2008/2009-es év bajnoki meccsei

 

Tavaszi fordulók

Gara - Nagybaracska: 1-4 (1-2)

Nézőszám: 250 fő

Vezette: Tóth István (Hagymási, Rátkai)

Góllövők: Kerezsi ill. Székely /3/, Kanizsai

Sárga lap: Kertész, Varró, Kerezsi ill. Somogyi

Kitűnt: Császár, Szemerédi, Koller ill. Székely, Kanizsai

Összeállítás:

Gara: Szabó, Szatmári, Szemerédi, Császár, Csontos, Koller (Krizsák), Murinyi (Hetyei), Varró, Kertész (Kricskovics), Bakai O., Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Nagybaracska: Mikolás (Király Ist.), Somogyi Z., Nagy, Slezák, Tóth (Kubovics II.), Balics, Kanizsai (Király Im.), Székely, Kubovics I. (Cseh), Császár, Szőcs (Bari). Edző: Vanó Sándor

Egy kis statisztika:

 

Gara

Nagybaracska

Összes lövés

11

10

Kaput eltaláló lövés

6

4

Mellé, fölé

5

6

Fejes kapura

-

2

Szögletek

10

3

Az utolsó forduló mérkőzése sorsdöntő volt számunkra. Három pont megszerzésével, riválisaink botlásával bent maradhattunk volna. Két hiányzónk volt Mészáros és Antal Zs., de így is elvárt volt a győzelem.

I. félidő

2.p. Kertész dobta be a labdát Bakai O. felé, aki egy gyönyörű testcsellel lefordult védőjéről. Bakai továbbtette Kerezsinek, aki az elvetődő Mikolás mellet a kapu közepébe bombázott. Ennél szebb kezdést álmodni sem mertünk. 1-0

4.p. Murinyi mesteri passzát Bakai O. sajnos nem tudta beadni. Szép akció volt.

6.p. Szemerédi szerzett labdát a középpályán. A nagybaracskai védők kifele mozogtak, hogy a csatáraink lesen maradjanak. Szemerédi jól felismerte a helyzetet, egyedül tört kapura. Akciójába beleléptek, Kerezsihez került a labda, ami után már nem alakult ki igazi helyzet. Ebben is több volt.

8.p. Székely beadását az idősebbik Kubovics fejelte nagy helyzetben fölé.

13.p. Egy baracskai mélységi passz a garai térfélre. A garai védők kifele mozogtak, a lesen maradó Székely ráfutott a labdára, mindenki várta a lesállás megállapítását, még talán a baracskaiak is. A szemfüles vendég csatár, Kanizsai azonban Székely után futott és mivel a spori nem fújt, a labdát ő vitte a garai kapura és egyenlített. Erősen vitatott gól volt... 1-1

18.p. Varró szabadrúgása után Murinyi lőtt oldalhálót.

20.p. Székely kiszorított helyzetből rúgta Szabó kapujára a labdát. A kapusunk úgy nézett ki hárítja a gyenge lövést, ám mégsem, vhogy mégis becsorgott... 1-2

34.p. Egy vendég hátvéd rúgott luftot, sajnos Kerezsi a lehetőséget nem tudta kihasználni, a ballal ellőtt labdát a kapus hárította.

38.p. Bakai O. Koller háromszögelés, majd Nagy Ákos, a vendégek söprögetője rúgta szögletre az ígéretes beadást.

II. félidő

14.p. Szatmári próbált menteni fejjel. A labda Székely elé került, aki egy csellel tisztára játszotta magát. 1-3

26.p. Murinyi 30 méteres labdája Kerezsit találta meg. Csatárunk a kimozduló kapus felett és sajnos a kapu felett is átemelte a labdát.

Próbál frissíteni a garai csapat, de nagy a tanácstalanság. Ki fog itt gólt lőni!?

A nagybaracskai csapat is cserél, megtehetik, biztosan vezetnek és a kispaduk is elég ''hosszú''.

42.p. Székely rúgta meg a porfelhőben saját maga harmadik gólját, csapata negyedik találatát. 1-4.

Az első félidőben jól kezdett a garai tizenegy. Majd a játékvezetői tévedés és a bekapott potya gól alaposan megfogta a társaságot. A vendégek gólfelelősét nem tudtuk megfogni, ami nem is maradt büntetlenül. A második félidőben gyengén játszottunk, elfáradtunk és a kispadunkon sem voltak olyan cserék, akik az előre játékban lendíteni tudtak volna a csapat szekerén. Érdekes tény, hogy kereken tíz szögletet is rúghattunk. Ám nálunk úgy látszik nem érvényes a futballközhely: "egy szöglet, fél gól"...

Ezzel a 16. helyen zártuk a 2008/09-es idényt. Ez a versenykiírás szerint kieső hely, de majd meglátjuk mit hoz a nyár és mi lesz a nevezésekkel, hogyan dönt a szövetség és a versenybizottság. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 4-3 Garai góllövők: Antal Dávid /2/, Faragó D., Varró J.

Az ifisták közül jó páran már kivették a nyári szabadságukat. Ősszel simán kikaptunk Nagybaracska otthonában. A fiúk igyekeztek visszavágni a vereségért és nagy küzdelemben a végén már megfogyatkozva, tíz emberrel, sérülttel a pályán nyerték meg a meccset. A hazai csapatból kitűnt Antal Dávid játéka, aki gólra törően, harcosan, vezér módjára focizott ma. Kár, hogy ezt ritkán látjuk tőle, pedig képes lenne rá, akár a felnőttben is kimagasló teljesítményre. Szép volt fiúk!

További eredmények:

Szeremle - Bácsborsód 3-4

Szakmár - Fajsz 2-4

Bajaszentistván - Mélykút 3-0

Sükösd - Bácsbokod 5-3

Kelebia - Császártöltés 3-3

Hajós - Csávoly 4-0

Katymár - Felsőszentiván 1-5

 

 

Figyelem!!! Meglepetés!!!

Császártöltés - Gara: 3-4 (2-1)

2009.06.07 (vasárnap)

Nézőszám: 160 fő (15 garai)

Vezette: Polyák Attila (Tamás, Rátkai)

Sárga lap: Kertész, Szemerédi ill. senki

Góllövők: Filus A., Schindler, Kovács ill. Murinyi /2/, Kerezsi, Antal T.

Kitűnt: az egész garai csapat

Összeállítások:

Császártöltés: Ámann, Jánosi, Schindler, Berger (Árvai), Májer, Varga (Györgye), Vata, Herczeg, Filus G., Filus A., Béleczki (Kovács). Edző: Verba József

Gara: Szabó - Csontos, Varró, Császár, Szatmári - Koller, Bakai O., Murinyi (Szemerédi), Kertész - Hetyei (Antal T.), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Egy kis statisztika:

 

Császártöltés

Gara

Összes lövés

14

8

Kaput eltaláló lövés

8

6

Mellé, fölé

6

2

Fejes kapura

0

1

Szögletek

5

4

Sokat gondolkodtam mi legyen a főcím. Szólhatott volna a két góllal visszatérő Murinyiról, a csereként beálló és győztest gólt lövő Antal Tamásról, vagy a bajnok Császártöltésről. A meglepetés mellett maradtam, azt hiszem ezt csak kevesen gondolták.

Az ificsapatból sokan hiányoztak, nem fordult meg a fejünkből, hogy a felnőtt kiállásával is probléma lehet. Mészáros, Kricskovics és Holczer jelezte, hogy nem tud jönni. Hetyei kissé hezitált, Krizsák el sem jött a mérkőzésre. Antal Zs. sérült, viszont Murinyi visszatért a csapatba. Szemerédi sérülése miatt Császár volt a középhátvéd, előtte 3 ballábas védő, Csontos, Varró, Szatmári. A középpálya két szélén fiataljaink, Koller és Kertész. Murinyi kapta az irányító szerepét.

A már bajnok Császártöltés az éremátadásra és az ünneplésre készülődött, gondolom egy szép gálameccsel igyekeztek volna megköszönni a szurkolóiknak az egész éves támogatást. Az érmeket is elhozta Losonczy László főtitkár úr, minden készen állt a bajnokavatásra...

I. félidő

A garai csapat kezdte a meccset.

10.p. Első említésre méltó helyzet. Szabó kapus védett egy távoli löketet, a kipattanó a hazaiakhoz került, Szabó bravúrral védett.

15.p. Kijátsszák a töltésiek a középpályásainkat és a védőinket is, Szabó ezúttal tehetetlen volt. 1-0 Filus Andor a gólszerző.

19.p. Szabó ismét kétszer hárít óriási helyzetben.

22.p. A védő, Schindler tört előre, miközben Varró mellette a földre került a középpályán. Majd 18-20 méterről nagy gólt rúgott a garai kapuba. Egy könyököst kapott Varró, de feltápászkodott, minden esetre 2-0 a Császártöltésnek.

25.p. Elkezd szakadni az eső, villámlik, dörög. A játékvezető félbeszakítja a meccset. Bevonulnak a csapatok az öltözőbe.

10 perc várakozás után folytatódik a meccs, a határvonalakat elmosta az eső, kezd csitulni az idő. A hazaiak átöltöznek, levetik vizes ruháikat, talán még le is fürödtek.

38.p. Varró lőtt kapásból a hazai kapu fölé, több volt ebben.

40.p. Hetyei hagyja ki az eddigi legnagyobb garai helyzetet. Koller passzolt keresztbe Kerezsi felé. Csatárunk átlépi a labdát, ami Hetyeihez kerül, sajnos a kapus védi a lövését.

45.p. Az első félidő utolsó momentuma. Murinyi végez el 20-22 méterről, középről egy szabadrúgást. Ez olyan jól sikerült, hogy a csúszós füvön, a töltési kapus beszedi az amúgy védhető lövést. 2-1.

II. félidő

Ismét mezt cserélnek a hazaiak, a pályán újrahúzzák a vonalakat.

2.p. Kerezsi szögletét Murinyi fejelte a hosszúba. 2-2

9.p. Varró a félpályáról nem túl jól, laposan rúgta fel a labdát. A hazai védő a csúszós talajon elvétette a lövést. Kerezsi befordult a játékszerrel és a kapus mellett elgurította a bőrgolyót. Gara csapata fordít a mérkőzésen. 2-3

15.p. Bakai O. hagy ki ez nagy ziccert, ha középre gurította volna akkor is jó, sajnos kimaradt.

20.p. Újból esik az eső.

22.p. Hetyei helyére Antal Tamás áll be. Legelöl Kerezsi játszik, mögötte Antal Tamás, akinek védekező feladata is van, tulajdonképpen egy csatárral játszunk a folytatásban. Eközben Murinyi is többször kiszól, hogy cserét kér.

26.p. Hazai beívelés, Szabó kapus az ötösön belül felugrik a labdáért. Két töltési is nekiugrik, a labda kiesik a kezéből és a kapuba csurog. A játékvezető szemrebbenés nélkül középkezdésre mutat. Egyenlítenek 3-3. A garaiak hevesen reklamálnak, a töltésiek lapítanak, ők is érzik, hogy ez jogtalan gól volt.

28.p. Murinyi helyére Szemerédi áll be. Murinyi a csapat vezére volt a mérkőzésen. Példásan játszott, elől gólokat rúgott, hátul védekezett. Bravó! Szemerédi a középpályára állt be rombolni.

32.p. Varró lőtt kissé jobb oldalról, kb. 25méterről kapura. Az erős lövést nem tudta fogni a hazai kapus, amire Antal Tamás ragyogóan érkezett és a kipattanót a hálóba lőtte. Ismét Gara vezet 3-4.

A meccs hátralévő részét kivédekezte a garai csapat és a bajnok Császártöltéssel együtt, a hazai nézők elismerő tapsával vonulhatott az öltözőbe. Sokan nem értették, hogy lehetünk a kieső zónában. Az esőszünet jót tett a garai tizenegynek, ha nincs 2-0 után a szünet, a Töltés lendülete tovább tartott volna. Ám a kényszerű szünet ránk volt jó hatással és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ez csodálatos volt, úgy örültünk, mint ha mi kaptuk volna meg a bajnoki címet. Így az utolsó forduló még sok mindenről fog dönteni. Gyerünk fiúk, sosem szabad feladni! Hajrá Gara!

Ifjúsági eredmény: 5-1 Garai góllövő: Jánosik Dávid.

Kevesen, tíz ifistával utaztunk el a mérkőzésre. Nagy sérülten vállalta a mérkőzést, így még egy emberelőnyt adtunk nekik. Ha a többi játékos nem hagyja cserben a csapatát, legyőzhettük volna a császártöltési ifit. A csapatból a gólrúgó Jánosik és a kapus Horváth emelhető ki.

További eredmények:

Felsőszentiván - Bácsbokod 4-3

Fajsz - Érsekcsanád 4-1

Nagybaracska - Szeremle 3-1

Bácsborsód - Katymár 2-1

Bajaszentistván - Sükösd 2-1

Mélykút - Hajós 1-3

Csávoly - Szakmár 1-1

 

 

Ismét fontos mérkőzésen buktunk

Bácsborsód - Gara: 4-3 (1-0)

2009.05.27. (szerda)

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Szűcs (Tóth, Polyák)

Sárga lap: Harnóczi ill. Kerezsi, Antal D.

Góllövők: Cifra /2/, Mojzes, Harnóczi, ill. Varró, Antal D., Kerezsi

Összeállítások:

Bácsborsód: Rácz, Varga, Bognár (Török), Fürei, Györe (Kurdi), Harnóczi, Mojzes, Cifra, Merkler (Orosz), Simon, Bulla. Edző: Váits Zoltán

Gara: Szabó-Antal T. (Szatmári), Csontos, Császár, Krizsák - Kertész (Hetyei), Bakai O., Varró, Koller - Antal D. (Holczer), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Szerdán fontos elmaradt meccset játszottunk, nagyon kellett volna a győzelem. Hiányzóink: Murinyi, Antal Zs., Kricskovics, Mészáros, Szemerédi. Antal Dávid a felnőttben kapott lehetőséget és ő is átérezte a meccs fontosságát. Szemerédi nem tudta a játékot vállalni, a Csávoly elleni meccsen sérült meg. Császár került a védelem közepére.

Mivel fegyelmi tárgyaláson voltam, csak a 2. félidőt láttam, így rövid lesz a beszámoló.

Korán már a 6. percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat, Cifra értékesítette a büntetőt. A 15. percben kényszerből cserélt a garai csapat, Antal Tamás védő helyére Szatmári állt be.

Az első félidő 1-0-s hazai vezetéssel zárult.

A második játékrészben Varró (48.p.) és Antal Dávid (59.p.) góljaival a garai csapat maga javára fordította a meccset. Azonban hátul ismét bizonytalanok voltunk és Cifra kiegyenlített a 60. percben. Nem sikerült rendezzük a sorainkat Mojzes (79.p.) és Harnóczi (85.p.) góljaival a maga javára fordította a Borsód a mérkőzést. Kerezsi 88. percben szerzett gólja kevés volt az üdvösséghez és lehet a bent maradáshoz is...

Mindenki tudja milyen fontos meccset buktunk el. Fel a fejjel! Az utolsó két meccsen próbáljunk pontokat szerezni. Hajrá Gara!

Ifjúsági mérkőzés: Bácsborsód - Gara: 3-1 Góllövőnk: Mojzes

Jócskán akadt hiányzója a garai gárdának, de a hazaiak sem voltak jobb helyzetben, csak 10 emberrel álltak fel a mérkőzésre. Az emberelőny úgy látszik minket zavart jobban...

 

 

A 31. forduló eredményei:

Katymár - Nagybaracska 0-3

Kelebia - Fajsz 4-0

Bácsborsód - Felsőszentiván 1-3

Szakmár - Mélykút 2-2

Hajós - Sükösd 7-1

Bajaszentistván - Bácsbokod 2-0

Szeremle - Császártöltés 2-5

Érsekcsanád - Csávoly 3-1

 

 

Ezt elcsesztük...

Gara - Csávoly: 2-2 (2-1)

Nézőszám: 220 fő

Vezette: Berki József (Bábel, dr. Barta)

Góllövők: Kerezsi, Varró ill. Király, Salamon

Sárga lap: senki ill. Katymarac, Buzás

Kitűnt: Varró, Koller ill. Salamon, Katymarac

Összeállítások:

Gara: Szabó, Antal T., Csontos, Szemerédi (Hetyei), Krizsák (Kricskovics), Koller, Császár (Szatmári), Varró, Kertész, Bakai O., Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre.

Csávoly: Molnár, Kővári, Kiss, Katymarac, Király, Bosnyák, Gémes (Dékány), Salamon, Barta, Kárpáti, Doszkocs (Buzás). Edző: Kiss Róbert

A Csávoly elleni meccsre 3 pontot terveztünk be, kötelező lett volna itthon győzni. Hiányzóink az eltiltott Murinyi, a sérült Antal Zs., Mészáros suliba ment vissza. Szatmári hazatért a külföldi melóból, úgy néz ki itthon is marad és rendelkezésünkre áll.

A múlt hetihez képest annyit változott a felállás, hogy Krizsák visszakerült a kezdőbe embert fogni. Csontos beállós lett, Varró középső középpályás. Bakai Olivér Kerezsi csatártársa lett, míg Hetyei a kispadra szorult.

 Statisztika:

 

Gara

Csávoly

Összes lövés

14

9

Kaput eltaláló lövés

6

4

Mellé, fölé

8

5

Fejes kapura

2

0

Szögletek

3

2

I. félidő:

2.p. Aki nem érkezett pontosan az lemaradt a meccs első góljáról. A garai védőkről lepattanó labdát vágta Király védhetetlenül a léc alá. 0-1

Igazi helyzetek nélkül csordogál a meccs...

21.p. Varró oldalról belőtt szabadrúgását fejelte le Bakai O. Kerezsinek, aki a bal alsóba gurított. 1-1

23.p. Bakai Olivér beadása a csávolyi felső kapufán landolt.

