2009/2010-es év bajnoki meccsei

 

Tavaszi fordulók

Huszáros hajrával a dobogó alsó fokán végeztünk

Géderlak-Gara: 2-3 (1-2)

2010.06.13.

Nézőszám: 100 fő (5 garai)

Vezette: Horváth A. (Király, Kohány)

Sárga lap: Felföldi (70.p.) ill. Mészáros (41.p.), Kricskovics (45.p.), Császár (55.p.), Szabó (56.p.), Engert (70.p.)

Góllövők: Németh (28.p.), Csehi (67.p.) ill. Kerezsi 2 (22., 67.p.), Mászáros (15.p.)

Összeállítások:

Géderlak: Pergel, Kutak, Dinnyés, Felföldi, Csehi, Ács, Vajda Zs., Németh, Herczeg, Vajda T. (Katona 70.p.), Veres. Edző: Gyuricza János

Gara: Szabó - Kricskovics (K. Imre 46.p.), Szemerédi, Császár, Antal Zs. - Engert (Kovács 69.p.), Mészáros, Bakai, Koller - Antal D., Kerezsi (Varró 80.p.). Edző: Viszmeg István

Igazi nyári meleg, 30 °C feletti hőmérséklet tombolt e vasárnapi napon. Jó pályájuk van a géderieknek, kár, hogy az öltözőjük egy egérlyuk. Nem lefutott meccs volt ez számunkra a dobogó miatt. Hiszen a mi meccsünk mellett az Uszód-Dávod mérkőzés is befolyásolta év végi helyezésünket.

Sorsunkat nem adtuk másnak a kezébe. A meccs 15. percében a baloldalon Antal Zs. passzolta fel a labdát Bakainak, aki egyből a pálya közepén megiramodó Mészároshoz játszotta a lasztit. Mészáros egy kis bátorítás után, 20 méterről életerősen kapura lőtt. A lapos labdát a hazai kapus beszedte. 0-1. Ez volt az első helyzetünk, a meccs elején mi irányítottuk a játékot. Nem sokkal később a 22. percben Kerezsi növelte a garai csapat előnyét. 0-2. A vezetés után visszavettünk, kicsit el is fáradtunk, nem sikerültek úgy a labdakihozatalaink, mint az elején. A hazai csapat átvette a játék irányítását, középpályán nem tudtuk őket tartani. Így meleg szituációkat éltünk át, többször egy védő, vagy Szabó kapusnak kellett már az utolsó pillanatban mentenie. Az utolsó percben már Szabó kapus háza alatt is túljutott egy távoli labda. A behátráló védők nem tudták blokkolni a lövést, olyan gólt kaptunk, mint amilyet lőttünk. 1-2.

A szünetet követően továbbra is a hazaiak domináltak. Sporttárs barátunk is egyre jobban fáradt, így elég sok vitatott ítéletet hozott ténykedése. A géderlaki csapatnak egy szögletet követően sikerült a 67. percben kiegyenlítenie. 2-2. Majd a tizenhatoson belül Szabó szaladt neki a géderlaki csatárnak. A labdát nem érte el kapusunk sem, de a csatár is hosszan tolta meg. Vitatott büntető lett a vége. Ám Szabón most nem fogott ki senki, lábbal védte a büntetőt. Maradt a 2-2. Nagy erőt adott Szabó védése a csapatnak, ha nem védi ki nagy bravúrral, itt el is mehetett volna a meccs. A garai csapat fáradsága és több apró sérülés ellenére is igyekezett a meccset ismét a javára fordítania. Egy ellentámadást, már-már, Bakai elcselezett. Ám mégis Kerezsihez került a labda, amit ő is addig tolt ide-oda míg lövőhelyzethez jutott és Garát újbóli előnyhöz jutatta. 2-3. A második félidő jobbára már balhékkal, reklamálással, kakaskodással, tettlegességgel, nézői berohanásokkal telt. Háromszor szakította meg hosszabb időre a játékvezető a meccset. Cserejátékos szaladt be lökdösődni a pályára, Engertet lefejelték, ittas néző jött be a játéktérre. Sem a játékvezető, sem a rendezők nem álltak a helyzet magaslatán. Hazai részről piros lapok maradtak el tettlegesség miatt és jó szokás szerint csak nekünk osztották a sárgát. Akár a 90. perc lelelte előtt le is fújhatta volna a meccset, olyan volt a helyzet 1-2 néző miatt.

A megszerzett három pontunkkal stabilizáltuk magunkat a 3. helyen. Sajnos Dávod nem bírt Uszóddal, így az uszódiak maradtak a második dobogófokon. Kerezsi 2 góljával a borsódi Szabóval együtt gólkirály lett. Gratulálunk. Szép volt fiúk! Bajnokok nem lettünk, de nem zártunk üres kézzel. Hajrá Gara!

További eredmények:

KUNBAJA - BÁCSBORSÓD 4-2

FOKTŐ - MISKE 1-5

TATAHÁZA - DUNAPATAJ 0-1

USZÓD - DÁVOD 2-1

VASKÚT - DUNASZENTBENEDEK 2-12

KISSZÁLLÁS - BOROTA elmaradt, BOROTA csapata nem utazott el

BÁTYA - RÉM elmaradt, a RÉM csapata nem utazott el

 

 

Kerezsi jó úton a gólkirályi cím felé

Gara-Vaskút: 8-1 (2-0)

2010.06.06.

Nézőszám: 160 fő

Vezette: Nagy Zsolt (Szász Roland, Szlavikovics Attila) Ellenőr: Nagy László.

Sárga lap: Murinyi (29.p.), Antal T. (68.p.)

Góllövők: Kerezsi 6 (2., 32., 66., 80., 82., 89.p.), Antal D. (78.p.) ill. Takács (öngól 68.p.), Dömény (77.p.).

Összeállítások:

Gara: K. Imre (Szabó 46.p.) - Kricskovics, Antal Zs., Császár Roland, (Varró 83.p.), Koller - Antal D., Bakai, Szemerédi (Kovács 55.p.), Engert - Murinyi (Antal T. 35.p.) Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Vaskút: Schaffer, Takács, Kurucz, Milánkovics, Vízhányó, Schwan, Cseke, Császár Ri., Dömény, Szűcs. Edző: Szűcs János

A több sebből vérző szomszédos Vaskút gárdáját fogadtuk vasárnap. Évekkel ezelőtt, még egy kemény rangadó volt, manapság csak a túlélésért küzdenek vendégeink. Egy eltiltottjuk volt, így csak 10 emberrel tudtak kiállni ellenünk. A mérkőzés előtt fél órával, még csak Dömény volt jelen, a többieket még a faluban vadászták össze.

Garából Kertész hiányzott eltiltás miatt. Viszmeg, Nagy sérült. Mészáros az árvízvédelemben vett részt. Kovács visszatért a csapathoz. K. Imre szerdai jó produkciója után és a nem túl veretes vendég csapat játékereje miatt is a kezdőben ragadt, Szabó a padon foglalt helyet. Ezen kívül Engert bekerült a bal szélre, Antal Dávid pedig a jobbra.

