2007/2008-as év felkészülési meccsei

 

TAVASZI felkészülési meccsek

Gara - Katymár: 2-3 (1-0)

Nézőszám: 70 fő

Vezette: Princz

Góllövők: Antal Zs., Murinyi Cs.

Ismét a Kunbaja elleni tizenegy kezdte a találkozót, apró változással. A jobboldali védő posztján Krizsák kapott lehetőséget.

Szabó - Krizsák, Antal Zs., Császár, Bakai T. - Kertész, Bakai O., Varró, Mózer - Kerezsi, Murinyi.

Az első félidő a múlt szombati másolata volt. Széllel szemben támadhattunk, igazi focit egyik csapat sem tudott produkálni. Helyzetek így is akadtak, ám egyik csapat sem élt a lehetőséggel, de főleg nekünk voltak helyzeteink. A félidő végén egy jogosan megítélt büntetőt értékesített Antal Zsolt. Ezzel 1-0-s előnnyel vonulhattunk a pihenőnkre.

A második félidőben az edző - ígéretéhez híven - lehetőséget adott a többi játékosnak. Percről-percre cserélte be a friss embereket, így a következő csapat alkotta a második félidőt.

Szabó - Engert, Csobolya, Szemerédi, Kricskovics - Barta, Faragó Deján, Bacsi, Antal T. - Murinyi, Koller.

Ebben a félidőben, már nem a Gara dominált, bár a katymáriak sem tudtak feledhetetlen produkcióval előrukkolni. A játékban nem voltunk összhangban, bár alaposan fel volt forgatva a csapat. Így sajnos Pilcsuk pontrúgásai a győzelmet jelentették a vendégeknek. Nálunk az edzéseket nem látogató Mészáros és Balogh nem kaptak lehetőséget, jó lenne, ha sűrűbben kinéznének edzésre. Pulai pedig a padról nézte végig a meccset.

 

 

Gólparádé az edzőmeccsen

Gara, 2008.02.16. (szombat)

Gara - Felsőszentiván: 8-3 (1-1)

Góllövők: Murinyi (3), Csobolya (2), Bakai O., Kerezsi, Koller.

Összeállítás: Szabó - Antal T., Antal Zs., Császár, Bakai T. - Kertész, Bakai O., Varró, Mózer - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István.

Pályára léptek: Csobolya, Kricskovics, Barta, Koller, Faragó Deján, Szemerédi.

Első edzőmeccsünk kellemetlen időjárásban kezdődött. Hatalmas erejű hideg szél és később hóesés hűtötte a csapatokat. Garai részről a tavalyi alapcsapat kezdett, hiszen a Kunbaja elleni rangadón új játékosaink még nem játszhatnak. Az első félidő nem hozott látványos játékot, a csapatok az időjárással küzdöttek a leginkább. Az első gólt Gara szerezte, majd egy kapusunk előtt megpattanó lövéssel egyenlítettek a vendégek.

Az első félidőről többet írni nem érdemes, jöjjön a második fele.

Edzőnk pályára küldte az új focistáinkat, akik aktívak voltak a játékban. Hiányzónk, a hat csere ellenére is bőven akadt: Bacsi, Balogh, Engert, Faragó Dusán, Krizsák, Jenei, Mészáros, Pulai.

A szél és a hóesés is elállt, a hideg ellenére kellemes időben játszhattak a csapatok. A játék is élvezetesebb lett az időjavulásnak köszönhetően, pontosítok, garai részről. A hazai csapat játszva alakította ki helyzeteit és rugdosta a gólokat. A megye II-es osztályú ellenfelünk nem sokat villantott fel tudásából. Koller Andor megszerezte első gólját a felnőttek között, támadásokban aktív volt, védekezésben még kevesebbet tudott hozzátenni a játékhoz. Gratuláció a gólhoz!

 

 

ŐSZI felkészülési meccsek

A második edzőmeccs is kipipálva!

2007.08.03. Gara

Gara - BLSE ifi: 5-2 (3-0)

Góllövők: Murinyi 2, Bakai O. 2, Kertész.

A nagycsapatnál számításba vett fiataljaival érkezett a bajai ificsapat a visszavágás reményétől fűtve, az amúgy sem hűvös időjárásban. Garaiak közül Kricskovics a horvát tengerparton van „edzőtáborban”, borsódi két legényünk nem érkezett meg a meccsre, a többiek közül mindenki az edző rendelkezésére állt csütörtök este.

