2007/2008-as év bajnoki meccsei

 

Döntetlen a rangadón

Kunbaja - Gara: 1-1 (1-0)

Kunbaja, 2008.06.17 (vasárnap)

Nézőszám: 80 fő (20 fő garai)

Vezette: Koch Endre (Kovács, Tumbász)

Góllövők: Szalai ill. Bakai Olivér

Sárga lap: Szűcs, Ótott, Torma, Szalai ill. Kricskovics, Kertész.

Összeállítás:

Kunbaja: Henke - Szűcs, Kubina, Ótott, Rapi, Tóka, Bihari (Molnár), Kővári, Berghoffer, Torma, Szalai.

Gara: Szabó - Antal Zs. (Krizsák), Szemerédi, Császár, Kricskovics - Kertész, Bakai O., Csobolya, Mózer (Varró)- Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István

Az idény utolsó mérkőzésére került sor Kunbaján. Szerettük volna a meccs időpontját megváltoztatni, de ebbe a hazai gárda nem egyezett bele. Faragó Dusán és Bakai Tamás nem utaztak el a csapattal, Barta és Pulai pedig nem tudott levetkőzni a meccsre.

Gara csapata tét nélkül léphetett pályára, míg a kunbajai tizenegy a dobogóért küzdött. Ennek megfelelően irányította a játékot, támadólag lépett fel ellenünk. Mi jobbára védekeztünk, kontrákra futotta játékunkból. Szabó kapusnak, a védőknek és a szerencsénknek köszönhetjük, hogy csak egy gólt sikerült rúgjanak, mi pedig magunknak, hogy egyet sem. A meccs folyamán a játékvezetőt is sok kritika érte, nem volt könnyű dolga. Kemény belépők, szövegelés tarkította a játékot, amit nem minden esetben megfelelően torolt meg.

Az első félidő 1-0-s hazai vezetéssel zárult. Császár hibája után Szalai egyedül vezette a labdát Szabó kapusra, amit be is rúgott a hálóba.

A második félidőre feljavult a bajnokcsapat. Bakai Olivér gólja után pedig kiegyenlítődött a játék és az irányítást is átvettük. A bíró spori teljesítménye is faljavult, osztotta bőkezűen a lapokat. A kunbajaiak is elfáradtak a végére, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

Hajrá Gara! Jövőre egy osztállyal feljebb!

További eredmények:

Uszód - Miske: ?

Dunaszentbenedek - Újtelek: 4-1

Borota - Dávod: 3-2

Homokmégy - Bátya: 3-9

Dunapataj - Foktő: 1-0

Géderlak - Ordas: 11-0

Szabadnapos: Bátmonostor (kizárva)

 

 

Gálázott a csapat!

Gara - Dunaszentbenedek: 14-1 (5-0)

Gara, 2008.06.09 (vasárnap)

Nézőszám: 160 fő

Vezette: Szem (Kosár, Turcsik)

Góllövők: Kerezsi /7/, Murinyi /2/, Antal Zs., Bakai O., Csobolya, Szemerédi, Koller. ill. Husvéth

Összeállítások:

Gara: Szabó (Jenei) - Antal Zs. (Krizsák), Szemerédi, Császár, Kricskovics ( Bakai T.) - Antal T. (Varró), Bakai O. (Koller), Csobolya, Mózer ( Faragó II. D.) - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István

Dunaszentbenedek: Cserenkó, Anisity, Jenei, Jankovics, Felnagy, Szilasi, Illés, Fehérvári, Répási, Husvéth, Illés. Játékos edző: Cserenkó.

Gálameccsre készültünk és így is sikerült ez a meccs. A jó helyen álló, és velük ősszel, szoros eredményt elérő Dunaszentbenedekkel játszottunk. Szó szerint játszottunk, hiszen alaposan, könnyeden győztük le őket. A csapatban ismét lehetőséget kaptak az eddig kevesebbet játszók. Sokan vagyunk, ezt tudjuk, volt, aki le sem vetkőzött ezen a mérkőzésen.

A meccs eleje, a hazai meccsek szokásában kezdődött. Vendég rohamok, aztán a garai hátvédek összeszedték magukat, ám a hazai gól csak nem akart jönni. Elszórakozott, kihagyott helyzetek, kis türelmetlenség. Ám jött a meccs 15 percében Kerezsi szöglete, ami Murinyiról a kapus előtt tébláboló Antal Zsolt elé került. Hátvédünk besarkazta a labdát  egy érdekes mozdulattal, a kapuba. Megtört a gólcsend, és ahogyan ez lenni szokott, potyogni kezdtek az újabb gólok. 17. percben Csobolya, 23. perc Kerezsi, 40-ben gólkirályunk, Murinyi, 41-ben ismét Kerezsi. A félidőre 5-0-s hazai vezetéssel vonultunk.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol abbahagytuk. 10. percben Kerezsi, 15.ben Bakai Olivér gurított a fű alatt a kapuba. Bejöttek cseréink is és csatáraink egymással és a cserékkel próbáltak gólt rúgatni, több-kevesebb sikerrel. Kerezsi nem állt meg a góllövésben, a 20 és 22. percben mattolta a kapust. 24. percben ismét Murinyi, aki több esetben is nagyon önzetlenül passzolta le másnak a labdát. Kerezsi szépen lassan megrúgta a hetedik gólját is, Szemerédi is bemutatott egy szólót és a hálóba helyezte a labdát, majd Koller Andor sem maradt gól nélkül, bepasszolta a labdát az üres lapuba.

Igazán jó partner volt az ellenfél ehhez a nagyarányú győzelemhez. Még cserélni sem cserétek, hiszen nem volt kit. A vendég kispad üresen tátongott, akár a nézők is leülhettek volna.

A mérkőzés után dr. Magó Jenő átadta a jól megérdemelt aranyérmeket a Bajnokok Ligája főcímzenéjére, fényképezőgépek és videokamerák hada előtt.

Hajrá Gara! Köszönjük mindekinek, aki hozzátett a sikerhez!

További eredmények:

Ordas - Uszód: 0-5

Miske - Dunapataj: 2-0

Bátya - Borota: 4-3

Dávod - Kunbaja: 3-2 (itt állítólag más is volt a focin kívül...)

Újtelek - Géderlak: 0-4

Szabadnapos: Homokmégy, Foktő (3 pontért)

 

 

Géderlak - Gara: 1-2 (1-0)

Géderlak, 2008.06.01. (vasárnap)

Nézőszám: 70 fő (20 garai)

Vezette: Polyák Attila (Lang, Markó)

Góllövők: Ács Ariel ill. Kerezsi, Murinyi

Sárga lap: Csehi ill. Bakai T., Murinyi, Csobolya

Összeállítás:

Géderlak: Nagy - Fekete (Kulák), Árvai, Csehi, Ács, Vajda, Taba (Borbély), Német, Botos, Katona, Igaz.

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Bakai T. (Varró) - Krizsák (Kertész), Csobolya, Bakai O., Mózer - Murinyi (Antal T.), Kerezsi (Engert). Edző: Viszmeg István.

Tét nélküli rangadóra került sor Géderlak focipályáján. A forró garai melegből, az esőre álló, majd el is eredő géderlaki párás levegőre érkeztünk. Kicsi öltöző - jó, hogy befértünk tízen-, de jó pálya fogadott minket. A helyiek a dobogóért harcoltak, nekünk presztízsből volt illett nyerni. A kezdő megint változott, edzéslátogatottság és fegyelmezés miatt.

Álmosan kezdtünk, keveset futottunk, nagyobb akarással játszott a hazai csapat. Helyzetünk nem is adódott, jobbára védekeztünk a meccs elején. Az első gólt - nem szoktam a bírót kritizálni, de tévedett- egy szabálytalanság lefújásának elmaradásából kaptuk. A jobb oldalon Antal Zs. szeretett volna egy labdát kiengedni a géderi csatár elől. A támadó két kézzel felborította a védőt, a bíró továbbot intett és sajnos nem tudtuk ezt kivédekezni. Egyszerűbb, és így már múlt időben hasznosabb lett volna, ha a közeli kukoricásba rúgja védőnk a labdát, és a bíró sem tévedett volna ekkorát, mint ahogyan tett. A gól után sem pörögtünk fel, Bakai T. kemény szabálytalansága miatt kapott jogos sárga lapot, majd tizenegyest is a hazaiak. Elúszni látszott a meccs, de az ítéletvégrehajtó nagyot hibázott és a labdát a bal kapufa mellé rúgta. Ezek után cseréltünk, félő volt, hogy Bakai T. előbb kényszerül kiszállni a meccsből, mint ahogyan azt ő gondolná. Varró jött be helyette és Mózerral helyet cseréltek a bal oldalon.

A játékunk semmit nem javult, kevés futásra, labda nélküli mozgásra vállalkoztunk. Néhány távoli, kósza kapura lövésre futotta az első félidőben.

A szünetben az edző próbált rendet tenni a fejekben. A megbeszélés után Szemerédi ráállt irányítójukra, Ácsra. Ezzel megpróbáltuk kivonni a játék szervezéséből, ami sikerült is. Veszélyesebben támadtunk, nagyobb akarással játszottunk a második félidőben. Kerezsi, majd Murinyi góljával megfordítottuk a mérkőzést. Izgalmak nélkül azonban nem maradtunk, Szabó kapus fogott ziccert, majd a hazai csatár egy esetben kicselezte a bal oldali védelmünket, Szabó kapust is, amikor kissé megcsúszott és ez elég volt Antal Zs.- nek, hogy feltudjon szabadítani.

A mérkőzés további részében jobbára Gara védekezett és kontrákkal próbálkozott. A spori elnézett egy-két szitut. Antal Zs.- t  könyökölte le a hazai csatár -felrepedt az állán a bőr- Varrót talpalták le büntetlenül, Bakai Olivért szabálytalanul állították meg a védők a tizenhatoson belül. Sokat nem kell csodálkozni, a sporttárs néhány éve még a csapatot erősítette játékosként. Jó meccset játszottunk és nyertünk! Hajrá Gara!

További eredmények:

Dunapataj - Uszód: 0-6

Dunaszentbenedek - Dávod: 2-6

Kunbaja - Bátya: 7-1

Homokmégy - Foktő: 3-1

Újtelek - Ordas: 1-4

Szabadnapos: Borota, Miske (3 pontért)

 

 

Bajnok a Gara!

Gara - Újtelek: 7-0 (3-0)

2008.05.25 (vasárnap)

Nézőszám: 180 fő

Vezette: Turcsik István (Kovács Á., Tumbász K.)

Góllövők: Csobolya /2/, Murinyi /2/, Varró, Kerezsi, Bakai O.

Összeállítás:

Gara: Szabó (Pulai) - Krizsák, Antal Zs. (Szemerédi), Császár (Engert), Bakai T. (Balogh)- Antal T., Kertész, Csobolya, Mózer - Bakai O., Kerezsi F. Edző: Viszmeg István

Újtelek: Herceg - Horváth, Tóth Cs., Tóth M., Vörös-Balázs, Rohonczai, Páczi A.- Iván, Varga, Pácz Cs. Edző: Marosvári Gábor.

A vasárnapi mérkőzés előtti napok a szervezkedéssel, készülődéssel telt el. Állítólag -nem tudom biztosra- 25 éve nem volt bajnok csapata Garának. Ez ritkán adatik meg, úgy hogy emlékezetessé szerettük volna tenni a napot magunknak és egymásnak. A meccs előtt dübörgött a zene, bekonferálták a csapatok összeállításait, tabellát, góllövőlistát, hogy érdekesebb legyen -e délután. A meccs utáni -nem kis mennyiségű- pezsgő és sör a hűtőben lapult. A malac pedig az edényekben sütésre várt.

A csapat összeállítása nem a megszokott volt, aki a héten edzésen járt, az kezdő lett. Nem hiányolta senki ezt vagy azt a játékost, hiszen 3-0-lal vonultunk szünetre. Az újteleki csapat csak asszisztálni tudott a meccshez, a garai tizenegy kedvére játszhatott. A második játékrészben mindenki szerepet kapott, ami jól sikerült, hiszen öt gólt rúgtunk. A nézők nem kellett a körmüket rágják, nyugodtan szotyolázhattak és ihatták a sörüket.