Mivel elég komolytalan volt a vendégeknek köszönhetően a szituáció, ez a mérkőzésen is meglátszott. Végig mi irányítottuk a játékor, többet birtokoltuk a labdát. Sajnos ennek nem sok hasznát vettük. Támadásainkat nem tudtuk befejezni, szélről beadott labdák céltalanok voltak, nem értettük meg egymást. Minden esetre Kerezsi a 2. percben és a 32.-ben lőtt góljaival, sovány előnnyel 2-0-ra nyertük az első félidőt. Még volt egy rakat kimaradt ziccerünk, labdakezelési hiba, hosszú labda, szóval lenne mit javítani játékunkon.

A második félidő is ugyanolyan értékelhetetlen volt, mint az első félidő. A vaskúti Schwan is lesérült, nem tudta a szünet után folytatni a meccset. A gólgyártást Kerezsi nem hagyta abba, a 66-ban ismét beköszönt. 3-0. Majd Antal D. vezette Takács szorításában a kapura a labdát. Takács szerelése a saját kapujában kötött ki, öngól. 4-0. A 77-ben szégyen, nem szégyen, gólt kaptunk a vaskúti csapattól. 4-1. "Megrángatták az oroszlán bajszát", a 78. percben Antal D. rúgott 20 méterről kapufás, nagyon szép gólt. 5-1. Ezután Kerezsi percei következtek (80., 82., 89.) és 8-1-re módosította az állást, amivel kialakult a végeredmény. Nagy sporttárs igyekezett a vendégeken segíteni, mi kaptunk 2 sárgát és sokkal több szabálytalanságot is követtünk el. Biztos azért mert mi többen voltunk... Hajrá Gara!

 

 

Sportágváltás: vízi foci

Gara-Miske: 5-1 (3-0)

2010.06.02. szerda

Nézőszám: 80 fő

Vezette: Serdült Sándor (Hágen András, Garai Péter)

Sárga lap: Murinyi (12.p.) ill senki.

Piros lap: Kertész (43.p.) ill. Kákonyi (43.p.)

Góllövők: Kerezsi 2 (40., 71.p.), Bakai (13.p.), Murinyi (18.p.), Szemerédi (47.p.) ill. Tamás (84.p.)

Összeállítások:

Gara: K. Imre - Kricskovics (Engert 71.p.), Antal Zs., Császár, Koller - Kertész, Bakai (Antal D. 60.p.), Szemerédi, Mészáros - Kerezsi, Murinyi (Antal T. 85.p.). Edző: Viszmeg István

Miske: Váczi, Hangya, Kákonyi, Balogh, Knapig, Gyurászovics (Tamás 75.p.), Kohl, Pesti, Szeitz, Kovács, Tóth. Edző: Hayerbacher Ferenc

Május 16-ról maradt el a Gara-Miske rangadó. Akkor Serdült sporttárs a pályát játékra alkalmatlanra tartotta. A helyzet nem volt most sem jobb a rekordmennyiségű csapadék lehullása után. A pályát kissé magas fű borította, alatta sok-sok helyen kisebb-nagyobb tócsák. Ha törik, ha szakad, játszanunk kellett. Próbáltuk a meccset Csátaljára átvinni, de hosszas egyeztetés után mégsem ment ebbe bele a nagybaracskai polgármester, Király Sándor. Pedig a Baracska főszponzora, Bognár Attila áldását adta a vendégeskedésre. A visszautasító indok az volt, hogy magas a fű, ezt mi letaposnánk, nem tudnák lenyírni és az ifijük szombaton a bajnoki címért játszik.

A csapatunkból Varró, Viszmeg és Nagy továbbra is maródi, Szabó kapusunk elutazott, a többiek, akikkel számolhatunk jelen voltak. Így K. Imre védte a garai hálót, Antal Zs. beállós, Koller balhátvéd lett. Szemerédi a középpályán játszott Bakaival együtt, a két szélen Mészáros és Kertész iparkodott.

Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, már a körülmények miatt és a miskei csapat is jó játékerőt képviselt. Elég korán és magabiztosan vezetést szereztünk. A 13. percben Bakai rúgta a labdát a jobb felsőbe. 1-0. Majd a 18 percben Murinyi lőtt látványos gólt 24-25 méterről. 2-0. A Miske csapata próbált játszani, gurigázni a mérkőzés folyamán, de erre ezen a napon a pálya alkalmatlan volt. Megállt a pocsolyákban a játékszer, megcsúszott a vizes füvön. A garai csapat pedig csúszott mászott minden labdáért. Jól védekeztünk, mindenki igyekezett, így K. Imrének nem akadt sok dolga. Ha pedig közbe kellett avatkozzon, azt magabiztosan tette, semmi megilletődöttség nem volt benne, biztos pontja volt a csapatnak. A félidő végén a 40. percben eldöntöttük a mérkőzést. A vendég középhátvéd, Kákonyi utolsó emberként akarta Kerezsi elől visszahúzni a labdát. Ez a vízben megragadt, Kerezsi a labdába belebökött és senkitől sem zavartatva a hálóba került a labda. A hazai kapus is valahol kint szaladgált... 3-0. Az utolsó említést érdemlő jelenete a félidőnek, egy páros kiállítás volt. A sárga lapos Kákonyi a félpályánál túlzottan is keményen szerelte Kertészt. Ezt játékostársunk joggal  nehezményezte, ám már labdával nem kellett volna megdobja ellenfelét. A miskei játékos válaszul a nyakát kezdte szorongatni. Serdült sporttárs mindkét játékost egyből kiállította.

Ezek után biztos előnnyel vonulhattunk pihenőre, ahol Viszmeg mester és Szemerédi csapatkapitány is ilyen lelkes, küzdelmes játékot kért a csapattól.

A 47. percben, Kerezsi ellen szabálytalankodtak, a megítélt jogos büntetőt Szemerédi rúgta magasan a jobb oldali kapufára, ahonnét a labda a hálóba került. Esélye sem volt a kapusnak. 4-0. Ezek után Viszmeg mester is bátran cserélhetett. Előbb Antal D., majd Engert és végül Antal T. is pályára lépett. Kerezsi a 71. percben rúgta be az 5. garai gólt. 5-0. Antal D. két százas ziccert is kihagyott, akár nagyobb különbségű is lehetett volna győzelmünk. Középpályán és hátul is a végére fellazultunk, valaki lehet el is fáradt. A 84. percben a vendégek egy potyafejessel szépítettek, amit K. Imre is már csak beljebb segíteni tudott. 5-1.

Ilyen arányú győzelmünk teljesen megérdemelt volt és szerencsével sem álltunk híján. A góllövőlista 2. helyén álló Szeitzet is sikerült kikapcsolni a játékból. Szép, tetszetős focit ezen a pályán nem lehetett játszani, a küzdelem és az akarás dominált. Nekünk ez ma jobban ment. Bravó fiúk! Hajrá Gara!

 

 

A szertáros is betalált

Gara-Borota: 6-2 (3-1)

2010.05.30. vasárnap

Nézőszám: 140 fő

Vezette: Szem László (Szász R., Hágen A.)

Sárga lap: Kertész (52.p.) ill. Mihó (69.p.), Ott (82.p.)