26.p. 35-40 méterről, középről Varró lőtte a csávolyi kapu irányába a labdát. Császár lehúzta a fejét és a labda a jobb alsóba kötött ki. 2-1

Igazán több helyzet nem volt. Mezőnymunka, veszélytelen lövések.

II. félidő:

4.p. Kerezsi fejelte a kapusba Varró beívelését. A kipattanó sajnos nem lett az övé, nagy helyzet volt.

12.p. A csávolyi kapu előtt pattog a labda, majd Koller gurít mellé a kavarodásban.

14.p. A csávolyi szélső adott be a bal szélről. Salamon kibújt Krizsák mellől és 2-2-re módosította az állást.

17.p. Cserélünk, Krizsák helyén Kricskovics kap lehetőséget.

19.p. Kerezsi és Császár háromszögelte ki a vendég védőket, majd Kerezsi óriási helyzetben fölé durrantott. Pedig szép játék volt.

23.p. Varró volt a kapussal szemben, lövése nem volt pontos, mellé.

Császár helyett Szatmári kerül bevetésre.

29.p. Varró felívelését a csávolyi védő szerette volna a kapusának engedni. Kettőjük közül Kerezsi bújt ki, sajnos nem tudta fejjel a kapuba irányítani a labdát.

33.p. Kényszerű csere sérülés miatt. Szemerédi jött le, Hetyei a pályán.

34.p. Csontos labdája a védő hibája után Kerezsihez pattant, aki egyből ballal a kapus lábába tüzelte a játékszert.

Sajnos nem sikerült kicsikarnunk a győzelmet, pedig sokkal közelebb álltunk hozzá, mint az ellenfél. Csávoly kétszer került komolyabb helyzetbe a kapunknál, ebből két gólt rúgott. A második félidőben kihagytuk a százas ziccereinket és sajnos, így elbuktuk a három pontot és a felzárkózás lehetőségét. A játékvezetők nem vállaltak főszerepet a meccsen, észrevétlenek maradtak, bravó. Még három meccsünk van hátra, össze kell szedjük még jobban magunkat. Gyerünk Fiúk! Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 3-2

Garai góllövők: Cobor /2/, Kovács

A 10. percben Cobor kezdte meg a garai gólgyártást. További helyzeteink is voltak és élen jártunk a sárga lap gyűjtésében is. Majd egy legurított szabadrúgással egyenlítettek a vendégek, amire a balszélső Kovács válaszolt. A második félidőben többet is cseréltünk. A forgatókönyv hasonló volt az elsőhöz, szabadrúgásból ismét egyenlítettek, mi pedig gyűjtöttük a sárgákat szorgalmasan. A 83. perben Cobor egy okos emeléssel eldöntötte a meccset és nyertünk. Bravó Fiúk!

Ezen a meccsen a rangidős Faragó Dusánt és a sérülésből visszatérő Kovács Dusán jó és rossz passzait figyeltem. Faragóhoz a lejátszott 55 perc alatt 7 jó passzt és két rossz passzt jegyezhettem fel. Sokat volt játékban, túlnyomórészt jól játszotta meg a labdákat. Kár, hogy a szokásos szövegelése miatt sárgát kapott, majd le kellett cserélni.

Kovács kikerült a védelemből és a középpálya bal szélén kapott lehetőséget. Keveset volt játékban 2 jó és 2 rossz passzt írtam fel hozzá a 45. perc alatt. A széleinket nem játszattuk, a csatárokra felívelt labdákkal próbálkoztunk hiábavalóan. Amikor passzoltunk és kitettük szélre abból gólt rúgtunk, ahogyan ő is tette.

További eredmények:

Érsekcsanád - Sükösd 1-2

Hajós - Bajaszentistván 3-1

Nagybaracska - Felsőszentiván 5-0

Szeremle - Fajsz 5-0

Kelebia - Mélykút 2-3

Szakmár - Bácsbokod 7-1

Bácsborsód - Császártöltés 0-7

 

 

A róka és a holló esete, a bizonyos kiénekelt sajttal...

Fajsz - Gara: 4-3 (0-1)

2009.05.16 (szombat)

Nézőszám: 80 fő (10 garai)

Vezette: Minda Róbert (Hegyi T., Kovács D.)

Sárga lap: Varga, Póta, Tamaskó, Benke, Juhász ill. Szemerédi, Krizsák

Góllövők: Gáncs /2/, Szász, Juhász ill. Varró /2/, Kerezsi

Kitűnt: Varga, Gáncs, Szász ill. Varró, Kerezsi, Koller

Összeállítások:

Fajsz: Benke, Kupusz, Póta, Tamaskó (Sereg), Tóth, Tanyó, Gáncs, Anisity, Kékesi (Juhász), Varga, Szász. Edző: Szász Zoltán

Gara: Szabó - Antal T., Varró, Szemerédi, Csontos (Kricskovics) - Koller, Bakai O., Császár, Kertész (Mészáros) - Hetyei (Krizsák), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

 Egy kis statisztika:

 

Fajsz

Gara

Összes lövés

13

19

Kaput eltaláló lövés

8

11

Mellé, fölé

5

8

Fejes kapura

1

2

Szögletek

9

3

A számunkra oly fontos fajszi vendégjátékra nagyon készültünk, lerázhattuk volna őket egy győzelemmel és közelíthettünk volna az előttünk toporgó csapatokhoz. Hiányzóink az eltiltott Murinyi, a sérült Antal Zs., a dolgozó Holczer és Jenei. Míg Kricskovics újból velünk tartott, Kertész felgyógyult sérüléséből, Császár is vállalta a játékot. Neki jókora csúnya seb keletkezett egy becsúszás után a combján. Míg Csontosnak a nagylábujján a körme van 2 hete begyulladva. 

A múltkori csapathoz képest annyi változás történt, hogy Mészáros helyett Kertész került a középpályára. Bal szélsőt játszott, ez jó döntés is volt, mivel egy hasonló felépítésű, villámléptű fajszi játékos szerepelt azon az oldalon. Felváltva vívtak, hol Kertész szalad el a balon, hol a fajszi. Kertészt osztották is rendesen.

I. félidő

5.p. Szabó rúgta ki a labdát a tizenhatos előtt álló Varrónak. Varró hosszú indítása Kerezsihez került, aki a bal alsóba gurított. Egyszerű taktika, nagyszerű kezdés. 0-1

14.p. Fajszi sárga Kertész harmadszori felvágásáért.

16.p. Garai labdavesztés után kontráztak a fajsziak. Az önzetlen hazai játékos a jobb helyzetben lévő társához passzolt, így les lett.

A gól után leült a garai csapat, a fajsziak többet támadnak, helyzeteik vannak.

28.p. Kertészt sérülés miatt le kellett cserélni, helyén Mészáros.

37.p. Bakai Olivér lőtt távolról kapura, a fajszi hálóőr biztos kézzel hárított.

38.p. A villámléptű hazai 10-es lőtt oldalhálót. Aktív a szélen, állandó veszélyt jelent.

II. félidő

2.p. Hátul elszórakoztuk a labdát. Egyébként is bizonytalanul játszott több védőnk is. Szemerédi vívott párharcot a fajszi játékossal, amiből büntető lett. Szász belőtte a tizit.1-1

3.p. Rövidzárlat. Mészáros és Szemerédi nem értette meg egymást. A fajszi Gancs elcsente a labdát és vezetéshez jutatta csapatát. 2-1

Egy kis kellemetlen jelenet a kispadnál. Takács szakosztályvezető Csontost szerette volna lecserélni, Szemerédi játékosedző pedig Hetyeit. Szegény partjelző sem tudta, akkor most mi van, pár perc után azonban kompromisszumra jutottak a felek. Hetyei helyére Krizsák szállt be. Krizsák emberfogó lett, Antal T. a jobboldali középpályás, Koller beljebb húzódott. Koller a pálya közepén hasznosabban játszott, jó passzokkal szolgálta ki társait az előre játékban.

16.p. Varró játszott össze Kerezsivel. A visszakapott labdát Varró bal oldalról, kb. 15 méterre a kaputól kegyetlenül a léc alá vágta. Védhetetlen gól. 2-2

17.p. Krizsák lökte fel a hazai csatárt a 16-os vonala előtt. Sárga lap a védőnknek, szabadrúgás Fajsznak. A középre tartó labdát Szabó biztos kézzel fogta.

29.p. Fajszi beadás csúszik le az elkövetője lábáról, felső kapufa.

30.p. Császár ugratta ki Kerezsit, a kicsit hosszú labdát a gyors csatárunk eléri, a hazai kapus viszont Kerezsi lábát kapja el. A játékvezető jogosan büntetőt ítélt, amit Varró értékesített. 2-3

32.p. Császárnak hátulról csúsznak be, sárga lap. Szabálykönyv szerint ez piros.

39.p. A fajszi játékos 60 m-t vezette a labdát. Kicselezett mindenkit aki az útjába került és persze a labda is hozzá pattant vissza, amikor szerelnénk. 3-3-ra módosítja az állást.

41.p. Kerezsi ziccerét hárítja a hazai kapus, kapujától 15 méterre. A labda Bakai elé került, aki nem tudta eldönteni,  Kerezsinek passzoljon vagy lőjön. A lövést választotta, sajnos nem sok erő volt benne és a visszaérő védő kirúgta a játékszert.

45.p. A bíró már azon gondolkodott, hogy is fújja le a meccset, meg hozott-e tusfürdőt. Mi szögletet végeztünk el. Varró és Antal T. csinált kisszögletet, amit Antal T. a fajszi hátába rúgott. Ebből jöttek el kontrával. Fautolni nem tudta senki, végig vitte a pályán a labdát a hazai játékos és a fajszi róka kiénekelte a garai holló szájából a sajtot és elbuktuk a meccset. 4-3

A meccs végén minden garai néző már a pontokat számolta. Lehet ezt bent is meghallották, hiszen a vége előtt 6 perccel buktuk el a meccset. Hátul bizonytalanok voltunk és sebezhetők. Ám sok segítséget nem is kaptak védőink. A középpálya közepén szűrőmunka nem működött. Több estben is létszámfölényben vagy egy az egyben hozták rá védőinkre a labdát. Nem vállaltuk az ütközést, a taktikai szabálytalanságokat. A fajsziak összeszedtek öt sárgát, nem kíméltek minket a támadásainknál. Mi pedig vigyáztunk, hogy nehogy ellökjük vagy netán elgáncsoljuk a fajszi támadókat. Pedig megérte volna nekünk is a 3 pontért meg a begyűjtött 5 sárgáért kifizetni a pár ezer forintos büntetést, amit a fajsziak így örömest kifizetnek.

Ezzel a vereséggel kieső helyre kerültünk és Fajsz csapata 1 ponttal megelőzött minket. A héten ki kell találni vmit a mostanában sok bekapott gól elkerülése érdekében és Csávolyt itthon meg kell verni. Fel a fejjel fiúk! Szedjük össze magunkat. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 0-5

Garai góllövők: Mojzes /3/, Antal D., Varró J.

A fajsziaknak sikerült összetelefonálniuk a csapatot a gyülekező időben. Esélyeshez méltóan mi vezettünk a meccsen és kiderült, hogy ez nem is foroghat veszélyben. Mojzes Rajmi hét perc alatt mesterhármast szerzett. (4.,5.,11. percben). A gyors vezetés után nem, hogy gólarányt javítottunk volna, visszavett a csapat és bénáskodásban jeleskedtünk. A második félidőben cseréink is bőven játéklehetőséget kaptak. Majd Antal D. és Varró J. is betalált. A kapunkat K. Imre sérülése helyett a mai meccsen a második számú kapusunk, Horváth Roland őrizte. Aki már jó ideje nem védett és kapusedzés nélkül remekül, magabiztosan őrizte meg a góltól a kapunkat. Bravó fiúk, nagyobb arányban is nyerhettetek volna, ha egy kicsit jobban akartok.

Egy kis statisztikai adat a végére.

Két támadó szellemű játékost, a csatár Horváth Róbertet és a középpályás, Antal Dávidod figyeltem meg. Horváth nevéhez -egy félidő alatt- 2 jó passzt és 2 rossz passzt jegyezhettem fel. Tulajdonképpen keveset volt játékban. Antalhoz -90 perc alatt- 16 sikeres átadás és 10 sikertelen átadás jegyezhető fel. Tulajdonképpen ő az irányító az ificsapatnál. Sokat van játékban, sajnos ma sokat is rontott.

További eredmények:

Nagybaracska - Bácsborsód 1-7

Bajaszentistván - Felsőszentiván 4-0

Bácsbokod - Hajós 0-3

Sükösd - Szakmár 3-0

Mélykút - Érsekcsanád 5-0

Csávoly - Kelebia 1-1

Császártöltés - Katymár 1-0

 

 

Gólfesztivál

Mélykút - Gara: 3-5 (2-3)

2009.05.10. vasárnap

Vezette: Herczeg Tamás (Kohajda, Baráth)

Nézőszám: 100 fő (10 garai)

Sárga lap: Kiss M., Kürtös, Kamara ill. senki

Góllövők: Snyehola /2/, Beszedics ill. Kerezsi /2/, Hetyei, Varró, Bakai O.

Kitűnt: Hetyei, Kerezsi, Varró, Bakai O., Kertész.

Összeállítások:

Mélykút: Kiss G., Papp, Horváth (Kürtös), Bényi, Kamara, Szabó, Snyehola (Ódor), Vörös (Berkó), Kiss. M., Beszedics, Doszpod (Balla). Edző: Velez Attila

Gara: Szabó - Antal T., Varró, Szemerédi, Csontos - Koller (Holczer), Mészáros (Kertész), Császár, Bakai O.- Hetyei (Jenei), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre.

Egy kis statisztika:

 

Mélykút

Gara

Összes lövés

7

10

Kaput eltaláló lövés

4

6

Mellé, fölé

3

4

Fejes kapura

3

1

Szögletek

1

7

Sérülésem miatt ráértem jegyzetelni, fotóztunk jó szokásunkhoz híven, sőt még videót is készítettünk a kispadon ülő stábbal közösen. Minden csere ráért kicsit segíteni. Hiányzóink az eltiltott Murinyi, a sérült Antal Zs., Krizsák fiával töltötte a délutánt, Kricskovics nem volt a meccsen. Mészáros ismét velünk tartott, Kertész visszatért sérüléséből és Koller is hazaért Prágából szerencsésen. A mai meccsen idegenben számítottunk a három pont megszerzésére, védőgondja volt a csapatnak, de a jolyjoker Antal Tamással megoldottuk ma a feladatot. A mélykútiak kapusa az elmúlt meccsen a kiállítás sorsára jutott, így őt egy öregfiú, Kiss Gábor helyettesítette ma.

I. félidő

13.p. Az első feljegyzéssel majdnem negyed órát kellett várni. A 17-es hazai játékos lépett ki a védőink közül. Nagy ziccerben Szabó kapus hárított.

25.p. Hetyeit ugratták ki, aki szép góllal vezetéshez jutatta a Garát. 0-1

26.p. Most Hetyei adta a gólpasszt Kerezsinek, aki a mélykúti kapuba vágta a labdát. 0-2

28.p. Potyognak a gólok. Snyehola fejelte a kapura a beadást és a 17-es Beszedics a kapuba segítette a labdát. 1-2

36.p. Lendületes hazai támadás, kijátszották védőinket és sajnos a kapusunk is csak belepiszkálni tudott Snyehola labdájába. Egyenlítettek a hazaiak. 2-2

37.p. Garai szöglet elvégzése után a kipattanót Varró gyűjtötte be. Majd jó 25 méterről eresztett el egy bombát, ami a mélykúti kapuban kötött ki. 2-3

II. félidő

1.p. Mészárost Kertész váltja. Mészáros nem mozgott rosszul, de látszik rajta a hosszú kihagyás és az edzésnélküliség. Remélem minél előbb beépül a csapatba.

7.p. A mérkőzés első sárgája a hazai Kiss Miklósnak.

10.p. Egy mélykúti a kapunktól 3-4 méterre az alapvonal közelében kevergetett. Szerencsére az alapvonalon túlra cselezte ki magát.

Nagyon leült a garai csapat ebben az első 15 percben.

18.p. Gyors garai kontra, három garai a kettő mélykúti ellen. Császár ugratta ki Bakai Olivért aki nem hibázott. 2-4

21.p. Csontos koccantott oda a mélykútinak a büntetőterületen belül, sajnos jogos büntető. Snyehola bal oldalra tartó labdájába Szabó csak belepaskolni tudott. 3-4

25.p. Kürtüs kaszálta el az aktív Kertészt, sárga.

26.p. Kerezsi fejelt 7 méterről felső kapufát.

27.p. Ismét Kerezsi hagyott ki egy ziccert.

28.p. A mai meccsen is jól játszó és vállalkozó kedvű Varró szánta rá magát egy távoli lövésre. Pár méterrel ment mellé.

31.p. A 6-os számú mélykúti is besárgult.

38.p. A kapura igyekvő Kerezsit akasztotta a hazai 6-os. A játékvezető asszisztensével történő tanakodás után büntetőt ítélt. A sértett Kerezsi értékesítette a tizenegyest. 3-5

40.p. A fáradt Koller helyére Holczer állt be.

44.p. A mai meccsen gólt és gólpasszt jegyző Hetyeit, Jenei váltotta.

47.p. A játékvezető lefújta a találkozót, győzött a vendég Gara.

Összességében egy gólgazdag meccset láthatott a szerény számú publikum. A garai csapat játszott már jobban is, ám helyzeteit jó százalékban használta ki. Ez döntött a mi javunkra, hiszen gólok nélkül nem lehet meccset nyerni. Ma mi 5-t rúgtunk és 3-at kaptunk, ami sok, de így elfér mellette. A játékvezetői hármas jól vezette a meccset, ám a végére ők is elfáradtak, Kertész elkaszálásáért ill. egy másik esetben lefejelésért nem adott semmit. Bravó fiúk, ez nagyon kellett. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 13-1

Garai góllövő: János Dávid

Ismét többen cserben hagyták a csapatot a mai mérkőzésre, sérültjeink és eltiltottunk is volt. K. Imre még a 13 kapott gól ellenére is jól védett, szép volt János Dávid első gólja az ifiben. Jól felkészített és jó fizikumú csapattól kaptunk nagy zakót.