A meccs lefújása után pedig durrantak a pezsgők, egymást locsolva kezdődhetett a hajnalig tartó fieszta. Bajnok csapat! Köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzájárult, felejthetetlen élmény marad ez mindnyájunknak!

 Hajrá Gara!

További eredmények:

Ordas - Dunapataj: 2-1

Miske - Homokmégy: 6-4

Foktő - Borota: 2-3

Bátya - Dunaszentbenedek: 5-4

Dávod - Géderlak: 2-1

Szabadnapos: Kunbaja, Uszód (3 pontért)

 

 

Számolni nehezebb volt...

Gara - Ordas: 15-1 (9-0)

2008.05.18 (vasárnap)

Nézőszám: 130 fő

Vezette: Prikidánovics (Atyánszky, Tüske)

Góllövők: Varró /3/, Kerezsi /3/, Csobolya /3/, Faragó II. Dusán /3/, Szemerédi, Bakai O., Balogh ill. Barta Csaba

Összeállítás:

Gara: Szabó (Jenei) - Antal T. (Engert), Szemerédi (Antal Zs.), Császár, Bakai T. (Faragó I. D.) - Kertész, Varró, Csobolya (Barta G.), Mózer - Bakai O. (Faragó II. D.), Kerezsi (Balogh). Edző: Viszmeg István

Ordas: Bogdán I.- Bogdán Z., Barta, Kalla, Vass, Répási, Dudás, Vajda, Borsodi, Gichsa, Simon.

Az utolsó helyezett, Ordas csapata látogatott Garára. Mínusz 6 ponttal állnak a tabella utolsó helyén, ősszel csak szenvedve gyűrtük le őket hazai pályán. A dávodi fiaskónk után itt volt a lehetőség a javításra és szerencsére el is jöttek hozzánk.

A csapatból Murinyi 3 sárga lap miatt hiányzott, Bakai Olivér játszott a helyén. Antal Zsolt kikerült a csapatból. Oka, hogy a héten Faragó tanár úr, nyaralás miatt a távolban tartózkodott, ezért a serdülősöknek ő tartotta az edzést és nem vett részt a felnőttek tréningjén.

Kricskovics, Koller, Pulai, Krizsák pedig nem tudott már beöltözni.

A vendégek kapusának Barta Csongornak nem találta rendben a spori az orvosi engedélyét, így nem léphetett pályára.

A mérkőzés 1. percében már óriási kihagyott helyzet miatt foghatta a garai publikum a fejét.

Ám eljött a 3. minutum és Varró rúgott óriási gólt a kapuba, 1-0. Nem állt meg a termelés, a 8. percben ismét ballábas bombázónk villant, 2-0. Majd a 11. percben Csobolya volt eredményes, 3-0. A 13. percben ismét Varró, 4-0. A 18-ban Kerezsi lövése kötött ki a hálóban, bár lehet fejelte, már nem emlékszem, 5-0. A 20-ban ismét Kerezsi, 6-0. Kis szünet a gólgyártásban, aztán Csobolya a 38. percben, 7-0. Bakai Olivér is feliratkozott a 40. percben a góllövőlistára, 8-0. Az első félidő gólgyártását Kerezsi zárta a 42. játékpercben, 9-0.

A második félidei gólözönt Szemerédi szögletből elért fejese nyitotta, 10-0. Csobolya a 17. percben megrúgta önmaga harmadik gólját és egyben a csapat 11. találatát. Faragó II. Dusán találatai következtek a 26., a 28. és a 30. percben. Négy perc alatt sikerült mesterhármast rúgnia. Lehet rekorder lett? Ezzel a három góllal 14-0. A kegyelemdöfést Balogh Adrián adta meg, egy pontos sarokba rúgott góllal, 15-0. A szépítésre a 40. percben futotta az ordasiaktól.

A meccset összegezve, aki kapura tudott ma rúgni,  az gólt szerzett. Az ordasiak tisztességgel viselték a vereséget. A bíróknak életükben ez volt a legkönnyebb meccse. Szép volt fiúk!

Végül egy statisztikai eredmény:

Középső középpályásunkat, Csobolya Istvánt vettük nagyító alá, megnéztük labdái jó vagy rossz helyre mennek-e:

Jó: 29 passz

Rossz: 8 passz

Összegezve: Csobolya sokat volt játékban és feladatát százalékban tekintve, 79%-osan oldotta meg. Tehát jó eredményt produkált passzolás terén.

További eredmények:

Borota - Miske: 3-2

Homokmégy - Uszód: 0-5

Újtelek - Dávod: 1-4

Géderlak - Bátya: 7-1

Kunbaja - Foktő: 1-0

Szabadnapos: Dunaszentbenedek, Dunapataj (3 pontért)

 

 

Csalódás

Dávod - Gara: 2-0 (1-0)

Dávod, 2008. május 11

Nézőszám: 150 fő (fele garai)

Vezette: Horváth F. (Kosár, Kovacsics)

Góllövők: Gyöngyös, Ádám

Sárga lap: Szem, Bugyáki ill. Murinyi

Összeállítás:

Dávod: Tihanyi - Bátori, Frányó, Szem, Ikotity, Kubatov, Tihanyi E., Nagy, Ádám, Gyöngyös (Farkas), Bugyáki (Börzsönyi). Játékos Edző: Bugyáki Attila

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Mózer - Kertész (Krizsák), Bakai O., Csobolya, Varró (Bakai T.) - Murinyi (Faragó II. D.), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Hat forduló volt hátra a bajnokságból, már joggal számolgatott mindenki, hogy hány pont kell a bajnoki aranyhoz. Ősszel 4-2-re Gara nyert, előző szezonban is győztünk ill. döntetlent értünk el ellenük, joggal várhattuk az újabb győzelmet. Ennek megfelelően sok garai szurkoló kísért el minket és Dávodról is sokan kíváncsiak voltak a mérkőzésre.

Telt, múlt az idő, nem jött a garai gól és a játék sem igazán ment a csapatnak. A dávodiak egy szem csatárt, Gyöngyöst hagyták elől, Bugyáki visszavonva próbált felérni a támadásokhoz. Nálunk a középpályán Kertész volt a legaktívabb, de sajnos ennyi. A csatárainkat nehéz volt megjátszani, helyzeteket sem tudtunk kialakítani. A meccsenkénti 5-10 ziccerből, ma 1-2 sem lett.

Ahogyan lenni szokott, a futballtörvény beigazolódott. Egy kontratámadás után Mózer csak belepiszkálni tudott az előrevágott labdába. Ez nem volt elég a felszabadításhoz és Gyöngyös kihasználta a kínálkozó alkalmat. Gondolhattuk, hogy felébred a vendégcsapat, de sajnos nem így lett.

A második félidő sem hozott változást, csak erőlködtünk. A dávodi védelem eltüntette a garai csatárokat, középpályásaik is felülkerekedtek a mieinken. Cserélni próbált az edző, de a hátvéd, Bakai Tamás és Krizsák sem tudott lendíteni a játékunkon. Mind a ketten védőt játszanak, nem értem, hogy miért őket hozta be az edzőnk. A padon ott ült Antal Tamás, Engert és  Faragó II. Dusán is, akiknek inkább a támadójáték fekszik. Engertnek és Faragónak pedig a meccseken a helyzetük is megvan, egyszer csak berúgták volna ők is...

A meccset végül egy szabadrúgás döntötte el. Krizsák kezelt le rosszul egy labdát, amit elcsent a dávodi középpályás. Ez után Krizsák szabálytalankodott vele, kb. 22 méterről. A megítélt szabadrúgást Ádám csavarta be mesterien a sorfal felett a jobb alsóba.

A meccsről elmondható, hogy a dávodiak sokkal jobban akarták a győzelmet. Ezzel az elsőségünk megszerzése csúszik, kár érte. Hajrá Gara!

További eredmények:

Dunapataj - Homokmégy: 4-2

Uszód - Borota: 8-1

Miske - Kunbaja: 2-3

Foktő - Dunaszentbenedek: 1-2

Bátya - Újtelek: 1-2

 

 

Kerezsi új cipőt vett......

Gara - Bátya: 9-0 (5-0)

Gara, 2008. 05.04

Nézőszám: 170 fő

Vezette: Rácz Béla (Fang, Atyánszky)

Góllövők: Kerezsi 5, Murinyi 3, öngól

Összeállítás:

Gara: Szabó (Jenei) - Antal Zs. (Krizsák), Császár, Szemerédi, Mózer (Bakai T.) - Kertész (Koller), Bakai O. (Engert), Csobolya, Varró - Kerezsi, Murinyi (Faragó II. D.). Edző: Viszmeg István

Bátya: Hunyadi-Maros (Anisity), Farkas, Bogdán M, Pop P. (Szabó L.), Sánta, Tamás, Fekete, Bogdán (Markó), Tóth, Pop I.

A bajnoki szabadnap után Bátya csapata látogatott hozzánk, akivel ősszel 4-2-t játszottunk és emlékezetes meccs maradt. 4-0-ra is vezettünk valamint Kerezsi kiállítatta magát. Az öltözőben eligazítást tartott Takács István szakosztályvezető, majd Viszmeg edző is. A fejmosásnak meg is lett az eredménye. Még annyit a meccs előtt, hogy Bakai Tamás visszatért önkéntes távollétéből, míg Barta és idősebbik Faragó ma nem tudott beöltözni, mert sokan voltunk.

A kezdeti bátyai támadások után, felébredt a csapat. Az első félidőt simán, könnyeden 5-0-ra hoztuk le. Gyors, ötletes támadásokat vezettünk. Végre passzoltunk egymásnak, észrevettük a szélen játszó társunkat is. Különösen a jobb oldal volt foglalkoztatva, Kertész és Antal Zs. vezette a támadásokat és játszotta meg az érkező csatárokat. A támadásokat a védő Szemerédi, Bakai Olivér, Csobolya sokat segítette. Kerezsi, Murinyi pedig megjátszható volt. Ennek is köszönhető az 5 gól, amiből több is lehetett volna, míg Szabó kapus munka nélkül akadt, a védekezésünknek köszönhetően. Mózer, Császár, Szemerédi, Antal jól őrizte a bátyaiakat.

A félidőben edzőnk jelezte, hogy ma mindenkinek lehetőséget ad, és adhat is az 5 rúgott gól kapcsán. Így pályára léptek cseréink is, akik új szint vittek a játékba. Engertnek, Faragónak és Kollernek is gólszerzési lehetősége adódott. Jenei kapus előbb ziccert, majd egy tizenegyest is hárított. Rácz sporttárs megadta a szépítési lehetőséget a vendégeknek, de Jenei már nem így gondolta.

A mai napon, mindenki elismerően csettinthetett, ellenállhatatlan volt a garai gárda, persze ehhez az ellenfél is kellett. Mindenki igyekezett, senkit nem lehet elmarasztalni, csak dicséret mindenkinek. Góllövőink is remek napot fogtak ki. Szép dolog 3 gólt rúgni, de mégszebb az 5. Murinyi remekül halad a gólkirályi cím felé. Kerezsinek bevált az új, pipás, piros színű cipő. Hasonló folyatást kívánok. Szép volt fiúk!!!

További eredmények:

Dunaszentbenedek - Miske: 3-3

Kunbaja - Uszód: 2-1

Borota - Dunapataj: 2-4

Géderlak - Foktő: 2-2

Dávod - Ordas: 6-1

Szabad: Újtelek, Homokmégy (3 pontért)

 

 

A forduló eredményei:

Ordas - Homokmégy: 0-7

Dunapataj - Kunbaja: 2-1

Uszód - Dunaszentbenedek:

Miske - Géderlak: 2-2

Foktő - Újtelek:0-0

Bátya - Dávod: 3-3

 

 

Gara - Foktő: 2-0 (1-0)

2008.04.20. (vasárnap)

Nézőszám: 180 fő

Vezette: Szem L. (Kovács, Tumbász)

Góllövők: Murinyi, Mózer.

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs. (Antal T.), Szemerédi, Császár, Krizsák (Engert) - Kertész (Faragó I. D.), Bakai O., Csobolya, Mózer - Kerezsi (Barta), Murinyi (Koller). Edző: Viszmeg István.

