2006/2007-es év felkészülési meccsei

 

Bajai ifi - Gara 2-2

Baja Vasvári utcai sporttelep, 2007.04.14. szombat

Helyszíni tudósítónk, Kertész Donát jelenti:

Felállás: Pulai - Menczinger, Császár, Antal T. ,Krizsák L. - Engert, Kertész, Varró K. - Kerezsi, Mészáros, Antal D.

Cserék: Koller A., Bakai, Balogh A.

A meccs, először is úgy jött össze, hogy a garai csapat és a bajai csapat is szabadnapos volt a saját bajnokságában. Hiányzóink közül Mózer pihent, Antal Zs. serdülőmeccset fújt Vaskúton. Varró pedig, régi és talán a nyártól új csapatában ismét játszott köztünk.

A bajai edző - aki régen garai volt - sok szeretettel várt minket az igen jó minőségű pályán a Vasváriban. A meccs rosszul kezdődött számunkra. A szemfüles Nagy Gergely, egy szabadrúgást tekert be a rosszul felállított sorfal mellet, ezzel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A garai csapat nem adta fel. Mózer helyén játszó Engert nagyon jól zárt a középpályán, sok labdát szerzett és jól játszotta meg azokat.

Sok-sok helyzet után Bakai Olivér egyenlített. Majd tovább pörgött a meccs sok-sok helyzettel tarkítva. Majd ismét a hazai csapat szerzett vezetést. Ám a garaiak nem adták fel és az utolsó percekben Kerezsi tizenegyesével egyenlítettek.

Koller Andor serdűlős játékos, megszerezhette volna első felnőtt meccsén a nyertes gólt, sajnos kimaradt a helyzet.

Kitűnt: Engert M. Császár, Kerezsi, Bakai, Koller A, Varró K, a többiek is viszonylag jól játszottak

 

Padlót fogott Garán a Vaskút!

Március 3, szombat Kakasbál, de előtte játszottunk egyet Vaskúttal. Szó szerint játékra sikeredett garai részről. A kevés ellenállást tanúsító Vaskútot alaposan megszórtuk ezen a délutánon, 50 szurkoló jelenlétében. Pedig megye II-es csapatként, egy szorosabb összecsapásra számítottunk. Ez volt a vasárnapi Felsőszentiván elleni érkőzés főpróbája, hála Istennek igencsak jól sikerült.

A kezdő tizenegy: Pulai-Antal T., Krizsák, Antal Zs., Kricskovics-Kertész, Császár, Mózer-Kerezsi, Mészáros, Antal I. D.

Jenei kapus munkahelyi elfoglaltság miatt nem lehetett köztünk. Bacsi játékát pedig nem akarta az edző kockáztatni.

A garai gólra nem kellett sokat várni, de a többire sem. Fél óra alatt sikerült 6 gólt berámolni a megilletődött vaskútiaknak. Nem tanúsítottak túl sok ellenállást, szinte feltett kézzel voltak jelen a meccsen.

Második félidő: Pulai-Antal T., Krizsák, Antal Zs., Kricskovics-Menczinger (Horváth), Császár, Mózer-Kerezsi, Balogh, Bakai.

A második félidőben az edző szokásához híven mindenkinek játéklehetőséget adott. Az első félidei játékot nem tudtuk megismételni, de így is rúgtunk 3 gólt és számtalan helyzetet elszórakoztunk.

Góllövők: Császár 4, Kerezsi 2, Antal I.D. 2, Bakai

Az egész csapatot ismét megilleti a dicséret. A megye II-es Vaskút ellen nagyon sima győzelmet arattunk és az sem lehet számukra mentség, hogy sok a sérültjük. Császár ismét gólerősen és ötletesen játszott. Tartja jó formáját az edzőmeccseken.

Csak így tovább fiúk!

 

Győzelemmel kezdtük a tavaszt!

2007.02.17-én, a garai préló napján az országszerte híres kakasok otthonába, Rémre látogattunk edzőmecset játszani. Felújítás alatt álló öltöző és megfiatalított rémi csapat fogadott bennünket. A mérkőzés kezdetére vagy 20 szurkoló is összesereglett, ennyi drukkert még nem is láttam Rémen. Úgy látszik a felkészülési meccsek nagyobb izgalmat keltenek a helyiek körében...

Az első félidőt az edzéseket sűrűbben látogatók kezdték:

Pulai - Antal T., Bacsi F., Antal Zs., Kricskovics M.- Kertész D., Császár R., Mózer L.- Balogh A., Mészáros A., Kerezsi F.