Góllövők: Murinyi 2 (28., 88.p.), Kerezsi 2 (35., 67.p.), Bakai O. (42.p.), Antal T. (85p.p)

Összeállítások:

Gara: Szabó - Kricskovics, Szemerédi, Császár, Antal Zs. (K. Imre 46.p.) - Antal T., Kertész, Bakai O. (Mészáros 46.p.), Koller - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István

Borota: Zsidek, Mihó, Kovács I., Kaszap, Haász, Ráczkopf (Menyhért), Piukovics (Tojzán F.), Burai (Ott 46.p.), Szabó (Tojzán Á. 46.p.), Terner, Kovács Z. (Marancsik). Edző: Fehér József

Ragyogóan zöldellő stadion és környéke, felhős idő volt vasárnap. Öröm kimenni a pályára mostanában. Szépen zölddel minden a sok esőtől és a gondos kezek munkája látszik a pálya körül is.

A csapat sérülésektől tizedelt. Viszmegnek a bokája fájt és 4 sárgája miatt óvatosságból nem játszott. Varró, Nagy, Engert továbbra is sérült, állítólag Antal D. is. Jenei és Kovács nem járnak, így szertárosunk Antal Tamás ismét kezdő volt. K. Imre egyedül árválkodott a kispadunkon, Mészáros szolgálatból jött a meccsre, késve.

A meccs langyosan kezdődött, itt is ott is volt helyzet, már többen ébresztőt kiabáltak. Nem sikerült felpörögjünk, így a 12. percben a borotai Kovács jutatta előnyhöz a vendégeket. 0-1. 13 percet kellett várjunk Murinyi góljára, ami vitatott ítéletből született, de ez már legyen a sporttárs baja. 1-1. Majd Kerezsi a 35. percben már a Garának szerezte meg az előnyt, amit Bakai Olivér a 42-ben tett magabiztossá. 3-1. Ha sok hibával is, de mi irányítottuk a játékot.

A második félidőre többen is sérültet jeleztek. Így Bakai helyére Mészáros érkezett, Antal Zsoltot pedig K. Imre váltotta. Kricskovics is fájlalta a lovaglóizmát, de sajnos több cserénk nem volt...

A második félidőben is a Gara akarata érvényesült, sajnos gólt csak a 67. percben tudtunk rúgni, mégpedig Kerezsi révén. 4-1. Kerezsi K. Imrével szeretett volna gólt rúgatni, sajnos fiatalunk lesre szaladt e közben. A 82. percben Ott révén szépítettek a vendégek. 4-2. A 85-ben a szertárosunk Antal Tamás pofozott be egy labdát a hálóba. 5-2. A végeredményt Murinyi állította be, aki dühből áthámozta magát mindenkin, majd a kapuba bombázott. 6-2.

Megérdemelten, nem túl jó játékkal nyertük meg ezt a meccset. Rányomta a bélyegét e mérkőzésre a sok sérülés, hiányzó. Szem sporttárs ide-oda tévedett, talán a borotaiakat több lappal is figyelmeztethette volna rugdosódásaikért. Hajrá Gara!

További eredmények:

Kisszállás-Miske: 2-2 (balhéval, szélvédőtöréssel, rendőrséggel)

Tataháza-Dunaszentbenedek: 0-3

Foktő-Dunapataj: 1-3

Géderlak-Bácsborsód: 4-3

Kunbaja-Rém: 12 vagy 14-0

Bátya-Dávod: 2-0

Vaskút-Uszód: 2-4

 

 

Koller gólja 3 pontot hozott

Dávod-Gara: 2-3 (2-2)

2010. 05.26., szerda

Nézőszám: 80 fő (20 garai)

Vezette: Wittmann János (Rácz, Stefánovics)

Sárga lap: Illés L. (35.p.), Illés T. (63.p. kispadon), Gúnya (86.p.) ill. Kerezsi 43.p.), Viszmeg (63.p.)

Góllövők: Nagy (2.p.), Gyöngyös (45.p.) ill. Mészáros (16.p.),Kerezsi (18.p.), Koller (74.p.)

Összeállítások:

Dávod: Détáry, Szem, Bátori, Frányó (Papp 68.p.), Nagy, Ikotity, Illés T. (Bozsér 28.p.), Farkas (Tihanyi 46.p.), Gunya, Gyöngyös, Illés L. Edző: Gyenis Ferenc

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Viszmeg, Koller - Antal T. (Engert 31.p.), Bakai O., Császár (K. Imre 82.p.), Mészáros - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István

Elmaradt meccs pótlása történt e szerdai napon. Nem szerettük volna pont a hét közepén játszani, de mégis ekkor került rá sor, mivel nem tudtunk a vendéglátókkal megegyezni a péntekben. Így Kricskovics nem tudott megjelenni, Nagy és Varró sérült. Két cserével neveztünk a meccsre, K. Imre hetek óta most újból köztünk volt.

 

 

Döntetlen az éllovassal

Bácsborsód-Gara: 4-4 (2-2)

Bácsborsód, 2010.05.23.

Vezette: Prikidánovics Dániel (Bánóczky, Szlavikovics)

Sárga lap: Varga, Bulla, Simon, Szabó ill. Császár, Kertész

Góllövők: Füri 2 (26., 56.p.), Orosz (19.p.), Mojzes (47.p.) ill. Murinyi (7., 37.p.), Mészáros (81.p.), Bakai (88p.)

Összeállítások:

Bácsborsód: Pulai, Varga, Bulla, Simon, Bognár (Szabadi 73.p.), Harnóczi, Füri, Cifra, Mojzes (Mamuzsics 82.p.), Szabó, Orosz (Merkler 85.p.). Edző: Veverka Gábor

Gara: Szabó - Kricskovics, Császár, Szemerédi, Varró (Mészáros 33.p.) - Viszmeg, Kertész (Antal T. 68.p.), Bakai, Koller - Murinyi (Nagy 83.p.), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Az első helyezettel csaptunk össze Pünkösd vasárnapján. Antal Zs. nem volt jelen a mérkőzésen, rajta kívül az alapcsapat játékosai mind a mester rendelkezésére álltak.

Murinyi révén a Gara csapata jutott előnyhöz már a 7. percben. 0-1. A 19-ben Orosz tudott egyenlíteni. 1-1. Majd Füri növelte a hazaiak előnyét a 26. percben. A 33-ban kényszerű cserét kellett elkövessen a mester, a sérült Varró helyére Mészáros állt be. A félidő utolsó gólját Murinyi lőtte a 37. percben az egykori garai kapusnak, Pulainak. 2-2.

A második félidőben a borsódi csapat 2 villámgóllal - a 47. és az 56. percben - átvette a vezetést. A mester a többi cserét is a pályára küldte már a végjátékban, ami igencsak eredményes lett a részünkről. A 81-ben Mészáros kozmetikázta az eredményt. 3-4. Majd Bakai egalizált a 88. percben, ezzel elcsíptünk egy pontot Bácsborsódról. Szép volt fiúk! Hajrá Gara!

 

 

Rémes pálya, kötelező gólözön

Rém-Gara: 1-8 (-)

20010.05.09.

Vezette: Ottenthál István (Szász R., Czeglédi K.)

Nézőszám: 30 fő

Góllövők: Ádám (65.p.) ill. Kerezsi 5 (32., 35., 43., 85., 88.p.), Bakai 3 (16., 28., 60.p.)