A foktői tizenegy látogatott hozzánk, e szép, napsütötte, meleg vasárnapon. Varró sarokcsontja fájt, a többiek játékra jelentkeztek. Krizsák bekerült a kezdők közé, baloldali védő lett, míg Mózer egy sorral feljebb lépett.

Hazai pályán, joggal volt elvárható a győzelem és bízhattunk sok, hazai gólban is. Elkezdődött a meccs és nem akart jönni az a várva-várt első garai gól. Egyre türelmetlenebbek lettünk és a csapat sem pörgött 100 százalékon. Valakiből a szerdai meccs, valakiből a szombati éjszaka vett ki sokat - nem tudni - mindenesetre tompán fociztunk. Kihagytuk a százas ziccereket, miközben hátul is hibáztunk. Majd Murinyi révén megtört a gólcsend, de többre nem futotta. Hiába indultak be szélen, nem passzolták ki a labdát nekik, ha helyzetbe kerültünk, kimaradt.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, ahogy abba hagytuk, gyötrelem és kínlódás. Szabó kapusnak és a szögletből gólt szerző Mózernek köszönhettük, hogy nem égtünk meg hazai pályán. Ha netán a foktőiek egy gólt találnak, nem hiszem, hogy fordítottunk volna. Passzolgattunk a kapujuk előtt, a kapust "agyonrúgtuk", sarokkal próbáltunk gólt rúgni.

Egy szó, mint száz, megvan a három pont, nem kaptunk gólt és rúgtunk kettőt, Géderlak botlott, ennyi mondható el erről a vasárnapi délutánról... Hajrá Gara!

További eredmények:

Újtelek - Miske: 5-2

Géderlak - Uszód: 3-3

Dunaszentbenedek - Dunapataj: 10-0

Borota - Homokmégy: 4-0

Bátya - Ordas: 4-2

 

 

5 percen múlott a bravúr

AKKER Tüzép Bács megyei Kupa, 4. forduló

Gara - Kiskőrös: 0-1 (0-0)

Gara, 2008.04.16 szerda

Nézőszám: 160 fő

Vezette: Tamás Nándor (Tóth I., Tamás)

Sárga lap: Szemerédi, Murinyi

Gólszerző: - ill. Markó Ádám

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Mózer - Kertész, Csobolya, Varró, Faragó II. D. (Krizsák) - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Kiskőrös: Hajós, Schiszler, Makrickij, Rózsa, Dedák (Suba), Somlyai, Sárközi, Füleki, Markó, Pecznyik (Makó), Rideg.

Elérkezett a várva-várt, Kiskőrös elleni kupameccs. A nyolc közé jutás volt a tét a megye I-es ellenféllel szemben. Az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára, veszteni valónk nem volt. Igyekeztünk elkerülni a nagyobb zakót és egy döntetlen kiharcolása esetén, már mi lettünk volna a továbbjutók. Bakai Olivér munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott. A vendégeknél pályára lépett az NB I-et is megjárt, ukrán származású Makrickij Viktor is. Valamint pályán volt több nb-s meccsel is rendelkező labdarúgó pl. a Baján is egykor játszó Sárközi. A meccsre a hazai szurkolóink mellett több vidéki néző is kíváncsi volt. A Baja TV is képviseltette magát, Antal Tibor sportszerkesztő révén. A krónikához még hozzátartozik, hogy 15 perces késéssel kezdődött a találkozó, mert a vendégek buszával gond támadt indulás előtt.

Szóval nem volt egyszerű a feladat, de mindenki igyekezett magából a legtöbbet kihozni. Az ellenfél támadólag lépett fel, próbálta irányítani is a játékot. Ez sikerült is nekik, sokat mozogtak labdával és labda nélkül is, kevés érintésből játszották meg egymást. Nem ehhez szokott a megye III-ban a garai társulat. Most mi szaladgáltunk a labda és az emberek után, nem pedig fordítva. Támadásaink csak kevés veszélyt jelentettek kapujukra. Az első félidő gól nélkül telt el.

A félidőben nem történt változás, edzőnk nagyobb figyelmet kért és buzdított, hogy akár a továbbjutás is meglehet. Nagy erőkkel rohamozott a Kiskőrös, de hol a garai játékosok szereltek, hol Szabó kapus védett nagy bravúrral. A 70. perc környékére erejével elkészült a hazai tizenegy. Ellentámadásokra már nem futotta az erőből, mindenki a védekezésre összpontosított.

Egyre fogyott az idő, ami nekünk dolgozott és Murinyi előtt is adódott egy tiszta lövőhelyzet 16 méterről, de a labda a kapufa mellé gurult.

Ahogy ez lenni szokott, ami egyik helyen kimarad, a másikon bemegy. A 85. perc táján, egy középre lőtt szöglet után, a fiatal kiskőrösi csatár mindenkinél magasabbra ugrott. Elemi erővel, védhetetlenül fejelt a garai kapuba. Nagy szomorúság volt ez nekünk, ám az utolsó percig mentünk előre, mindegy-mindegy alapon. Kis híján meg is lett az eredménye. Kerezsi szögletét Murinyi fejelte fölé...

A végeredmény 0-1 maradt Kiskőrös javára, mi pedig fáradtan, emelt fővel vonulhattunk az öltözőbe. Szép volt fiúk!

További eredmények:

Fajsz - Bajai LSE 3-6
Akasztó -
Izsáki Sárfehér 3-3 11-esekkel: 2-4
Kkfházi Vasutas -
Kkfházi HTK 0-3
Kunbaracs -
Ladánybene 0-2
Sükösd -
Harta 1-3
Dávod -
Hajós 3-4
Harkakötönyi TSE - Solti FC 1-1

 

 

Miske - Gara: 1-4 (1-1)

Miske, 2008.04.13.

Nézőszám: 70 fő (60 garai)

Vezette: Vén (Szalontai, Fekete)

Összeállítás:

Miske: Váczi, Dobai, Tóth, Kákonyi (Herman), Romsics, Pandur, Szeitz J. (Ihracska), Szeitz R., Fuchs (Mácsai), Márkus, Tamás K. (Tamás A.).

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Mózer - Kertész (Antal T.), Bakai O. (Faragó II. D.), Csobolya, Varró -Kerezsi, Murinyi (Engert). Edző: Viszmeg István.

Először voltam a miskei arénában és nagyon szép és jó sportpályán játszhattunk. Ez nem is csoda, hiszen nem is olyan régen NB II-es együttessel büszkélkedhettek. Szép, rendezett környezet, edzőpálya, teniszpálya (még ha nem is használják), lelátó, jó talajú, sima pálya.

Öröm volt ezen focizni. A miskei csapat a harmadik legtöbb gólt szerezte a bajnokságban, de a kapott gólok területén már nem állt jól. Szellős védelemről árulkodott a tabella és az eredményeik. Így bízhattunk abban, hogy csatáraink betalálnak az ellenfél kapujába és védőink - ha éberek - megakadályozhatják őket a gólszerzésben.

A meccs ennek megfelelően alakult. Ügyeletes gólvágóink eldöntötték a mérkőzést. Murinyi kezdte meg a gólgyártást, amire nem sokkal góllal válaszolt a miskei gárda. Ezen a gólon és egy veszélyes szabadrúgáson kívül, nem volt maradandó alkotása a hazai gárdának. Talán csak annyi, hogy végigreklamálták a meccset. Nehezen viselték el a vereséget és a játékvezető ténykedését. A félidő 1-1-gyel zárult.

A második részben, már beindult a „garai henger”. Murinyi, Kerezsi gólpasszait gólra váltotta (az első és a második gól). Kerezsi gyorsasági fölényben volt védőjével szemben. Murinyi harmadik találatát egy szélről, Csobolya által bekanyarított beadásból szerezte. Szépségdíjas akció volt. Bakai Olivér sem akart kimaradni a gólgyártásból, ő is vállalt egyet a négyből. Ezen kívül még több százszázalékos helyzetünk is kimaradt. Miközben a hazaiak nem tudtak gólhelyzetet kialakítani. Jó meccset játszhattunk ezen a vasárnapon, a sok garai szurkoló miatt már-már hazai környezetben. Köszönet kitartó és lelkes szurkolótáborunknak!

Hajrá Gara!

További eredmények:

Ordas - Borota: 0-9

Homokmégy - Kunbaja: 1-1

Dunapataj - Géderlak: 2-6

Uszód - Újtelek: 5-1

Foktő - Dávod: 2-4

Szabadnapos: Bátya, Dunaszentbenedek (3 pontért)

 

 

Gara - Uszód: 3-0 (1-0)

Gara, 2008.04.06

Nézőszám: 170 fő

Vezette: Ottenthál (Kovacsics, Fang)

Összeállítás:

Gara: Szabó-Antal Zs., Szemerédi, Császár, Mózer - Kertész, Bakai O. (Engert), Csobolya, Varró (Faragó II. D.) - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István.

Uszód: Varag-?, Práger, Bakai T., Balogh J., Holló, Iván, Balogh F., Lukács ( Horváth D.), Teleki, Szabó.

Góllövők: Murinyi /2/, Bakai O.

Edzőnk, ezen a napon a bőség zavarával küzdhetett. A játékosok közül senki nem volt sérült és eltiltás sem sújtotta a csapatot. A nagy létszám miatt, Barta és Koller nem öltözött át a mérkőzésre, Antal Tamás pedig inkább kímélte fájós bokáját. Így a legerősebb garai tizenegy futhatott ki a gyepre.

Ellenfelünkről tudni érdemes, hogy több, már idősebb, magasabb osztályt is megjárt játékos alkotta. A szezonban eddig, csak ellenük hullajtottunk el pontokat, az ottani döntetlenünkkel. A mai meccsre, pedig nagy önbizalommal, győzni érkeztek.

Az egész mérkőzésre a kiegyenlített játék, és a küzdelem volt jellemző. A garai csapat Murinyi góljával szerzett vezetést, a 20. perc tájékán. Próbálkozott a Gara, de nem sikerült pontosan megjátszani a csatárainkat ill. lövéseink célt tévesztettek. A vendégek sem tétlenkedtek, próbálták középpályásain a játékot szervezni, azonban a garai védők megakadályozták őket már a gólhelyzetek előkészítésében is. Szabó kapus a meccset, izgalom nélkül nézhette végig. Az első félidőben, nem sokkal a gól után, Murinyi csípet el egy labdát a figyelmetlen vendégektől. Perdített lövése kapufára került, óriási helyzet volt.

A második félidőben Varró helyén Faragó II. Dusán kapott lehetőséget. Fiatal középpályásunk a tőle megszokott nagy vehemenciával és erőszakosságával vetette bele magát a küzdelembe. Beállásával megélénkült a bal oldalunk, még ha olykor pontatlanul játszott ill. feleslegesen szabálytalankodott. A mérkőzés utolsó negyed órájára Engert is pályára lépett, a fáradt Bakai Olivér helyén. Ő sem tétlenkedett sokáig és nem a meccsei, hanem a góljai számát akarta növelni. Bátran lépett fel a támadásokhoz és a kapura lövésre is vállalkozott. A második gólunkat Kerezsi készítette elő. Csobolya remek labdájával léphetett ki a bal oldalon. Befelé cselezte magát, majd hat méterről az egyedül álló Murinyihoz passzolt, aki a kapuba rúgta a bőrgolyót. Kerezsi nagyon önzetlen volt, jól ismerte fel a helyzetet, talán többször kellene így cselekedjen. Harmadik gólunkat pedig, a másik gólfelelősünk Bakai Olivér szerezte. Ezen kívül voltak még lehetőségeink, ám ezek kihasználatlanul maradtak. A mérkőzésen több alkalom nem volt a cserére. A védősorba kockázatos lett volna a változás, egyébként is mindegyik védőnk megfelelően látta el a dolgát. Csatárainkban pedig mindig benne volt a gól. Középpályásaink is szorgalmasan robotoltak, de kemény, játékos ellenfelekkel találkozhattak a vendégek sorában. Erről a csapatról tudjuk elmondani a tavasz folyamán, hogy próbáltak játszani. Hajrá Gara!