A mérkőzés nem hozott meglepetést garai részről. Végig mi irányítottuk a játékot. A rémiektől csak kontrákra futotta, de kevés veszélyt hordoztak ezek magukban. A középpályások megszűrték, illetve a védőink akadályozták meg a hazaiak próbálkozásait. Támadásaink végig veszélyesek voltak a kapura. A középpályások igyekeztek minél előbb a támadókhoz feljátszani a labdát. Főleg a jobb oldalt foglalkoztattuk, a bal oldal szinte kihasználatlan maradt. A jobb oldalon Kertész, Antal Tamás zárkózott fel a támadókhoz. Balogh és Mészáros többször is helyzetbe vagy legalábbis beadható labdákhoz jutottak így. Először egy öngóllal szereztünk vezetést, majd Mészáros 18 méterről leadott megpattanó lövése tréfálta meg a kapust. A harmadik gólt pedig gólkirályunk, Kerezsi jegyezte. A három gólon kívül még számtalan helyzetünk akadt, de pontatlanságból, túlbonyolításból ill. a pálya állapota miatt ez meghiúsult.

A második félidőre egy átszervezett csapat futott ki:

Jenei- Kricskovics, Bacsi, Antal Zs., Mózer- Menczinger, Császár, Engert- Antal D., Kerezsi, Bakai O.

A második félidőre beálló játékosok is igyekeztek bizonyítani. Több ötletes és veszélyes támadást vezettünk ekkor is. Bakai és Antal Dávid révén növeltük előnyünket, de még jó pár gólt rúghattunk volna csatáraink és Császár révén. A második félidőben Mészáros és Kertész még egyszer szerepet kapott.

Új játékosaink közül Bacsi teljesítményét tudjuk úgy gondolom csak értékelni. Amíg játszott végig harcosan és keményen küzdött. Jeni Zoltánnak, az új kapusunknak dolga nem akadt. Csak néhány kósza lövésért kellett elszaladnia a labdafogó hálóhoz.

A játékosok közül úgy gondolom senki sem okozott csalódást. Mindenki igyekezett a legtöbbet nyújtani. A hiba mindenkiben benne volt, de az edzőmeccseken ez még belefér és van idő rajtuk javítani, mint ahogy az erőnléten is. A csapatból véleményem szerint Császár teljesítménye emelhető ki. Szinte az összes támadásunkban benne volt. Jól passzolt, jól cselezett, ha kellett. Sokat szerelt, a középpályán igazi motorja volt a csapatnak. Végig nagy kedvvel focizott. A rémiek nem is igen tudtak vele lépést tartani, kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal állították meg. Ennek az lett a következménye, hogy a vége előtt 10-15 perccel le is kellett cserélni.

A végeredmény: Rém - Gara: 0-5 (0-3)

Góllövők: öngól, Mészáros, Kerezsi, Bakai, Antal D.

 

Elporoltuk a busókat!

Vasárnap, kissé hideg délutánon az újmohácsiakat üdvözölhettük ellenfélként, 30 fő hazai szurkolóval egytemben. Otthonosan érezték magukat és a mi térfelünkön kezdték a bemelegítést, nem kis meglepetésünkre. A hazai kispadra szerencsére nem ültek le, azt meghagyták nekünk. A gondos útbaigazítás után a vendég, a nekik szánt padot is megtalálták.

A garai tizenegy az alábbi összeállítással futott ki a pályára:

Pulai - Antal T., Krizsák, Antal Zs., Kricskovics - Kertész, Császár, Mózer - Antal D., Mészáros, Kerezsi.

Ismét a csapatban üdvözölhettük Krizsákot. Bacsi játékát nem kockáztattuk, míg Menczinger nem volt itthon a mérkőzés napján. A csapat a kezdeti tapogatózás után megindította a hengert. Mészáros hármat, Kerezsi és Császár egy-egy gólt rámolt be a nem nagy elánnal játszó vendégek kapujába. A garaiak szebbnél szebb akciókat vezettek, bár ehhez az ellenfél ötlettelen, akarat nélküli fuballja is kellett. Az öt gól -gondolom- nem tett túl jót a lelküknek...

A második félidőt a következő játékosokkal kezdtük:

Jenei - Antal T. (Antal D.), Krizsák (Kertész), Antal Zs., Kricskovics - Engert, Császár, Mózer - Balogh, Kerezsi (Mészáros), Bakai. 