Összeállítások:

Rém: Gyenes, Csontos, Fuszenecker, Szeitz, Fülöp, Bóna, Ádám, Orosz, Pásztor (Füstös 59.p.), Vörös, Tóth (Kulcsár 59.p.). Edző: Marancsik István

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Varró - Antal T. (Engert52.p.), Bakai, Viszmeg, Koller - Mészáros, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Az utolsó helyezett Rém vendégségébe utaztunk el. Minden tiszteletem az övé, évek óta a mezőny sereghajtói, kevés sikerélmény éri őket e játékban. Azt még hozzáteszem, jó pár éve, más osztályban mi is jártunk már így. Szóval Rémen az öltöző kezd formálódni, de a mellékhelyiség... A tetőzet új, fürdő kifogástalan, a pályát, ha nyírnák is, sokat javulna. A meccsre egy cserével érkeztünk. Kertész és Murinyi 5 sárgája miatt hiányzott, a többiek dolgoztak, vagy egyéb elfoglaltságuk akadt.

A meccs elejétől kezdve nyílt sisakos játékot hozott. A hazaiak, ha labdát szereztek gyors kontrákat vezettek ellenünk, kicsit aluszékonyak voltunk. Főleg a középpálya közepére volt jellemző a lyukasságunk, mivel a 2 csatár mögé, Bakai és Viszmeg is gyakran fellépett. Több ziccer kihagyása után 16 percet kellett várni az első gólra, ami Bakai nevéhez fűződik. 0-1. Majd újabb gólszünet és a 28. percben ismét támadó középpályásunk villant. 0-2. Majd a félidő végén (32., 35., 43.p.) Kerezsi gyorsan rúgott egy mesterhármast. 0-5.

A szünetben edzőnk további gólokat kért, amit meg is rúgtunk neki. Vagyis csak két ember tudott élni helyzeteivel. A 60. percben ismét Bakai gurított egyet. 0-6. A 65. percben egy kipattanó labdát rúgott be a hazai csapat, szokás szerint elaludtunk hátul. 1-6. Majd Kerezsi irigyelte meg a góllövést és a végére (85., 88.p.) hagyott két találatot, amivel beállította az 1-8-as végeredményt.

Garai részről egy csere történt, Engert is hosszú idő óta kijátszhatta magát. A hazaiak 2 játékost is cseréltek. 16-os számmal egy mindenki által ismert tataházi színekben focizó exmélykúti játékos is beállt. A jegyzőkönyvből kiderült, hogy Füstös igazolásával játszott hamisan az úr. Ez nem tudom mire volt jó részükről.

Egy szó a vége, megérdemelten nyertünk egy lötyögős meccsen. Hajrá Gara!

További eredmények:

Tataházi Petőfi TSZ. SK.   -  Bátyai SE.                            1    -   3

Dunaszentbenedeki KSE.   -  Kunbajai SE.                       3    -   1

Dunapataji KSE.               -  Géderlaki KSE.                    3    -   2

Miskei Amatőr LC.           -  Borotai SE.                          9    -   0

Bácsborsódi SK.                -  Vaskúti Bácska SE.              9    -   1

Dávod SC.                         -  Kisszállás Községi SE.          1    -   0

Uszódi KSE.                      -  Foktői KSE.                          4    -   0

 

 

Úgy játszottunk, mint a Barcelona

Gara-Dunapataj: 9-1 (6-0)

2010.05.02. vasárnap

Nézőszám: 120 fő

Vezette: Kosár Martin (Fang, Kovacsics)

Sárga lap: Kricskovics, Kertész, Murinyi ill. Bovier, Deli.

Góllövők: Bakai 3 (25., 36., 49.p.), Kerezsi 3 (16., 28., 51.p.), Szemerédi (20.p.), Koller (31.p.), Varró (83.p.) ill. Csehi

Összeállítások:

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Kricskovics (Varró 46.p.) - Kertész (Antal T. 60.p.), Viszmeg, Bakai, Koller - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Dunapataj: Herczeg, Sárkány, Engert (Jancsó 40.p.), Bovier, Csehi, Szűcs, Pavelkó, Deli, Kincses, Nacsa, Garzó (Felföldi 70.p.). Edző: Badó Attila

Ha v.ki megkérdezi a meccs előtt, mi a helyzet a csapattal, azt mondtam volna neki, gödörben vagyunk, válság van nálunk is. Kikaptunk Uszódon és Kunbaján is, döntetlent játszottunk Dunaszentbenedekkel és Kunbaján még jó páran össze is vesztek, összeszólalkoztak egymással. Edzésen a héten összesen 5-en voltak, elég keserű volt az edzőnk kedve is hét közben.

Vasárnap két cserével rendelkeztünk, pedig ez a meccs az a kategória lehetett volna, hogy ha biztosan vezetünk, mindenki játszhat. Főleg fiatal titánjaink gondolták úgy, hogy inkább a lelátóról nézelődnek. Igazoltan Mészáros munkahelyi elfoglaltsága miatt volt távol, valamint Antal D. szombati kispályán szerzett sérüléseit kúrálta.

A kezdőben sok változás nem volt, Varró kérte, hogy csak csere legyen ezen a napon.

A meccs elejétől kezdve tetszetősen, magabiztosan és labdabiztosan játszott mindenki. Járattuk a labdát hátul, bátran passzoltunk, kényszerítőztünk, cseleztünk, élmény volt a pályán lenni, gondolom kintről is jó volt nézni. Pályánkon a fű is kizöldellt. Továbbra is kemény a játéktér, de legalább van már fű rajta. Jó néhány kihagyott helyzet után Kerezsi nyitotta ki a gólzsákot a 16. percben. A 20-ban Szemerédi büntetőből 2-0-ra változtatta az állást. Bakai a 25-ben rúgta első gólját. 3-0. Ekkor már megállíthatatlanok voltunk, mindenki elkapta a fonalat, szinte akkor rúgtunk gólt, amikor akartunk. 28. percben Kerezsi villant ismételten. 4-0. Majd Koller 16 méterről kapásból rúgott bombagólt. 5-0. Szép ballagási ajándék volt számára. Azután Bakainak adott gólpasszt a 36.percben. 6-0.

A szünetben az edzőnk mit is kérhetett volna, csak ugyanígy folytassuk a második félidőt. Kricskovics helyére Varró állt be. Védőnknek volt már egy sárgája és félő volt, hogy a sporttárs kiszórja társunkat egy szabálytalanság után.

A 49. percben Antal Zs. passzából Bakai Olivér megszerezte a 3. gólját is. 7-0. Az 51-ben pedig Kerezsi érte el a 3. találatát, hogy hol ment be a labda, alig láttuk. 8-0. Szegény kapusuk már nagyon a padlón volt lelkileg. Ez után mi leálltunk, jött a trükközés, meg jó pár kihagyott ziccer. Az 53. percben asszisztáltunk egy vendég gólhoz. 8-1. A végeredményt Varró állította be a 80. percben egy távoli lapos lövéssel. 9-1.

A sporiról és segédeiről annyit, hogy nem volt nehéz meccsük és a fiatal Kosár sporttárs jól vezette a játékot.

A csapat minden egyes tagja vasárnap dicséretet érdemelt. Kár, hogy csak néha napján, a gyengébbik ellenfelek ellen tudunk ilyen akarattal, odaadással játszani. Egymásért küzdöttünk, nem szólt be senki a társának, élmény volt focizni. Úgy játszottunk, mint a Barcelona látványosan, gólra törően. Bravó fiúk! Hajrá Gara!