További eredmények:

Dávod - Miske: 4-3

Újtelek - Dunapataj: 2-1

Dunaszentbenedek - Homokmégy: 4-1

Kunbaja - Borota: 2-0

Bátya - Foktő: 0-2

Szabadnapos: Ordas, Géderlak (3 pontért)

 

 

Dunapataj - Gara: 1-6 (1-2)

Dunapataj, 2008.03.30

Nézőszám: 60 fő (30 garai)

Vezette: Szabó (Sebők, Vörös)

Összeállítás:

Dunapataj: Perger - Sárkány, Dinnyés, Kallinger (Kiss), Szakács (Enhart), Szűcs K., Bovien Zs. (Povelkó), Bovien L. (Fülöp), Kalló, Szűcs I., Bényei.

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár (Engert), Bakai T. (Krizsák) - Antal T. (Kertész), Csobolya, Bakai O., Mózer (Faragó II. D.) - Kerezsi (Barta), Murinyi. Edző: Viszmeg István.

Góllövők: Szűcs I. ill. Murinyi /2/, Bakai O. /2/, Kerezsi, öngól.

Sárga lap: Kalló, Dinnyés ill. Krizsák.

 

Ismét több poszton is változott az összeállítás, hiányzónk is jócskán akadt. Faragó Dejánnak a foga fájt, Kollernek a lábfejével vagy az ujjával van probléma, Kricskovics az iskolába való visszaérkezés miatt hiányzott, Balogh a születésnapját ünnepelte, míg Varrót nem engedte el az ágy...

Kertész kikerült a csapatból, Antal Tamás lépett a helyére. A jobboldali védő druszája, Antal Zsolt lett, míg Szemerédi a beállós.

Korán, már a 4. percben gólt szerzett Murinyi pontos, jobb fickás lövéséből a garai gárda, 0-1. Továbbra is támadásban maradt mindkét szélen ill. középen is a Gara. Aktívak voltak a középpályások és a védők is beléptek a játék szervezésébe. Azonban elég volt egy hiba Mózer részéről, és kiegyenlített a hazai gárda. Középpályásunk alászaladt egy magas labdának és már a védőink sem tudták kisegíteni őt, 1-1.

Az újbóli garai gólra nem sokat kellett várni. A szélen felfutó, magát befelé cselező Antal Zsolt adta be az üres területbe mozgó Bakai Olivérnek a labdát. Középpályásunk a kifutó kapus felett mesterien emelt a hosszúba, 1-2.

A félidőben több gól nem esett. Próbálkozott mindkét gárda, de nem járt egyik sem sikerrel. A szünetben kérte edzőnk, hogy senki ne becsülje le őket és több figyelmet kért mindenkitől és a bal oldalunk védekezését próbálta javítani. A kezdés után nem sokkal cserélt is a balszárnyra. Bakai Tamás helyett Krizsák jött be, majd Mózert Faragó II. Dusán váltotta. A jobb szélső helyére Kertész érkezett. A játék a cseréknek is köszönhetően megélénkült.

Előbb Faragónak, majd Kertésznek és a később beálló Engertnek is gólszerzési lehetősége volt. Gól nélkül nem maradtunk, hiszen az 50. percben egy kipattanó labdát Kerezsi bombázott a hazai kapus ketrecébe, 1-3. Kerezsi a 70. percben elvégzett szögletéből Murinyi ollózott nem kis gólt a hálóba. Annyi szépséghibája volt, hogy a földön lepattant és úgy került a kapuba, 1-4. Helyzetek sorra adódtak. Antal Zs. ment el ismét a szélen, aki Bakai Olivérrel kényszerítőzött. Ám ahelyett, hogy a hosszúba rúgta volna be a labdát, középre akart passzolni, ami egy védő lábában elakadt. A 80. percben Kertész beadása után, egy pataji védő saját kapujába rúgta a játékszert, 1-5. A kegyelemdöfést Bakai Olivér adta meg a 87. percben, lövése egy hazai játékost érintve jutott a kapuba, 1-6.

A hazai csapat a mérkőzés folyamán becsülettel küzdött. A nagy gólkülönbség ellenére sem volt könnyű meccs, hiszen végig próbálkoztak a támadásokkal és nem álltak be „sündisznó állásba” védekezni. Hajrá Gara!

További eredmények:

Ordas - Kunbaja: 2-5

Borota - Dunaszentbenedek: 1-2

Homokmégy - Géderlak: 0-1

Uszód - Dávod: 3-1

Miske - Bátya: 3-2

Szabad: Foktő, Újtelek (3 pontért)

 

 

A 3. tavaszi forduló eredményei

Bátya - Uszód: 3-2

Dávod - Dunapataj: 5-1

Gara - Bátmonostor: elmaradt Bátmonostor visszalépése miatt, 3 bajnoki pont Garáé

Újtelek - Homokmégy: 2-1

Géderlak - Borota: 3-1

Dunaszentbenedek - Kunbaja: 1-3

Ordas - Foktő: 1-3

Szabadnapos: Miske

 

 

Homokmégy - Gara: 1-6 (0-4)

Nézőszám: 30 fő (20 garai)

Góllövők: Csobolya, Murinyi /3/, Varró, Kerezsi.

Összeállítás:

Gara: Szabó (Jenei) - Antal T. (Koller), Szemerédi (Barta), Császár, Mózer (Bakai T.) - Kertész, Bakai O. (Engert), Csobolya, Varró - Kerezsi, Murinyi (Faragó II. D.). Edző: Viszmeg István.

Kezdem a sérültekkel, majd a változásokkal. Krizsák és Antal Zsolt -sérülés miatt- át sem öltözött. Krizsák injekciókat kap, míg a beállósunknak Borotán a térde roppant meg. Jövő héten már mindketten edzhetnek. Mózer vállalta a szereplést, Bakai Tamás derékfájdalma enyhült, így ő a padra, Mózer a kezdőbe került. Mivel pihentem így ráértem percről-percre tudósítást készíteni és fotókat is csináltam, ami a képek menüpontban tekinthetők meg.

I. Félidő:

            1.p. Murinyi lesről került helyzetbe, a partjelző jogosan jelzett.

            3.p. Bakai Olivér jobb oldali beadása után Kerezsi 7 méterről durrantott fölé.

            6.p. Varró bal oldalról, 8 méterre a kaputól akart nagy gólt lőni, fölé.

13.p. Murinyi passzából Csobolya balról, 9 méterre a kaputól okosan csavart a hosszú felsőbe. 0-1

16.p. Murinyi passzából Kerezsi nem tudott a védője szorongatásából kapura lőni, sem az üresen álló Bakai Olivérhez passzolni.

17.p. Megtörtént az első garai kirúgás, egy kósza hazai helyzet után.

25.p. Mózer bedobását Murinyi a kapus lábába lőtte 6 méterről.

30.p. Kerezsi rúgott a kapu fölé 11 méterről.

32.p. Antal Tamás kapott vissza a jobb oldalon egy kényszerítőt. Az alapvonalról nagyon okosan az üresen álló Murinyihoz passzolt, aki a hálóba gurította a labdát. 0-2

35.p. Ismét Kerezsi kerül helyzetbe a tizenhatoson belül, a felső lécen csattant a labda.

36.p. Szemerédi szerelése után kiugratta Murinyit, aki a jobb alsó kapufára lőtte a labdát. Szemerédi a kipattanót a kapu fölé vágta.

39.p. Antal Tamás a félpályáról ívelt a vonalban védekező homokmégyiek mögé. Murinyi a labda lekezelése után, a kint kószáló kapus felett, 18 méterről vágta be a játékszert. 0-3

45.p. Varró buktatásáért megítélt büntetőt Murinyi rúgta a bal alsó sarokba. 0-4

II. Félidő:

          5.p. Bakai Olivér lőtt távolról mellé.

7.p. Varró 18 méterről, balról rúgott szabadrúgást.A bal alsó sarokba tartó labda a kapus asszisztálásával került be.0-5

 9.p. Az első csere a mérkőzésen. Mózer helyett Bakai Tamás.

12.p. Ismét cseréltünk: A mesterhármast szerző Murinyi helyett Faragó II. Dusán.

15.p. Varró egy szöglet utáni lepattanó labdát rúgott mellé.

17.p. Bakai Tamás csúszott be rossz üteműen hátulról. Megvan a meccs első sárgája.

23.p. Bakai Olivér cserélt Engerttel.

         25.p. Kerezsi a kapussal szemben ismét célt tévesztett.

         26.p. Szemerédi senkitől sem zavartatva 7 méterről lőtt a kapusba.

         27.p. Váratlanul szépítettek a hazaiak, 17 méterről tüzeltek Szabó kapujába. 1-5

         31.p. A két gólpasszt adó Antal Tamás helyén, Koller kap szerepet.

         33.p. Ismét változtat a mester. Szabót Jenei váltja a kapuban, míg Szemerédi helyére Barta áll be. Bartának első meccse garai színekben.

         38.p. Kertész jelezte, hogy ő is a pályán van. A védőkön átemelt labdáját Kerezsi lőtte a hosszúba. 1-6.

        40.p. A spori úgy gondolta elég,  vagy az órája romlott el, lefújta a meccset.

További eredmények:

Kunbaja - Géderlak: 0-1

Borota - Újtelek: 2-1

Bátmonostor - Dávod: 3 pont a Dávodé.

Dunapataj - Bátya: 2-0

Miske - Foktő: 1-2

Dunaszentbenedek - Ordas: 5-0

 

 

Borota - Gara: 0-5 (0-3)

Borota, 2008.03.09

Nézőszám: 80 fő (kb.65 garai)

Vezette: Koch (Végh, Kovács)

Gara: Szabó - Krizsák (Faragó I. D.), Antal Zs., Császár (Faragó II. D.), Bakai T. (Szemerédi) - Kertész (Engert), Bakai O., Csobolya, Varró - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Borota: Narancsik (Rauf) - Almási, Madarász, Haász, Terner, Piukovics, Arnold P. (Arnold F.), Berai, Szabó, Ráczkopf, Kovács (Szarvas).

Góllövők: Csobolya, Murinyi /2/, Kertész, Kerezsi.

Sárga lap: Bakai O., Faragó I. D. ill. senki.

Tavaszi idénynyitó meccsünkre Borotán került sor, szépszámú garai néző jelenlétében, köszönet nekik. Mózer sérülése miatt, kénytelen volt változtatni a kezdőcsapaton a mester. Így Csobolya a középpálya közepére került, míg a ballábas Varró a középpálya szélére.

Borotai helyzettel kezdődött a mérkőzés, de Szabó kapus a helyén és a helyzet magaslatán volt, bravúrral hárított. Ezek után felébredt a garai védelem és komolyabb borotai helyzet már nem igen volt a mérkőzés folyamán. A garaiak ellenfele a hazaiakon kívül a borotai pálya volt. Dolgozott a vakond, nagyon kellett vigyázni, hogy hova lép az ember. Folyamatos játék nehezen volt kialakítható, gyakran megtréfálta a pálya a játékosokat. A félidő közepén Csobolya unta meg a passzolgatást és 17-18 méterről lövésre szánta el magát. Ez olyan jól sikerült neki, hogy a borotai kapu jobb oldalában kötött ki a labda. Megjött a kedv, Murinyi egy szögletet fejelt kiszorított helyzetből a kapuba. Megnyugodott a garai csapat, de nem állt le, tovább dolgozta ki helyzeteit. A baloldalra átkeveredett Kertész szánta el magát lövésre 18 méterről. A lövésbe sem bedobás, sem kirúgás nem lett, hanem óriási jobboldali ficka és középkezdés. Alaposan elsült a lába Donátnak. (Kérte, hogy a cikkben alaposan írjam le gólját)

A szünetben a fél védelem cserét kért, az edző nem akart hinné a fülének, Bakainak a dereka fájt, míg Krizsáknak a lába. A védelem átvariálódott, Antal Zs. lett a jobbhátvéd, Szemerédi a beállós, Császár a helyén maradt, míg az idősebbik Faragó a balhátvéd.

Néhány zavar után megtalálta magát a védősor, amikor a félidő közepén Császár is lekéredzkedett. Ekkor Szemerédi lett a söprögető, Csobolya a beállós. Murinyi újabb gólt rúgott, míg Kerezsi is végre betalált, nagyon kellett már neki. Nem találja igazából a góllövő cipőjét és a formáját. A borotaikról szólva szimpatikus volt, hogy az utolsó percig nem adták fel a góllövés lehetőségét. Garai részről is lehetett volna gólt elérni, de nem sikerült.