További eredmények:

Felsőszentiván - Hajós 2-3

Fajsz - Katymár 2-2

Bajaszentistván - Szakmár 0-0

Bácsbokod - Érsekcsanád 4-1

Sükösd - Kelebia 7-0

Csávoly - Szeremle 2-1

Császártöltés - Nagybaracska 5-2

 

 

Bumm a fejbe...

Gara - Sükösd: 1-3 (1-1)

2009.05.03.

Vezette: Tamás Roland (Varga, Hagymási)

Nézőszám: 220 fő

Góllövők: Kerezsi ill. Halász, Gazsi /2/

Összeállítások:

Gara: Szabó - Krizsák, Antal Zs. (Mészáros), Szemerédi, Csontos - Antal T., Bakai O., Császár, Varró - Kerezsi, Hetyei (Holczer). Edző: Szemerédi Imre.

Sükösd: Szabadi, Papp, Molnár, Krix (Zsikó), Bosnyák, Kovács, Halász, Fekete (Kutyka), Gazsi, Pesti, Tamás. Edző: Lógó János

Hazai pályán a jól szereplő sükösdi csapatot fogadtuk ezen a vasárnapon. A garai csapat nélkülözte a sérült Kertészt, a kiránduló Kollert, az eltiltott Murinyit, v.mint Kricskovicsot. Ám Mészáros hosszú távolléte után ismét a csapat rendelkezésére állt. Hazai pályán a győzelem jegyében léptünk pályára a szépszámú szurkolótábor előtt.

Az első félidőben a vendégek voltak inkább fölényben. Mi kontrákkal próbálkoztunk, de a mai napon v.hogy nagyon pontatlanok voltunk. Nem sikerült a megfelelő helyre tenni a játékszert, hol röviden, hol hosszan adtuk. Így csak bosszankodtunk az elrontott lehetőségek miatt. A sükösdiek egy szerencsétlen gólból szereztek vezetést a 17. percben. Kb. 20-22 méterről Halász végzett el szabadrúgást. A rövidbe tartó labda a sorfalon irányt változtatott és a tehetetlen Szabó kapus mellett jutott a garai hálóba a bőrgolyó. A csapat nem állt le, jó szokásához híven és igyekezett egyenlíteni. Erre a 39. percig kellett várni, amikor is Kerezsi jóvoltából egyenlítettünk. Majd a 40. perc tájékán egy csúnya sérülés történt. Antal Zs. fejelte el a labdát a pálya közepén, majd a jó két fejjel alacsonyabb Gazsi könyökölte arcon a védőt. A lap elmaradt, Antal a földön. Majd a kórházban kötött ki, több darabba tört az arc és a járomcsontja. A bíró nem látta, takarásba volt, vagy csak nem akarta egyszerűen észrevenni a súlyos sportszerűtlenséget..............

A második félidőt így nem láttam. A sort pikantériája, hogy a további két vendéggólt Gazsi szerezte. Úgy gondolom a sérülés és az elmaradt kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzést. Kár érte. Hajrá Gara!  

 

Ifjúsági eredmény: 4-7

Garai góllövők: Antal Dávid /3/, Cobor.

Gólgazdag mérkőzésen nem forgott veszélyben a sükösdi győzelem. Az ifimeccset sem sikerült sérülés nélkül megúsznunk. Kovács Dusánt kellett lecserélni, mivel rúgást kapott bokájára. Rá is pihenő vár.

További eredmények:

Katymár - Csávoly 0-2

Bácsborsód - Fajsz 4-2

Császártöltés - Felsőszentiván 2-4

Szeremle - Mélykút 1-1

Kelebia - Bácsbokod 4-0

Érsekcsanád - Bajaszentistván 0-1

Szakmár - Hajós 1-0

 

 

Bakai Olivér kétszer villant

Bácsbokod - Gara: 2-2 (0-0)

Bácsbokod, 2009.04.27 (vasárnap)

Nézőszám: 80 fő (40 garai)

Vezette: Suba Zoltán (Ifj. Péter Szabó, Horváth)

Góllövők: Veverka, Tóth ill. Bakai Olivér /2/

Összeállítások:

Bácsbokod: Palásti, Papp, Bohner, Juhász R., Kölcze, Juhász T., Hercz, László, Veverka (Újházi), Tóth, Mamuzsics (Szvorény). Edző: Horváth Ferenc

Gara: Szabó - Krizsák, Antal Zs., Szemerédi, Csontos - Koller (Holczer), Bakai O., Császár, Varró - Hetyei (Antal T.), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Vasárnap délután a megye II - ben jó nevekből -legalábbis a támadósorban és a kapuban- álló Bácsbokod csapatával játszottunk. A hazaiaknál két eltiltott labdarúgóra nem számíthatott Horváth sporttárs ill. most már Horváth mester. Garai oldalon is volt hiányzó. Antal Dávid és Kertész inkább az ifiben kívánt szerepelni, Kricskovics suliba ment vissza, cserekapusunk Jenei dolgozott.

Az első félidőben főleg a hazai csapat játéka dominált. Igyekeztek minél előbb a két csatárukhoz, Veverkához ill. Tóthhoz a labdát eljuttatni. A rutinos, elnyűhetetlen László a mai meccsen kevesebbet volt játékban, nem is vállalt sokat magára. Annyit azért megtett, ha a garai kapu közelében meglökték ill. megrúgták már el esett, mint az egylábú ló. A kiharcolt szabadrúgások elkerülték Szabó kapuját, a sok helyzet közül egyet sem tudtak kihasználni, a partjelzők is bátran húzgálták a kétes szituációkat és Szabó kapusunk is tudta a dolgát. Az első félidő így döntetlenre állt, a meglepően gidres-gödrös pályán.

A második félidőre úgy mentünk ki, hogy lehetőleg tartsuk az eredményt és próbáljunk gólt lőni, hiszen nekünk égetően szükségünk van minden pontra. Ám korán, már a második félidő 5. percében vezetéshez jutott a Bokod. Egy garai kirúgás után a bokodiak visszafejelték a labdát. Ebbe Antal Zsolt kapott bele elég sután. A labda átszállt a kifele mozgó garai védők feje felett, Veverka pedig köszönte szépen és élt a lehetőséggel. A gól  után a csapat nem tört össze, nekem úgy tűnt, mintha nagyobb sebességfokozatra kapcsolt volna és harcolt az egyenlítésért. A 66. percben siker koronázta a garai erőfeszítéseket. Koller, Kerezsi volt a labda útja, majd Bakai Olivérhez került a zsuga és egyenlített a garai tizenegy. Örömünk nem sokáig tartott. Bokodi középkezdés, jobbszélre kitett labda, majd 40 méteres nagykereszt Tóth fejére, Krizsák lemaradt és garai kapuban a játékszer. Hidegzuhany a garai csapatra, kezdhettünk mindent elölről. Ismétlem önmagam, nem adtuk fel a meccset és továbbra is szívósan hajtottunk, mindegy mindegy alapon  az egyenlítésért. A találkozót eldöntő gólra a 84. percig kellett várni, Antal Tamás passzolt Bakai Olivérhez, aki megrúgta 2. gólját a mai mérkőzésen, szezonbeli hatodikat. A bokodiak alaposan verhették fejüket a falba, hiszen több ordító ziccert is kihagytak a meccs folyamán. A mérkőzés az utolsó percekben a Gara javára is eldőlhetett volna, ám maradt az igazságos döntetlen. Küzdeni tudásunkkal rászolgáltunk az egy pontra, kétszer is hátrányból álltunk fel. Ez jellemzi a csapat erejét, hogy nem egymás kikezdésével, piszkálásával vagyunk elfoglalva, hanem képesek vagyunk egymásért küzdeni. Ez sajnos a múltban nem mindig volt így. A játékvezetők pártatlanul, jól vezették a meccset. A garai csapat két legjobbja Szabó kapus és a két gólos Bakai Olivér volt. Bravó fiúk! Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 2-2 (1-1)

Garai góllövők: Mojzes, Antal Dávid

A tizenegyesek meccse volt a mai. Mojzes, az általa kihagyott büntető után a kipattanót rúgta a hálóba, a második gólunkat pedig Antal Dávid büntetőből szerezte. K. Imre a bokodi büntetőt védte ki. Mojzes a jó teljesítményét, saját butaságával rontotta el. Előbb labdaelrúgásért, majd szövegért kapott sárgát, végül piros lapot. A szövegelése miatt több meccses eltiltásra is számíthat, ezen kívül Barta begyűjtötte az 5. sárgáját. Az eredmény jónak mondható, hiszen a hazaiak az előkelő 4. helyen álltak. Szép volt fiúk!

További eredmények:

Fajsz - Nagybaracska 0-4

Felsőszentiván - Szakmár 4-2

Mélykút - Katymár 6-2

Hajós - Érsekcsanád 3-1

Bajaszentistván - Kelebia 2-1

Sükösd - Szeremle 0-1

Csávoly - Bácsborsód 2-0

 

 

Gara - Bajaszentistván: 1-1 (0-1)

2009.04.19.

Nézőszám: 220 fő

Vezette: Tóth István (Polyák, Fekete)

Sárga lap: Antal Zs. ill. Szabó, Hamvas, Puskás

Góllövők: Antal Zs. ill. Margit

Kitűnt: Szabó, Szemerédi, Antal Zs., Varró K., Koller, Antal D., Bakai O. ill. Farkas, Szabó.

Összeállítások:

Gara: Szabó, Antal Zs., Varró K. (Varró J.), Szemerédi, Csontos, Koller (Holczer L.), Bakai O., Császár, Antal D., Hetyei (Antal T.), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Bajaszentistván: Farkas, Csabai, Puskás, Losonczi (Gergity), Káli, Hamvas (Nyisztor), Csobolya, Szabó (Holczer Cs.), Margit (Radics), Török, Rigó (Kristolovics). Edző: Szólik Gábor

Pikáns meccset vártak a szurkolók és mindenki, ezen a vasárnapi délutánon. A garai Csobolya télen a vendégekhez szerződött, Holczer és Hetyei Laci volt szentistváni játékosok és ráadásul a két Holczer egymás ellen játszhatott, igaz mindketten cserék voltak, de beszálltak a hajrában. Remek idő, javuló pálya, sok néző és elszánt garai csapat futott ki a pályára. Előjeleink pedig nem voltak túl jók, Murinyi, Kertész, Krizsák eltiltásukat töltötték, Kricskovics vissza kellett utazzon iskolájába. Koller a térdére, Császár a nyakára panaszkodott, nem is edzettek a héten. A felállás ismét több helyen változott. Antal Zsolt a jobb oldali emberfogó posztjára került, Varró Károly a beállós posztjára, ahol nagyon aktív volt és elszántan, nagy vállalkozó kedvvel játszott. A két szélen a fiatalok kaptak lehetőséget Koller és Antal Dávid személyében, akik labdabiztosan, ötletesen és lendületesen játszottak. Elől Kerezsi társaként Hetyei pozitív irányba javult, jobban csipkedte magát az eddigieknél és gyorsabban játszott, időben passzolt.

A meccs nagy iramban kezdődött, elszántak voltak a játékosok mindkét oldalon, a vendégeknél főleg Csobolya volt elemében, ilyen hajtást tőle garai mezben nem láthattunk... Az első húsz perc után saját magamon éreztem, hogy ha ilyen tempójú lesz a meccs, baj lesz a kondival. Helyzetek voltak itt és ott is, de nagyobb lehetőségeink nekünk voltak, Kerezsi előtt tiszta ziccerben pattant fel a labda és lőtte a kapu fölé a labdát. Majd Margit szabadrúgásból nem sokat tévedett. A kezdeti lendület után kissé visszavett mindkét csapat, de a meccs továbbra is élvezetes és izgalmas volt. Talán a tavasz legjobb meccsét láthatták a nézők a sok helyzet és a hajtás miatt, mi pedig jól is játszottunk az egész mérkőzésen. A vendégek a semmiből szereztek vezetést. Több védő is elrúghatta volna a szentistváni csatárok elől a labdát, de az ide-oda pattogott, míg nem Szemerédi véletlenül Szabó lábát találta el a büntetőterületen belül, tizenegyes. Nagyon rosszul esett ez a garaiaknak, hiszen ártalmatlan szituáció volt. A gól után nem tört le a garai gárda és tovább folytatta jó és gólratörő játékát, azonban nem akart megszületni a várva várt garai találat.

A félidei szünetben edzőnk bátrabb játékot kért, hiszen nem volt vesztenivalónk, és gólt, gólokat kellett volna rúgjunk a sikerhez.

Az öltözőből gyorsan kiértünk, nagyon vártuk a folytatást. A szünet utolsó perceiben a játékos kijárónál egyszer csak hatalmas tömeg kezdett el mozgolódni, már mindenki balhét sejtett. Rendezők, vezetők, játékosok szaladtak be az öltöző felé, kíváncsi nézők jöttek le a tribünről. Szerencsére nem történt semmi tömegjelenet, ám a nagyra nőtt Káli az öltözőből kilépve lefejelte a betonáthidalót. A játékos állítólag el is esett, szédelegve jött ki a pályára, ám néhány perc után folytatni tudta a játékot.

A második félidőben a kapujukhoz szegeztük a Bajaszentistvánt. Elől jobbára csak Szabó tartotta a labdát és várta a fellépő bajai társait. Farkas kapus meg kivédte a szemünket. Koller, Bakai Olivér, Antal Dávid került ziccerbe, de távoli, közeli lövés volt mindegy, azt a vendég kapus megfogta. Teltek a percek és nem jött a garai gól, pedig rengetek helyzetünk adódott, félő volt, hogy a vendégek egy kontrából eljönnek és eldöntik a meccset. Ám hátul Szemerédi, Csontos, Antal Zs. jól állta a sarat és a középpályások is visszasegítettek, ha kellett. Gólra az utolsó percig kellett várjon a garai publikum. Tóth sporttárs egy vendég kezezést látott meg a szentistváni büntetőterületen belül. A vendégek reklamálása ellenére a tizenegyes pontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó Antal Zsolt volt, aki a jó irányba mozduló kapus mellett a hálóba küldte a labdát. Óriási öröm garai részről, megvan az egyenlítés. Varró János személyében még újoncot is avattunk gyorsan a lefújás előtt. A meccs végeredménye a vendégeknek lehet inkább hízelgő, a helyzetek alapján simán kellett volna nyerjen a garai tizenegy. Nagyon örülünk az egy pontnak, hiszen az utolsó percben sikerült megkaparítanunk, így jólesett mindenkinek a meccs utáni Tibor, Dénes, Zsolt névnapi és Holczer Laci születésnapi birkapörkölt. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 3-0

Góllövők: Mojzes /2/, Nagy Gábor

Összeállítás: K. Imre - Nagy, Barta, Kovács, Hortváth Roland - Cobor, Kertész, Faragó (Antal K.), Harcos (Mojzes) -Horváth Róbert (Iring), Sári.

Az ificsapat ősszel sima vereséget szenvedett Bajaszentistvánon. Ezen a meccsen a Hajóson szereplő győztes garai csapat nem tudott felállni, Engert más programot választott, Varró János sárgák miatt hiányzott, Antal Dávid a felnőttben remekelt. Az első félidei döntetlen után a másodikban a garai csapat bedarálta ellenfelét. Már az első játékrészben vezetnünk kellett volna, ám ez nem történt meg. Aztán Mojzes beállásával beindult a gólgyártás és kiütöttük ellenfelünket. K. Imre vezette védelem kapott gól nélkül lehozta a meccset, a támadásaink kreatívak voltak. Öröm volt nézni a fiúkat! Hajrá Gara!

A meccs legjobbjai: Nagy Gábor, Cobor Richárd, Mojzes Rajmund

További eredmények:

Katymár - Sükösd 0-4

Nagybaracska - Csávoly 3-1

Császártöltés - Fajsz 9-0

Bácsborsód - Mélykút 5-2

Szeremle - Bácsbokod 3-2

Gara - Bajaszentistván 1-1

Kelebia - Hajós 1-2

Érsekcsanád - Szakmár 1-1

 

 

Hajós - Gara: 3-1 (2-1)

2009.04.12. Vasárnap

Nézőszám: 140 fő (10 garai)

Vezette: Pocsai Károly (Bella, Mester)

Sárga lap: Tamaskó, Antal T.

Góllövők: Czuczu /2/,, Gombkötő ill. Kerezsi

Összeállítás:

Hajós: Tihanyi, Ruff, Stoffer, Ginál (Gyöngy), Huber, Nádasdi, Tamaskó (Birgány), Nasz, Vinkó (Haris), Gombkötő, Czuczu. Edző: Ginál Gábor

Gara: Szabó - Kricskovics (Holczer), Antal Zs., Szemerédi, Csontos - Koller, Bakai O., Császár, Varró - Hetyei (Antal T.), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Az élbolyba tartozó Hajóshoz látogattunk vasárnap, Húsvét napján. Két stabil  kezdő játékosunk Krizsák és Kertész eltiltás miatt hiányzott, Kricskovics és Koller volt a helyettesük. A meccs hazai fölénnyel indult, aktívak voltak a széleken és két gyors támadójuk révén elől is. A meccs elejét sikerült gól nélkül megússzuk, ellentámadásokkal is próbálkoztunk, de sajnos ezek az ellenfél térfelén elhaltak, vagy a kapu előtt rossz döntést választottunk. A hajósiak aztán megrázták magukat és két gólt is berámoltak kapunkba. A társaságot nem törte le a gól és próbáltunk bátran játszani a szép zöld hajósi pályán. Kerezsi szemfülessége révén a hajósi védő és kapus közreműködésével sikerült szépítenünk. Tisztes, 2-1-es állással vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészben hasonló volt a játék képe, hazai fölény, hazai kimaradó helyzetek, garai próbálkozások. A hajósiak tartottak egy esetleges garai egyenlítő góltól, sajnos ez nem született meg. A mérkőzés végére a garai csapat is elfáradt, egyre több hajósi helyzet volt, amiből szerencsénkre csak egyet sikerült berúgjanak. Nem túlzok, ha azt írom a megye két legjobb csatára rohamozta kapunkat Czuczu és Tamaskó révén. Gombkötő nem volt sokat játékban, de ha labdát kapott azt jó helyre adta és elvenni nem igen lehetett tőle. A játékvezetők határozottan és részrehajlás nélkül vezették a meccset, a leseket bátran behúzgálták a partjelzők biztos ami biztos alapon. Szégyent nem vallottunk, hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: Hajós - Gara: 1-3

Góllövők: Antal D. /2/, Kertész.