További eredmények:

KISSZÁLLÁS - DUNASZENTBENEDEK 3-0

FOKTŐ - TATAHÁZA 2-1

BÁCSBORSÓD - MISKE 1-1

BOROTA - RÉM 5-1

GÉDERLAK - DÁVOD 3-0

KUNBAJA - USZÓD 3-2

VASKÚT-BÁTYA 0-2

 

 

 

Kunbaja-Gara: 4-1 (2-0)

2010.04.21. szerda

Vezette: Serdült Sándor (Bánóczky, Prikidánovics)

Sárga lap: Kálmán, Torma ill. Szabó, Viszmeg, Kertész

Góllövők: Varga 3 (25. 70. 72.p.), Szűcs 45.p. ill. Kerezsi 60.p.

Összeállítások:

Kunbaja: Henke, Kálmán, Kubina, Ótott, Tóka, Rapi (Molnár 58.p.), Torma (Kiss I. 80.p.), Berghoffer, Varga Ma., Torma (Varga Mi. 78.p.), Szűcs (Kiss S. 83.p.). Edző: Szalai Tibor

Gara: Szabó - Koller, Viszmeg, Császár, Kovács (Nagy 79.p.) - Antal T. (Jenei 81.p.), Kertész, Bakai, Antal D. - Murinyi, Kerezsi (K. Imre 75.p.). Edző: Viszmeg István

Elhalasztott meccset pótoltunk ezen az április, szerdai napon. A csapatból jócskán akadt hiányzó. Szemerédi, Kricskovics, Antal Zs. hiányzott a védelemből. Rajtuk kívül Mészáros sem állt az edző rendelkezésére. Így több csere, fiatal is lehetőséget kapott.

Mivel a meccsen nem voltam, így nem is írok különösebbet. Kikaptunk, sikerült több embernek egymással összeveszni, ment a beszólogatás, másik hibáztatása. Erről ennyit.

 

 

Kiszálltunk az első helyért folytatott harcból

Gara - Dunaszentbenedek: 1-1 (1-0)

Nézőszám: 120 fő

Vezette: Szem László (Tóth F., Szlavikovics A.)

Sárga lap: Mészáros (57.p.), Antal T. (65.p.), Murinyi (69.p.) ill. Cserenkó (30.p.), Illés (81.p.).

Góllövők: Kerezsi ( 12.p.) ill Cserenkó (66.p.)

Összeállítások:

Gara: Szabó - Kricskovics, Szemerédi (Antal D. 46.p.), Császár, Varró - Mészáros, Viszmeg, Bakai, Koller (Antal T. 58.p.) - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Dunaszentbenedek: Molnár, Anisity, Csekei, Cserenkó, Fuch (Szalai 60.p.), Oláh (Jankovich), Felnagy, Korsós, Bódi, Illés, Csorba. Edző: Cserenkó Szabolcs

 

Gara

Dunaszentbenedek

Összes lövés

14

8

Kaput eltaláló lövés

5

3

Mellé, fölé

9

5

Fejes

1

1

Szöglet

3

4

A két szélső védőnk játékát figyeltem kiemelten. Első félidőben mindketten sokat voltak játékban és azon kívül, hogy védőfeladatukat hibátlanul ellátták, támadásokba is besegítettek. A második játékrészben csak Varró vállalkozott kettőjük közül, Kricskovics szinte alig volt játékban.

VARRÓ KÁROLY

jó passz

rossz passz

I.                    félidő

11

4

II.                  félidő

12

1

 

KRICSKOVICS MARIN

jó passz

rossz passz

I.                    félidő

8

4

II.                  félidő

1

2

Öt sárgám volt, így ráértem jegyzetelni kicsit. Rajtam kívül Kertész hiányzott piros lapja miatt. Nagy és Kovács csak a kezdésre ért ki, jó volt a kapás a tavon.

I. félidő

9.p. Varró pörgette a labdát a kimozgó védelem mögé. Kerezsi lecsapott rá, mint a vércse. A védők szorítása mellett jobb külsővel a bal alsóba lőtte a bogyót. 1-0. Az első garai helyzetből gól született.

10.p. Kerezsi - Murinyi összjáték után Murinyi a kapus kezébe emelt.

26.p.  A mérkőzés első sárgáját a vendégek kapják, Mészáros visszahúzásáért.

Az első félidőben más említésre méltó nem történt. Nem tudtunk további gólokat rúgni. Oka volt a kevés futás, önzőség, bátortalanság, egymás meg nem értéséből adódó rossz passzok.

II. félidő

Szemerédi helyére a megbeszéltek szerint Antal Dávid állt be.

2.p. Murinyi lőtt kapufát Varró pontos labdájából.

12.p. Koller helyére Antal Tamás érkezett. Antal D. ziccerben a kapusba lőtte a labdát.

20.p.  A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. 20-22 méterről Cserenkó végzett el szabadrúgást. A jobb alsóban kötött ki a játékszer, egyenlít a vendég csapat. 1-1.

22.p. Murinyi kapott könyöklésért sárgát.

Az utolsó 3-4 percben kettő százas ziccer is kimaradt Kerezsi és Antal T. révén. Az utolsó óriási helyzetünk Kricskovics fején volt, aki sajnos a kapu mellé csúsztatott.

Összességében iszonyat gyenge meccs volt. Főleg, hogy ezt a szerény képességű ellenfelet, akit mindig gólokkal vertünk, most egy x-et tudtunk összehozni hazai pályán ellenük.

Szedjük össze magunkat. Hajrá Gara!

További eredmények:

KISSZÁLLÁS - TATAHÁZA 2-1

MISKE - RÉM 10-0

BÁCSBORSÓD - DUNAPATAJ 7-1

BOROTA - DÁVOD 1-2

GÉDERLAK - USZÓD 1-0

BÁTYA - KUNBAJA 0-2

FOKTŐ - VASKÚT 1-1

 

 

Vereséget szenvedtünk Uszódon

Uszód-Gara: 3-0 (0-0)

2010.04.11.

Nézőszám: 100 fő (kb. 12 garai)

Vezette: Rátkai Ernő (Lakatos, Bálint)

Sárga lap: Teleki, Balogh F. ill. Antal Zs., Szabó, Varró.

Piros lap: Práger 66.p. ill. Kertész 62.p.

Góllövők: Teleki 2 (58. és a 77.p.), Iván.

Összeállítások:

Uszód: Varga (Égel), Bakai, Balogh I., Árvai, Balogh F., Leták, Holló (Práger 46.p.)), Iván, Borsos, Varga (Lukács 30.p.), Teleki (Katus). Edző: Balogh István

Gara: Szabó - Kricskovics, Antal Zs., (Mészáros 76.p.), Császár, Varró - Kertész, Bakai O., Szemerédi, Viszmeg (Koller 84.p.) - Murinyi (Antal D. 80.p.), Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Annak tudatában utaztunk Uszódra, hogy ha itt nyerünk, még harcban maradhatunk az első helyért. Ősszel hazai pályán az ellenféllel ikszeltünk, 2 éve pedig 2-0-s vezetésről 2-2-re hozta fel a hazai csapat a mérkőzést. Tudtunk, hogy nem lesz könnyű a rutinos, magasabb osztályt is megjárt kalocsai játékosok ellen és a kis pálya is nagyon furcsa volt számunkra.