Összegezve a meccset, a garai csapat jobban játszott a kunbajai meccshez képest, bár tegyük hozzá az ellenfél is más kariberü volt. Reméljük, sérültjeink minél előbb felépülnek és Homokmégyen is gond nélkül begyűjtjük a 3 pontot.

 Hajrá Gara!

További eredmények az 1. tavaszi fordulóból:

Ordas - Miske: 0-4

Foktő - Uszód: 2-1

Bátya - Bátmonostor: elmaradt (Bátmonostor állítólag visszalépett).

Dávod - Homokmégy: 2-1

Újtelek - Kunbaja: 0-5

Géderlak - Dunaszentbenedek: 5-2

 

 

Gara - Kunbaja: 4-3 (1-0)

Gara, 2008.02.02

Nézőszám: 110 fő

Vezette: Serdült (Horváth, Prikidánovics)

Gara: Szabó - Krizsák, Antal Zs., Császár, Bakai T. - Kertész, Bakai O., Varró (Antal T.), Mózer (Faragó II. D.) - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Kunbaja: Henke - Otott, Kubina, Szűcs, Hajdú, Molnár, Rapi, Szalai, Berghoffer, Krix (Bihari), Kővári (Osztrogonácz).

Góllövők: Bakai O., Murinyi /2/, Antal T. ill. Hajdú, Berghoffer , Bihari.

Az őszről tavaszra halasztott mérkőzést játszottuk le ezen a vasárnapon. Nagyon készült mindkét gárda, a kunbajaiak annyira, hogy nem vették észre, hogy Kővári 3 sárga lappal játszik. Bár az is lehet, hogy nem akarták, sőt még olyat is lehetett hallani, hogy többen is más igazolásával játszottak... Bár ez nem került bizonyításra.

Jöjjön a mérkőzés. A megszokott kezdőcsapat egy helyen változott, Antal Tamás helyett Krizsák kapott lehetőséget a jobboldali védő posztján. Az első félidőben nagyobb helyzetei és komoly gólszerzési lehetőségei a hazai csapatnak voltak, ám egyik sem került értékesítésre. A spori korán besárgázta a garaiakat, a vendégek szabálytalanságait nem jutalmazta színes lappal. A mezőnyben mindkét gárda egyformán teljesített, a vendégek komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani. A garai csapat kicsit tompa, vagy fásult csapat benyomását keltette, de különösen a második félidőben. Ám Bakai Olivér még időben ,az első félidőben a felső kapufára pöckölt egy labdát, ami visszapattant elé és a hálóba stukkolta a játékszert.

Az öltözőbeli edző által rendezett fejmosás nem nagyon hatott a csapatra, kiegyenlített a kunbajai tizenegy a második félidő elején. Murinyi válaszolt a góljukra, ám nem sokkal ismét kihagyott a védelmünk és a kapusunk, mire  egyenlítettek a vendégek, majd meg is fordították a meccset, 3-2 a javukra. Nagy volt a baj garai részről, az edző frissíteni próbált, valaki pedig már temette a csapatot. Kár volt, Kerezsi szögletét ismét Murinyi fejelte védhetetlenül a hálóba. Visszatértek a remények és a csereként beálló Antal Tamás a vége előtt 4-5 perccel eldöntötte a meccset. Szabadrúgás után kipattanó labdára csapott le és lőtte a hálóba, minden garai nagy örömére. A végén még egy szögletre mentést szerettek volna büntetőnek látni a kunbajaiak, ám Serdült spori jó szemmel sarokrúgást ítélt.

A garai csapat gyengén muzsikált ezen a mérkőzésen. A kapott 3 gól hazai pályán elég sok. Bakai Olivér és a két gólos Murinyi emelhető ki talán a csapatból. Ám keseregni, szomorkodni nem kell, a 3 pont és a tervezett 9 pontos előnyünk megvan Kunbaja előtt. Hajrá Gara! 

További, elmaradt mérkőzés eredménye:

Dávod - Borota: 2-0

 

 

A 15. forduló mérkőzései: 2007. nov. 18.

Újtelek - Dunaszentbenedek: 4-4

Bátya - Homokmégy: 1-2

Ordas - Géderlak: elmaradt, mert Ordas csapata nem jelent meg (0-3)

November 25.:

Miske - Uszód: 1-2

Gara - Kunbaja tavaszra halasztva

Foktő - Dunapataj: 0-0

A 4. fordulóból elmaradt mérkőzés: 2007. nov. 24.

Dunaszentbenedek - Borota: 6-2

A 8. fordulóból elmaradt mérkőzés: 2007. nov. 24.

Dávod - Bátya: elmaradt, mert Bátya csapata nem jelent meg (3-0)

 

Dunaszentbenedek - Gara 1-2 (0-1) 

2007.11.10 (szombat) 

Góllövők: Kerezsi Ferenc /2/ 

Összeállítás: Szabó T.-Antal T., Antal Zs., Császár, Krizsák- Kertész, Bakai O., Varró, Mózer-Faragó (Mészáros), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Sárga lap: Kertész Donát 

Számunkra szokatlan napon, szombaton került sor a mérkőzésre. A vendégeknek villanyvilágításuk is van, így kíváncsian vártuk milyen lesz majd mesterséges világosságban játszani. A világosságot várhattuk, sem az öltözőben, sem a pályán nem került elő a fényesség. Az öltöző barlang hideg volt, az ajtót vagy bezárni lehetett vagy nyitva hagyni, de becsukni nem. Ám támadt egy jó gondolat és kitámasztottuk téglával...

Bakai Tamás három sárgája miatt pihent, a piros lapos Murinyival egyetemben. Bakai helyén Krizsák, míg Murinyi helyén Faragó kapott szerepet. Az ellenfél egy középcsatárral és két szélső támadóval állt fel, nem álltak be védekezni. Apró mozgékony középpályásaik próbálták őket helyzetbe hozni, megjátszani, azonban a garai védők és középpályások megakadályozták ezt. A labdaszerzések után kontrákat tudtunk indítani, Kerezsi, Faragó, Mózer, Bakai szereplésével. Ám támadásainkat nem sikerült pontosan befejezni, így hát csak egy Kerezsi találatnak örülhettünk, pedig jócskán volt ill. lett volna lehetőség a góllövésre.

A második félidőre középcsatárt cseréltek a hazaiak. Újabb lehetőségeink nekünk voltak, mi irányítottuk a találkozót. Kerezsi jóvoltából megszereztük második gólunkat is, sajnos ez volt az utolsó számunkra. Már-már hajukat tépték a garai nézők, amikor ordító ziccereket hagytunk ki ill. rossz megoldásokat választottak támadóink. Amikor lőni kellett volna passzoltak, ha passzolni kellett volna lőttek. A sok elszórakozott helyzet megbosszulta magát. A szórványos szentbenedeki támadások egyike gólt eredményezett. A szélről betett labdát Antal Zsolt és a szintén Zsolt benedeki csatár együttesen találta el és furcsa gellert kapott a labda, ami Szabó kapus felett a hálóba hullott.

A hazaiak szárnyra kaptak és tovább erőltették a támadásokat. Három perccel a vége előtt azonban megoldotta Posztobányi a garaiak dolgát. Már kapott egy sárga lapot a mérkőzés során és a végén újabbat gyűjtött be teljesen  fölöslegesen. A spori jogosan felakarta mutatni a piros lapot, erre a játékos eszét vesztette és fejbe dobta labdával a játékvezetőt. A spori kiállította a vétkezőt és lefújta a meccset. Így parázs jelenetek között ért véget a meccs, amiről a hazai szurkolók is gondoskodtak.

További eredmények:

Uszód - Ordas: 2-2

Dunapataj - Miske: 3-2

Bátmonostor - Foktő: 4-2

Borota - Bátya: 2-3

Kunbaja - Dávod: 4-3

Géderlak - Újtelek: 2-0

Szabadnapos Homokmégy

 

Leráztunk egy üldözőt!

Gara - Géderlak: 2-1 (0-1)

2007.11.04

Vezette: Turcsik (Tumbász, Kovács)

Nézőszám: 110 fő

Góllövők: Murinyi Csaba, Antal Zsolt.

Sárga lap: Bakai Tamás

Piros lap: Murinyi Csaba (2. sárga után)

Összeállítás: Szabó-Antal T., Antal Zs., Császár, Bakai T. -Kertész, Bakai O., Varró, Mózer -Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

A megye III-osztály biztos éllovasa, Gara csapata a jó erőkből álló Géderlak gárdáját fogadhatta hazai környezetben. A géderlakiak szereplése az elmúlt években kiegyensúlyozott volt a harmadik vonalban, általában a spiccen végeztek. Csapatukat egy öreg róka, az egykori kispesti Csehi is erősítette hátvédposzton.

Az eltiltások lejártával legerősebb csapatunkkal állhattunk ki. Derékfájdalom miatt, egyedül Krizsák hiányzott a kispadról.

A mérkőzést Gara csapata kissé félve kezdte. Igaz a széljárás is a vendégeket segítette. A géderlakiak hamar vezetéshez jutottak. Antal Tamás és Császár közé lőttek be egy labdát, amit a vendég támadó értékesített is. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, átlövéseinkbe rendre hiba csúszott, elkerülte az ellenfél kapuját. Nem sikerült folyamatos játékot kialakítani, szenvedett a csapat. Két ígéretes ziccerünk volt. Egyiket Kerezsi hagyta ki óriási helyzetben, a másik Kertész nevéhez fűződik, aki nem merte ellőni a tizenhatoson belül a labdát, inkább egy felesleges passzt választott.

A második félidő már jobban sikerült számunkra. Mi vettük át a játék irányítását, és több játékos teljesítménye is feljavult a második félidőre. Középpályásaink is többet vállaltak, pontosabban játszottak. Csatárainknak nem igazán ment e meccsen, de a garai védők egy jobb produkcióval rukkoltak ki a fordulás után. Az egyenlítés Murinyi és az NB-I-et is megjárt Csehi nevéhez fűződik. Az előrevágott labdát a középső védő Csehi nem találta el, Murinyi lecsapott a labdára és megszerezte az egyenlítést Garának.

Próbálkozott a garai csapat, középpályásaink közül Bakai Olivér, Kertész és Mózer volt a legaktívabb és leglendületesebb. A vezető gól megszerzése a legfiatalabb nevéhez is főződik. Az apró termetű Kertész forgatta meg a tizenhatos előtt, a vendégek hasonló magasságú csapatkapitányát, majd betört a büntetőterületre. Ezt talán megunta őrzője és büntetőt érően szabálytalankodott vele szemben. A tizenegyes végrehajtásához Antal Zsolt állt oda. A kapu bal oldalába rúgta a labdát, amit a kapus jó érzékkel kiütött. Pechjére pont Antal elé, aki már másodszorra nem hibázott. Ezzel a találattal eldöntötte a három pont sorsát. Hajrá Gara!

További eredmények:

Miske - Bátmonostor: 10-2

Uszód - Dunapataj: 5-2

Dávod - Dunaszentbenedek: 2-3

Bátya - Kunbaja: 2-3

Foktő - Homokmégy: 0-2

Ordas - Újtelek: 1-3

Szabadnapos Borota csapata.

 

A vége ismét ,,melegre'' sikerült

Újtelek - Gara 2-3 (1-3)

2007.10.29

Vezette: Stefánovics (Vigi, Turcsik)

Góllövők: Szitár (2) ill. Bakai Olivér (2), Antal Zsolt.

Sárga lap: Faragó.

Összeállítás: Szabó - Krizsák, Antal Zs., Császár, Bakai T.-Antal T., Bakai O., Varró, Mózer (Engert) - Mészáros (Balogh), Faragó. Edző: Viszmeg István.

Eltiltások miatt a támadó szekciónkat új emberek alkották. Murinyi és Kertész három sárga lap, Kerezsi piros lapja miatt hiányzott.

