2008/2009-es év felkészülési meccsei

 

TAVASZI felkészülési meccsek

Gara - Dávod: 7-5

2009.02.14. (szombat)

Vezette: Takács Pityu (Török Józsi)

Góllövők: Hetyei /3/, Murinyi, Szatmári, Kerezsi, Varró.

Összeállítás: Vattai - Kricskovics, Szemerédi, Császár, Csontos - Bakai O., Murinyi, Varró, Szatmári - Hetyei, Kerezsi.

Pályára léptek még: Antal T., Holczer, János D.

Furcsa összeállítás, elég bolondos előkészületek. Az ificsapat továbbjutása felborította a menetrendet, miszerint szombaton Dávoddal játszunk edzőmeccset. Szerettük volna vasárnapra tenni, a vendégeknek nem volt jó. Lemondtuk a meccset, majd elvállaltuk, szóval eléggé összevisszaság volt. Minden estre az ifiből számításba vett labdarúgók nem álltak Szemerédi edző rendelkezésére, a felnőttek közül Szabó, Krizsák, Jenei, Antal Zs. sem tudott a meccsen megjelenni.

A csapat felforgatott összeállításban lépett pályára, megkockáztatom, ebben a felállásban többet nem játszik. Rúgtunk hét gólt, örülhettünk neki, kaptunk ötöt. Milyen tanulságot tud ebből a meccsből levonni az edző, nem tudom. Minden esetre hasznosan, sporttal töltötték el a délutánjukat mindkét csapat tagjai. Hajrá Gara!

 

Gara - Vaskút: 6-1

2009.02.09. vasárnap

Nézőszám: 50 fő

Vezette: Serdült

Góllövők: Murinyi 2, Kerezsi 2, Varró, Antal D.

Összeállítás: K. Imre - Krizsák, Szemerédi, Császár, Antal T.- Csontos, Bakai O., Varró, Koller - Hetyei, Kerezsi.

Pályára léptek: Holczer, Antal D., Szatmári, Kertész, Murinyi.

A székelybál utáni edzőmeccsünkön kapusaink - Szabó és Jenei - munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott. Így az ifikapus, K. Imre került a gólvonal elé. A kapusokon kívül Antal Zs. és Kricskovics sem lépett pályára e délután.

A garai csapat játéka, ezen az edzőmeccsen volt a legpontatlanabb. Ahogy telt, múlt az idő, idegesek lettünk és egymással voltunk elfoglalva. Ez néhány embernél gondolom a fáradság számlájára is írható. Jól elkocogtunk a meccsen a befejezések nem sikerültek. Több esetben is a fiatal K. Imre kellett bátor és határozott kifutásaival tisztázzon. Góltól mentve meg így csapatát. A védelmünk sem állt minden esetben a helyzet magaslatán. A második félidőben sem változott sokat a játék képe, bár gólokban már megmutatkozott a két csapat közti különbség. A meccs pozitívuma a sok gól és K. Imre produkciója volt. Szájban voltunk még erősek, de semmi több. Ez a meccs is a gyorsan felejtős kategóriába tartozik. Hajrá Gara!

 

Fekszik nekünk Katymár

Gara - Katymár: 6-2 (1-1)

2009.01.30. szombat

Nézőszám: 40 fő

Vezette: Fang István Julió

Góllövők: Kerezsi /3/, Varró, Murinyi, Bakai O.

Összeállítás: Szabó (Jenei)- Antal Zs. (Krizsák), Császár, Szemerédi (Murinyi), Jánosik (Kricskovics) - Kertész (Antal T.), Varró, Bakai O., Koller (Szatmári) - Hetyei (Csontos), Kerezsi.

A katymáriak a hét közepén lemondták az ifi szereplést. Sérülések, betegségek miatt nem tudtak volna kiállni, így mindkét csapatnál bőven volt variáció és cserelehetőség a fiatalok szerepeltetésével. Hiányzónk egyedül Holczer volt, míg Krizsák bekapcsolódott a felkészülésbe, a borsódi Csontos pedig bemutatkozott garai színekben.

Megmerem kockáztatni, hogy ha nem igazolunk mást és nem megy el tőlünk senki, akkor az első bajnoki meccsen ezzel a felállással is kezdhetnénk. Bár néhány hely még bizonytalan, de az edzőmeccsek választ adhatnak a kérdőjeles posztokra.

Az első félidőre garai labdatartás, katymári betömörülés volt a jellemző. A vendégek, ha labdát szereztek kontrából próbálkoztak gólt lőni. Nálunk volt többet a labda, járattuk, de igazából a kapujuk elé nehezen jutottunk, vagy pontatlanok voltunk. Nem adtuk időben a labdát, háromszor meggondoltuk a passzolást, így volt aki türelmetlenné is vált. Az első félidőben már vezethettünk volna, több ziccert is kihagytunk. A történethez tartozik, hogy megint kapus nélkül állt fel a Katymár.