Érdekesen kezdődött a meccs, vagyis el sem kezdődött. Az igazoltatásnál Rátkai játékvezető figyelmeztette Kertészt, hogy ő emlékszik a legutóbbi meccsre, amikor kiállította Donátot. Ilyet még egy játékvezető sem jegyzett meg szóban egy meccs előtt, úgy gondolom nem is illendő, mi ez ha nem előítélet, megbélyegzés?! Ez után a csapatok köszöntötték egymást és a játékvezetőket. Feltűnő volt, hogy a hazaiak Rátkai sporttársat, mint testvérüket megölelték, egymás vállát lapogatták. Tudtuk, hogy itt nem "nekünk fog állni a zászló..."

A meccs uszódi fölénnyel indult. Igyekezték átrúgni a középpályát és minél előbb gyors és erőszakos csatáraikat megjátszani. A garai védők azonban a helyükön voltak, Szabó kapusnak dolga nem akadt. 10-15 perc elteltével kijöttünk a szorításból. Próbáltunk játszani, ám a kis pályán nem alakult ki folyamatos játék. A garai védők nem igazán mertek fellépni a támadásokhoz. Az uszódiak is zártan védekeztek. Mi is igyekeztünk a csatárainkhoz minél előbb felrúgni a labdát, ám ők kevés sikerrel tartották meg, keményen őrizték őket ill. sokat ők sem futottak a labdák után. Legnagyobb helyzetünk Viszmeg nevéhez fűződött az első félidőben. Egy említésre méltó eset még akadt. A hazaiak egyik lendületes csatára sérülés miatt cserét kért. Az első félidő végén eleredt az eső.

A szünetben megbeszéltük mi is történt az első félidőben. Edzőnk kérte, hogy a szélsőink többet legyenek játékban és a csatároktól is több mozgást kért.

A második félidőt már szakadó esőben kezdtük. Gólhelyzetet továbbra sem sikerült kialakítanunk. Középpályánkon sem sikerült senkinek a játékot szervezni. Talán, ha korábban pályára kerül Mészáros, vagy Koller más a helyzet. Minden esetre az 52. perctől megkezdődött a vesszőfutásunk. Egy távoli lövést Szabó szedett ki a bal alsóból, a labdát nem tudta fogni és csak maga elé ütötte ki, amit a hazai csatár bepörgetett felette. 1-0. Az első félidőben Kertész jogtalan sárgát kapott buktatás címen és alaposan túlpörgette a meccs ezen szakaszára már. Viszmeg mester le is akarta cserélni, amikor Kertész a sporinak megköszönte a meccset és elküldte melegebb éghajlatra. Villant a piros, elmaradt a csere, tíz emberrel folytattuk a meccset. Néhány perc telt el ezután, amikor is a félidőben beálló uszódi Práger megkapta a második sárgáját is, ő is mehetett zuhanyozni. Tíz a tíz ellen maradtunk a pályán, de futhattunk az eredmény után. A 77. percben a vizes talajon utolsó emberként Szemerédi csúszott el. A hazai csatár köszönte a lehetőséget és az ajándék labdával a kapu felé nyargalt. Szabó csak elütni tudta a játékost. A kiállítást megúsztuk, a büntetőt nem. A sértett Teleki értékesítette a tizenegyest. 2-0. Ez után edzőnk még egy támadót hozott be, talán már későn. A 80. percben egy kapu előtti kavarodásból a harmadik gólunkat is megkaptuk. 3-0.

Támadásban ma csődöt mondott a csapat, és a második félidőben az eső is betett nekünk. Nem érdemeltünk győzelmet, ez kevés volt hozzá. Fel a fejjel, hajrá Gara!

További eredmények:

TATAHÁZA - GÉDERLAK 0-7

DUNASZENTBENEDEK - BOROTA 1-1

DUNAPATAJ - MISKE 0-7

RÉM - VASKÚT 2-4

FOKTŐ - KUNBAJA 1-2

BÁTYA - KISSZÁLLÁS 1-0

DÁVOD - BÁCSBORSÓD 1-0

 

 

Itt a Húsvét, itt a nyúl Gara-Tataháza 3-0 (a félidőben)

Gara-Tataháza: 6-1 (3-0)

2010.04.04

Nézőszám: 200 fő

Vezette: Ribi László (Szász, Pataki)

Góllövők: Murinyi 2 (14.p., 43.p.), Kerezsi 2 (29.p., 60.p.), Antal D. 75.p., Antal T. 85.p. ill. Végel

Összeállítások:

Gara: Szabó (K. Imre 50.p.) - Kricskovics, Antal Zs., Császár (Bakai O. 60.p.), Varró - Viszmeg, Kertész (Jenei 75.p.), Mészáros (Antal T. 80.p.), Koller (Kovács 55.p.) - Kerezsi, Murinyi (Antal D. 60.p.). Edző: Viszmeg István

Tataháza: Szabó, Rutterschmidt (Ali), Futó, Pfendler, Gosztonyi R., Matus (Pálinkás), Gosztonyi M., Rendek, Török (Farkas), Nagy - Torma (Végel), Páncsics (Erdész). Edző: Nagyhegyesi Antal

Kellemes futballidő, Húsvét, könnyed ellenfél, minden megvolt egy jó vasárnapi mérkőzéshez. Bakai a lábát fájlalta, így a cserepadra került, Szemerédi 5 sárga lapos volt. Így a középpálya még sosem látott összetételben futott ki, a rutinos Viszmeg mellett 3 fiatalunk Koller, Kertész és Mészáros focizott.

A szép számban kilátogató nézőknek 14 percet kellett várniuk az első gólra, amit Murinyi jegyzett. 1-0 Kerezsi sem akart lemaradni, a 29-ben talált be először. 2-0 Az első félidő eredményét Murinyi állította be a 43. percben szerzett góljával.3-0 Helyzetekben gazdag játékrész volt, a meccset mi irányítottuk, esélyeshez méltóan. Jelentős előnnyel vonulhattunk szünetre, ami a későbbi cseréléseknél volt fontos.

A szünetben megbeszéltük, hogy ma mindenki pályára lép így az edzőnk hamar elkezdte a cseréket. Szerencsére ez nem ment a minőség rovására. A 60-ban ismét Kerezsi talált be. 4-0 Majd Varró adott a 75. percben egy 40 méteres pontos átadást a csereként beszálló Antal Dávidnak, aki begurította a kapuba a labdát. 5-0. A 85. percben még a szertárosunk, Antal Tamás is gólt rúgott. 6-0 Igazi örömfocit láthattak a nézők. Mivel a húsvét ajándék nélkül nem az igazi, még a tataháziaknak is engedtünk egy gólt a 90.percben. 6-1 Jókora figyelmetlenség és fegyelmezetlenség előzte meg a góllövésüket részünkről. Minden esetre jogosan nyertük meg a meccset a szimpatikus ellenfelünkkel szemben. Nem a bíróban keresték a hibát, nem próbáltak meg minket szétrúgni, kulturáltan viselték a nagyobb tudású csapat által rájuk mért vereséget. A sporiknak nem volt sok dolga, lap nélkül vezette le Ribi sporttárs a meccset. Néhány partjelzői ítélet borzolta a kedélyeket, vita volt arról, hogy teljes terjedelmében kint volt-e a labda vagy sem. Két gólunkat kézgyanús szituáció előzte meg részünkről. Nem kereste a kéz a labdát, nem fújt szabálytalanságot, mi pedig az ebből adódó helyzetet berúgtuk.

