy sorral hátrébb került, Mózer középen kapott feladatot, Meczinger pedig kezdőként bizonyíthatott a meccsen.

A 8. percben már gólnak örülhetett volna a garai publikum. A nagyon aktív Mészáros szép cselekkel jutott be a tizenhatoson belülre. A kapussal állt már csak szembe, de sajnos kimaradt a ziccer.

A 13. percben kisszállási ziccert fogott meg Pulai kapus.

Az első félidőben nem történt különösebb esemény. Egyik csapat sem nyújtott kiemelkedő produkciót. Hibák itt is és ott is akadtak. Nem működött ezzel a felállással még sosem játszó garai gépezet.

A második félidő 1. percében Kricskovicsot forgatta meg a támadó és lőtte be a vezető góljukat. Szerencsére az egyenlítésre nem kellett sokat várni. Az 51. percben a Mészáros helyére beálló Szabó Krisztián harcolt ki egy labdát, amit Kerezsi lőtt be a kisszállási kapuba.

Az 55. percben Kerezsi gyarapíthatta volna góljainak számát, sajnos a kapu mellé gurított.

A 62. percben Császár adott el egy labdát, ám Pulai ismét a helyén volt.

A második félidőt enyhe mezőnyfölényben játszottuk, és a cserék hatására - különösen Szabó, és a most mezőnyben játszó Jenei segítségével - feljavult a játékunk. Pulai remekül védett a mérkőzésen, jó az öreg a háznál, szokták mondani.

A 35. percben gólfelelősünk és a mai meccsen a csapatkapitányunk, Kerezsi állította be a 2-1-es végeredményt.

Bravó fiúk! Meg kell szerezni a 3. helyet!!!

 

Dunafalva - Gara 7-2 (4-0)

2007.04.22.

Nézőszám: 50 fő

Vezette: Horváth Zoltán (Stefánovics, Fang)

Összeállítás: Jenei - Bacsi, Krizsák, Antal Zs., Kricskovics - Antal T. (Antal D.), Császár, Engert (Kertész) - Kerezsi, Mészáros (Balogh), Bakai.

Megmondom őszintén nehezen vettem rá magam, hogy írjak a meccsről. Egyrészt az eredmény, másrészt a vereség okainak boncolgatása miatt.

Több változás is volt a csapatban a megszokotthoz képest. Jenei bizalmat kapott Pulai helyén, a jövőre is gondolva. Szerencsétlen kapusunk, már az első 10 percben kétszer is maga mögé nyúlhatott a hálóba. Először egy fogható lövés csavarodott ki kezéből, majd az alapvonaltól egy méterről a kapufa és ő közte lőtték a hálóba a labdát. Ez igencsak demoralizálta a csapatot. Majd kezdődött Horváth spori gyenge tevékenysége. Bakait választották el szabálytalanul a labdától a tizenhatoson belül gólhelyzetben. Tizenegyes helyett szabadrúgás a tizenhatoson kívül, piros helyett sárga lap. Érthetetlen!

Aztán amit nekünk nem adott meg, a falvaiaknak igen. Bacsi szerelt becsúszva a tizenhatoson belül. Kemény, határozott belépője után a labda a becsúszás irányába hagyta el a játékteret. Ez már tizenegyes!

Nem igazán találta a felforgatott csapat a ritmust. A három emberfogó fölösleges volt a pályán. Kricskovics lépett feljebb az első félidőben, de neki az előrefele játék még nem megy igazán. Ő kéthetes sérülésből, Bacsi pedig egy hetes lázzal járó megfázásból tért vissza, ami meg is látszott teljesítményükön. Középpályán nem volt átütőerő, csatáraink sok esetben körülményesek és önzőek voltak. Pedig volt néhány szemre tetszetős, kevés érintős, ötletes támadás, amivel zavarba hoztuk a hazaiakat.

Három góllal nem úsztuk meg a félidőt, még egy kipattanó labdát is bevágtak a falvaiak, hiába védett előtte kétszer is bravúrral Jenei.

Mi kihagytuk a lehetőségeinket, ők amit kapura rúgtak bement.