A második félidőben több poszton is cserélt mindkét csapat. A vendégek két méregfoga - Pilcsuk, Ribár- is lement a pályáról. A garai csapat már gólokban is megmutatta mezőnyfölényét. Sok helyzetünk volt, voltak szép és szerencsés gólok egyaránt.

Nem játszottunk jól, a múlt héten jobban ment a társaságnak. Hajrá Gara!

 

 

A második félidőben elfáradt a katymári csapat

Katymár - Gara: 1-5 (1-0)

2009.01.24 (szombat)

Nézőszám: 30 fő

Vezette: Tumbász

Góllövők: nem tudom ill. Kerezsi /4/, Hetyei

Összeállítás:

Gara: Jenei - Kricskovics, Szemerédi, Császár, Jánosik - Antal D., Varró, Kerezsi, Koller - Antal T., Hetyei.

Pályára léptek még: Kertész, Antal Zs., Holczer, Szabó.

Szombati edzőpartnerünk Katymár csapata volt, akitől a bajnokságban minkét csapatunk kikapott ugyanezen a helyen. A felnőttből Bakai Olivér dolgozott, Krizsák még nem tudott bekapcsolódni a felkészülésbe.

A csapat elégé felforgatott állapotban kezdett. Voltak disznóvágók és ez miatt késők, ill. az edzőnk mást is kiszeretett volna próbálni, amire kitűnő alkalom egy edzőmeccs.

Az első félidőben inkább a Katymár csapata dominált, mi kicsit kerestük magunkat. Támadásaink voltak, de nem sikerült befejezni azokat, hátul meg sebezhetőek voltunk.

A második félidőre már egy stabilabb csapat állt fel. Sorra dolgoztuk ki helyzeteinket, ötletesek voltunk, passzoltunk, cseleztünk, jobban muzsikált a társaság. A katymáriak csak távoli lövésekkel és szabadrúgásokkal próbáltak veszélyeztetni. Elől Kerezsi tarthatatlan volt, Hetyei is igyekezett tartani vele a lépést. A középpályásaink is nagy kedvvel játszottak a második félidőben. Az ifjúsági korúak -Kricskovics, Antal D., Kertész, Koller, Jánosik- megmutatták, hogy lehet rájuk számítani ill. csapatot építeni a jövőben. Szóval a második félidőnek köszönhetően bedaráltuk az elfáradó és még alakuló Katymárt. A mi önbizalmunknak, pedig jót tett ez a győzelem. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 1-9

Góllövőink: Antal Dávid /3/, Nagy Gábor /2/, Sári Krisztián /2/, Kovács Dusán, öngól.

Az ificsapatunk nagyarányú győzelmet aratott a katymáriak felett. A csapatból Mojzes és Horváth hiányzott, a többiek mind ott voltak és egy nagy sikerélményt szereztek maguknak. Cseréink is bőven játszhattak. Bravó fiúk! 

 

 

Gara - Felsőszentiván: 3-4

2009.01.17. (szombat)

Vezette: Valuch

Nézőszám: 20 fő

Góllövők: Kerezsi /2/, Bakai O.

Összeállítás: Szabó - Faragó, Császár, Szemerédi, Antal Zs., - Kricskovics, Bakai O., Murinyi, Varró - Hetyei, Kerezsi. Edző: Szemerédi Imre.

Pályára lépett még: Szatmári, Kertész, Antal T., Bacsi, Holczer.

Az időjárás kegyes volt és megrendezhettük ezt a korai edzőmeccset Felsőszentiván csapata ellen. Hazai- és vendégoldalon is voltak változások ill. hiányzók. Tőlünk Krizsák és Nagy István hiányzott, Szentivánra pedig Hódos tért vissza. Mészáros nem tudja vállalni a játékot a csapatban tanulmányai miatt, a távozó Viszmeg után, úgy néz ki Csobolya is elhagyja a csapatot. (A hírekben még visszatérünk erre).

Az eltiltott Murinyi kapta meg a karmesteri pálcát, az ifiből pedig Faragó Dusán került fel a felnőttekhez, aki -ha ő is akarja- alapembere lehet a csapatnak. Jól is mozgott a garai tizenegy, az ellenfél sem tartott előrébb a felkészülésben. Gyakran a fagyos talaj is megtréfálta a játékosokat, a kapusok sem nagyon merték dobálni magukat. A csapatban az ifisták mellett bemutatkozott Szatmári is. A baloldalon kapott lehetőséget és kezdetnek ki is osztott két bőröst, lendületes játékkal, jó cselekkel hívta fel magára a figyelmet. Nem tévedek nagyot, ha első látásra azt írnám, hogy meghatározó alakja lenne a csapatnak.