A győztes csapat összeállítása: K. Imre - Varró, Barta, Kovács, Nagy - Harcos (Antal K.), Kertész, Sári (Horváth Roland), Engert - Antal D., Horváth Róbert.

A múlt hetekhez képest egy sokkal jobb felfogású, hozzáállású garai ificsapatot láthattunk játszani. Engert vezérletével nagyon megakarták mutatni a hajósiaknak, hogy a garai ifi jobb, mint az övék. Az első félidőben 1-1 volt az állás, de a másodikban győzedelmeskedett a garai csapat Antal Dávid lövése és Kertész fejese révén. A vendégeknek sokkal több helyzetük volt, gyors, ötletes kontrákat vezettek, nagyobb is lehetett volna a különbség. A védelemből Nagy és Kovács tűnt ki, középpályán a sokat futó és nagy kedvvel játszó Kertész és Engert. Míg elől a fáradhatatlan, bár most ziccereit kihagyó Horváth Robi és a gólerős Antal Dávid tűnt ki. K. Imre a gólt leszámítva határozottan védett. Ez a hozzáállás, győzni akarás meghozta a gyümölcsét, vagyis 3 pontot hozott a húsvéti nyúl. Szép volt fiúk!

További eredmények:

Felsőszentiván - Érsekcsanád 6-1

Bajaszentistván - Szeremle 2-2

Sükösd - Bácsborsód 3-2

Bácsbokod - Katymár 1-0-nál félbeszakadt

Mélykút - Nagybaracska 2-1

Csávoly - Császártöltés 0-4

Szakmár - Kelebia 3-2

 

 


Bács-Megyei Kupamérkőzés

Gara - Tompa: 0-5 (0-1)

2009.04.08. (szerda)

Nézőszám: 120 fő

Vezette: Szűcs Gábor (Varga, Vén)

Sárga lap: Bakai O. ill. senki

Góllövők: senki ill. Csamangó, Varga, Béleczki, Fenyvesi /2/

Összeállítás:

Gara: Szabó-Antal Zs., Császár, Szemerédi, Csontos - Koller (Kricskovics), Kertész (Jenei), Bakai O., Varró (Holczer) - Antal T. (Hetyei), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre.

Tompa: Urlauber, Bálind, Kovács, Kósa (Szilvási), Szabó, Horváth (Fenyvesi), Csamangó, Tumbas, Béleczki, Varga, Pálfi. Edző: Zoran Kuntics

A megye I. osztályban vitézkedő, határmenti Tompa csapatát fogadtuk a Bács Megyei Kupa legjobb 17 csapata között. A tét a 8 közé kerülés volt, amit a külföldről is megerősített tompai tizenegy ellen kellett volna kiharcolni. A legnagyobb nevük, Zoran Kuntics edző nem volt jelen a mérkőzésen, a távolból szurkolt csapatának...

A garaiak a tisztes helytállást tekintették céljuknak és elsődlegesen a következő bajnoki mérkőzésre készültek. Krizsák sérülés miatt nem játszott, szerepet kapott Koller, majd Kricskovics is, mint Kertész és Krizsák várható helyettesei. Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk a Tompának, helyzetünk volt, gólt szokás szerint nem mi, hanem az ellenfél szerzett. Látszott, hogy technikai fölényben vannak, ám a három csatáros felállásuknak köszönhetően sem tudtak minket az első félidőben begyalulni.

A második félidőre már mi is többet cseréltünk, mindenki szerepet kapott. Kijött az osztálykülönbség és még négy gólt berámoltak a garai kapuba. Ekkora különbség ezen a meccsen talán nem volt a két csapat között, de sajnos szépíteni nem tudtunk. A játékvezetők jól vezették a meccset, mi pedig elmondhatjuk magunkról, hogy a 8 közé jutásért még versenyben voltunk tavasszal is. Sok csapat a költségek, utazás, sérülésveszély, terhelés miatt nem vállalják el és inkább kiesnek. Szégyent nem vallottunk, Hajrá Gara!

További eredmények:

Solt - Kalocsa 1-2

Harta - Izsák 4-2

Hajós - Bácsalmás 0-1

KHTK - KTE (NB III) 1-3

Kunszállás - Kerekegyháza 3-1

Harkakötönyi TSE - Akasztó 3-3

Ladánybene - Kiskunhalas 4-0

Az Orgovány együttese szabadnapos.


 

Ezt jól elszúrtátok kedves sporik...

Gara - Szakmár: 1-2 (0-2)

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Fülöp József (Varga, Kriván)

Góllövők: Kerezsi ill. Gillich, Gubányi

Sárga lap: Varró, Szabó ill. Bréti

Piros lap: Krizsák, Kertész

Kitűnt: Szemerédi, Kerezsi, Koller ill. Gillich, Zsinka, Greksa

Összeállítás:

Gara: Szabó, Krizsák, Antal Zs., Szemerédi, Csontos, Varró, Bakai O., Császár, Kertész, Hetyei (Koller), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Szakmár: Zsinka, Perity, Lakatos (Bréti), Romsics, Tóth (Varju), Nagyapáti (Tóth), Gubányi, Greksa, András, Szalontai, Gillich. Edző: Dobler Róbert

A második helyezett Szakmár csapatát fogadhattuk hazai pályán. Pénteken, szombaton szertárosunk, Antal Tamás a pálya locsolásával foglalkozott, ebből kevés látszódott meg, ismét csak kőkemény, fűnélküli volt a pályánk. Vmit kellene vele csinálni...

Szóval a meccsről, amit bizakodva vártunk az érsekcsanádi győzelem után. Kricskovics, Jenei, Holczer nem álltak az edző rendelkezésére. A padon Antal Tamás és Koller foglalt helyet.

Az első félidőbe mindkét csapat nagy erővel vetette magát bele. A vendégek, a biztos, pontos labdákkal, háromszögelésekkel próbálkoztak, mi pedig a kontrákkal. A vendég lehetőségeket a középpályán vagy hátul semlegesítettük, kontráink veszélyesek voltak, sajnos ki is maradtak. A 33. percben azonban a lesen álló Gillich révén megszerezte a vezetést, -érdemtelenül- Szakmár csapata. Varga partjelző az esetről jócskán lemaradt, mint azt az első félidőben többször is megtett. A leghátsó emberünk, Szemerédi mozgását képtelen volt követni, így hibájából gólt kaptunk. A jogtalan gól felpaprikázta az indulatokat a nézőtéren és pályán belül egyaránt. Szabó kapus ekkor kapott reklamálásért sárgát. A kedélyek megnyugvása után próbáltunk egyenlíteni, sajnos a 43. percben labdát vesztettünk a középpályán és védőink sem álltak szorosan emberük mellett, így 2-0-s vendégvezetéssel vonulhattunk a félidei pihenőre. Kellett a pihenő, lenyugodjon mindenki a játékvezetői tévedések, tevékenység miatt.

A második félidőben Hetyei helyére a mozgékonyabb Koller állt be a középpályára, Bakai Olivér a csatársorba tolódott fel. A csapat nagy akarással és lelkesedéssel játszott, meg akartuk mutatni, hogy a szakmári csapaton kívül a játékvezetőket is letudjuk győzni és nem hagyjuk magunkat megveretni. Beszorítottuk a vendégcsapatot a térfelére. Újabb helyzeteket alakítottunk ki, sajnos a lövésekbe beleértek, mentettek, szerencsénk sem volt, hasonlóan az első félidőhöz. A 64. percben Krizsákot bőrözte be egy szakmári támadó. Ez után sajnos védőnk szándékosan hátulról megrúgta, piros lap. A csapatot a kiállítás még jobban feltüzelte és emberhátrányban is támadásban maradtunk. Fáradozásunk eredményt hozott, a 77. percben Kerezsi rúgta a szakmári kapuba a labdát. Extázisban volt a szurkolótáborunk és a csapat is küzdött az egyenlítés érdekében. Nem volt könnyű dolga a játékvezetőnek és az asszisztenseknek. Hibát hibára halmoztak ítéleteikkel, joggal vívták ki a garaiak haragját, képességeiket ez a meccs meghaladta. Tovább fokozták az indulatokat, hogy a rendezők segítségét kérték, az őket kritizáló szurkolók miatt. Forrtak az indulatok és sajnos a második sárga lap után a 88. percben Kertész is kiállítatta magát. A meccs végégig nyílt volt a találkozó, a vendégek nem érdemeltek ezen a napon győzelmet. Sajnálatos, hogy a második helyezett Szakmár bírói segédlettel kellett a három pontot elvigye Garáról.

Szégyellje magát a játékvezetői hármas: Fülöp, Varga és Kriván. Szívesen belenéznék Atyánszki játékvezetői ellenőr jelentésébe.

A jobban küzdő, lelkes, több helyzetet kialakító garai csapat győzelmet érdemelt volna ezen a vasárnapon. Bravó fiúk! Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 2-8.

Hazai góllövők: Horváth, Faragó

A meccsen a jobban akaró, küzdeni tudó Szakmár fölényesen nyert. Kevés futással, kedvtelenül nem lehet ezt a játékot játszani. Középpályánkat kipasszolgatták, mivel, hogy embert nem akarunk fogni és a túlerővel védőink sem bírtak. Hozzátetszem, Varga sporttárs már ezen a meccsen is borzolta a kedélyeket ténykedésével.

További eredmények:

FAJSZ - FELSŐSZENTIVÁN 3-3

NAGYBARACSKA - SÜKÖSD 1-5

KATYMÁR - BAJASZENTISTVÁN 0-3

MÉLYKÚT - CSÁSZÁRTÖLTÉS 1-3

BÁCSBORSÓD - BÁCSBOKOD 0-2

SZEREMLE - HAJÓS 1-1

KELEBIA - ÉRSEKCSANÁD 1-0

 

 

Végre sikerült

Érsekcsanád - Gara: 1-2 (1-1)

2009.03.30. (vasárnap)

Nézőszám: 170 fő (20 garai)

Vezette: Horváth Zoltán (Atyánszky, Kisgéczi)

Sárga lap: Glavatity, Farkas ill. Csontos, Bakai O., Kertész

Góllövők: Miókovics ill. Császár, Kerezsi.

Kitűnt: dr. Koch ill. az egész garai csapat

Összeállítás:

Érsekcsanád: Székely, Kiss, Szabó (Farkas), dr. Koch, Budimácz, Glavatity (Tóth), Viszmeg, Miókovics (Nagy A.), Kasza, Aranyos (Nagy Z., Gyurkity), Bajnok. Edző: Zrínyi István

Gara: Szabó - Krizsák, Antal Zs., Szemerédi, Csontos - Varró (Koller), Bakai O., Császár, Kertész - Hetyei (Antal T., Kovács), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre 

A tavaszi sikerszériát produkáló Érsekcsanád vendégszeretetét élvezhettük vasárnap. A kezdő csapat tagjai jelen voltak, viszont a kispadunk rövid volt. Holczer dolgozott, Kricskovics sem volt. Így Antal T. mellett Koller és Kovács foglalt helyet. A felállás annyiban változott, hogy a két szélsőnk Varró és Kertész helyet cserélt a jobb és a bal oldalon.

Sokan féltették a csapatot, de már a meccs elején határozottan és keményen léptünk fel. Igyekeztünk a támadásokat a középpályán megszűrni, ez általában sikerült is, jó szerelések, vagy fautok árán. Ami túljutott a középpályán, azt védőink szerezték meg. Erőlködött a Csanád, és meglepetésre nem ők, hanem a 20. percben mi szereztünk vezetést. Kerezsi passzából a jobb oldalon mélységből érkező Császár a tizenhatoson belül gurított Székely kapujába. A gól után jött a nézőtéri bekiabálás, hogy Nagybaracska is így kezdte. Ők három gólos előnyt herdáltak el Csanádon.

A 30. percben a húzódással bajlódó Varró helyére Koller állt be, aki a kezdeti megilletődöttség után felvette a csapat küzdőszellemét és jó játékot produkált.

Szóval igyekeztünk a meccs folytatásában is, ám egy pillanatra elaludtunk és Viszmeget hagytuk beadni a 37. percben. Szabó kapus kiütötte a labdát és szerencsétlenségünkre pont Miókovics lábára, elugrani sem tudott volna a labda elől. Egyenlített a csanádi csapat. A gól szerencsére nem vetett minket vissza és 1-1-es állással vonulhattunk pihenőre.

A második félidőre igyekezett a Csanád változtatni, cseréltek, később a söprögető Koch is fellépett a középpályára, de ez sem segített a hazaiakon. Ebben a játékrészben Szabó kapusunk munka nélkül maradt, a kapu mellé, fölé tüzelt labdákért kellett elszaladjon, de több helyzetünk nekünk volt. A jó pályán szép játékkal tartottuk magunknál a labdát és egy kontra után Antal T. passzából Kerezsi jutatta előnyhöz a Garát. Főtt a fejük a hazaiaknak, próbálkoztak, de hiába. A Gara csapata jó játékával, küzdeni tudásával megnyerte a meccset. A bírói hármas jól vezette a meccset, bátran behúzgálták a leseket a partjelzők. Kovács Dusán élete első felnőtt bajnokiján győztes csapatban debütált, csak így tovább.

A csanádi nézők gratulációja mellett utazhattunk haza Garára! Végre megvan az első tavaszi győzelmünk, csak így tovább fiúk! Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: Érsekcsanád - Gara: 10-0

No comment…

További eredmények:

Hajós - Katymár 4-0

Bácsbokod - Nagybaracska 2-1

Csávoly - Fajsz 1-1

Felsőszentiván - Kelebia 3-2

Szakmár - Szeremle 3-2

Bajaszentistván - Bácsborsód 2-1

Sükösd - Császártöltés 0-1

 

 

Gara - Kelebia: 0-1 (0-0)

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Serdült Sándor (Allaga, Bánóczky)

Sárga lap: Krizsák ill. Dulics

Góllövő: Ferenc

Kitűnt: Szemerédi, Krizsák, Csontos, Kertész ill. Kollár Á., Gémes, Patocskai T., Erdei

Összeállítás:

Gara: Szabó - Krizsák, Antal Zs., (Holczer), Szemerédi, Csontos - Bakai O., Kertész, Császár, Varró - Hetyei (Antal T.), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Kelebia: Kollár Á., Dulics, Gémes, Patocskai T., Patocskai M., Ürmös, Miklós, Bereczki (Kollár A.), Fodor, Erdélyi (Kovács), Ferenc. Edző: Dulics Joszip

Vasárnapi szélsüvítés, mondhatjuk már-már szokásos időjárás fogadott minket a pályán. Az ifisták nem tudták kihasználni a szél segítségét, mi pedig széllel szemben kezdtük a találkozót. A kispadunk eléggé vékony volt, Antal T. és Holczer mellett cserekapusunk, Jenei is mezőnybe öltözött be. Kricskovics talán a koleszba ment vissza, nem tudom, Szatmári pedig a németországi spárgaföldeken van.

A csapat játékát a kemény védekezés és a kontra jellemezte az első félidőben. Ez többnyire bevált, helyzetekig nem jutottak el a kelebiaiak. Kerezsi és Hetyei révén sajnos mi sem tudtuk befejezni ellentámadásainkat. Szereltek a védők vagy nem adtuk időben a labdát, így odalett a lehetőség. Félidőben, tehát 0-0-lal térhettünk pihenőre.

A második félidőre minket támogatott a szél, de sok mindent nem tudtunk kezdeni ezzel a ténnyel. Próbálkoztunk támadásokkal, kapufánk is volt, de gól továbbra is hiányzott. A vendégek cserékkel frissítették a csapatukat, ami meg is látszott a támadásaikon. A játék képe a következő volt: aki egy gólt szerez, az megnyeri a meccset. Be is jött, egy kontrából kapusunk lába alatt a 75. percben bevánszorgott a labda. A pályánk nem először tréfálja meg őt, joggal teszem azt hozzá. A napok óta fújó szélnek köszönhetően kőkeménnyé változott, az amúgy sem jó talajú pályánk. Mivel még a fű sem sarjad rajta, mintha egy földes pályán játszottunk volna. Szóval a bekapott gól után kb. 5 percre, a kelebiai tizenhatoson belül Dulics kezére pattant fel a labda. Serdült spori habozás nélkül befújta a büntetőt. Kerezsi állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Kollár lábbal ki tudta rúgni a középre tartó labdát. Ezzel egyenlítési lehetőségünk elszállt. A középpályán el is fáradtunk a második félidőre, csak egy-egy egyéni meglódulásra futotta. Ismét jól védekezett a csapat, Szabó kapusnak alig akadt dolga. Elől továbbra sem találjuk a góllövő cipőnket. Sajnos megint egy olyan meccsen vagyunk túl, ahol nem érdemeltünk vereséget. A játékvezetői hármas jól tette a dolgát. Hajrá Gara, egyszer nekünk is szerencsénk lesz!

 

Ifjúsági: 0-0

A múlt héten az ificsapat 17 fővel jelent meg a mérkőzésen. Ezen a napon, pedig éppen hogy 12-en, sérültekkel tudtunk csak felállni. Eltiltások ill. betegségek miatt a kezdőcsapat 5-6 helyen is változott a múlt hetihez képest. A jobbára eddig csereemberek, most megmutathatták mire is képesek. Láss csodát, az ősszel ellenünk simán nyerő Kelebia csak egy döntetlent tudott kiharcolni. Hősiesen küzdöttünk, játszottunk, nem a szájukat jártatták a pályán lévők. Szép volt fiúk!