A második félidőre igyekeztük frissíteni. Engert helyett Kertész kapott lehetőséget. Majd nem sokára Antal Dávid is pályára lépett. Helyzetünk megint csak volt, de kimaradtak. Aztán Bakait ismét csak szabálytalanul tudták szerelni a büntetőterületen belül. Ez már tizenegyes, amit Kerezsi gólra is váltott.

Aztán megint Horváth spori percei következtek. Jenei bátor kivetődéssel ütöttel el a labdát a hazai támadó elől, a labda ismét hozzájuk került vissza, amit aztán kapufára rúgtak. Erre ismét tizenegyest ítélt ellenünk... Krizsák ekkor már nem bírta idegekkel és beszólt a bírónak, amiért őt kiállította. Ami elhangzott a pályán azzal szemben más került be e jegyzőkönyvbe, így ezzel gondolom lefedte magát a spori. Röviddel az eset után Antal Ferencet is elküldték a kispadunktól, az asszisztens megsértése miatt. Ebben az esetben sem hangzott el a pályára nem illő szó használata, bár a jegyzőkönyvben megint csak más szerepel. A sokat emlegetett dokumentum nem is került aláírásra.

A végeredmény 7-2 lett a hazaiak javára. Kerezsi rúgta a második garai gólt, miután tíz emberrel játszottunk, akkor sem vesztettük el az akaratunkat. A falvaiak és a játékvezető ellen is küzdöttünk. Két hete öröm volt Horváth úr bíráskodása mellett játszani, de most az ellenkezőjét tapasztalhattuk.

A vereség persze nem csak az ő nyakába varható. Fegyelmezési problémák és nem megfelelő hozzáállások is tarkítják mostanában a felkészülésünket. Remélem minél előbb kilábalunk ebből a rossz szériából. Hajrá Gara!

 

Gara - Felsőszentiván 1-2 (1-1)

Gara, 2007. 04. 08.

Nézőszám: 140 fő

Vezette: Horváth Zoltán (Prikidánovics D., Nagy Zs.)

Összeállítás:

Gara: Pulai - Antal T., Krizsák, Antal Zs., Bacsi - Kertész, Császár, Mózer - Bakai, Mészáros (Engert), Kerezsi. Edző: Havasi János.

Szép tavaszi időben, de már a megszokott szélben kezdtük a mérkőzést az első helyezettel. Ebben a szezonban ezt a csapatot nem tudtuk még legyőzni, nagyon vártuk, hogy ez a rossz sorozat ma megszakad. A vendégek igencsak tartottak tőlünk, gyors kontrákra rendezkedtek be, nem vállaltak különösebb kockázatot a pályán. Jobbára mezőnyjáték folyt, igazán nem forgott veszélyben egyik kapu sem. Majd jött egy vendéglövés oldalról. A labda kapusunk előtt egy fűcsomóban megpattant, a hálóőr és az oldalsó kapufa között becsurgott a labda. Bosszantó potyagól.

A csapat nem zuhant össze a potya után, tovább hajtottunk az egyenlítésért. Meg is lett az eredménye, Bakai egyenlített egy kiugratás után. Mivel mi játszottunk széllel szemben, igyekeztünk az eredményt megtartani, hogy a második félidőben már a szél támogatásával is gólt rúgjunk a szentiváni kapuba.

1-1-es állással kezdtük a második félidőt. A kezdeményezést nem adtuk át a vendégeknek. A második félidő teljes 45 percét uralta a hazai csapat. Császárnak több kihasználatlan helyzete akadt. Kb. 12-13 szögletet rúghattunk. Sajnos nem jött be a futball közhely, egy szöglet fél gól. Azokat a szögleteket ki is kellett volna használni. A másik közhely az sajnos bejött, mi kihagytuk a lehetőségeket, a szentivániak azonban nem. A vége előtt 3 perccel Bacsi ragadt benn a kimozgó védelem mögött. A beívelt labdát a vendég csatár, Hódos vette le és értékesítette a helyzetet.