A meccs vendég győzelemmel zárult, de nem volt különbség a két csapat között. A második félidőben a sok csere után a középpályánkon kisebb káosz volt, középen tömörült mindenki. Különösebb gond nem volt, játszottunk egy jót két edzéssel a hátunk mögött.

Ifjúsági: 4-5

Góllövők: Antal I. Dávid /3/, K. Imre.

Összeállítás: K. Imre - Nagy, Barta, Jánosik, Kovács - Varró, Koller, Kertész, Antal II. D. - Horváth, Antal I.D.

Pályára lépett még: Sári, Antal K., János.

A vendég csapat 10 fővel állt fel a mérkőzésre. A meccsen nem sikerült megnyerjük, de pozitívum, hogy jól összejött a garai társaság, voltak bíztató jelek. Mertünk passzolni, játszani, csak a végjáték nem sikerült. Hátul sajnos figyelmetlenek, határozatlanok voltunk. Nem baj, lesz még jobb is.

 

 

ŐSZI felkészülési meccsek

Gara - Érsekcsanád: 4-2

Gara, 2008. 07. 31.

Vezette: Serdült

Góllövők: Kerezsi /2/, Viszmeg, Mészáros

Összeállítás:

Gara: Szabó (Jenei) - Krizsák (Bacsi), Szemerédi (Antal Zs.) , Császár, Bakai T. (Antal T.)- Viszmeg, Mészáros (Koller), Csobolya, Kricskovics (Holczer) - Kerezsi, Murinyi (Bakai O.) Edző: Viszmeg István

Érsekcsanád csapatával mérkőztünk a csütörtöki napon, aki elég vékony kerettel érkezett hozzánk. Az ifjúsági csapatukból 2-3 fő is kezdett a felnőttben és a padon is ifisták ültek. Nálunk Mózer, Balogh, Faragó Deján, Nagy és Horváth hiányzott, lassan el kell döntsék, hogy akarnak-e focizni, avagy sem. Az ifiből a felnőtteknél számba vett Kricskovics mellé Bacsi és Koller került fel. Más is játszhatna, de ők inkább nem élnek a lehetőséggel...

A meccs elején hamar kétgólos előnyre tett szert a Gara csapata. Amit az első félidő végére el is herdált. 2-2-vel vonulhattak volna szünetre, ha nem jön a 39.percben Mészáros találata.

A második félidőben Gara tovább növelte előnyét és lefutballozta a pályáról az erejével teljesen elkészülő vendég csapatot. A mérkőzésre sok kíváncsi szurkoló jött ki és vidékről is érkeztek megfigyelők a mérkőzésre. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági mérkőzés:

Gara - Érsekcsanád: 4-4 (1-3)

Vezette: Antal Zs.

Góllövők: Antal D. /2/, Bacsi, Mojzes

Összeállítás: K. Imre - Koller, Barta, Jánosik, Kovács - Antal K., Bacsi, Kertész, Faragó - Antal D., Mojzes. Edző: Szemerédi Imre.

Cserék: Szabó B, Harcos, Mátyás, Nagy G.

 

Gara - Felsőszentiván: 7-2

Vezette: Serdült Sándor.

Góllövők: Kerezsi /2/, Csobolya /2/, Murinyi, Bakai O. ö.g.

Összeállítás:

Gara: Szabó - Krizsák, Szemerédi, Császár, Bacsi - Viszmeg, Csobolya, Mészáros, Varró - Murinyi, Kerezsi.

Cserék: Kricskovics, Antal D., Antal T., Bakai O. Edző: Viszmeg István 

Továbbra is több hiányzója van a csapatnak. Nyaralások és egyéb elfoglaltságok hátráltatják az edzőt, a kezdőcsapat összeállításában. Nem voltam a meccsen, de az elmeséltek alapján, már sokkal jobban játszott a csapat, különösen a második félidőben. Több jó teljesítmény is akadt, de Viszmeg nevét emelték ki a legtöbben. A jobboldalon gólerősen játszott és gólpasszokat adott a szélről.

 

Ifjúsági: 3-0

Összeállítás

K. Imre - Varró, Kovács, Jánosik, Kricskovics (Harcos) - Engert, Kertész, Koller, Faragó (Barta) - Mojzes, Antal. Edző: Szemerédi Imre.

Góllövők: Mojzes /2/, Antal.

 

Gara - Dávod: 6-3

Nézőszám: 70 fő

Vezette: Serdült Sándor

Góllövők: Kerezsi /2/, Viszmeg /2/, Antal D., Mészáros.