 További eredmények:

Fajsz - Mélykút 3-1

Nagybaracska - Bajaszentistván 0-2

Katymár - Szakmár 1-4

Császártöltés - Bácsbokod 3-0

Bácsborsód - Hajós 0-3

Szeremle - Érsekcsanád 0-1

Csávoly - Felsőszentiván 1-1

 

 

Éles meccsen, maradt a 0-0

Gara - Felsőszentiván: 0-0 (0-0)

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Tóth Sándor (Ottenhál, Prikidánovics)

Sárga lap: Kertész ill. Blahó, Polyák

Kitűnt: Szabó, Krizsák, Antal Zs., Kertész, Császár ill. Mucsi, Schnobl A.

Összeállítás:

Gara: Szabó, Krizsák (Kricskovics), Antal Zs., Szemerédi, Csontos - Antal T. (Szatmári), Császár, Kertész, Varró - Bakai O. (Hetyei), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Felsőszentiván: Mucsi, Tettinger T., Polyák, Gulyás, Répási, Schnobl A., Kuthi, Hódos, Ördög (Nemes), Rezsneki (Mészáros), Blahó (Schnobl K.). Edző: Szűcs Zoltán

A bent maradásunk érdekében fontos mérkőzés volt ez a vasárnap délután. Mindkét csapatnak szüksége volt a három pontra a kiesés elkerülése szempontjából. A szeremlei katasztrofális játék után hét közben is érezhető volt, hogy vmit tennünk kell. Lehet ez edzőváltás, edzésmunka változtatás, vagy egyszerűen csak egy jobb hozzáállás. Azt hiszem az utóbbi történt, már a csütörtöki nagy létszámú edzés bizakodásra adott okot. Szemerédi edző, vezetői nyomásra is hozzányúlt több helyen a csapat összeállításához. Ő maga húzódott vissza a söprögető posztjára, helyére Antal Zs. került a védelem jobb oldaláról. Krizsák került Antal Zs. helyére. Császár Kertésszel alkotta a középpálya közepét. Varró kihúzódott a bal futó helyére, Szatmári a padra került. A jobb szélső Antal T. lett. Míg elől Kerezsi mellett Bakai Olivér rohamozott. Ha jól megnézzük, alaposan felforgatta Imre a kezdőcsapatot.

Az első félidő jogos döntetlent hozott. Mindkét térfélen alakult ki kisebb nagyobb helyzet. Középpályán közepe futósabb volt az elmúlt heteknél, úgy gondolom jó húzás volt az edző részéről. Hátul keményen védekeztünk, mind a 4 védőnk jól oldotta meg feladatát és igyekeztek pontos passzokkal is a támadást segíteni, ha tehették, vagy a pontrúgásoknál érkeztek a szentiváni kapu elé.

A második félidő már teljesen a hazai csapaté volt. A vendég csatárok csak szenvedtek a szigorú garai védők szorításában, árulkodó, hogy mind a két támadóját lecserélte Szűcs mester, hozzáteszem Hódos sem villogott. Antal T. helyére Szatmári is beszállt a második félidőben, akinek lövését a gólvonalról tolták ki. A meccs legnagyobb helyzete volt, talán 10 cm hiányzott a gólhoz. Ezen kívül Császár is egy az egybe vezethette a kapura a labdát, sajnos beérték. A második félidőben már több helyzetünk volt, beszorítottuk a szentivániakat.

Sajnos gólt nem sikerült begyötörnünk, de sokkal jobb volt a játékunk, mint az elmúlt hetekben. Küzdöttünk, hajtottunk, segítettünk egymásnak, nem a másikban kerestük a hibát.

Ezzel a döntetlennel beértünk két csapatot, és a gólaránynak köszönhetően két helyet ugrottunk a tabellán. Hajrá Gara!

 

Gara - Felsőszentiván: 0-4 (0-2)

Már a második percben K. Imre súlyos bakija után előnybe került a jó felépítésű vendég csapat. Ahogyan az lenni szokott, kedvünket azonnal elvesztettük, hibát hibára halmoztunk. Küzdeni nem küzdöttünk, a mai meccs után a felnőttről példát vehetnének... Bár meg kell említenem, hogy a kapus is jóvátette hibáját, több játékos is igyekezett küzdeni, sajnos kevés volt mind, a 17 ifistának ezt kellett volna tennie. Azért írok 17-et, mert volt olyan csere aki csak a mezét ''küldte'' fel a pályára... Ennél csak jobb jöhet...

 További eredmények:

Szakmár - Bácsborsód 3-0

Érsekcsanád - Katymár 1-0

Sükösd - Fajsz 4-0

Kelebia - Szeremle 0-2

Hajós - Nagybaracska 1-0

Bajaszentistván - Császártöltés 1-2

Mélykút - Csávoly 2-1

 

 

Támad a szél...

Szeremle - Gara: 4-0 (2-0)

2009.03.08. (vasárnap)

Nézőszám: 90 fő (15 garai)

Vezette: Péter Szabó Ottó ( ifj. Péter Szabó, Kollár)

Sárga lap: Újházi ill. Kertész

Góllövők: Újházi /2/, Konkoly ill. Antal Zs. /öngól/

Összeállítások:

Szeremle: Tamási, Kómár (Kővári), Újházi, Tokodi, Sánta (Csongor), Tirpák, Dányi, Koch, Pencz, Majoros, Konkoly (Palkó). Edző: Sánta Tamás

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi (Jánosik), Csontos - Kertész (Antal T.), Bakai O. (Holczer), Varró, Szatmári - Kerezsi, Hetyei (Krizsák). Edző: Szemerédi Imre

A szeremlei Duna parton, ha az erős szél nem fújt volna, kellemes, tavaszias délutánon focizhattunk volna a helyi gidres- gödrös pályán. A garai csapatból Kricskovics és Murinyi hiányzott, az előbbi az iskolába való vissza menetel, míg az utóbbi eltiltás miatt. Az ifiből Jánosik Dávid került a felnőttek közé.

A mérkőzés elejétől kezdve a hazai csapat lépett fel támadólag és látszott rajtuk, hogy mielőbb döntésre akarják vinni a dolgot. Igyekeztek minél több labdát szélre kijátszani és onnan középre belőni az érkező támadóknak. A 18. percben a középpályás, Újházi egy beadás után lefejelt labdát kotort be a kapunkba. Majd a 33. percben a garai védő, Antal Zs. mattolta Szabó kapust. Ismét csak a szélről tekerték a labdát középre, ahol 3 szeremlei várta a beadást. A menteni igyekvő garai védő pedig nem érte el megfelelően és saját kapujába pöckölte a labdát. Ez elég hidegzuhanyként érte a garai csapatot. Támadásaink nekünk is voltak, de azt általában elkörülményeskedtük, pontatlanok voltunk. A távoli szabadrúgások veszélyeztették még Tamási kapuját.

A második félidőben Szemerédi helyére Jánosik állt be a jobb szélre, Kertész beljebb húzódott. Továbbra is nyílt sisakos volt a játék, próbált a Gara szépíteni, de hiába. A szeremleiek pedig gyorsan kontráztak. Az 51. percben Jánosik ragadt bent a kilépő védők mögött, így a lesre állítás nem sikerült, Konkoly pedig berúgta a harmadik szeremlei gólt. Szabó kapusnak több bravúrt is bekellett mutatnia ebben az időszakban. A további cserékkel próbálkozott Szemerédi edző, de különösebben nem tettek hozzá a játékhoz, kivétel az eddig mellőzött Holczer, aki szűk 10 perc alatt jó passzokkal, indítással, lövéssel is próbálkozott. A pontot a szeremlei i-re Újházi tette fel a 78. percben. Igaza lett Majoros Milánnak, aki előre megmondta, hogy rá oda kell figyelni.

Fájó, de el kell ismerni, hogy ilyen arányban is megérdemelten győzött a Szeremle. A széleket remekül, tudatosan használták ki, játszották a focit. Tőlünk gólra nem futotta, e nélkül meccsen nyerni nehéz. Sanda gyanúm az, hogy a sokat mozgó, sokat futó csapatok ellen lesz gondunk. Fel a fejjel! Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 3-0 (0-0)

Az ificsapat verhető ellenféllel találkozott e délután. Az első félidőben mi domináltunk játékban, a jobb oldalon Kricskovics, Koller és Cobor révén volt aktív. A befejezések pedig nem sikerültek, de nem is fognak, ha a tehetségnek kikiáltott, öncélú játékot produkáló Antal Dávid továbbra is egyedül akarja megoldani a meccseket. Mivel nem passzoltunk időben, nem figyeltük a leshelyzetekre, kihagytuk a gólhelyzeteket -az első félidőben még jól játszó védelemmel- a második félidőben kikaptunk. Kár volt érte. Hajrá Gara!

További eredmények:

Felsőszentiván - Mélykút 2-0

Fajsz - Bácsbokod 1-4-nél félbeszakadt a 87. percben

Császártöltés - Hajós 1-1

Katymár - Kelebia 1-2

Csávoly - Sükösd 1-2

Nagybaracska - Szakmár 1-2

Bácsborsód - Érsekcsanád 1-4 (állítólag hazai részről ez sem volt balhémentes)

 

 

Gara - Katymár: 1-1 (1-1)

2009.03.01. (vasárnap)

Nézőszám: 170 fő

Vezette: Tamás Roland (Tamás N., Hagymási)

Góllövők: Hetyei ill. Ribár

Sárga lap: Csontos ill. Hebők

Kitűnt: Császár, Csontos ill. Ribár, Rasztik V.

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs. (Krizsák), Szemerédi, Császár, Csontos - Kertész, Bakai O., Varró, Szatmári - Hetyei (Antal T.), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre

Katymár: Lehoczki, Rasztik P., Rasztik V., Rákity, Piller D.(Nagy), Kovács (Piller L.), Ribár, Berki, Hebők, Keresztesi (Horváth), Kőműves. Edző: Piller Tibor

Megkezdődött a várva várt tavaszi szezon Gara csapatának is. A csapatból mindenki jelen volt, egyedül Kricskovics hiányzott, bizakodva vártuk a katymári csapatot, akiket edzőmeccsen kétszer is legyőztünk.

Nagy meglepetésre az első negyed óra katymári fölénnyel kezdődött. Helyzetig ugyan nem jutottak el, de ők birtokolták többet a labdát. A középpályán igyekeztünk megállítani őket, szabályos szereléssel, vagy kisebb szabálytalanságok árán. Ez be is jött, majd a kritikus negyed óra elteltével már mi irányítottuk a meccset, helyzetekig jutottunk, bár nem volt igazi a játék. A szélekről nem adtunk be, vagy ha igen pontatlanul. Szögleteink nem sok veszélyt jelentettek, a beívelt labdákkal semmit nem lehetett kezdeni. A gólt Hetyei rúgta a 27. percben Kerezsi passzából, jogosan vezetett a garai csapat. Még az első félidőben kiegyenlített a vendég csapat. Egy katymári oldalról történő beívelés ment át Császár lába alatt, a felpattanó labda Szemerédi kezén landolt, a heves katymári reklamálásra tizenegyest kaptunk. Ribár értékesítette a büntetőt a 40. percben és ezzel kialakult a későbbi végeredmény is.

A második félidőben varázsütésre feltámadtak széleink. Kertész, Szatmári húzott el, ki-ki a maga oldalán és lőtték a katymári kapu elé a labdákat. Sajnos ezekre a beadásokra nem értünk oda, vagy pontatlanul fejeztük be őket. Szabó kapusunknak összesen 2-3 lövést kellett összeszednie a meccsen. Mi kihagytuk megint amit lehetett, sok hibával játszottunk és csak egy ponttal sikerült szaporítanunk, amúgy sem sok pontjaink számát. Nagy kár volt ezért a meccsért. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 3-1

Gólszerzők: Jánosik, Sári, Antal D. ill. Páncsics

Korán, már a 11. percben emberhátrányba került a katymári csapat. Ezek után komolyabb erőfeszítés nélkül vertük meg a vendégeket. A Katymár is becsülettel küzdött, de gólt a garaiak értek el és még érhettek is volna el, ha nem öncélúan játszanak. A meccs vége felé már elsétálgattak a csapatok és mindkét együttes a kontrákra épített. Bravó fiúk!

További eredmények:

Sükösd - Mélykút: 3-0

Kelebia - Bácsborsód: 5-1

Érsekcsanád - Nagybaracska: 4-3

Szakmár - Császártöltés: 0-3

Bajaszentistván - Fajsz: 2-1

Bácsbokod - Csávoly: 2-0

Szeremle - Felsőszentiván: 1-1

 

 

A 33. forduló eredményei:

Felsőszentiván - Sükösd: 1-6

Nagybaracska - Kelebia: 2-1

Katymár - Szeremle: 0-1

Csávoly - Bajaszentistván: 0-5

Hajós - Fajsz:: 1-0

Császártöltés - Érsekcsanád: 2-1

Mélykút - Bácsbokod, Bácsborsód - Gara elhalasztva

 

 

Őszi fordulók

 

Alsóházi rangadó

Gara - Bácsborsód: 2-0 (1-0)

2008.11.30. Vasárnap

Nézőszám: 180 fő

Vezette: Rácz Béla (Stefánovics, Horváth)

Góllövő: Kerezsi /2/

Sárga lap: Bacsi ill Harnóczi

Piros: senki ill. Simon, Bognár, Mojzes

Összeállítások:

Gara: Szabó - Krizsák, Szemerédi (Holczer), Császár, Antal Zs. (Kricskovics) - Viszmeg (Antal T.), Csobolya, Bacsi, Varró (Nagy) - Bakai O. (Hetyei), Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre.

Bácsborsód: Farkas, Varga, Török, Bognár, Héhn (Bulla), Harnóczi, Mojzes, Petrics, Csontos (Orosz), Simon, Salamon. Edző: Illés Antal

Az augusztus 20-ról elhalasztott mérkőzést pótoltunk e focira ideális vasárnapi napon. Alsóházi rangadó lett a mérkőzésből, mindkét csapatnak égetően szüksége lett volna a 3 pontra. A borsódi tizenegyet eltiltások is sújtották, Váits edző is megvolt fosztva edzői tisztségétől. Ám ügyesek voltak és megtalálták a kiskaput számára. Mivel a Bácsborsód igazolt játékosa, így játékosi minőségben ült le a kispadra és így irányította csapatát.

A garaiak a legjobb tizenegyükkel léptek pályára, a söprögető Császár bajlódott kisebb sérüléssel. A kispadunk is elég hosszú volt, öt mezőnyjátékos és egy kapuscsere ült rajta.

A mérkőzés nyílt sisakos játékot hozott. Ahhoz, hogy valamelyik csapat nyerjen, gólt kellett szerezni. Garai részről ismét keményen és jól védekezett a csapat. Helyzeteink voltak, sőt a félidő végén, a 37. percben Kerezsi vezetéshez jutatta Gara csapatát.

A szünet után sem álltunk be védekezni, a jobbszélső Viszmeg, a nyári felkészülési meccsek jó formáját idézte. Menetrendszerűen adott be az egész meccsen, nagy kedvvel játszott, sajnos csak egy labdáját tudtuk értékesíteni. A másik szélsőnk, Varró is adogatott be, ezen a meccsen inkább a szélsőjátékunk dominált. A védőink állták a sarat és szigorúan őrizték a borsódi csatárokat. A biztos vezetés és a játék képe alapján, bátran cserélgethetett szakosztályvezetőnk, Takács Pityu, így a meccsen a kapus kivételével mindenki szóhoz jutott. A hatvanadik perctől, pedig megkezdődött a borsódiak vesszőfutása. A 63. percben két sárga után, Simont állította ki jogosan Rácz Béla. A 67. percben Viszmeg beadásából, Kerezsi alakította ki a 2-0-ás végeredményt. A 79. percben egy vendég szabálytalanságot fújt le a spori. Ezzel Bognár nem értett egyet és ezt szóban is a bíró tudtára adta, nem éppen irodalmi stílusban. Reklamálásért megkapta a jogos sárga lapját, amire így felelt: ,,levágom a fejedet te köcsög, megöllek te rohadék''. Rácz spori felmutatta neki a piros lapot, amire ritkán látható, kandikamerás cselekménybe kezdett Bognár. Nemes egyszerűséggel elkezdte Rácz Béla játékvezetőt a pályán kergetni. A borsódiak szerencsére megfékezték néhány méter után Bognárt és nagy nehezen lekísérték a pályáról. Mojzes is mehetett a 79. percben zuhanyozni, a spori édesanyát küldte el ,,melegebb éghajlatra''. Miután pályán belül és a nézőtéren is megnyugodtak a kedélyek, folytatódott a meccs. A záró sípszó után, a garai csapat győztesen vonulhatott le a pályáról és győzelmével 2 helyet is előrébbugrott a tabellán. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági mérkőzés: Gara-Bácsborsód: 3-1

Jánosik Dávid 5 sárga lap miatt hiányzott a csapatból, ami érezhető is volt. Ziccereinket nem rúgtuk be, kevesebbet tettünk a sikerért, mint a borsódiak. A gyors vezetés után kiengedtük a kezünkből a meccset, összegyűjtöttünk öt sárga és egy piros lapot, megnehezítve a tavaszi szezont. Kár érte.

 

Mi rúgtuk a több gólt, mégsem mi nyertünk.

Nagybaracska - Gara: 2-1 (1-1)

Nézőszám: 30 fő (dicséret a kilátogatóknak, elég hideg volt)

Vezette: Vén Ernő (Csere, Szalontai)

Góllövők: Illés, Kricskovics öngól ill. Bakai O.

Sárga lap: senki ill. Szemerédi.