Oda a döntetlen, újabb egyenlítésre már nem maradt idő. Fájó a vereség, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról. A vendégcsapat nem érdemelt győzelmet. Két kaput eltaláló lövésből szerezték a góljaikat. A csapat a legjobb tavaszi játékot nyújtotta, Antal Zsolt és Krizsák László jól oldotta meg a védőfeladatát. Középpályásaink Kertész, Császár és Mózer harcosan és jó szellemben fociztak. Fel a fejjel fiúk! Két hét múlva Dunafalván javíthatunk! Így kell hozzáállni a dolgokhoz, mint a mostani vasárnap!

További eredmények:

Dunafalva - Mélykút: 2-4

Bátmonostor - Dávod: 3-5

Borota - Jánoshalma: 1-1

Kisszállás, Rém szabadnapos

 

Elbuktuk a 3. helyet!

Dunafalva, 2007.04.01.

Dunafalva - Gara: 2-1 (2-1)

Nézőszám: 70 fő

Vezette: Nasz R. (Márton, Fang)

Összeállítás: Pulai - Bacsi, Krizsák, Antal Zs., Kricskovics - Kertész, Császár, Mózer - Antal T., Mészáros (Kerezsi), Engert. Edző: Havasi János.

Garai góllövő: Mészáros.

A mérkőzés tétje - a három ponton túl - a 3. hely megtartása volt számunkra. Minden kezdet nehéz, a mérkőzésre Antal I. D, Bakai, Horváth A. nem jött el más elfoglaltság miatt, Kerezsi pedig késve érkezett. Kicsit tanácstalan volt az edző, hogy kit állítson így a csatársorba, aztán Antal Tamást tolta fel a védelemből a jobb oldalra. Engert pedig bizonyítási lehetőséget kapott a balszélen.

Mindkét csapat tartott egymástól. A dunafalvi együttes lépett fel támadólag az első részben. Egy előrevágott labda után -jobbára ezt a megoldást választották támadásaik indításakor- Antal Zs. és Kricskovics várt egymásra. A hazai gólvágó, Gyöngyös már nem teketóriázott, köszönte szépen és berúgta az ajándék labdát. A szerencsétlen gól nem fogta meg a garai csapatot, Mészáros volt szemfüles. A kapus kezéből kipattanó labdát vágta be a hazai hálóba. A következő, és egyben mindent eldöntő gólra, nem kellett sokat várni. A 20 méterről érkező labdát nézte el alaposan Antal Zs. és a lábát súrolva került a bogyó Pulai hálójába. Óriási egyéni hiba.

Az első félidőben már nem volt több gól, de helyzet sem igazán. A két tizenhatos közt folyt a játék, a kitűnő talajú hazai pályán.

A második félidőben beszállt a garaiak gólfelelőse Kerezsi is. A játék a dunafalvi térfélen folyt. Komoly helyzeteket, azonban nem sikerült kialakítani. A partjelző les címén néhány támadásunkat - a nézők szerint- tévesen állított meg. Középpályásainknak és csatárainknak sem sikerült gólpasszt ill. gólt elérniük. Küzdött a társaság és hajtott becsülettel, de a kellő figyelem és az önzőség is hátráltatott minket a gólszerzésben.

A mérkőzés helyzetét Szabó Krisztián hagyta ki. Az otthonról, mint néző elinduló játékosunk -aki nem tudom milyen okból, nem jár focizni Garára- a buszban ülve rohant haza felszereléséért. Majd már a mérkőzésen az elfáradó Engert helyett kapott 10 percnyi játéklehetőséget. Antal Tamás lépett ki gólhelyzetben a védők közül, akit beértek és a tizenhatoson belül buktatták. A labda, a támadást kísérő Szabó elé került, aki az üres kapu helyett a kapu mögé rúgta a labdát. Óriási helyzet, az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna Szabó.

Az egész mérkőzést nagy iram, szebb garai játék és sportszerű játékosok jellemezték. Lapot a játékvezetőnek nem is kellett osztania, ritka ez egy ilyen fontos meccsen. Dicséret a csapatoknak és a játékvezetőnek, bár a hazai kapus kifutásai, labdaszerzési módja nem volt kíméletes. Örülhet, hogy a pályán maradhatott.