Összeállítás:

Gara: Takács - Császár (Antal Zs.), Szemerédi, Murinyi, Krizsák - Mészáros (Antal D.), Viszmeg, Csobolya, Bacsi - Bakai O. (Antal T.), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Új és szokatlan összeállításban léptett pályára a csapat. Szabó kapust a munkája szólította el, míg Jenei a nyaralását töltötte, így vészmegoldásként Takács Krisztián védte a garai hálót. A két emberfogó helyén is változás történt, míg a középhátvéd posztján ismét Murinyi kapott lehetőséget. A középpálya szélén Mészáros került bevetésre. Bemutatkozott az edző fiatalabbik fia, Viszmeg Zoltán a garai csapatban. Bacsi ismét kezdő volt, a múltkori jó teljesítményének köszönhetően és Bakai Olivér is játékra jelentkezett.

A garai gólra négy percet kellett várni. Mészáros ívelt be egy labdát a tizenhatosra Kerezsinek, aki értékesítette a mesteri passzt. A vezetés után Dávod betömörült, a mi tudományunk, pedig megállt a tizenhatosuk előtt. A félidő vége felé Csobolya hibájából Dávod egyenlített, majd Viszmegtől szereztek labdát és 2-1 volt már a dávodiak javára. Sikerült kiegyenlítenünk és a félidei változtatásoknak köszönhetően beindult a garai gólgyár. Viszmeg a középpályáról a csatársorba került. Remek labdákat adott be a szélről ill. kapott a társaktól és két gólt is rúgott bemutatkozásként. Antal Dávid is egyéni alakítás után talált a hálóba. Mészáros pedig Kerezsi szögletét bombázta a léc alá.

A játék már javuló formát mutatott a szombatihoz képest, bár az ellenfél is gyengébb játékerőt képviselt. A kezdőcsapat még messze nincs meg, több kérdőjel is adódik a mester fejében. Hiányzó is jócskán akad a felnőtt csapatban, reméljük lassan összeáll a megye II-es garai tizenegy. Hajrá Gara!

 

Felsőszentiván - Gara 4-1

2008.07.19 (szombat)

Összeállítás:

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Murinyi, Kricskovics - Krizsák, Császár, Csobolya, Varró (Antal T.), Bacsi - Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Góllövő: Kerezsi.

Amilyen a kezdet, olyan a befejezés. Éppen, hogy kivoltunk a mérkőzésre az ifistákkal kiegészülve. Többen nyaralni voltak ill. nem értek rá egyéb okokból. Hárman pedig egész nap kispályán rúgták a labdát, ide nem sok erőt hoztak már magukkal.

Kerezsivel egyetlen egy csatárunk volt, teljesen felforgatott csapat játszott e napon. Fásultan, enerváltan fociztunk, a másikban kerestük a hibát.  Nehezen tudtunk lépést tartani a fürge szentivániakkal. Szabó Tibor kapusnak köszönhetjük, hogy nem égtünk meg. A bírói ténykedés pedig elég vicces volt, de nagy jelentőséget nem tulajdonított neki senki. Bár inkább a mi javunkra tévedett a koros partjelző bácsi. Gyorsan felejtsük el ezt a meccset.

 

Felsőszentiván - Gara ifjúsági mérkőzés: 7-2 (4-1)

Gara: K. Imre R.- Varró J., Kovács D., Faragó II. D, Koller A.- Barta G., Harcos T., Kertész D., Jánosik D.- Mojzes R., Antal D. Edző: Szemerédi Imre.

1. félidő:

2.p. Felsőszentiván végzett el a kapunktól 18 m-re szabadrúgást, ami a sorfal felett elcsavarva a kapunkba kötött ki. 1-0

12.p. Oldalról végeztek el a hazaiak szabadrúgást, amit egy ötösünkön álldogáló szentiváni fejelt a kapunkba. 2-0

20.p. A garai kapus, K. Imre védett ki egy ziccert. A kipattanó labdát az ellenfél érte el és ezt már nem tudta a kapusunk hárítani. 3-0

30.p. Jobbról beadott labda találta meg a tizenegyes ponton álldogáló hazai középpályást a labda. A lövésbe a kapusunk ismét csak beleérni tudott, hárítani nem. 4-0

33.p. Antal Dávid és a hazai kapus kergette a labdát a tizenhatoson belül. A hazai hálóőr a labda helyett csatárunk lábát fogta meg, tizenegyes! A sértett nem is hibázott. 4-1

2. félidő:

Csere: Harcos helyén Nagy G., Barta helyett Horváth R. jutott szóhoz.

2.p. Újabb szentiváni gól, egy baloldali pontos beadás után. 5-1

4.p. 16 méterről eresztett el a felsőszentiváni játékos egy löketet, ami a kapu bal sarkában kötött ki. 6-1

15.p. Kertész 25 méterről vágta a kapu közepébe a labdát. A hazai hálóőr jócskán elnézte a lövést. 6-2

23.p. Már a sokadik gólját lőtte a 17-es középpályás, Rausch. 7 méterről lőtte be a hetedik hazai gólt. 7-2