Összeállítások:

Nagybaracska: Mikolás, Somogyi Z., Nagy, Fekete, Illés L. (Illés T.), Balics (Kubovics), Somogyi T., Gúnya, Császár N., Kanizsai, Szőcs. Edző: Vanó Sándor

Gara: Szabó - Krizsák (Kricskovics), Szemerédi, Császár R., Antal Zs. - Viszmeg, Csobolya, Bacsi, Varró - Bakai O., Kerezsi (Hetyei) Edző: Szemerédi Imre

Hideg szombati délelőtt játszottuk le a meccset. A pályán állt a víz, az ifisták már alaposan feldagonyázták a játékteret. Már-már szokásosan kevesen voltunk -ezt már megszokhattuk- 3 csere ült a padunkon. Meglepetés volt Kerezsi hazaérkezése, akinek jelenléte mindenkinek egy kis pluszt adhatott.

A meccsen aktívan kezdte a hazai csapat, de nem sikerült gyors gólt elérjenek az elején, keményen védekeztünk. A nagybaracskai játékosok nagy része, legalábbis a támadók apró termetűek voltak, így ők a pálya talaja miatt, helyzeti előnyben voltak. A 10. percben volt az első baracskai helyzet, amikor megkavarták a garai védőket és értékesítették is a lehetőséget.

A válasz, Bakai Olivér jóvoltából csak 5 percet váratott magára. Az egyenlítő gól után átvettük a játék irányítását, több gólszerzési lehetőségünk is volt. Észlelhető volt abból is, hogy a hazai edző, Vanó is egyre többet kiabált a játékosaival a pályán.

A második félidőben jobbára a Baracska irányított. A garai csapat kezdett elfáradni, a baracskai csapat többet támadott, nekünk csak kontrákra futotta az erőnkből. Ennek az lett az eredménye, hogy jól kontráztunk, csak sajnos kimaradt mindegyik helyzet. Védekezni már nem ért vissza a középpálya (tisztelet a kivételnek) és nőtt a baracskai nyomás. Gólt mi rúgtunk, sajnos saját kapunkba. Három perccel a vége előtt, Somogyi Tibor tört ki a védők szorításában. Szabó kapus hárította a ziccert, Bacsi is megpróbálta elkotorni a labdát, volt ám kavarodás. A nagy lendülettel, menteni igyekvő Kricskovics pedig a saját kapujába pöckölte a labdát, talán rárúgták, tényleg nagy kavar volt. Ezzel a szerencsétlen mozdulattal a Nagybaracska otthon tartotta a három pontot. Ismét egy olyan meccs, amin ponttal gazdagodhattunk volna, de a szerencse nem állt mellénk. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági mérkőzés: Nagybaracska - Gara: 5-2

Góllövők: Bari B., Tóth, Kovács, Szilágyi, Bari J. ill Mojzes, Faragó.

Az eső által átázott pályán, irreális körülmények között játszhattak a fiúk. Bíztunk abban, hogy alacsony, technikás játékosaink -Kertész és Koller- a középpályán el tudják dönteni a mérkőzést. Sajnos nem így lett. A labdáik vagy megcsúsztak a füvön, vagy a tócsákban akadtak el. Több esetben pedig nem tudtak kit megjátszani, hiszen nem volt mozgás, jót álldogáltak a csapattársak a pályán. A hazaiak pedig szélről belőtt labdákból, pontrúgásokból vertek meg minket. Jánosik Dávid összeszedte az 5 sárga lapját, így ő nem játszhat Bácsborsód ellen.

További eredmények:

Fajsz - Szakmár 2-4

Felsőszentiván - Katymár 2-2

Bácsborsód - Szeremle 0-0

Mélykút - Bajaszentistván 1-1

Bácsbokod - Sükösd 0-3

Császártöltés - Kelebia 6-0

Csávoly - Hajós 1-2

 

Majdnem megcsíptük az éllovast!

Gara - Császártöltés: 1-2 (1-1)

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Tamás Roland (Lang, Fekete)

Góllövők: Bakai O. ill. Herczeg, Jánosi

Sárga lap: Csobolya, Krizsák, Antal Zs. Ill. Schindler, Béleczki

Kitűnt: Szabó, Antal Zs., Krizsák, Bakai O. ill. Veres, Paplanos, Kovács

Összeállítások:

Gara: Szabó - Krizsák, Szemerédi, Császár, Antal Zs.- Kricskovics (Holczer), Bacsi (Hetyei), Csobolya, Varró - Bakai O., Viszmeg. Edző: Szemerédi Imre

Császártöltés: Paplanos, Árvai, Schindler, Veres, Jánosi (Györgye), Vata, Filus G. (Varga), Herczeg, Béleczki, Kovács (Berger), Filus A. Edző: Verba József

Az első helyezett, már-már félelmetes hírű Császártöltést fogadhattuk ezen a hideg novemberi vasárnapon. Kitűnő támadósor és sebezhető védelemről szóltak a pletykák, az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára.

Mindkét mérkőzés sajnálatos módon gyászszünettel kezdődött. Csapatársunk, Mózer Laci húga, Mózer Kitti hunyt el tragikusan a hétvégén, aki maga is focirajongó és meccsre járó garai fiatal volt. A másik halott Fazekas Zsolt. Ő 2002-03 között igazolt labdarúgója volt a csapatnak, azt sajnos nem tudom, hogy pályára lépett-e a serdülőben. Minden estre mélyen érintett mindenkit-e két fiatal tragikus halála. Nyugodjanak békében!

 

A meccsről. A vendég gárda esélyeshez méltóan, támadólag, magabiztosságtól duzzadva lépett pályára. Ám a garai legényekben emberükre találtak. Keményen, szigorúan védekeztünk és kontrákra rendezkedtünk be. Meg is lett ennek az eredménye, hiszen kevés helyzetet tudtak kialakítani. Amikor a kapunkhoz jutottak, mellé rúgták a labdát, vagy Szabó kapusunk védett.  A 34. percig bírtuk a nyomást, Jánosi jóvoltából megszerezték a vezetést a töltésiek. Három percre rá, a vendég söprögető jóvoltából, Bakai Olivér egyenlített ki. Óriási öröm volt bennünk, mindenki kettőzött erővel küzdött tovább a meccsen.

A második félidő -az elsővel ellentétben- már a mienk volt, sajnos ez gólokban nem látszódott meg. Hatalmas kapufák, a kapusról kipattanó labdák, amire senki nem tudott odaérni, már-már gólt érő helyzeteink voltak. A 61.percben pedig egy könnyen befújt szabadrúgás eldöntötte a meccset. Herczeg küldte 20-22 méterről ballal a labdát laposan a kapura. Ebbe Császár nem tudott jól belerúgni és Szabó már csak beljebb tudta paskolni a labdát. A gól nem fogta meg a társaságot, még a végén is nekünk vagyis Kricskovicsnak adódott helyzete. Egyenrangú partnerei voltunk ezen a meccsen az éllovasnak. Megint akart, küzdött, mászott a csapat a győzelemért. A játékvezető, ha nem védi ennyire a császártöltésieket, akár meglepetés is születhetett volna a meccsen. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 3-2

Góllövők: Koller (2.), Horváth.

Hazai pályán az ifinek, kötelező volt a győzelem és ezt a fiúk is átérezték. A mérkőzés egészét tekintve ők irányítottak, de a vártnál kicsit nehezebben gyűjtötték be a három pontot. A csapatból leginkább Koller tűnt ki góljaival és játékával, sajnos a végén meghúzódott és már cserélni sem tudtunk. A védelem is jól semlegesítette a vendég csatárokat. Engertnek is megtalálta a helyét az edző és talán ő is magára talált hátul, a jobb hátvéd posztján. Kiemelkedett még a szemfüles Nagy Gábor, jól szedegette össze a labdákat és előzte meg a támadókat. Horváth Robi pedig ismét gólt szerzett. Egyszerű a taktika, jókor, jó helyre érkezni és berúgni a játékszert. A többiek is jól játszottak. Hajrá Ifi!

 

A 13. forduló eredményei

Gara szabadnapos

Nagybaracska - Katymár: 3-1

Fajsz - Kelebia: 1-3

Felsőszentiván - Bácsborsód: 2-1

Mélykút - Szakmár: 0-6

Sükösd - Hajós: 1-0

Bácsbokod - Bajaszentistván: 4-0

Császártöltés - Szeremle: 5-1

Csávoly - Érsekcsanád: 0-0

 

Gara - Fajsz: 3-0 (0-0)

2008.11.02 (vasárnap)

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Wittmann János (Horváth, Kosár)

Sárga lap: Kricskovics ill. Kékesi

Piros lap: senki ill. Benke

Góllövők: Csobolya, Bacsi, Nagy ill. senki

Kitűnt: Bacsi, Szemerédi, Nagy ill. senki

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Kricskovics (Holczer) - Bacsi, Csobolya, Viszmeg, Varró (Nagy) - Bakai O., Hetyei (Krizsák). Edző: Szemerédi Imre

Fajsz: Benke, Tanyó, (Kupusz), Mihalik Zs, Tóth And. (Richter), Mihalik I., Varga, Póta, Anisity Kékesi, Szeitz (Tóth Att.), Szász. Edző: Szász Zoltán

Szép idő, jó hangulat, mindenki bízott a győzelemben. A jó hangulatot az ificsapat nagyarányú győzelme adta meg, erre a cikk végén még visszatérek.

Az eltiltottakon kívül mindenki jelen volt, a sérült Krizsák is vállalta a játékot.

A Fajsz a meccs elején már a maga javára akarta eldönteni a meccset, letámadtak, nagy energiákat mozgattak meg a minél korábbi góllövéshez. Mi pontatlanul, türelmetlenül, kapkodóan játszottunk. A nézőtéren is nagy volt a türelmetlenség, rendkívül sok ,,edző'' látott el minket jó tanáccsal. A nézők is nagyon szerették volna, ha nyerünk. Ám lássuk be, abból kell főzni, amink van, egy csapásra senkinek a játéka nem változik meg.

A félidő végére a fajszi csapat elfáradt a nagy rohanásban, nekünk sikerült kihúznunk kapott gól nélkül a félidőt. Az első félidőhöz hozzátartozik, hogy két kényszerű csere is történt a fajszi csapatnál, egyik -Szeitzé-elég súlyosnak tűnik.

A második játékrészben már mi domináltunk. A 70. perctől beindult-nagy nehezen-a garai gólszüret. Krizsák adta be jobb oldalról a labdát a hosszún üresen álló Csobolyának. Aki bal lábbal, a kapuba bombázta a labdát. Ez után még volt 1-2 meleg helyzet a garai kapunál. Ám a 74. percben megpecsételődött a vendég csapat sorsa. Viszmeg a kifutó kapus mellett rúgta el a labdát, amibe a kapus a büntetőterületen kívül belekezelt. Wittmann sporttárs jogosan felmutatta neki a piros lapot. Következett a finálé. Bacsi rúgott gólt a 87 percben, Viszmeg vissza passzából. Majd a 90. percben két csere volt a főszereplő. Antal Zsolt keresztlabdáját futotta be Holczer a jobb oldalon. A beadását a hosszún érkező Nagy Pista rúgta be a fajszi kapuba. Érdekessége mindhárom gólnak, hogy a jobb oldalról történő beadás után született.

Megérdemelten -ha nehezen is- megnyertük a meccset. Hajrá Gara! Jövő héten pihenő, utána érkezik a listavezető, Császártöltés.

Ifjúsági mérkőzés: 9-0

Gólszerzők: Antal D. /3/, Faragó D. /2/, Horváth R., Engert M., Kovács D., K. Imre R.

Gálázott az ificsapat. Gólerősen, tetszetősen fociztak a fiúk, és végre csak a focival törődtek, nem mással. A fajszi csapat könnyed ellenfél volt ezen a délutánon, a felesleges kiállításokkal /3/, csak a saját sorsukat nehezítették meg. A végén azonban 1-2 garai gyerek nem a győzelemmel volt elfoglalva, hanem egymással, pitiáner dolgokkal, hogy ki rúgja a gólt stb... Ez csapatjáték. Szép volt fiúk, csak így tovább!

További eredmények:

Katymár - Császártöltés 0-2

Felsőszentiván - Bajaszentistván 7-0

Hajós - Bácsbokod 6-2

Szakmár - Sükösd 1-0

Érsekcsanád - Mélykút 4-0

Kelebia - Csávoly 1-1

Bácsborsód - Nagybaracska 0-3

 

Kétszer villant Hetyei

Csávoly - Gara: 3-3 (2-1)

2008.10.26. vasárnap

Vezette: Tóth Sándor (Kosár, Szabó)

Sárga, piros lap: senki

Góllövők: Wittner, Purger, Gémes ill. Kricskovics, Hetyei (2)

Összeállítás:

Csávoly: Babicz, Kiss, Király, Kővári, Bosnyák, Kárpáti, Polyák, Gémes, Purger (Doszkocs), Wittner (Székely), Losonczi. Edző: Kiss Róbert

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Bacsi, - Kricskovics (Holczer), Csobolya, Viszmeg, Varró - Mészáros (Hetyei), Bakai O. Edző: Szemerédi Imre.

A csütörtöki nagyon gyenge játék után Csávolyon javíthattunk. Nem tűnt túl acélos és verhetetlen gárdának, de lassan már nekünk mindenki erős csapat lesz...

Krizsák sérülés miatt nem játszott, Murinyi, Antal Tamás eltiltás miatt, Balogh nem jött el a meccsre, a többiek -akikre még számíthatunk- ott voltak.

A mérkőzés gyors garai góllal kezdődött. A középkezdés után Varró adhatott be balról, amit a hosszún érkező Kricskovics lőtt be a csávolyi kapuba. Egy perc sem telt el és azt hiszem, Kricskovics első gólját lőtte a garai felnőttben. Jó kezdés.

A gól után kiegyenlített játék folyt. Egy hármas védelmi asszisztálás után a csávolyi Wittner egyenlített ki. A 26. percben ezt egy újabb fejesgól követte. Egyiknél sem álltunk a helyzet magaslatán és több helyezkedési hibát is vétettünk. A második félidő nem hozott jelentős változást, mindkét csapat egyenrangú ellenfele volt a másiknak. Mi talán gyorsabban és ötletesebben játszottunk a középpályán, ám helyzet nem kerekedett belőle. Mészáros cserélt Hetyeivel és megjött a meccs fordulata. Hetyei eddig adós volt a jó játékkal és főleg a gólokkal. A 75. és a 83. percben két kapufás góllal megfordította mérkőzést garai örömre, csávolyi megrökönyödésre. Percek voltak hátra, pontosabban 2, amikor Holczer feje fölött átszállt a labda és a hazai szélső a kapunkba vágta az egyenlítő gólt. Óriási csalódás volt ez garai részről, kiénekelték szánkból a sajtot. Az egy pont is valami, örüljünk neki és merítsünk erőt belőle a folytatásban. Hetyei László is megszerezte első gólját, sőt mindjárt kettőt a garai felnőttben. Gratulálunk neki ill. Kricskovicsnak is. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági: Csávoly - Gara: 1-2

Góllövők: Balogh ill. Koller, Faragó D.

Az utolsó helyezett, csávolyi ifi volt az ellenfél. A csapat jól állt fel a hiányzók ellenére is. (Antal Dávid,  Horváth Róbert, Engert, Mojzes). Antal távollétében nem egyszemélyes volt a garai támadósor. Bemutatták az ellenfél ellen, hogy tudnak a garaiak is passzolni, futni, lőni, hajtani, csapatként együttműködni. Nehezen jött össze az első gól, de meglett. Kár volt, hogy utána hagytuk kiegyenlíteni az ellenfelet és izgalmassá tettük a végét. Faragó ballábas bombája döntött a meccsről, aki ezen a meccsen tudásához és életkorához méltóan játszott, mindig így kellene teljesítsen. Bravó fiúk!

További eredmények:

Fajsz - Szeremle 1-1

Sükösd - Érsekcsanád 1-1

Császártöltés - Bácsborsód 9-1

Felsőszentiván - Nagybaracska 0-6

Csávoly - Gara 3-3

Mélykút - Kelebia 2-6

Bácsbokod - Szakmár 3-4

Bajaszentistván - Hajós 0-2

 

Katymár - Gara: 3-0 (1-0)

2008.10.23. csütörtök

Vezette: Vörös Gábor (Baráth, Szilvási)

Sárga lap: Rasztik P., Rákity Gy., Pilcsuk, Szalai Z. ill senki

Piros lap: Györe ill. Murinyi, Antal T.

Góllövők: Pilcsuk, Rasztik P., Kovács.

Összeállítás:

Katymár: Palásti, Rasztik P., Rasztik V., Rákity, Varga (Piller), Hebők, Pilcsuk (Kovács J.), Gulyás, Györe, Szalai, Vadászlaki (Kovács Cs.). Edző: Piller Tibor.

Gara: Szabó - Bacsi, Antal Zs. (Balogh)., Császár, Krizsák (Antal T.) - Kertész (Mészáros), Csobolya, Viszmeg, Varró -Murinyi, Bakai O. Edző: Szemerédi Imre.

Bizakodva készült a garai gárda a verhetőnek tűnő Katymár ellen. Gólvágóik hiányoztak a csapatból. Tóth eltiltását töltötte, Ribár pedig gipszet kapott a lábára. Ehhez képest a Gara kishitűen, gyáván focizott. A katymári cseresor pedig bedarált minket. Szabó kapus jött ki egy labdára tétován. A dolog vége az lett, hogy a labdát elrúgta ellenfele elől, de a csatárt is elütötte, miután kirúgta. A spori ezt szabálytalannak és büntetőnek érezte. Kérdőjeles volt az eset, ha már büntető volt, akkor lap is járt volna kapusunknak. A gól után nem tudott a Gara újítani. Hol a játékvezetővel, hol egymással foglalkoztunk. A második félidőre sem lett jobb a sorsunk, sőt rontottunk. Két felesleges kiállítás Murinyi és Antal Tamás révén. Kakaskodás után történt mindkettő, talán egy sárga is lehetett volna a piros helyett, de nem érheti szó a bírót ezekben az estekben. Minden esetre a meccs nem volt durva, a sok piros ellenére.

Összegezve, a jobban akaró és a győzelemért többet tevő Katymár megérdemelten nyert, szinte helyzetet sem tudott a Gara kialakítani. Minél előbb javítani, hajrá Gara!