A vereséggel -ami a játék képe alapján, nem érdemelt meg Gara- a 4. helyre kerültünk. Felsőszentiván az első, majd Mélykút, Dunafalva, Gara és Kisszállás a sorrend. Jövő vasárnap már a rájátszásos rendszer következik és Felsőszentiván látogat Garára.  Azt hiszem izgalmas, kemény és jó meccsek várnak ránk a folytatásban. Hajrá Gara!

További eredmények:

Felsőszentiván - Dávod: 4-0

Jánoshalma - Borota: 0-1

Rém - Bátmonostor: 3-3

Mélykút - Kisszállás: 5-0

 

Kerezsi gólshow

Gara, 2007.03.25

Gara - Rém 6-1 (2-0)

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Márton János (Nasz, Ercsényi)

Összeállítás:

Gara: Jenei - Bacsi, Krizsák (Horváth A.), Antal Zs., Kricskovics - Kertész (Engert), Császár, Mózer - Bakai, Mészáros (Antal D.), Kerezsi. Edző: Havasi János

Góllövők: Kerezsi 4, Bakai, öngól ill. vki.

Sárga lap: Engert ill. Máder

Piros lap: Mihó

Az utolsó helyen szerénykedő Rém ellen csak is a győzelem volt az elfogadható eredmény. Bíztunk csatárainkban, hogy előveszik a góllövő cipőjüket és a nagyarányú győzelemben. Ehhez képest rémi mezőnyfölény jellemezte az első félidő felét. Náluk volt többet a labda, nem tudtuk uralni a játékot. Majd megtört a jég, félórányi küszködés után Kerezsi talált be szabadrúgásból a rémi kapuba. Ez a gól megnyugtatott minket és kezdtünk magunkra találni, amit egy Mészáros szóló és egy újabb Kerezsi akciógól jelentett. Helyzeteink jócskán akadtak, de csak két gólig jutottunk az első félidőben.

Még ki sem értünk az öltözőből és egy bődületes szabadrúgásgóllal szépített a Rém. A félpálya közepéről, kb. 25- 30 méterről végezhettek el szabadrúgást a vendégek. Az első önként jelentkezőt félretessékelte csapatkapitányuk és ő maga bevágta a léc alá a labdát. Mindenki jó nagyot nézett a gól láttán, de nem hagytuk szó nélkül a dolgot. Mózer buktatásáért megítélt tizenegyest Kerezsi értékesítette. Majd Császár beadását fejelte egy rémi védő saját kapujába. Bakai is megrúgta a maga gólját és végül Kerezsi második tizenegyese - amit Bakai harcolt ki- alakította ki a végeredményt. Helyzeteink - ismétlem önmagam - még jócskán voltak. A - ma már jól játszó- Mészáros helyére becserélt, Antal Dávid is új lendületet adott a csapatnak. Másik cserénk, Engert hatalmas lövése pedig a kapufán csattant. Szép volt fiúk! Ezzel a harmadik helyre ugrottunk. Hajrá Gara!   

 

Az első félidőt végignéztük, majd a másodikban már fociztunk is

 2007. 03.18, vasárnap Jánoshalma

Nézőszám: a kispadokon ülőkkel együtt kb. 25 fő, a nézők fele garai.

Sárga lap: Antal T., Mózer, Engert

A készülődéskor 3 pont volt tervben, de már az indulás döcögősen indult. Menczinger, Horváth Robi és Attila, Kricskovics, Pulai és Balogh a hiányzók között volt. Cseréink száma így 2 fő volt, Antal II. Dávid és Engert személyében.

A kezdő tizenegy így alakult: Jenei - Antal T. (Antal D.), Krizsák (Engert), Antal Zs., Bacsi - Kertész, Császár, Mózer - Bakai, Mészáros, Kerezsi.

Keresztszéllel és garai fölénnyel indult a meccs. Kerezsinek három 100%-os ziccere is akadt, azonban csak helyzet maradt belőle. A csapat ideges is lett és nem játszottunk jól. Úgy, mint Felsőszentiván ellen, felívelgetett labdákkal próbálkoztunk, hiába... Nem használtuk ki szélsőinket, Mózer és Kertész játékon kívül maradt. Császárnak sem sikerült mozgatni a csapatot. Szélsőjáték híján veszélyes beadásaink sem voltak. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Egy bedobás után hagyták védőink, hogy beadják a hazaiak a labdát. Érkezett is a jánoshalmi támadó és Mózer mellől értékesítette a ziccert. A találat alaposan letört minket, nem találtuk az utat a góllövés felé...