A házigazda csapat rendes vendéglátónak bizonyult. Kedvesen beszélgettek velünk a meccsen és engedtek minket gólt rúgni. Az első találat Mózer bedobása után, Antal Zsolt kapásából az egyedül álldogáló Bakai Olivérhez továbbított. A négy meccs óta rendszeresen eredményes támadónk megszerezte a vezetést Gara csapatának. A második gólt is ő jegyezte nem sokkal később. Támadólag léptünk fel, a rövid újteleki pályán. Bár néhány passzunk hosszúra sikeredett, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, tőlük csak előrevágott labdákra futotta. Az első félidő kb. 30. percében Varró cselezte be magát a hazai tizenhatoson belülre, szerelni csak hátulról, szabálytalanul tudták. A megítélt büntetőt Antal Zsolt vágta a kapu bal oldalába, a jobbra mozduló kapus mellett.

A három gól után a csapat visszavett az iramból és elkényelmesedett. Egy garai szögletnél kivágott labdát Antal Tamás és Krizsák egymást zavarva próbálták elrúgni. Aminek az lett a vége, hogy az újteleki csatár egyedül nyargalhatott a kapunkra, és ha már arra járt, nem is hibázott.

A szünetben a mester igyekezett felhívni a figyelmet, hogy nincs vége a meccsnek és nagyobb odafigyelést kért. Ehelyett azonban, néhányan azt hitték, hogy már megnyertük a mérkőzést. Csípőre tett kézzel sétálgattak, leshelyzetben állva várták a labdát, nem futottak vissza embereikkel.

Felhoztuk az újteleki csapatot, ők irányították a játékot. Támadásaink rendre megakadtak vagy elkapkodtuk őket, ellenben a hazaiak veszélyesen rohamoztak, aminek meg lett az eredménye, 2-3-ra módosult az állás. A cseréink sem segítettek igazán, cserepadunk rövid volt, kevés lehetőség volt a váltásra. A végjátékban Szabó kapus bravúrjára is szükség volt, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Hajrá Gara!

További eredmények:

Dunapataj - Ordas: 2-1

Bátmonostor - Uszód: 3-4

Homokmégy - Miske 1-1

Borota - Foktő: Borota csapata nem állt ki! 0-3

Dunaszentbenedek - Bátya: 5-1

Géderlak - Dávod: 6-2

Kunbaja szabadnapos

 

Megszenvedtünk a körülményekkel!

Ordas - Gara: 1-2 (1-2)

2007.10.23 (kedd)

Nézőszám: 15 fő (10 garai!)

Vezette: Sántha

Góllövők: Mózer László, Bakai Olivér.

Sárga lap: Murinyi, Kertész

Összeállítás: Szabó -Krizsák, Antal Zs., Császár, Bakai T.-Antal T., Kertész (Koller), Varró, Mózer -Bakai O., Murinyi (Engert). Edző: Viszmeg István.

Az első helyen álló Gara látogatott Ordashoz a nemzeti ünnepen, kedden. Második napja esett Garán és Ordason az eső, nem számoltunk könnyű talajra. Ám mindenképpen a győzelem, a nagyarányú győzelem volt bekalkulálva. Három sárga lap miatt Faragó, eltiltás miatt Kerezsi, a beteg Mészáros hiányzott. A névsorból kiderül, hogy éppen csatárainkat nélkülöztük e meccsre.

A buszból kiszállva pár perc várakozás, megérkezett a szertárosuk és lassan szivárogtak a helyi játékosok is. Örültünk ennek, hiszen így bemehettünk az öltözőbe melegedni, lepakolni... Ehelyett sajnos egy 10 személyes kicsiny öltöző várt minket. A meleget adó konvektoraikat ellopták, világítás, konnektor sajnos nem volt az öltözőben és még a bajt tetőzte, hogy az öltöző is beázott...

Remek kezdet és hasonló folytatás. A helyi csapat is szép lassan összejött, még a meccset is elkezdtük és be is tudtuk fejezni. Ez azért érdekes, mert vasárnap Bátmonostoron létszámhiány miatt a spori le kellett fújja a derbit... Szóval játszottuk a focit, vagyis csak próbáltuk. Egy szem csatárt elől hagyva 10 emberrel, foggal körömmel védekeztek a hazaiak. A megszerzett labdát egy szem csatáruknak vágták előre, vagy ha erre nem akadt lehetőségük, kivágták a közeli tujafacsemetésbe ill. a nyílt utcára a labdát. Igyekeztek húzni, halasztani az időt. Egy általuk vitatott lesállás után Mózer góljával szereztünk vezetést. Antal Tamás által keresztbeívelt labdára Mózer mélységből érkezett, így nem volt les.

A vezetés után azonban nem sokáig örülhettünk előnyünknek. A tizenhatoson belül Krizsák szaladt neki a húsz kilóval tőle is könnyebb ordasi csatárnak. Ő elesett, a spori meg büntetőt fújt. Ilyen eset a mezőnyben egy meccs alatt tíz is van, de ha kettőt lefújnak...

Az egalizálás után próbáltunk nyugodtan és türelmesen tovább játszani. Újabb és döntő gólt végül Bakai Olivér rúgott. Ezzel beállítva a végeredményt.

A második félidőben tovább egykapuztunk. Próbáltunk szélről betett labdával, távoli lövéssel, pontrúgással, ám semmi nem jött össze nekünk e csapadékos délután.

Lényeg a három pont, a többit gyorsan felejtsük el! Hajrá Gara!

További eredmények a 11. fordulóból:

Miske - Borota 4-1

Uszód - Homokmégy 1-2

Dunapataj - Bátmonostor 2-4

Dávod - Újtelek 5-3

Bátya - Géderlak 0-1

Foktő - Kunbaja 0-1- vagy 0-7

 

Gara - Dávod 4-2 (2-2)

2007.10.21

Nézőszám: 110 fő

Vezette: Szűcs (Szalontai, Markó)

Góllövők: Bakai Olivér (2), Varró, Faragó ill. Ádám Tamás (2)

Sárga lap: Murinyi, Faragó.

Összeállítás: Szabó - Krizsák, Antal Zs., Császár, Bakai T. (Mészáros)-Kertész, Bakai O., Varró (Antal T.), Mózer-Faragó (Koller), Murinyi. Edző: Viszmeg István.

Lukács napi búcsú vasárnapján a szomszédos Dávod gárdája érkezett hozzánk. Nevezhetem rangadónak is, hiszen négy garai tért vissza tőlük hozzánk. Hiányzó Dávodon, a gólvágójuk Gyöngyös volt, míg tőlünk a kiránduló Engert, a karját törte Kricskovics és az eltiltott Kerezsi volt.

Bentről úgy éreztem, hogy ez volt az ősz legkeményebb meccse. Mindkét csapat a győzelemre játszott, próbálkozások mindkét kapunál voltak, ám a kapusoknak mégsem akadt sok dolguk. A lövések hol elkerülték a kaput, hol a védők tisztáztak még időben.

A garai gólok sorát Faragó Dusán nyitotta. Varró lövése a kapusról kipattant és ezt lőtte a hálóba csatárunk. Majd egy szabadrúgás után Ádám rúgott Szabó hálójába. Elég potya ízű volt, bár a betömörülő védők és a támadók között nem sok mindent láthatott.

Az egalizálás után ismét Gara szerzett vezetést, a meccsen jól játszó és többet vállaló Faragó passzolt egy labdát középre. Labdája ellenfelet talált, de a védő lábáról Bakai Olivérhez pattant, aki Garának szerzett vezetést!

Sokáig nem örülhettünk a vezetésnek. Egy kavarodás után Mózer és Bakai Tamás akarta kivágni a labdát. A nagy igyekezetbe hiba csúszott. Bakai röviden rúgta ki és a tizenhatosnál álldogáló Ádám bombázott a garai kapuba.

A második félidő ugyanott folytatódott, kemény küzdelem, ám garai gólok. Varró rúghatott szabadrúgást kb. 35 méterrel a dávodi kaputól. Jó hátszél és nagy lövőerő, úgy gondolta kapura lövi, lesz ami lesz. A kapu közepébe tartó labdát a vendég kapus nem tudta eldönteni mivel hárítsa, így egy óriási gólt láthattunk. Tiszta kapusgól.

A gól alaposan lehűtötte a dávodiakat, Bakai Olivér újabb gólja pedig el is döntötte a mérkőzést. Cserékkel igyekeztek frissíteni, azonban ez sem segítet rajtuk és a garaiaknak gratulálhattak a győzelemhez! Szép volt fiúk!

További eredmények:

Bátmonostor - Ordas: 10-0 (félbeszakadt)

Homokmégy - Dunapataj: 2-1

Borota - Uszód: 2-3

Kunbaja - Miske: 4-3

Dunaszentbenedek - Foktő: 5-2

Újtelek - Bátya: 3-4

 

Bátya - Gara 2-4 (0-2)

Bátya, 60 néző (kb.25 garai)

Góllövők: Bakai Olivér (2), Murinyi Csaba (2)

Sárga lap: Murinyi, Bakai O., Bakai T.

Piros lap: Kerezsi.

Összeállítás: Szabó -Antal T., Krizsák, Császár, Bakai T. -Engert (Faragó), Bakai O., Varró (Balogh), Mózer (Mészáros)- Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Mivel a meccset 3 sárga lap miatt a lelátóról figyeltem, ráértem jegyzetelni és fényképezgetni. Tehát Antal Zsolt 3 sárga lapja miatt pihent, Kricskovicsnak eltörött a karja vagy a könyöke, Koller megsérült a serdülő meccsen, ami nem komoly, majd kipiheni.

I. félidő:

Garai helyzetekkel indult a mérkőzés.

5.p.: Murinyi rúgta kapufára a tizenegyest.

15.p.: Engert válláról csorgott le egy labda, amit Bakai Olivér vágott a sarokba.

21.p.: Feljegyezhettük az első bátyai helyzetet a védőink hibája miatt. Szabó kapus azonban jól lépett ki kapujából. Mezőnyjáték folyt a pályán, igazi helyzetek nélkül.

40.p.: Murinyi 17 m-ről lőtte a hosszú felsőbe a labdát. Szépségdíjas gól!

42.p.: Murinyi szabadrúgást rúghatott, amit Kerezsi elé emelt. Majd ő az ötös sarkáról rúgta a kapu fölé.

II. félidő:

5.p.: Kerezsi passzolt Bakai Olivérhez, aki a hosszúba gurított. A csapatból szerintem ő játszott a legjobban, a végére azonban ő is elfáradt.

7.p.: Antal Tamás passzolt fel a jobb oldalról egy labdát Murinyinak. Ő felpörgette magának, majd az elmélázó kapus mellett a hálóban kötött ki a fogható lövés.

12.p.: Az elvetődő Szabó előtt pattant fel egy bátyai szabadrúgás. Kapufára pattant a labda, majd onnan a hálónkba.

13.p.: Mózert Mászáros váltotta, kellett a frissesség a középpályára, Mózer pedig jól játszott.

18. p.: Murinyi kapott labdaelrúgásért feleslegesen sárgát.

20.p.: Mészáros szép egyéni akció után lőtt 17 méterről fölé.

21.p.: Engert helyett érkezett Faragó. Engert hibázott a legkevesebbet a meccsen. Élt az edző bizalmával és jól oldotta meg a jobb oldali középpályás feladatát. A második játékrészben kevesebbet volt játékban, talán ezért cserélték le.

27. p.: Bakai Olivér kapott visszahúzásért sárgát.

34.p.: Császár mellett esett össze a tizenhatoson belül egy bátyai játékos. A bíró a tizenegyes pontra mutatott. A hazaiak értékesítették a büntetőt, ami a végeredményt is jelentette. A spori a végén jobbára a mi kárunkra tévedett, kár érte...

Az utolsó húsz percben Gara csapata leállt, és ezt a bátyaiak ki is használták, mezőnyfölényben voltak.

40.p.: Bátyai kapufa.

44.p.: Bakai Tamás kapott egy tiszta szerelés után sárgát.

44.p.: A fáradt Varrót váltotta Balogh.

45.p.: Kerezsi szólalkozott össze a bíróval, amiért sárgát kapott. Majd meggondolatlanul megtapsolta a játékvezetőt, amiért a spori -teljesen jogosan- az öltözőbe küldte egy piros lappal.

A végeredmény 4-2 Gara javára! Hajrá Medosz!