A kezdőcsapat ismét változott több poszton is:

Szabó T. -  Krizsák, Antal Zs., Császár, Bakai T. -  Kertész, Murinyi, Varró, Antal T. -  Faragó D., Kerezsi.

Nagy iramot nem, de jó játékot, sok gólt, látványos szép megoldásokat kínált a meccs a nézőknek. Az edző a kiosztott feladatok közül többet is viszont láthatott. A védelem jobban működött a két kapott gól ellenére is. Erőnlét gondok még vannak középpályásainknak, de az edzések látogatásával megoldhatóak. Az első félidőben Murinyi Csaba egy akciógólt és egy közvetett szabadrúgásból ért el találatot. A középpályás Kertész - aki e napon a születésnapját is ünnepelte - fejestalálattal vette be az ellenfél kapuját. Krizsák korai sérülése miatt Engert kapott már korán szerepet a mérkőzés folyamán.

A második félidőben Takács állt a gólvonalra. Jobb hátvéd posztra Horváth Attila, középpályára Mészáros, baloldali középpályásnak Mózer, előre Balogh és Bakai Olivér szállt be. A játékot már jobbára a bajai ifi irányította, mi kontrákkal próbálkoztunk, kissé be is szorultunk. Bakai Olivér, ha már beküldték gól is lőtt, 4-0 volt az eredmény nekünk. Ez után Takács kapus feleslegesen ütötte el a bajai támadót, a tizenegyes pontra mutatott Serdült Sanyi spori. A gól kicsit felhozta a vendégeket, egy távoli, jól eltalált a felső lécről a gólvonal mögé pattanó találattal szépítettek az eredményen.

Egy kontratámadás végén Bakai Olivér állította be az 5-2-es végeredményt és nyertük meg a meccset az NB III-as bajai csapat ifjúsági együttese ellen. Bravó Fiúk!

 

Győzelemmel kezdtünk!

2007.07.28. Baja, Petőfi-sziget 

BLSE ifi-Gara: 2-3

Góllövők: Kerezsi, Antal T., Császár.

Győzelemmel nyitottuk a 2007/08-as évad felkészülési meccseinek sorozatát a BLSE U18-as csapata ellen. A bajai csapat nem túl komolyan készült a mérkőzésre, úgy vadásztak össze 11 embert a meccsre. A nézőként érkező, egyébként az U16-os csapat tagja, a garai Antal Dávid is tevékeny részese lehetett a mérkőzésnek. A garaiak közül csak néhány hiányzó volt, de így is szép számmal jelentünk meg Baján.

Háromszor 30 perces félidőket játszottunk az edzőnk kérésére. Mindenkinek bizonyítási lehetőséget adott: Takács- Bakai T., Krizsák, Császár, Kricskovics- Kertész, Murinyi, Varró, Mózer- Balogh, Kerezsi.

Több változás is volt a tavalyi kezdőcsapathoz képest, a Dávodról visszaérkezők kezdőként bizonyíthattak, Balogh bekerült a kezdőbe, Szabó Tibor kapusunk nyaral, így a visszatérő Takács védhetett.

Az első 30 percben a Murinyi által kiharcolt és Kerezsi révén gólra váltott 11-sel vezettünk. Helyzetek itt is, ott is akadtak, de csak egy gól esett.

A következő 30 perc már változásokat hozott. Antal Zsolt lett a beállós, Krizsák kivonult Bakai Tamás helyére. Aztán Antal Tamás, Engert, Mészáros is lehetőséget kapott. Egy szöglet után a bajaiak egyenlítettek. Takács nem fogta meg a kezébe tartó labdát, ehelyett kiütötte, sajnos vesztünkre.

Következett a harmadik félórás játékrész, ami 1-1-ről indult. Takácsot Pulai váltotta, Jenei is lehetőséget kapott a középpályán és a végén a lecseréltek ismét visszatértek a pályára. Gyengébb iram, de több gól jellemezte a mérkőzést. A második vendég találatot a középpályán játszó Antal Tamás szerezte. A középhátvéd posztjáról előre iramodó Császár rúgta a 3. gólunkat. A vége fele Kővári edző is beszállt a bajaiak közé, és ha már a pályán volt megmutatta, hogyan is kell gólt rúgni. Még a 3. gólunkat ünnepeltük, amikor gyorsan közepet kezdtek a vendéglátóink és Kővárit hozták kihagyhatatlan helyzetbe, amit be is rúgott a mester.

Győzelem az első meccset, néhány biztató teljesítmény, valakinél erőnléti hiány jellemezte az első megmérettetésünket. Hajrá Gara!