A második játékrészt ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Garai gólokat, de már egy jobban játszó vendég csapatot láttunk a pályán. A gólokon Kerezsi, Antal Tamás és Bakai osztozott. Jeneinek is megvolt az első, igencsak jó védése. Még a nagy öregek is elismerően szóltak mozdulatáról. A gólok számát jobb koncentrációval és célzással tovább növelhettük volna. Összességében egy -számunkra- jól végződő meccset játszottunk Újmoháccsal Serdült Sándor spori és Bacsi Szabolcs asszisztens vezetésével. A csapatból mindenki megérdemli a dicséretet. Csatáraink jó százalékban rúgták be helyzeteiket és egymást is kitűnően hozták helyzetbe. A középpályások jól szűrtek és szolgálták ki támadó társaikat. A védelmet a nulla kapott gól minősíti, de azért néhány esetben el kell ismerni, szerencsénk is volt. Mészáros Alex három gólja is külön említést érdemel. A nyári edzőmeccseken is jól termelt, aztán a bajnokságban nem jött ki neki a lépés. Remélem ez most megváltozik és tavasszal minél többször gratulálhatunk neki góljaihoz ill. gólpasszaihoz. Hajrá Gara!!!

 

3. helyen végzett a Garai KSE ificsapata Vakúton!

Vaskút I. - Gara: 1-4

A Vaskút I. jelű, hazai csapattal kezdte a tornát a garai csapat. Az ellenfél első meccsén Bajaszentistvántól kapott ki. A mutatott játékuk alapján, bizakodva vártuk a meccset.

A kezdő ötös: Kertész a kapuban, előtte Kricskovics, Menczinger, Mészáros és Antal I. Dávid. A második sort Engert, Koller, Antal II. D. és Balogh Adrián alkotta. A vaskútiak hadilábon álltak a célzással, ha nem téglából van a terem fala, talán szét is rúgták volna. Akcióikat pontatlanul fejezték be, és az újdonsült Kertész Donát is remekelt a kapuban. Jó kilépéseivel, védéseivel rendre megakadályozta a hazaiak gólszerzését. A garaiak nem tették meg a szívességet, hogy ők is követik a vendéglátók példáját, Mészáros Alex, Koller Andor, Antal I. Dávid és Antal II. Dávid is berámolt fejenként egyet a vaskúti kapus hálójába.

Bajaszentistván - Gara: 4-1

A második meccsünket a szentistvániakkal játszottunk. Azt gondoltuk, hogy ugyanott folytatjuk, ahol az első meccsen, mi rúgjuk, az ellenfél pedig kapja a gólokat. Nem így lett. A verhetőnek tűnő bajaiak villámgyorsan berámoltak Kertésznek négy gól még az első félidőben. A csapatot ez alaposan megfogta. A második félidőben azonban a szentistvániak elkényelmesedtek és a garai ifisták odaszegezték az ellenfelet a térfelükre. Az ébredés későn jött és Antal I. Dávid újabb gólja sem segített a csapaton. Pedig egy döntetlennel mi játszhattuk volna a döntőt a jobb gólarányunknak köszönhetően. Ez a hajó elúszott, a 3-4. helyért mérkőzhettünk a Szeremle vagy a Nagybaracska csapatával.

Nagybaracska - Gara:2-6

Hatalmas küzdelmet hozott a Szeremle - Nagybaracska mérkőzés, melyen a hetesrúgások után a szeremlei csapat örülhetett. Ők a döntőbe, míg a baracskaiak nekünk jutottak.

Nagyon jó, gólokban gazdag meccset játszottunk és ezen a 2x15 percben játszott mindenki a legjobban a tornán.

Csalódott baracskaiak léptek pályára ellenünk és mi ezt könyörtelenül kihasználtuk. Csak úgy potyogtak a szebbnél szebb gólok. Ekkor már sérülés miatt fel kellett forgatni kicsit a csapatot. A combját fájlaló Mészáros Alex állt a kapuba, míg Kertész a mezőnyben villoghatott. Fegyelmezett játékkal és nagy akarással vertük meg az ellenfelet. Antal I. Dávid négyet, Koller, Antal II. Dávid pedig 1-1 gólt rúgott a mérkőzésen.

A csapat mindegyik tagja úgy gondolom jól teljesített. Kricskovics és Engert határozott belépőivel, Menczinger, Balogh a játék szervezésével, Kertész és Mészáros a mezőnybeli és a kapuban nyújtott teljesítményével, Koller, Antal I és Antal II. Dávid pedig góljaival járult hozzá ehhez a szép eredményhez.

Antal I. Dávidnak a hat gólja gólkirályi címer ért. A Szőlőfürt vendéglő által felajánlott kupát vihetett haza.

A vaskúti ÁMK Kupa végeredménye:

                     1. Szeremle

                     2. Bajaszentistván

                     3. Gara

                     4. Nagybaracska

                     5. Vaskút I.

                     6. Vaskút II.

Köszönjük a vaskútiaknak a meghívást! Remek kis tornát szerveztek, remélem jövő évben újból találkozunk!

Kovács Dusánnak köszönjük a képeket, kis szurkolótáborunknak pedig a lelkes biztatást!

Bravó fiúk!