A második félidőben már más felfogásban játszottunk. Felhagytunk a felívelt labdákkal és próbáltuk egymást a játékba bevonva játszani. Császár távoli lövésével - amit jól elnézett a kitűnően védő hazaiak kapusa - sikerült egyenlíteni. Visszatértek a reményeink a fáradó jánoshalmiak ellen. Kár, hogy a spori is fáradt, bosszantó hibákat kezdett véteni ellenünk. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Antal Tamás sem bírta cérnával és egy-két beszólást fűzött ítéleteihez, feleslegesen. Támadásainkat szőttük szorgalmasan, de nem sikerült további, győzelmet jelentő gólt elérni.

Védőink játéka feljavult erre a meccsre és Jenei is jól irányította őket és kapuját is megfelelően őrizte. Remélem csatáraink előveszik a góllövő cipőiket és vasárnap, Rém ellen már egy edzőmeccsekhez hasonló játékkal rukkolunk elő. Hajrá Gara!

További eredmények a 16. fordulóból:

Felsőszentiváni Sportkör - Bátmonostori LSE: 3-2                                           

KSE Kisszállás - Dunafalvai SE: 3-1                                                       

Mélykúti Sportegyesület - Rémi Szabadidő és SE: 12 vagy 9-1 (sok - kevés)                  

Dávod Sportclub - Borotai Sport Egyesület: 1-2                                                

 

Ezt jól elszúrtuk!

Gara, 2007.03.11.

Gara - Felsőszentiván 1-2 (0-1)

Nézőszám: 85 fő

Vezette: Prikidánovics D. (Nasz, Márton)

Összeállítások:

Gara: Pulai - Antal T., Krizsák (Bacsi), Antal Zs., Mózer - Kertész, Császár, Bakai - Antal D., Mészáros (Balogh), Kerezsi. Edző: Havasi János.

Felsőszentiván: Péter - Petres (Kovács), Nemes Cs., Répási, Nemes T. (Szűcs K.), Hercz, Kókai, Takács, Hódos, Rezsneki (Szűcs T.), Schnobl. Edző: Szűcs

Sárga lap: Mózer, Antal Zs. ill. Nemes

Piros lap: - ill. Péter 40.p., Hercz 83. p.

Góllövők: Bakai ill. Répási, Kókai.

Az első tavaszi forduló igazi rangadót hozott magával. A második helyezett Gara, az éllovas Felszőszentivánt fogadta hazai pályán. Az edzőmeccsek alapján a garai együttes jó formát mutatott az elmúlt hetekben, joggal várta minden hazai szurkoló a győzelmet. Garai részről Kricskovics bokája, míg Horváth pedig még edzéshiány miatt nem vállalta a játékot. Bacsi sérülése rendbejött, bár nem edzett a héten, Menczingernek pedig családi elfoglaltsága volt.

A mérkőzés első részét Gara uralta, amit helyzetek is jeleztek, majd egy fordulásra a vendég gárda kerekedett felül és ez nekik a helyzeteikben, gyors kontráikban mutatkozott meg. Látszott, hogy a garai csapatnál nincs meg a kellő összhang sem védekezésben, sem támadásban. A szentiváni nyomásnak meg is lett az eredménye, Répási rúgott be egy lecsorgó labdát a hazai kapuba. Ez mélyen lesújtotta a garai csapatot, de jött Kerezsi kiugratása és Péter kapus tizenhatoson kívüli kezezése. A kapus mehetett is zuhanyozni tette után, mi pedig be kellett érjük egy szabadrúgással a gól helyett...