Szép volt fiúk! Hajrá Gara!

További eredmények:

KISSZÁLLÁS - FOKTŐ 1-1

RÉM - DUNAPATAJ 1-2

MISKE - DÁVOD 1-1

BÁCSBORSÓD - DUNASZENTBENEDEK 6-0

BOROTA - USZÓD 0-6

GÉDERLAK - BÁTYA 6-1

VASKÚT - KUNBAJA 0-2

 

 

Sima ötös

Gara-Bátya 5-0 (1-0)

2010.03.28.

Nézőszám:  150 fő

Vezette: Serdült Sándor (Koch, Fang)

Sárga lap: Murinyi, Kertész, Szemerédi ill. Bogdán

Góllövők : Kerezsi 3 (52.,54.,80.p.), Murinyi 3.p., Viszmeg 70.p.

Összeállítások:

Gara: Szabó (K. Imre 63.p.) - Kricskovics, Szemerédi (Jenei 84.p.), Császár, Antal Zs., - Viszmeg, Kertész, Bakai (Mészáros 52.p.), Varró - Kerezsi, Murinyi (Koller 64.p.). Edző: Viszmeg István

Bátya: Sziládi, Sánta P.(Maros), Perity, Csóti (Farkas I.), Lakatos, Farkas R. (Szabó), Fekete, Bogdán, Lopós (Sánta Zs.), Soós (Markó), Tóth. Edző: Perity Roland

A szokásos szélviharban játszottunk.  Széllel szemben, ami nem ízlett igazán nekünk.  Minden esetre már a 3. percben Murinyi révén gólnak örülhettünk.  Viszmeg adott be egy szögletet, gólfelelősünk kapásból előbb a földre rúgta, onnan a kapus felett vágódott a hálóba a labda. 1-0. További gólra az első félidőben nem futotta. Pedig jó lett volna mielőbb eldönteni, nehogy a szél segítségével a Bátya találjon egy gólt. Edzőnk felhívta a pontrúgásokat jól lövő Tóthra a figyelmünket. Ez jól sikerült, nem hagytuk fickándozni a csatárt.

A második játékrészben már beindult a garai henger. Az 52-ben, majd az 54. percben Kerezsi mattolta a bátyai kapust. 3-0. A 70. percben Viszmeg is beszúrt egyet a vendégek kapujába. 4-0. A pontot az 'i'-re Kerezsi tette fel, önmaga harmadik góljával. 5-0.

A vendégek sokat reklamálva játszották végig a meccset, feltűnő, hogy Perity végigszövegelte a meccset, a bírót kritizálva. Ennek ellenére inkább megint nekünk osztották bőkezűbben a sárga kártyákat, ez már kezd lassan hagyománnyá válni.

Végezetül a győzelmünk megérdemelt, hajrá Gara!

További eredmények:

Tataháza

 

 - Borota

 

 1  -  4

Dunaszentbenedek

 - Miske

 

 0  -  2

Kunbaja

 

 - Kisszállás

 2 -   0

Foktő

 

 - Géderlak

 0  -  2

Dávod

 

 - Rém

 

 7 -   1

Uszód

 

 - Bácsborsód

 2  -  1

Vaskút

 

 - Dunapataj

 3 -   1

 

 

Ha nehezen is...

Gara-Foktő: 4-2 (1-0)

2010.03.21.

Nézőszám: 150 fő

Vezette: Ottenthál István (Szem, Czeglédi)

Sárga lap: Antal Zs., Szemerédi ill. Csesznók, Hunyadi

Góllövők: Murinyi /2/, Viszmeg, Kerezsi ill. Bréti, Tóth

Összeállítások:

Gara: Szabó (K. Imre 76.p.) - Kricskovics, Antal Zs. (Antal T. 78.p.), Császár, Varró (Kovács 57.p.) - Viszmeg, Szemerédi, Kertész, Koller (Mészáros 50.p.) - Kerezsi (Jenei 85.p.), Murinyi. Edző: Viszmeg István

Foktő: Nyárádi, Farkas, Papp, Bréti, Kovács, Kunczler, Tóth, Borsodi (Bálint 56.p.), Tokai, Csesznók, Hunyadi. Edző: Pákolicz László

60 km-es keresztszél, fűnélküli pálya, ezek voltak a külső tényezői a meccsnek. Bakai Olivér szülinapján ünnepelte -Isten éltesse sokáig- a játéka eléggé hiányzott. Kerezsi vállalta a játékot, de még látszik, hogy ütközésekbe nem megy bele.

Már a pénteki edzésen, vasárnap az öltözőben is már több góllal vertük a vendég csapatot. Csapatkapitányunk, Szemerédi már bemelegítésnél óva intett mindenkit a túlzott magabiztosságtól. A meccs jól kezdődött számunkra. Viszmeg rúgott be szögletet, amit Murinyi kapásból előbb a földre rúgta, onnan pattant a kapufa alá, a kapus fölé. 1-0. A gól után megállt a csapat. Hátul a védelem állta a sarat, helyzetekig nem jutott el a Foktő, de építkezésre, támadásra nem futotta védőinktől.  Középpályán sem volt jobb a helyzet. Keveset futottunk, vártunk a másikra, labdáink pontatlanok voltak, de nem csak az erős szél miatt. Elől sem volt jobb a helyzet, Kerezsi félember volt a válla miatt, Murinyi meg feleslegesen nem lépett kettőt sem. A félidőben több gól nem született, pedig esélyünk bőven volt rá.

A második félidőt elkezdve hamar, már 11 perc után gólt láthatott a garai közönség. Nem mi rúgtuk, hanem a vendég csapat. Varró a szálló labdát nem fejelte el, a vendég csatár belebólintott, Szabó azt hitte les volt, szép kis potyával egyenlítettek a foktőiek. 1-1 A nézőtérről elhangzott az "ébresztő", " mennyünk haza?" szavak. Igazuk volt, gyengék voltunk a támadásszövéseinkben. Különösen a középpálya közepén sem Kertész, sem Szemerédi nem tudta a támadásokat szervezni. Ám tegyük hozzá nem is a támadásvezetés jellemzi őket. Bakai innen hiányzott, kreatív játékosként Mészáros ült a padon. Edzőnk az 50. percben szánta el magát cserére. A balszélső Koller helyére hozta be Mészárost, akivel valamelyest javult a támadójátékunk. Egy-egy után, nyomasztó volt az eredmény és igencsak szégyen. A 70. percben végül Viszmeg indította be a gólgyártást. 2-1 Majd Mészáros adott jó labdát Kerezsinek, aki addig cselezgetett, míg a hosszúba lőtte a labdát. 3-1. A 82. percben Antal Zs. kezére pattant a labda, ami a teste mellett volt, minden esetre büntetőt kaptunk, amit a foktőiek értékesítettek. K. Imre, a cserekapusunk nem tudta hárítani a tizit. 3-2. Ez után a 84. percben még Murinyi rúgott egy gólt.  4-2. K.Imre ziccert fogott, izgalmas volt a vége. A lefújás előtt néhány perccel a vendég kapus a büntetőn belül ütötte el Murinyit. A tizenegyes nem maradt el, a lap igen. A sértett, a felső kapufára vágta a labdát.  További gól nem született a mérkőzésen, pedig ha összeszedettebben, nagyobb akarattal játszunk, akkor gólarányt is javíthattunk volna. A kisszállási meccs után megint egy olyan érdekes szituációban voltunk, hogy az ellenfél farag minket és nem ők gyűjtenek be ennek arányában színes lapokat, hanem minket jutalmaznak a sporttársak. Ottenthál spori is jó pár lappal adós maradt számukra. Nem értem miért van, ha mi vezetünk, akkor nekünk szívesebben adnak, mint a másik csapatnak. Mindent egybevéve megérdemelten nyertünk, még ha volt is egy negyed óra, amikor meleg volt a "pite". Hajrá Gara!