További eredmények:

Miske - Dunaszentbenedek: 3-1

Uszód - Kunbaja: 1-2

Dunapataj - Borota: 0-0

Bátmonostor - Homokmégy: 2-1

Foktő - Géderlak: 0-1

Ordas - Dávod: 0-3

Újtelek szabadnapos.

 

Foktő - Gara 0-1 (0-1)

2007.09.30

Góllövő: Kerezsi Ferenc

Összeállítás: Szabó - Kricskovics (Bakai T.), Antal Zs., Császár, Krizsák - Kertész (Antal T.), Bakai O., Varró, Mózer-Faragó (Mészáros), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Szép vasárnap délutánon a foktői csapat otthonába látogattunk. Nagyon gyenge minőségű pálya és egy picinyke öltöző fogadott minket. A pálya állapota már szemre sem tűnt jónak, hát még közelről. Kopott, hiányos gyepszőnyeg, egyenetlen talajjal vegyítve, nem sok jót ígért a meccsre. Az öltözőben a csapat nem fért el, így felváltva kellett öltözködjünk. A helyiségben volt a zuhany is, nem sok minden maradt szárazon...

A mérkőzésen nem sok fantázia volt a csapatok játékában. Középre, előre vágott labdákkal próbálkoztak a hazaiak. Ez általában Szabó kapus kezében - már ha eljutott odáig - vagy a védők fején, lábán landolt. Igazán gólhelyzet nem alakult ki ezekből. A hazaiak és mi is többször próbálkoztunk a szélek megjátszásával. Ez tűnt a legjobb megoldásnak. Ám a pálya felülete sokszor közbeszólt és nem örülhettek egyik félről sem a nézők gólnak, gólhelyzetnek. A mérkőzés egyetlen gólját Kertész önzetlen passzából szerezte Kerezsi, akinek csak az volt a dolga, hogy a kapuba passzoljon. További gólokat nem sikerült lőnünk, bár megvolt rá a lehetőségünk, az igencsak bizonytalan kapussal szemben.

A három pontot jogosan szereztük meg, sajnos a négy sárga lap ismét összejött.

Hajrá Gara!

 

A tavaszba menetelünk a kupába!

2007.09.26.

Gara - Mélykút 3-1 (1-0)

Vezette:  Rácz Béla ( ,Kovacsics)

Nézőszám: 80 fő

Góllövők: Kerezsi (3)

Összeállítás: Szabó (Jenei) - Antal T. (Engert), Antal Zs., Császár, Bakai T. (Krizsák)- Kertész, Mészáros (Faragó), Varró (Koller), Mózer (Balogh)- Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

A tavalyi megye III-as Mélykút, második helyezettként megye II-es szereplést nyert, a nyáron. A kupa azonban összehozott minket és a harmadik fordulóban ők látogattak Garára. Idegenben nem volt esélyünk ellenük a tavalyi szezonban, ám a hazai meccseken mi voltunk kétszer is a győztesek. Nem számolhattunk könnyű továbbjutásra, de itthoni pályán esélyesként léphettünk a gyepre. A csapatból Bakai Olivér hiányzott munkahelyi elfoglaltság miatt.

Jó és élvezetes első félidőt láthatott a közönség. Helyzetek mindkét oldalon egyformán adódtak. A hazai védelem kezdeti bizonytalansága miatt, a mélykútiak is vezethettek volna, ám gólt Kerezsi révén a Gara rúgott. Tovább próbálkozott a mélykúti legénység. Erős és nagy termetű csatáraikra passzolták fel a labdákat, akik lefordulással próbálkoztak, vagy igyekeztek letenni a labdákat az érkező középpályásoknak. Megoldásaikat lekapcsolták a garai védők és nem sikerült gólt rúgjanak.

A második félidőben is kemény csata folyt a pályán. A Mélykút szemmel láthatólag nem alibizni és kikapni jött hozzánk. Mindent megtettek a gólszerzés érdekében, de jól álltuk a sarat ellenük. Kerezsi újabb két találata eldönteni látszott a mérkőzést és jöhettek a garai csereemberek a pályára. A vendégek a mérkőzés vége felé mezőnyfölénybe kerültek, friss embereik új színt hoztak a játékukba. A vége előtt 3 perccel egy szöglet után Engertet fejelte le a mélykúti középpályás és lett 3-1 a mérkőzés vége.

Megérdemelten jutott tovább a helyzeteit jó százalékban értékesítő Gara, a megye II-es Mélykút csapata ellen. Bizakodva várjuk a tavaszt! Hajrá Gara!

 

Könnyed győzelem, Murinyi gólshowal

Gara - Miske 4-0 (2-0)

2007.09.23.

Vezette: Rácz Béla (Vigi N., Kovacsics)

Nézőszám: 120 fő

Góllövők: Murinyi (3), Mózer.

Összeállítás: Szabó T. (Jenei) -Antal T. (Engert), Antal Zs., Császár, Krizsák -Kertész (Koller), Bakai O. (Mészáros), Varró, Mózer (Balogh) -Murinyi, Kerezsi (Faragó). Edző: Viszmeg István

Vasárnap a középmezőnyhöz tartozó Miske látogatott hozzánk. A három pont begyűjtése volt a célunk. Bakai Tamás 3 sárga lap miatt hiányzott, Kricskovics iskolai elfoglaltság miatt volt távol.

Változást Bakai Olivér középpályán való szerepeltetése és Murinyi csatárjátéka jelentett. A kezdeti tapogatózás után, első helyzetét a hazai gárda értékesítette. Antal Tamás oldalról belőtt szabadrúgását vágta a hálóba Murinyi. Próbálkozott a vendég tizenegy, azonban gólt megint csak mi, vagyis Murinyi lőtt. A miskeiek ezt már nehezen viselték el. Sorozatosan kritizálták és reklamáltak Rácz Béla sporinál. A sárga lapos  figyelmeztetések nem csitították el őket, ezért kénytelen volt két vendégjátékost is az öltözőbe küldeni. Teljesen felesleges kiállításokkal sújtották csapatukat. Két sárga lapot mi is szereztünk az első játékrészben, ezért óvatosan kellett focizzanak - Murinyi, Mózer - ilyenkor könnyebben villan a piros.

A második játékrészben már könnyen gurigázhattunk, hiszen megtehettük kilenc ember ellen. Újabb gólt Mózer rúgott a hosszúba, majd Murinyi fejelt egyet szögletből. A cseréket is pályára küldte Viszmeg mester, akiknek bőven jutott játéklehetőség. Több gólt nem sikerült rúgni. A játék jobban ment mindenkinek a múlt hetinél, de azért játszottunk már ennél frissebben is. Az eredmény azonban erőt adhat a szerdai kupamérkőzéshez. Hajrá Gara!

 

Kijött az osztálykülönbség

Gara - Felsőszentiván: 3-0 (1-0)

2007.09.12.

Vezette: Serdült Sándor (Papp G., Koch E.)

Nézőszám: 100 fő

Góllövők: Mészáros, Kerezsi, Murinyi.

Összeállítás: Szabó - Kricskovics, Antal Zs. (Krizsák), Murinyi, Bakai T. (Koller) -Antal T. (Kertész), Mészáros, Varró, Mózer (Engert) -Faragó (Balogh), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

A második kupafordulóra került sor szerdán. A tavalyi ellenfelünkkel, Felsőszentivánnal kerültünk párba. A tavalyi háromszori 2-1-es vereségért szerettük volna visszavágni nekik és hazai pályán verhetőnek  tűntek.

Vendég részről első számú kapusuk, Péter és a középső középpályásaik hiányoztak. Két veszélyes csatáruk, Hódos és Rezsneki a csapatban volt. Hiányzóikat a cseréikkel és ifistákkal pótolták.

Nálunk Bakai Olivér helyén Faragó kapott lehetőséget. Az elkéső Kertész helyén Antal Tamás játszott. A védelemben ismét változtatni kellett. Krizsák késése miatt Antal Zsolt lett a beállós, Kricskovics a jobb hátvéd és Murinyi a söprögető. Murinyi helyén, a középpályán Mészáros irányított.

Felváltva folyt a játék, hol a hazai, hol a vendégek térfelén. Komolyabb gólhelyzetet csak keveset tudtak kialakítani a csapatok, jobbár a két tizenhatos között folyt a játék. Vezetést - egy szabadrúgás után lepattanó labdából - Mészáros szerezte meg, aki egész meccsen jó teljesítményt nyújtott.

Változás már nem következett be az első félidőben és nem is volt várható gól a Szentivántól.

A második félidő elején két gólt is sikerült rúgnunk. Előbb Kerezsi talált be a kapuba. Majd következett Murinyi trükkös és remekül kivitelezett szabadrúgása. A tehetetlen, meglepődött kapus mellett került a kapuba a labda. A képzeletbeli eredményjelző 3-0-át mutatott javunkra.

Edzőnk, nyugodtan behozhatta cseréinket, akik bátran vállalkoztak az eldöntött mérkőzésen. Osztálykülönbség meglátszott a két csapat között, csak nem a Szentiván, hanem a Gara javára. A hazai csapat lejátszotta az ellenfelet, teljesen megérdemelten jutott tovább a kupában! Bravó Fiúk!

 

Az ötödik tizenegyesünket sikerült értékesíteni

Gara - Dunapataj: 4-0 (0-0)

2007.09.09.

Nézőszám: 110 fő

Vezette: Nasz R. (Ottenthál, Turcsik)

Góllövők: Murinyi Csaba (2), Antal Zsolt, Kerezsi Ferenc.

Összeállítás:  Szabó-Antal T. (Engert), Krizsák (Kricskovics), Antal Zs., Bakai T. (Faragó)-Kertész (Mészáros), Murinyi, Varró, Mózer (Balogh A.) -Bakai O. (Koller), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Komplett csapatunk az edzőnk rendelkezésére állt, kivéve Császárt, aki Bátmonostor ellen pirosodott be. Az egymeccses eltiltáson túl, jókora véraláfutást szedett össze a combján. A monostori játékos vállát pedig műteni kellett az eset után, csúnya kis karambol volt találkozásuk.

Császár helyére Antal Zsolt lépett vissza, Krizsák lett a beállós. Mózer vállalta a játékot a bal szélen. A kezdeti ismerkedés után Gara vette át az irányítást. Vendég részről erőtlen próbálkozások jelentették támadásaikat. A hazai csapat uralta a mérkőzést. Számtalan lehetőséget alakított ki és puskázott el, aki helyzetbe került. A ziccerek kihagyásában Kerezsi és Varró járt élen. Sehogyan sem sikerült a kapuba gurítaniuk a labdát. Ismét sikerült bűntetőt kihagynunk. Az idénybéli negyedik tizenegyest Kerezsi hagyta ki.

A második félidőre az edző túl sok tanácsot nem tudott adni. Kérte a védők figyelmét, és a csatároktól a jobb összpontosítást. Már 0-0-s állásnál megkezdte a cserejátékosok pályára küldését mesterünk. Helyzetek ismét csak szép számmal akadtak, azonban a gól nem jött. Egészen addig míg újabb büntető következett a javunkra. Az ítéletvégrehajtónak Antal Zsolt volt kijelölve, aki élt is a bizalommal és 1-0-s vezetéshez jutatta Gara csapatát. A gól megadta a lökést a hazaiaknak. Murinyi Csaba kettőt, míg Kerezsi egy gólt szerzett a továbbiakban. Cseréink is jól mozogtak a meccsen, ami bíztató, esetleges sérülés vagy eltiltás esetén. A vendégek elfáradtak és teljesen megadták magukat a meccs végére. Akár kétszámjegyű is lehetett volna a különbség. A vendégek részéről történt egy azonnali kiállítás hátulról való becsúszás esetén, ami labdát egyébként sem talált. Nézőink is megnyugodtak a végére, akik joggal voltak türelmetlenek. Szerencsére a türelmetlenség nem ragadt át a csapatra és sikerült megnyerni kapott gól nélkül a mérkőzést. Hajrá Gara!

További eredmények:

Kunbaja - Ordas: Ordas csapata nem utazott el a mérkőzésre

Géderlak - Homokmégy: 0-3

Újtelek - Bátmonostor: 6-1

Dávod - Uszód: 1-1

Bátya - Miske: 2-2

Borota - Dunaszentbenedek: meccs elhalasztva

 

Bátmonostor - Gara: 1-2 (1-2)

2007. 09. 02.