A második félidőben bizakodtunk, hogy megfordítjuk a meccset. Azonban jött a pofon, Kerezsi cselezett el egy labdát saját térfelünkön és a kifele mozgó hazai védelem mellett Kókai rúgott újabb vendég gólt, 0-2. Ezt követően egy gyors góllal Bakai szépített, visszaadva ezzel a reményt legalább az egyenlítésre. A vendég kapujában egy mezőnyjátékos, Hódos állt, de ezt nem tudtuk kihasználni. Felívelésekkel, jobb oldalról történő beadásokkal próbálkoztunk. A másik szárnyunkat nem használtuk ki, nem húztok szét kellően a mezőnyt, nem álltunk le egy háromszögre, csatáraink keveset mozogtak és nem értettük meg egymást támadásban és a védekezésünk is csapnivaló volt. Cseréink sem tudtak új színt vinni játékunkba. Bacsinak pedig lett volna a baloldalon lehetősége, de amilyen poszton játszott az nem neki való. Talán, ha Engertnek lehetőséget ad az edző, a bal szárnyunkat is tudtuk volna aktivizálni.

A mérkőzés 85. percében Hercz követett még el egy súlyos sportszerűtlenséget Kertész ellen, amiért ő is mehetett zuhanyozni társa után. A vendégeknek sikerült győzelemre kihúzni a meccset, az időhúzás taktikáját nagyszerűen alkalmazták…

 Mindenki sajnálta ezt az elvesztett meccset, nagy lehetőséget szalasztottunk el. Ezzel Felsőszentiván kissé meglépett a mezőnytől, mi pedig visszazuhantunk a 4. helyre. Mélykút a 2., Dunafalva a 3. helyre került.

További eredmények:

Bátmonostor - Dávod: 1-1

Borota - Kisszállás : 0-0

Mélykút - Jánoshalma: 5-2

Dunafalva - Rém: 7-0

 

Megyei III. osztály, Déli csoport, 12. forduló

Bátmonostor-Gara: 1-6 (0-4)

Vezette: Szabó G. (Fang, Pesti)

Néző: 10 fő

Bátmonostor: Világos- Trabajkó, Janotka, Grécs, Béda,Lieber, Balázsics, Krimer, Snyehola, Szekeres. Edző: Mazug István

Gara: Pulai - Antal T., Krizsák, Antal Zs., Kricskovics (Ábrahám), Kertész (Szabó), Császár, Mózer, Bakai, Antal D., Kerezsi. Edző: Havasi János.

Gólszerzők: Snyehola ill. Antal D. (2), Mózer, Bakai, Kerezsi, Császár.

Sárgalap: Janotka ill. senki.

Az utolsó előtti helyen szerénykedő Bátmonostor csapata a győzelmi szériában lévő garai tizenegyet fogadta. A mérkőzésre nem volt nagy tolongás, a rendezőkkel is együtt jó ha volt 10 néző, ebből is 5 garai. Még a hazai focicsapatnak is gondjai voltak a létszámmal, csak tízen jöttek el a vasárnap délutáni meccsre.A mérkőzés gyors garai gólokkal kezdődött, kedvére alakíthatta ki a helyzeteket a vendég gárda. Négyet sikerült a tucatnyi helyzetből értékesíteni, ami nem túl jó arány a garaiakra nézve.A második félidő ott folytatódott ahol a csapatok abbahagyták, garai gólok, szenvedő monostori csapat. A végére azonban megjött a hazai fiúk kedve és rúgtak egy becsületgólt

 

Továbbra is őrzi hazai pályán veretlenségét a Garai KSE!

Megye III. osztály, 11. forduló

Gara-Kisszállás 1-0 (1-0)

Vezette:Turcsik (Borsányiné, Vincze)

Néző: 70 fő

Gara: Pulai - Antal T. (Mészáros), Krizsák, Antal Zs., Mózer - Kertész, Császár, Kricskovics (Menczinger) - Antal D., Kerezsi (Szabó), Bakai. Edző: Havasi János

Kisszállás: Labanc, Tóbiás, Novák, Szabó, Csont, Bakos, Jugl, Tóth T., Tóth G., Csóti, Urlauber. Edző: Maczkó

Sárga lap: Császár, Antal D., ill. Csont, Tóth G.

Gólszerző: Kertész.

Kitűnt: Antal Zs., Kertész, Krizsák, Mózer.