Ifjúsági: Katymár - Gara: 4-1

Sikerült simán kikapni, a gyengébb játékerőt képviselő hazaiaktól. A katymári ifi is többet tett a győzelemért, mint a garai.

További eredmények:

Mélykút - Sükösd 0-0

Bácsborsód - Kelebia 0-0

Nagybaracska - Érsekcsanád 1-0

Császártöltés - Szakmár 0-1

Fajsz - Bajaszentistván 1-0

Csávoly - Bácsbokod 2-2

Felsőszentiván - Szeremle 1-5

 

Gara - Mélykút: 2-3 (0-1)

2008.10.18 (szombat)

Vezette: Filus Tibor (Palcsik, Bánáti)

Sárga lap: Szabó, Murinyi ill. Balla, Maczkó

Góllövők: Bakai Olivér /2/ ill. Kisa, Maczkó /2/

Kitűnt: egész garai csapat ill. Maczkó, Balla, Papp

Összeállítás:

Gara: Szabó, Krizsák, Antal Zs., Császár, Bacsi, Kertész (Balogh), Csobolya, Bakai O., Varró (Nagy), Murinyi (Antal T.), Viszmeg (Holczer). Edző: Szemerédi Imre

Mélykút: Gavlik, Papp, Kiss, Puskás (Doszpod), Kamara, Ódor, Velez (Kürtös), Kisa (Berkó), Balla, Beszedics, Maczkó. Edző: Velez Attila.

Ezen a mérkőzésen valamivel bővebb keret állt Szemerédi edző rendelkezésére. Szabó kapus felépült sérüléséből, Murinyi eltiltása letelt, Antal Tamás is vállalta a játékot. Néhány játékosról, pedig továbbra sem tudjuk merre jár, talán iskolában voltak, vagy erre-arra.

Kertész ismét a kezdőben kapott helyet, úgy gondolom a helye neki a felnőttben van és még egy változás volt, az ős garai Nagy István is feltűnt a meccsen. Az ő igazolása nálunk van és úgy szólt az egyezség, ha ő is ráér és nagy szükség van rá, akkor jön közénk. Most pedig nagy szükség van mindenkire...

Elszántan készült a garai csapat a meccsre, bizakodtunk, hogy hazai pályán megfogjuk a Mélykútot. Keményen védekeztünk, mindenki akart, küzdött a meccsen, helyzeteink voltak. Bakai  Olivér egyszer maradt le Velezről, a mélykúti irányító kihagyhatatlan helyzetbe hozta játékostársát. Meglepés volt a vendégvezetés, egyetlen helyzetüket gólra váltották. A második félidőben ismét mi játszottunk jobban és aktívabban. A 70. percben Bakai Olivér és a garai csapat percei következtek. Szép támadás után kiegyenlítettünk a 70. percben, majd a 75-ben a javunkra fordítottuk a meccset. Extázisban volt a csapat és a garai szurkolók, a mélykútiak pedig padlót fogtak. Azonban jött a bírói segítség és a mélykút megfordította a meccset. Kertészt lökték el a garai tizenhatos előtt két kézzel és szerezte meg a labdát a mélykúti csatár szabálytalanul. További bakikat is vétett a sporttárs, felkavarva ezzel az indulatokat a pályán és a pályán kívül is. Nyilvános segítségadás volt ez részéről a mélykútiak felé. Sárgalapok maradtak el már az első félidőben is, felháborító volt a ténykedése. Tetőzte a dolgot, hogy egy jó színészi alakítás után adott a vendégeknek egy szabadrúgást. Amit Maczkó a sorfal hibájából értékesített is.

Jól játszott a csapat, talán a szezonban a legjobban. Lelkesen, akarattal focizott mindenki, érezték ezt a szurkolók is. Így kellene minden meccshez hozzáállni és akkor több pontunk lenne. Reméljük a spori nem tudott aludni, mert amit művelt, az nem volt szép dolog tőle. Hajrá Gara!

Ifjúsági eredmény: 1-2

Győzelmi esélyt szalasztott el az ificsapat. 5 méterről a kapu helyett a labdafogó rácsra és az égbe lőtték az ordító helyzeteket, pedig sima lehetett volna a meccs számunkra. Kár érte...

További eredmények:

Katymár - Fajsz: 1-2

Nagybaracska - Császártöltés: 0-2

Hajós - Felsőszentiván: 2-0

Szeremle - Csávoly: 3-0

Kelebia - Sükösd: 2-2

Bajaszentistván - Szakmár: 0-1

Érsekcsanád - Bácsbokod: 1-1

 

5-s méretű sükösdi zakó 

Sükösd - Gara: 5-1

2008.10.12

Nézőszám: 220 fő (30 garai)

Vezette: Aradi Csaba (Polyák, Tóth)

Sárga lap: Kazinczi ill. senki

Góllövők: Gruber /2/, Matity, Koszorús, Halász ill. Varró.

Összeállítás:

Sükösd: Szabados, Molnár, Marusa, Matity (Angeli), Koszorús, Gruber, Halász, Kovács, Kazinczi, Pesti (Kutyka), Fekete (Balázs). Edző: Lógó János

Gara: Jenei - Antal Zs., Szemerédi (Kertész), Császár, Krizsák - Viszmeg, Csobolya, Bacsi, Varró - Antal D., Bakai O. Edző: Szemerédi Imre

Amilyen a készülődés, olyan a befejezés. A múlt héten Viszmeg edző lemondott, Szemerédi lett a játékos edzője a csapatnak. A meccs előtti napon kaptuk a telefont, Szabó kapusunk munkahelyi balesetet szenvedett. Hetyei szombaton kispályázott, ő is lesérült. Bakai Tamás után újabb sérültjeink lettek. Kerezsi külföldön, Mészáros nem vállalta, hogy játszik, csak a hazai meccseken, Kricskovics tanulmányi kiránduláson. Murinyi eltiltását töltötte, Mózerről semmi hír, nem jár. Holczer dolgozott, Balogh sem tette tiszteletét a meccsen. Tekintélyes névsor, ezek voltak az előjelek.

Aztán már a meccsen jött a hidegzuhany, a 2., 4. és a 9. percben is gólt kaptunk. Alaposan letörte a gárdát, szegény embert még az ág is húzza. A sükösdiek gyorsan elakarták dönteni a meccset, sikerült is nekik, utána már nyugodtan játszhattak ellenünk. Nekünk sok sanszunk nem volt a meccsen, próbáltuk nagyobb verés nélkül megúszni. A második félidőben 4-0-nál Varrónak sikerült a kapus segítségével szépíteni. Ám a vége 5-1 lett, mondhatni megérdemelten. Elég nagy a baj, remélem mielőbb kilábalunk e jó mély gödörből. Hajrá Gara!

Ifjúsági eredmény: 10-0

További eredmények:

Fajsz - Bácsborsód 6-2

Felsőszentiván - Császártöltés 2-5

Mélykút - Szeremle 2-1

Bácsbokod - Kelebia 2-0

Bajaszentistván - Érsekcsanád 1-1

Hajós - Szakmár 1-2

Csávoly - Katymár 2-1

 

Gara - Bácsbokod: 4-1 (2-0)

Nézőszám: 140 fő

Vezette: Horváth F. (Prikidánovics, Kosár)

Góllövők: Kerezsi ill. Tettinger T., Veverka /2/, Kölcze.

Kitűnt: Bacsi ill. Veverka

Összeállítás:

Gara: Szabó, Antal Zs., Szemerédi (Hetyei), Császár, Krizsák, Kricskovics (Bacsi), Bakai O., Csobolya (Holczer), Varró, Viszmeg, Kerezsi (Balogh). Edző: Viszmeg István.

Bácsbokod: Kazinczi, Tettinger T., Morvai, Anka, Papp, Bosnyák, Győrfi (Dervaderics), Györe, Cseho Kovács (Kovács E.), László (Kölcze), Veverka. Edző: Barákovics István.

 

Ifjúsági: 1-3

 

Egy Hangyányival jobbak voltak a hazaiak

Bajaszentistván - Gara: 2-1 (1-1)

Baja, 2008.09.28

Nézőszám: 200 fő

Vezette: Tamás Nándor (Hodován, Tóth)

Góllövők: Rigó, Hangya ill. Csobolya

Sárga lap: Puskás ill. Varró

Összeállítás:

Bajaszentistván: Détári, Csaba, Puskás, Nagy (Juhász), Holczer Cs., Radics (Onhausz), Tirner, Gergity (Szatmári), Rigó (Brautigam), Hamvas, Hangya. Edző: Szólik Gábor

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi (Bakai T., Holczer L.), Császár, Krizsák - Kricskovics (Varró), Viszmeg, Csobolya, Mózer (Hetyei) - Bakai O., Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Egy kis előjátékkal kezdtük a meccset, Bacsi nem kívánt a felnőttben szerepelni, inkább az ifjúsági csapatot választotta. Jó döntést hozott-e, nem tudom, de egy kiállítást és 3 meccses eltiltást összeszedett... Mészáros nem állt az edző rendelkezésére, mivel visszament Szegedre. Murinyi az eltiltását töltötte.

Kissé felforgatott csapattal kezdtünk, de nagy problémát nem jelentett volna. Azonban problémánk volt, miután védőink szabadon, jól kihozták a labdákat a védőharmadból, a középpályásokat és a csatárokat is sikerült megjátszani. Ám ekkor rátekeredtünk a labdára, beadás helyett még egyet cseleztünk vagy csak simán elpasszoltuk a labdát és jöhettek a hazaiak. Gólt azonban mi értünk el egy formás támadás végén, Antal Zsolt ívelt előre szabadrúgásból egy labdát Kerezsinek, ő levette, majd az másik oldalon egyedül álldogáló Csobolyának továbbította, aki köszönte a lehetőséget és a kapuba belsőzte a labdát. Formás támadás volt, tetszett a hazai és a vendég drukkereknek is és a Csobolya szurkolóknak is, akik nem győzték dicsérni Istvánt.

A hazaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, a csapatot Hangya mozgatta keresztbe futásaival és pontos labdáival. Hamarosan az eredménye is meglett a futkározásnak. A bajaszentistváni csatár lába előtt, óriási szerencsével ott maradt a labda -talán ő sem tudja hogyan- és a kapunkba rúgta a játékszert. Pedig három garai is ott állt körülötte, mindenkit meglepett a gól. 1-1-gyel vonultunk szünetre.

A második félidőben megint a szokásos forgatókönyv játszódott, kihagytunk, amit kilehetett és az ellenfél felénk kerekedett. Kellett ehhez Szemerédi kényszerű cseréje, amivel a védelem megbomlott. Középpályásaink nem értek vissza a védekezéshez, de a támadások befejezéséhez sem. A beküldött cserék sem hoztak új szint a játékba, bár volt akinek ideje sem maradt rá.

A második kapott gól is hasonló ''bénáskodás'' után esett, mint az első. Duplán rosszul érintett minket, hiszen Bakai Tamás megsérült. A meccs után tudtuk csak meg, hogy térdszalag szakadást szenvedett.

Jobbulást játékosunknak és mielőbbi felépülést kívánunk neki! Vasárnap, Bácsbokod ellen győznünk kell! Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 7-2

Garai góllövő Antal Dávid /2/.

Nem bírja el a csapat -semelyik sem- ha 2-3 ember nem akar futni, küzdeni és egyáltalán nem akar focizni. Néhányan lézengenek, sétálnak a pályán, gombfociban is jobban meglehet izzadni, mint ahogy ők a nagypályás focit művelik. A jó teljesítményhez pedig kell a rendszeres edzés, a felkészülés, az akarat, a pihenés és a tiszta fej......

További eredmények:

Fajsz - Császártöltés 0-4

Mélykút - Bácsborsód 4-2

Sükösd - Katymár 2-2

Bácsbokod - Szeremle 0-1

Hajós - Kelebia 1-1

Szakmár - Érsekcsanád 2-0

Csávoly - Nagybaracska 0-1

 

  AKKER TÜZÉP Bács megyei Kupa 2008-2009-es versenysorozata, 3. forduló:

Jó az X!

Gara - Nemesnádudvar: 1-1 (0-1)

Gara, 2008.09.24.

Nézőszám: 130 fő

Vezette: Serdült Sándor (Tóth S., Prikidánovics D.)

Góllövők: Kerezsi ill.

Sárga lap: Antal Zs., ill.

Összeállítás:

Gara: Szabó - Krizsák, Antal Zs, Császár, Bakai T. (Murinyi), - Kertész (Engert), Viszmeg, Bakai O. (Csobolya), Mózer -Hetyei (Szemerédi), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Jó az x, a megye I-es Nemesnádudvar ellen, hiszen döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú jut tovább. Tudta ezt mindenki, ám a meccsen a vezetést az aktívabb Nemesnádudvar szerezte meg. Sokan hiányolták ezek után a csapatból Szemerédit, akit az edző pihentetett a hétvégére. Murinyi kiállítása után a kupában természetesen játszhatott, de csak a cserepadra jelölte az edző, tette miatt. Csobolya is kimaradt a kezdőből ezen a szerdán. Mészáros, Kricskovics iskolában volt, Varró dolgozott, míg Bacsi állítólagos sérülése miatt nem lépett pályára. Pályán volt viszont Kertész, aki a megye III-ban alapembere volt a csapatnak. Kezdett Hetyei is, Kerezsi mellett. Az első félidőben a Nemesnádudvar irányította a meccset. Aktívabbak, gyorsabbak voltak tőlünk, ők kezdeményeztek többet. A félidő végére magára talált a hazai csapat és helyzetekig is eljutottunk Kerezsi révén. A Nemesnádudvar félidőben elkezdett cserélgetni és a játékosok fáradni. A garai tizenegy fölénye pedig egyre nőtt. Még több helyzetünk volt, járattuk a labdát, ötletes támadásaink voltak. A cserék rajtunk segítettek, a vendégeken nem oly nagyon. Antal Zsolt második beadása 2 percen belül, Kerezsi lábát találta meg, aki a hosszú sarokba lőtte a labdát. Teljesen uraltuk a második félidőt, kedvünkre játszhattunk. 1-1-es döntetlennel zártuk a meccset, ami garai továbbjutást jelentett. Hajrá Gara!

 

Gara - Hajós

2008.09.21.

Nézőszám: 220 fő

Játékvezető: Horváth Zoltán (Rácz, Vigi)

Gól: Murinyi ill. Tamaskó /2/, ill. Czuczu

Sárga lap: -

Piros: Murinyi ill. Nádasdi

Kitűnt: Szabó, Császár, Szemerédi ill. Ruff, Tamaskó, Stoffer

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi (Varró), Császár, Bacsi - Bakai O. (Mészáros), Viszmeg Murinyi, Mózer - Csobolya, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Hajós: Tihanyi, Ruff, Stoffer (Gyöngy), Bényei, Huber, Nádasdi G., Tamaskó, Nasz (Kovács), Pesti, Czuczu (Szeicz), Birgány (Nádasdi P.). Edző: Ginál Gábor.

A szokásos kezdőcsapattal vágtunk neki a Hajós elleni meccsnek, ám néhány játékos posztja megváltozott. Bakai Olivér, Viszmeggel cserélt helyet. Murinyinál volt a karmesteri pálca, míg Csobolya csatárnak lépett előre.

A Hajós esélyeshez méltóan kezdte a meccset és már a 7. percben Czuczu jóvoltából előnyhöz jutottak. Korai gólra, korai válasz, a 11.percben Murinyi mesterien csavart a tizenhatosról a kapuba. A középpályán végig fölényben játszottak a vendégek, gyorsabbak voltak a mieinknél és pontosabban játszottak. Tőlünk kontrákra futotta, mindkét csapatnak volt gólszerzési lehetősége, de vagy a védők vagy a kapusok tisztáztak.

A hajósi mezőnyfölény megmaradt a második félidőre, sőt már elég nyomasztóvá is vált számunkra. Nem jutottunk el a vendég kapuig, a labdákat sem tudtuk elől megtartani, vagy a csatárainkat pontosan megjátszani.

A 73. percben mindkét csapatot érzékeny veszteség érte. Murinyi a félpályánál ,,karate'' rúgással próbálta ellenfelétől a labdát megszerezni. Ez elég rosszul sikerült és - szerencsére - csak a játékos vállát találta el. A meglehetősen csúnya mozdulat után, a hajósi középpályás, Nádasdi Gergely ugrott oda elégtételt venni. A civakodás olyan ,,jól'' sikerült, hogy mindkét játékos piros lapot kapott és bevonulhattak az öltözőbe. A kedélyek megnyugvása után tovább folytatódott a játék. Érezhetően a Garát fogta meg a kiállítás. Varró követett el a tizenhatos sarkánál szabálytalanságot, amiért tizenegyest ítélt Horváth sporttárs. Megoszlottak a vélemények a büntető jogosságáról. Szó mi szó, könnyű szívvel befújta a tizit 1-1-es állásnál. Mindenestre a hajósiak elvégezték a büntetőt, ám a remekül védő Szabó kapus hárította ezt. Az örömünk nem tartott sokáig, hiszen a 78. és a 86. percben Tamaskó két gólt is berámolt a kapunkba. Ezzel eldőlt a mérkőzés, sajnos néhány garai fejében már előbb és nem is küzdött az egyenlítés érdekében. A csapat ismét nem vallott szégyent, a jobb csapat előtt. Hajrá Gara!

 

Ifi: 4-2

A garai csapat megszerezte második győzelmét a bajnokságban. A szerencsének is köszönhetően, négy gólt sikerült rúgnunk a hajósi kapus kapitális hibáit kihasználva.

Góllövők: Antal D., Horváth R., Kertész D., Varró J.

Megmutatták a fiúk, hogy tudnak ők focizni, ha akarnak. Remélem erőt merítenek ebből a győzelemből és megindulnak felfelé a tabellán.