Nézőszám: 70 fő (ebből 60 garai!!!)

Vezette: Stefánovics (Vigi, Fang)

Góllövők: Grécs ill. Murinyi Csaba, Antal Zsolt.

Összeállítás: Szabó-Antal T., Antal Zs., Császár, Bakai T. -Kertész, Bakai O., Murinyi Cs., Varró -Faragó (Mészáros), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Első idegenbeli mérkőzésre a régi ismerős, Bátmonostorra utaztunk. Mózer, sérülés miatt nem álhatott a csapat rendelkezésére. Így Bakai Olivér középső középpályást játszott, Varró baloldali szélső lett, míg Faragó került Kerezsi mellé a támadósorba.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, komolyabb gólhelyzetek nélkül. A garaiaknak nem igazán ment a játék, de segítségünkre lett a hazai kapus. A tizenhatos sarkáról rúgta ki a kezéből a labdát, amit bűn rosszul és bűn rossz helyre rúgott. Így Murinyi lekezelhette az ajándék passzt és ballal jó harminc méterről a kapuba eresztette.

Fogták ám a monostoriak a fejüket, de a következő akciónál, már Grécs használta remekül a fejét. Egy szabadrúgást íveltek be az ötösünk sarkára. Szabó kapusunk nem lépett ki a hulló labdára, védőink pedig nem tudták megakadályozni a hazai középhátvédet  a gólszerzésben.

Az első félidő utolsó percében Kerezsi ívelhetett be szögletet. A két magas garai hátvéd Császár és Antal Zsolt is előrehúzódott a pontrúgáshoz. A rövidre mozgó Császár elvitte a monostori védőket, a labda átszállt a hosszún egyedül álló garai beállóshoz, Antal Zsolthoz. Lekezelte a labdát és a hosszú sarokba rúgta éles szögből. A lövést nem tudták hárítani, 2-1-es garai vezetéssel vonulhattunk szünetre.

A második játékrészben mindenki várta az újabb garai gólokat, de sajnos nem így lett és erről csak mi tehettünk.

Pontatlanul játszottuk meg a labdákat vagy a monostori kapus védett remekül, bár igencsak kevésszer sikerült próbára tegyük. A visszafogottan játszó Faragó helyett Mészáros jött be a pályára, aki új színt és lendületet vitt a játékba. Azonban gólt senkinek sem sikerült rúgnia.

A 68. percben emberhátrányba kerültünk. Antal Tamás röviden passzolt Antal Zsolt és Császár Roland közé. A labdát egyiküknek sem sikerült elérni. Bócz Nándor, csatár lecsapott a labdára, de mielőtt a kapuig nyargalhatott volna, Császár ütötte el a kitörő játékost. Stefánovics spori a középhátvédet az öltözőbe küldte. A kiállítás jogos volt, csak egy ugyanilyen szituációért az első félidő elején 0-0-s állásnál Grécs csak sárga lapot kapott.

Emberhátrányba kerültünk, ám ez nem látszódott meg játékunkban. Hiába cseréltek többet is a hazaiak, hősiesen védekeztek a garaiak és még kontrákra is futotta. A játékvezető két tizenegyest is befújt a javunkra. A labda mögé Murinyi állt, ám lába mindkétszer megremegett, előbb a kapus hárított, majd kapufára rúgta a második büntetőt. Pedig más próbálkozó is akadt volna.

Az eredmény már nem változott és győztesen hagyhattuk el a bátmonostori pályát. Hajrá Gara!

További eredmények:

Uszód - Bátya: 3-3

Dunapataj - Dávod: 0-1

Homokmégy - Újtelek: 0-3

Borota - Géderlak:1-5

Kunbaja - Dunaszentbenedek: 4-2

Foktő - Ordas: 6-0

 

Kiszenvedtük a továbbjutást!

Gara - Nagybaracska 3-3 (0-1)

2007.08.29

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Horváth F. (Fang, Kosár)

Góllövők: Varró 2, Murinyi.

Összeállítás: Szabó T.- Kricskovics (Antal T.), Krizsák (Engert), Antal Zs., Bakai T. (Mészáros)- Kertész, Murinyi, Császár, Varró -Faragó, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Az edzőmérkőzések alapján nyugodtan készülhettünk a kupameccsre. Hazai pályán és vendégségben is egyaránt legyőztük a megye II-es Nagybaracska csapatát. A meghatározók közül többen is hiányoztak a kezdőből, Mózer sérült, Bakai Olivér nem ért haza a munkából. Kissé felforgatott csapattal léptünk pályára, ami sajnos meg is látszott a mérkőzés egészén. Császárt edzőnk feltolta a középpályára, a védőnégyesünk új felállásban volt kénytelen játszani. A középpálya és a csatársor is megbomlott, amit mindenki észre is vehetett. Az első félidőt a zavarodottságunk jellemezte, sem védekezésünk, sem a támadójátékunk nem volt megfelelő. Császárt visszahúzták söprögetőbe, Bakai Tamást meg a középpályára vezényelték, de ez sem hozta meg a kívánt változást. Mi beívelgetésekkel próbáltunk gólt elérni, ami nem jött be. A két magas nagybaracskai bekk szinte mindent kifejelt. Nem volt elég ötlet támadójátékunkban. Egy gólos nagybaracskai előnnyel vonultunk szünetre. A félidő vége fele, egy vendég játékos teljesen feleslegesen 2 sárga lappal kiállítatta magát. Úgy tűnt könnyebb dolgunk lesz...

A második félidőben továbbra is 5 védő Antal Zs., Bakai T., Császár, Kricskovics és Krizsák volt a pályán. Ami véleményem szerint teljesen felesleges volt a 10 emberrel játszó baracskaiak ellen. Kispadunkon ültek támadó szellemű játékosok, cseréjükre elég későn került sor. Ahelyett, hogy egyenlítettünk volna, kontrából a tarthatatlan vendég támadó, Illés növelte előnyüket. Már-már kilátástalan volt a garaiak helyzete, ám sikerült Varrónak egy szöglet után a hálóba találnia. Visszatértek reményeink, a kapujukhoz szegeztük ellenfelünket. Újabb gólt nem mi, hanem a vendégek rúgtak. Nagyon letörte a csapatot, de Murinyi találata újraélesztette a harci kedvünket. Az utolsó tíz percet végig támadva, már - már a védekezésünket teljesen feladva rohamoztunk. A hosszabbítás utolsó percében - már a nézők holmijaikat szedték össze az induláshoz - Varró távoli lövése pattant meg a középhátvédjük lábán. A kapus jobbra dőlt, a labda pedig a bal sarokban kötött ki. Az addig joggal elégedetlen nézők eufóriában törtek ki, zúgott a lelátó és együtt ünnepeltek a megkönnyebbült garai játékosokkal. Kikapartuk a győzelmet, megvan a továbbjutás! Hajrá Gara!

 

Hengerelt a Gara

Gara - Homokmégy 6-1 (3-0)

2007.08.26

Nézőszám: 110 fő

Vezette: Valuch (Jelasics, Szőke)

Góllövők: Murinyi 2, Kerezsi 2, Bakai O., Faragó.

Összeállítás: Szabó T. (Jenei) - Antal T. (Engert), Antal Zs. (Krizsák), Császár, Bakai T. (Kricskovics) - Kertész (Mészáros), Murinyi, Varró, Mózer (Faragó) - Bakai O. (Balogh), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Győztes csapaton ne változtass, adta ki Viszmeg mester a jelszót, így a múlt heti kezdőcsapat kezdhette a mérkőzést. Koller és Horváth Attila nem kellett átöltözzön a mérkőzésre, Menczinger Enyingen volt, a többiek a kispadra ülhettek le.

Ismeretlen gárda volt a Homokmégy számunkra, bár Antal Tomi azt mondta ő emlékszik, hogy 15 éve már játszott Gara ellenük...

A mérkőzés első helyzete a vendég gárda nevéhez fűződik. Könnyűszerrel került ajtó ablak ziccerben, de szerencsére a kapu mellé gurított a középpályásuk. Húsz percig nem találta a Gara a mérkőzés ritmusát, ám még mielőtt hátrányba kerültünk volna, jött Murinyi egyéni akciója és megszerezte az első hazai gólt. Ezután már kissé felszabadultak a garaiak, ám nem lehettünk óvatlanok, a vendég csatárok állandó veszélyt jelentettek a kapunkra. Az első félidő 3-0-s garai vezetéssel ért véget. Az előnyünk nagyobb is lehetett volna, hiszen Bakai Olivér is mellégurított, Antal Zsoltnak is volt helyzete és a spori is elfelejtett egy tizenegyest befújni a javunkra.

A második félidőben már bátran cserélgethettünk, korán játéklehetőséget kaptak fiataljaink.

A gólok lövése sem marad el. A vendégek is megszerezték egyetlen találatukat egy ajándék büntetőből. Valuch nézte Bakai Olivér tiszta szerelését szabálytalannak.

A krónikához még hozzátartozik, hogy Balogh Adrián egy másfajta mezben lépett csereként pályára. A bökkenő a számozással akadt, hiszen már ő volt a második hazai játékos 15-ös számmal. Ezt az ellenfél 6-1-nél nehezményezte, kár hogy nem a saját csapatukkal törődtek. Sajnos a mezszámozásunk nem tette lehetővé, hogy ugyanolyan szerelésben lépjen pályára játékosunk. Ám ezért nem akarta senki megfosztani a játéktól, csak az ellenfél edzője, 6-1-nél...

Hajrá Gara!

További eredmények:

Géderlak - Kunbaja: 2-2

Újtelek - Borota: 2-3

Dávod - Bátmonostor: 4-1

Bátya - Dunapataj: 4-1

Foktő - Miske: 2-2

Ordas - Dunaszentbenedek: 1-5

Uszód szabadnapos

 

Gara - Borota 5-1 (3-1)

2007.08.19

Nézőszám: 120 fő

Vezette: Turcsik I. (Vigi, Márton)

Góllövők: Varró 2, Bakai O., Császár, Murinyi ill. ?

Összeállítás:

Gara: Szabó T.- Antal T. (Engert), Antal Zs., Császár, Bakai T. (Kricskovics) -Kertész, Murinyi (Faragó), Varró, Mózer (Mészáros) -Bakai O., Kerezsi (Koller). Edző: Viszmeg István

Új bajnoki évad és egy teljesen új, megfiatalított borotai csapat látogatott el vasárnap, Garára. Szinte az egész vendég csapat új arcokból állt, Tényi csatáruk és még talán 1-2 ember maradt meg a borotai csapatban tavalyról. Hiányzók többen is akadtak nálunk, Horváth Attila és Menczinger nyaral, Pulai és Jenei pedig nem öltözött át a mérkőzésre.

A mérkőzést végig garai mezőnyfölény jellemezte. Az első félidőben míg erejük és kedvük volt a vendégeknek addig volt izgalmasnak mondható a mérkőzés. Garai vezetés után, Borota egy szabadrúgás góllal egyenlített még a szünet előtt. Ám a garai válasz sem váratatott sokat és 3-1-es hazai vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőben a borotaiak újabb fiatalokat hoztak be a pályára, míg mi is szép lassan becseréltük cseréinket. Akár kétszámjegyű is lehetett volna az eredmény, ha kissé jobban koncentrálnak támadóink, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztak ki kedvükre. Ráadásul Kerezsi büntetőt is rontott. A garai védelem jól állta a sarat a nem túl acélos vendég támadások ellen, sőt a garai offenzívát is bátran indíthatták ill. kísérhették. Jó példa erre a középhátvéd, Császár gólja.

Bakai Tamásnak a válla megsérült a mérkőzésen, reméljük hétvégére rendbe jön. A többiek sérülései nem tűnnek komolynak, mint ahogyan a másnapi kispályás tornán is láthattuk.

Tehát jól kezdtük az évet és 3 ponttal nyithattuk az őszi küzdelmet. Így tovább fiúk!!!

További eredmények:

Miske - Ordas: 9-0

Uszód - Foktő: 5-1

Dunapataj szabadnapos

Bátmonostor - Bátya: 1-0

Homokmégy - Dávod: 1-1

Kunbaja - Újtelek: 2-1

Dunaszentbenedek - Géderlak: 1-3