Rangadót játszott ismét hazai pályán a garai csapat. A táblázat első felében tanyázó Dunafalvát, majd a Mélykútot legyőzve fogadta a Kisszállás csapatát az eső áztatta pályán.A hazai csapat egyértelmű esélyese volt a meccsnek és ezt jelezték is a gyors hazai rohamok. Azonban hiába volt mezőnyfölényben a Gara, pontatlanok és körülményesek voltak a garai támadók a kapu előtt, vagy a kapusok védett nagy bravúrral. Azonban a góltalanság megszakadt, Kertész lövését nézte el a vendég kapus – talán a csapattársa is megzavarta őt- és már csak beljebb tudta segíteni a labdát. 1-0 Gara csapatának.A félidőben hosszas eligazítást tartott a garai edző, gólokkal kellett volna vezessenek a hazaiak, de csatáraik igen csak eredménytelen napot fogtak ki.A második félidőben is a gólcsend jellemezte a mérkőzést. A garai portárs csak a hosszan előrerúgott indításokat kellett felszedje, komoly védenivalója nem akadt ezen a meccsen. Ez is mutatja, hogy a kisszállási térfélen folyt jobbára a játék és a garai védők is jól tették a dolgukat. A három ponttal megtartotta 4. helyét a Garai KSE, négy ponttal megelőzve Kisszállást és 1-1 pontra van csak lemaradva Dunafalvától és Mélykúttól.

 

Nyertünk, de a második félidő rémesre sikeredett . . .

Megy III. osztály VII. forduló

Rém - Gara 1 - 5

Vasárnap Rémen vizitált a csapat. Búcsúra nem hívtak meg minket, ezért szerettük volna alaposan megszórni az utolsó helyezettet. Egy tizenegyes góllal szereztük meg a vezetést Kerezsi révén, aki mostanában elkezdte termelni a gólokat. A csapat sorra dolgozta ki a helyzeteket, míg a Rémnek csak egy-két erőtlen támadásra futotta. Az első félidőben Kertész cserét kért, fáj a dereka. Reméljük mielőbb megtalálják az okot fájdalmának. Egyébként Balogh is hasonló panaszokkal küzd már több hete. A második félidőt 4 gólos vezetéssel kezdtük. Sajnos a további 45 percben nem termelt igazán a csapat. A rémi tizenegy szintjére süllyedtünk. Pontatlanul és fegyelmezetlenül játszottunk. Ennek következtében a Rém rúgott nekünk egy gólt, amire mi eggyel tudtunk válaszolni. Nagyobb arányú győzelmet is elérhettünk volna, kár volt érte, hogy kihagytuk a lehetőséget. A rémiek, pedig remélem végig játsszák a szezont, bár erre azt hiszem kevés az esély a körülmények és a látottak alapján . . .

Összeállítás: Pulai - Antal T., Krizsák, Antal Zs., Mózer -  Kertész (Kricskovics), Császár, Engert (Horváth R.),  - Kerezsi, Bakai, Szabó (Mészáros).

Góllövők: Kerezsi (3), Szabó, Bakai

 

Megye III. osztály VI. forduló

Felsőszentiván - Gara 6 - 0 (2-0)

Felsőszentiván: Péter - Petres (Füle), Szűcs K., Répási, Nemes, Hercz (Szűcs T.), Kókai (Rutterschmidt), Takács, Hódos (Páncsics), Rezsneki, Schnóbl.  Edző: Szűcs Zoltán

Gara: Pulai - Antal T. (Engert), Krizsák, Császár, Mózer - Kertész, Antal Zs., Bakai - Antal D., Mészáros (Szabó), Kerezsi                Edző: Havasi János

Sárgalap:  Répási ill. Antal Zs.

Góllövők: Hercz 2, Rezsneki 2, Nemes, Schnóbl

A vendég garai csapat, az első félidő 32. percéig egyenrangú ellenfele volt, az éllovas szentivániaknak. Egy sérülést követően megbomlott a garai hátsó alakzat és ezt a gyors hazai csatárok könyörtelenül kihasználták. Ha a helyzeteit berúgja Gara csapata, másképpen is alakulhatott volna a mérkőzés. A mutatott játék alapján, a két csapat között nem volt 6 gólnyi különbség.