További eredmények:

Katymár - Bácsbokod 2-1

Nagybaracska - Mélykút 1-1

Császártöltés - Csávoly 8-3

Érsekcsanád - Felsőszentiván 4-1

Kelebia - Szakmár 3-1

Szeremle - Bajaszentistván 4-0

Bácsborsód - Sükösd 1-3

 

Szakmár - Gara: 2-1 (1-1)

Szakmár, 2008.09.14

Nézőszám: 80 fő

Vezette: Kis József (Hegedűs, Szöllősi)

Góllövők: Gillich, Szalontai ill. Kerezsi

Sárga lap: senki ill. Viszmeg

Összeállítások:

Szakmár: Greksa - Bréti (Nagyapáti), Romsics (Rab, Tóth), Kalló, Varjú, Gubányi, Perity, Balogh, Szalontai, András, Gillich (Szigeti). Edző: Dobler Róbert

Gara: Szabó - Antal Zs. (Krizsák), Szemerédi (Kricskovics), Császár, Bacsi -Viszmeg, Csobolya, Varró (Murinyi), Mózer- Bakai O. (Hetyei), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Hűvös fogadtatásban volt részünk Szakmáron, alaposan lement a hőmérő higanyszála vasárnapra. Hiányzóink: Mészáros kollégiumába kellett visszaérjen, Antal Tominak továbbra is fáj a lába, míg Bakai Tamás is feliratkozott a sérültek közé.

A kezdés után alaposan nekünk esett a szakmári csapat. Az első húsz percben jobbára csak nyomoztuk a labdát. Nem tudtuk felvinni a bogyót, elől sem megtartani, közünk nem volt a játékhoz, csak védekeztünk. A szakmáriak rengeteget futottak, gyorsan gólt akartak rúgni nekünk. Szórványos kontránk egyikén a 28. percben, szerencsésen Kerezsi előtt maradt a labda és spiccel a kapus mellett a kapuba tudta pöckölni. Nagy meglepetésre a Gara csapata szerezte meg a vezetést. Sajnos nem törte le a kapott gól a hazaiakat továbbra is rohamoztak. Eredménye a 41.percben lett, amikor is egyenlítettek a hazaiak. A középpályán nem tudtunk labdát szerezni, sem ütközni velük. Rendszeresen emberfölényben hozhatták a védőkre a labdát, pedig tizenegy-tizenegy játékos volt a pályán.

A második félidőre visszavett a Szakmár, az első félidő tempóját ők sem bírták. Nagyobb teret hagytak nekünk is és már több lehetőségünk volt helyzeteket kialakítani. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám gólszerzéssel csak a hazaiak éltek és a 69. percben megszerezték a vezetést. Mi is próbálkoztunk, Murinyinak távoli lövését fogta a kapus, Kerezsinek is akadt lövése, Hetyei is ismét helyzetbe került, de hiába. Utolsó lehetősége Kerezsinek adódott, amikor is Kricskovics, a vége előtt 3-4 perccel kanyarított középre egy labdát. Gólvágónk sajnos nem tudta a kapu irányába fejelni a játékszert. Maradt a 2-1-es szakmári győzelem. Megérdemelten nyert a hazai csapat, azonban kis szerencsével még egyenlíthettünk is volna. A garaiak nem vallottak szégyent, igyekszünk Hajós ellen meglepetést szerezni. Hajrá Gara!

Ifjúsági eredmény: 2-1

(K. Imre remek védéseinek köszönhetően nem zakózott be a csapat. Helyzeteink berúgásával és egy kis odafigyeléssel, akár a garai ifi is győzhetett volna.)

További eredmények:

Császártöltés - Mélykút 4-1

Felsőszentiván - Fajsz 5-0

Sükösd - Nagybaracska 1-2

Bácsbokod - Bácsborsód 1-6

Bajaszentistván - Katymár 1-2

Hajós - Szeremle 3-2

Érsekcsanád - Kelebia 1-2

 

AKKER TÜZÉP Bács megyei Kupa 2008-2009-es versenysorozata, 2. forduló

Jó húzás volt Murinyi beállítása

Gara - Sükösd: 2-1 (0-0)

2008.09.10, szerda

Nézőszám: 120 fő

Vezette: Rácz Béla (Nasz, Ottenthál)

Góllövők: Murinyi, Kerezsi ill. Pesti

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs. (Koller), Szemerédi, Császár, Bakai T. (Krizsák) - Bacsi, Viszmeg, Csobolya (Holczer), Mózer (Murinyi) - Bakai O. (Hetyei), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Sükösd: Szabados - Molnár, Kazinczi, Halász, Kovács, Matity, Pesti, Tamás (Grúber), Papp, Radics (Angeli), Fekete. Edző: Lógó János.

A rutinos, megye II-es Sükösd csapatát fogadtuk a szerdai kupanapon. Hiányzónk több is akadt tanulmányok miatt (Kricskovics, Mészáros), ám bíztunk hazai pályán a tisztes helytállásban.

Az első félidőben mindkét csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei, ám egyik fél sem élt ezzel. Letámadással is próbálkozott a Sükösd, megpróbáltak már a hazai térfélen labdát szerezni. Ilyet ebben az osztályban, eddig csak tőlük láttam. Nem csinálták rosszul, volt amikor zavarba hoztak minket.

A szünetben kettőt is cserélt a Sükösd, mi egyet. A második félidő az elsőhöz hasonlóan lassan, gól nélkül csordogált. Már-már a nézők bekiabáltak, hogy ,,mi van, tizenegyesekre játszatok?''. Ám Viszmeg edző Murinyit is a pályára küldte, ami döntő húzásnak bizonyult. Viszmeg végzett el szögletet a 75. percben, amire a hosszún Murinyi érkezett és a kapufa mellett a hálóba fejelte a labdát. A gólgyártás nem állt le, az újonc Hetyei adott gólpasszt Kerezsinek, amit egy méterről a hálóba lőtt csatárunk. Ezzel 2-0-ra módosult az állás és tulajdonképpen a továbbjutás is eldőlt, hiszen a vendégek feladták a meccset.  A 90. percben Holczer próbálta szerelni a sükösdi támadót, ami rosszul sikerült és büntetőt kaptak a vendégek.  Ezzel 2-1-gyel jutott tovább a Gara csapata. A nagy meleg nem csak a játékosokat sújtotta, hanem a meccset vezető Rácz sporttársat is. Reméljük, ha legközelebb Garára jön, jobban sikerül neki a meccsvezetés.  

Hajrá Gara!

 

Gara - Érsekcsanád: 2-0 (2-0)

2008.09.07.

Nézőszám: 150 fő

Játékvezető: Szűcs Gábor (Tamás, Tóth)

Góllövők: Mészáros /2/

Sárga lap: Szemerédi ill. Gyurkity

Kitűnt: az egész garai csapat ill. senki

Összeállítás:

Gara: Szabó, Antal Zs. (Bakai T.), Szemerédi (Krizsák), Császár, Bacsi, Viszmeg, Bakai O. (Holczer), Csobolya, Varró (Mózer), Mészáros (Hetyei), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Érsekcsanád: Székely, Kasza, Csőzik, Nagy A., Szabó, Nagy Z., Glavitity, Kovács, Miókovics (Vidákovics G.), Hoffmann, Gyurkity (Vidákovics B.). Edző: Kernya Tibor.

Az előzetesnek megfelelően, Antal Tamás hiányzott, Szemerédi viszont vállalta a játékot. Kricskovics a kollégiumában volt, Murinyi eltiltását töltötte.

A kezdőcsapatban nem volt igazán meglepetés, a legjobb tizenegy futhatott ki a gyepszőnyegre.

A 3 pont megszerzése volt a célunk és a csanádiaknak is, hiszen egyik csapat sem állt be védekezni. Mészáros lövése pattant meg egy menteni igyekvő csanádi hátvéd lábán, ez Székely kapust megzavarta és 1-0 lett Garának. Majd Viszmeg adott be a jobb szélről -jó szokásának híven- és ismét Mészáros bombázta be a labdát Székely kapujába. Ezzel kialakult a 2-0-s állás, ami a végeredményt is jelentette.

A második félidőben nagy elánnal kezdett a vendégcsapat, de ismét csak mi vezethettük veszélyes kontrákat. Kerezsi hagyott ki óriási ziccert, majd a friss igazolás, Hetyei tekert a hosszú sarok mellé. A vendégeknek egy szabadrúgásból lőtt kapufa, és egy jól eltalált lövés jutott, amit Szabó bravúrral kipiszkált. Támadott a csanád, de a garaiak jól védekeztek, a kontráik "életveszélyesek" voltak. A csanádi támadások sorra elhaltak a tizenhatos előtt ill. célt tévesztettek. Hiába próbáltak 3-4 csatárral játszani, ez sem segített.

Összességében megérdemelten nyert a garai tizenegy, ami igazi csapatmunka volt tőlük! Ezzel a kilencedik helyre ugrottunk fel. Hajrá Gara!

 

Ifi: 0-9

További eredmények:

Katymár - Hajós 1-2

Nagybaracska - Bácsbokod 3-1

Fajsz - Csávoly 3-0

Kelebia - Felsőszentiván 4-0

Gara - Érsekcsanád 2-0

Szeremle - Szakmár 3-1

Bácsborsód - Bajaszentistván 3-2

Császártöltés - Sükösd 4-1

 

Még a szépítőt is a Kelebia rúgta...

Kelebia - Gara: 3-1 (1-0)

Kelebia, 2008.08.31.

Nézőszám: 80 fő

Vezette: Allaga Iván (Stefánovics, Atyánszky)

Góllövők: Tartott, Bereczki, Kollár ill. Dulics (öngól)

Sárga lap: Ürmös ill. Kerezsi, Viszmeg.

Összeállítás:

Kelebia: Koller, Patocskai T. (Kovács), Dulics, Balogh, Szabó, Patocskai M., Ürmös, Szántó (Selymes), Bereczki, Tartott (Kollár A.), Ferencz (Erdélyi). Edző: Dulics József.

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Bakai T.- Viszmeg, Csobolya (Antal T.), Varró, Bacsi (Kricskovics) - Bakai O., Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

A három győzelmet és 9 pontot besöprő Kelebiához utaztunk. Mózer munkahelyén ügyeletes volt, Holczer a tűzoltóságnál volt szolgálatban, Murinyi 2 meccses eltiltását tölti, Mészáros az iskolája kollégiumába kellett beköltözzön, míg Krizsák nem jött el a mérkőzésre. Szóval hiányzónk jócskán akadt, ám bíztunk a tisztes helytállásban.

A meccs előtt az edző szájából elhangzott, hogy mire is kell figyelni. Pontrúgásokból erősek, több magas emberük is van és távolról is gólerősek, pontrúgóik is biztos lábúak, a pálya széleit is jól használják ki otthon. Ennek megfelelően a védők nem vállalkoztak felfutásokra, megszálltuk a félpályánkat és kontrákra rendezkedtünk be. A labdát ennek megfelelően többet birtokolta a hazai csapat, a vendég kontrák veszélyesek voltak. Tiszta ziccereinket ismét kihagytuk, pedig Varró, Viszmeg pontos távoli labdákat továbbított a társaknak. Kerezsi, Bakai Olivér és Bacsi lendületesen futballozott, ám hiába. Jött a foci örök törvénye, egy pontrúgás után Szemerédi maradt le jó magasra nőtt emberéről. 1-0

A második félidőben nem sikerült egyenlítenünk sehogy sem. Kelebiának pedig sikerült, ismét pontrúgás után köszöntek be a kapunkba. 2-0 A harmadik gól már nem egy ilyen szituációból esett, hanem a másik fegyverükből. Egy jól eltalált távoli lövés kötött ki a léc alatt. 3-0 Félő volt ekkor, hogy a Gara összeesik, ám nem adták fel a küzdelmet és nyílt sisakos játékot vállalt. Ismét csak voltak helyzeteink, de vagy elkerülte ordító helyzetben a kaput, vagy a gyenge lövés elhaladt a kelebiai kapus kezében. A szépítő találatot Kerezsi beadásából a söprögető, edző Dulics szerezte. Ezzel 3-1 lett a végeredmény. Gyorsan felejtsük el ezt a vasárnapot, vonjuk le a következtetést és készüljünk az Érsekcsanád ellen. Hajrá Gara!

Ifjúsági eredmény: Kelebia - Gara: 4-0

További eredmények:

Mélykút - Fajsz 3-2

Bácsbokod - Császártöltés 2-1

Bajaszentistván - Nagybaracska 2-1

Hajós - Bácsborsód 6-1

Szakmár - Katymár 1-2

Érsekcsanád - Szeremle 1-1

Felsőszentiván - Csávoly 3-3

 

AKKER TÜZÉP Bács megyei Kupa 2008-2009-es versenysorozata, 1. forduló

Dávod - Gara: 2-4(2-2)

Dávod, 2008.08.27 szerda

Vezette: Wittman János (Vigi N., Kisgéczi)

Nézőszám: 80 fő (40 garai)

Góllövők: Ádám, Tihanyi ill. Antal Zs., Csobolya, Kerezsi, Bacsi

Sárga lap: Gyöngyös

Összeállítás:

Dávod: Tihanyi R., Szem, Frányó, Ikotity, Nagy, Kubatov, Bugyáki, Bátori, Ádám (Kádár), Gyöngyös, Tihanyi. Edző: Bugyáki Attila.

Gara: Szabó (Jenei) - Antal Zs. (Kricskovics), Szemerédi, Császár, Bakai T.- Bacsi, Csobolya (Holczer), Bakai O. (Koller), Mózer (Mészáros) - Viszmeg, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Bő kerettel, 18 fővel utazott el a dávodi kupameccsre a garai csapat. Murinyi a szombati viselkedése miatt nem került be a keretbe, Antal Tamás nem öltözött át, míg Krizsák nem került bevetésre. Ennyien még nem voltunk ebben az idényben. Az elmúlt években a Gara és a Dávod is nagy kupamenetelőnek számított. A sorozat megszakadt, csak azt nem tudtuk, hogy kinek. Esélyeshez méltóan a Gara irányította a meccset, sorra dolgozta ki a helyzeteit, amit Kerezsi főszereplésével ki is hagyott. A 6. percben megtört a gólcsend, Antal Zsolt rúgta a léc alá a megítélt tizenegyest. 0-1 A 20. percben egy óriási hiba után egyenlített Ádám. 1-1 A sorfalunk hézagosnak bizonyult és a labda a meglepett Szabó hálójában kötött ki. A 32. percben jött a vezető dávodi gól. Egy oldalról beívelt szabadrúgás után a kapusunkat kibuktatták az ötösön belül és a dávodi Tihanyiról óriási szerencsével a kapuba pattant a labda. 2-1 A 38. percben Csobolya szabadrúgásból egalizált. A dávodi kapus a sorfal mögé helyezkedett, míg Csobolya az üres kapurészbe helyezett. A félidő után nem sikerült több gólt szereznünk, küzdött mindkét csapat, de nem tudta döntésre vinni a dolgot. Viszmeg edző cserékkel frissítette a csapatot. Holczer kanalazta be a labdát az alapvonal közeléből, amit Kerezsi a 66. percben felhőfejessel juttatott a kapuba. 2-3 Majd  Bacsi rúgott a 72-ben pimasz gólt a kapus mellett a rövidbe. 2-4

A kupameccset megérdemelten nyerte a vendég csapat és jutott tovább a második fordulóba. Hajrá Gara!

 

Felsőszentiván - Gara: 2-2 (1-1)

Felsőszentiván 2008.08.23

Vezette: Kollár I. (Horváth, Fülöp)

Góllövők: Répási, Rezsneki ill. Murinyi, Bacsi

Sárga lap: Kuthi, Tóth, Tettinger ill. Krizsák, Bakai O.

Piros lap: Murinyi

Összeállítás:

Felsőszentiván: Péter, Schnobl K., Kuthi, Tóth, Répási, Schnobl A., Mészáros (Ördög), Blahó, Rezsneki, Szabó. Edző: Blahó Gyula.

Gara: Szabó - Krizsák, Szemerédi, Császár, Bakai T. (Varró) - Mészáros (Koller), Bakai O., Csobolya, Bacsi - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István

Nem voltam jelen a meccsen, de jócskán volt hiányzója a garai csapatnak. Viszmeg eltiltását töltötte, míg a többieknek más elfoglaltsága akadt. Bacsi a 92. percben egyenlített, így szereztünk 1 pontot. Murinyi kiállítása az 56. percben történt, amit reklamálásért kapott. Előbb sárga lappal figyelmeztette a spori, majd miután nem irodalmi stílusban kommentálta ezt, kiállította a játékvezető.

Ifi: 3-2 (2-2)

Garai góllövők: Engert, Antal D.

További eredmények:

Katymár - Érsekcsanád 3-2

Nagybaracska - Hajós 2-4

Fajsz - Sükösd elmaradt (állítólag sükösdi ételmérgezés miatt)

Szeremle - Kelebia 0-2

Bácsborsód - Szakmár 1-3

Császártöltés - Bajaszentistván 7-0

Csávoly - Mélykút 1-2

 

 

Gara - Szeremle 1-1 (1-0)

Vezette: Horváth F. (Prikidánovics, Kincse)

Nézőszám: 220 fő

Góllövők: Bakai O. ill. Konkoly

Sárga lap: Kricskovics ill. Mezei, Újházi

Piros: Viszmeg

Kitűnt: az egész garai csapat ill. Tamási

Összeállítás:

Gara: Szabó, Krizsák (Kricskovics), Szemerédi, Császár, Bakai T. (Holczer), Viszmeg, Csobolya, Bakai O., Bacsi, Mészáros (Murinyi), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Szeremle: Tamási, Tirpák (Sánta), Mezei, Újházi (Kővári), Tokodi, Csongor, Koch, Kómár, Majoros, Tamasi (Pencz), Konkoly. Edző: Raffai Rudolf

Ifjúsági: 6-3

További eredmények:

Sükösd - Csávoly: 2-4 ifi: 3-0

Mélykút - Felsőszentiván: 5-2

Hajós - Császártöltés: 0-6

Érsekcsanád - Bácsborsód: 2-1

Kelebia - Katymár: 1-0

Szakmár - Nagybaracska: 3-2

Bácsbokod - Fajsz: 3-2