További eredmények:

KISSZÁLLÁS - VASKÚT 5-1

DUNAPATAJ - DÁVOD 1-2

RÉM - DUNASZENTBENEDEK 0-4

MISKE - USZÓD 3-2

BÁCSBORSÓD - TATAHÁZA 5-0

BOROTA - BÁTYA 3-2

GÉDERLAK  - KUNBAJA 1-2

 

 

Hazai pályán elkaptuk a keménylegényeket

Gara-Kisszállás: 2-0 (1-0)

2010.03.07. vasárnap

Nézőszám: 90 fő

Vezette:Tóth István (Horváth, Bálint)

Sárga lap: Murinyi, Viszmeg, Koller ill. Csont, Faragó T.

Góllövő: Murinyi Csaba /2/

Összeállítások:

Gara: Szabó - Kricskovics, Antal Zs., Császár, Varró (Kovács 78.p.) - Viszmeg, Kertész, Szemerédi, Koller - Murinyi, Bakai O., Edző: Viszmeg István

Kisszállás: Kujondzic, Novák, Berta, Faragó Á (Farkas 88.p.), Faragó T., Pecznyik, Bakos, Pipicz, Csont (Faddi 81.p.), Csernák, Kiss. Edző: Csont László

Két edzőmeccsel, minimális edzéssel a hátunk mögött kezdtük meg a bajnokságot. A héten már a pályán tudtunk edzeni természetes fény mellett. A csapatból elég sok hiányzó volt. Kerezsi leült a kispadra, ám válla még közel sem százszázalékos, így nem is kockáztatta szereplését. Mészáros, K. Imre beteg, Nagynak, Antal Dávidnak és Engertnek más elfoglaltsága volt.

Az összeállítás több helyen is módosult. Murinyi éktársa Bakai lett, Szemerédi belső középpályást játszott. Helyén Antal Zs. szerepelt, Kricskovics lett a jobbhátvéd.

Hideg idő és közepes szél volt, nem sok néző merészkedett ki. Vártuk, hogy keményen fog küzdeni az ellenfél, nem is csalódtunk bennük. Kevés szépségét mutatták meg a focinak, eszközökben nem válogatva akadályoztak meg minket már a félpályánál. Lökés, rúgás, szerepelt a repertoárjukban, azonban a becsúszást használták a legszívesebbet, se magukat, sem minket kímélve. Az első gólunkra 18 percet kellett várni. Viszmeg passzolt Murinyihoz, aki a kifutó kapus felett átemelte a labdát. Szépségdíjas gól volt. Ebben az időszakban, még a gól előtt is több százas helyzetünk volt, sajnos ezek kimaradtak. Szabónak dolga nem akadt, egy-két könnyű labda, szöglet, szabadrúgás "veszélyeztette" kapunkat.

A félidőben Viszmeg mester továbbra is ilyen határozott, sportszerű játékot kért. Meg is fogadtuk a szavát és az első félidei játékot hoztuk a második játékrészbe is. Gólt ismét Murinyi szerzett Koller beadásából. Több helyzetünk is volt, sajnos csak ezt az egyet sikerült értékesíteni. Néhányunkon látszott az edzéshiány sérülés, vagy edzéskerülés miatt. Pontatlan átadások, kevés futás, utolsó passznál elfáradtunk. A kisszállásiak tovább keménykedtek a második félidőben is, ám az idő elteltével már ők is belátták, hogy semmi keresnivalójuk itt. Csont követett el még csúnya könyöklést Szemerédivel szemben. Lapot nem kapott, de edzőjük rögtön lecserélte a sportszerűtlen játékost. Sikerült megúszni sérülés nélkül a mérkőzést, ráadásul győztünk is. Jövő héten is kemény meccsre számíthatunk. Hajrá Gara!

További eredmények:

Vaskút-Géderlak: 1-6

Dunapataj-Uszód: 0-5

Rém-Tataháza: 2-2

Miske-Bátya: 2-1

Bácsborsód-Foktő: 6-0

Borota-Kunbaja: 0-1

 

 

Őszi fordulók

Sima győzelemmel búcsúztattuk az őszt

Gara - Géderlak: 4-0 (3-0)

2009.11.22

Nézőszám: 90 fő

Vezette: Prikidánovics Dániel (Kovács, Ribi)

Sárga lap: Antal Zs. ill. Csehi

Góllövők: Murinyi, Kerezsi, Szemerédi, Viszmeg

Összeállítások:

Gara: Szabó (Jenei) - Antal Zs., Szemerédi, Császár (Kricskovics), Csontos - Viszmeg, Kertész (Antal T.), Bakai, Kovács (Mészáros) - Murinyi (Varró), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Géderlak: Rakiás, Fekete, Csehi, Ács, Veres, Husvéth, Lázár, Herczeg (Igaz), Molnár (Katona), Kovács, Németh. Edző: Gyuricza János

A középmezőnyben helyet foglaló Géderlak vendégjátékával zártuk az őszt. A géderiek 2 éve még fő riválisaink voltak, mostanság gyengébben szerepelnek a bajnokságban. Az összeállításban egy változás történt, a sérült Koller helyett Kovács játszott, míg Kertész visszatért a kezdőbe.

A mérkőzést jól kezdte a garai csapat, támadólag léptünk fel. A vendégek egy középcsatárral játszottak, a középpályát pedig öt ember alkotta náluk, ez többször is zavart keltett számunkra. A 9. percben Prikidánovics sporttárás a tizenegyes pontra mutatott egy szabálytalanság után. Murinyi nem bízta senkire ennek értékesítését, ő maga vágta a bal alsóba a labdát. 1-0. A 16. percben a saját térfeléről Antal Zs. adott egy 40 méteres labdát Kerezsinek. Őrzője felett átszállt a labda, a vendég kapus kifutott kapujából, Kerezsi pedig átemelte a labdát felette. 2-0. A vendégek is igyekeztek támadásokat vezetni, sikerült is eljussanak néhányszor kapunkhoz. Ám hol védőink szabadítottak fel, hol Szabó kapus védte ki lövéseiket. A 37. percben Kerezsit buktatta két vendég védő együttes erővel. A megítélt büntetőt csapatkapitányunk, Szemerédi értékesítette. 3-0. Biztos vezetéssel vonultunk pihenőre, akár további gólokat is szerezhettünk volna, ám Szabó kapusnak is köszönhetjük, hogy hálónk érintetlen maradt.

A szünet után igyekeztünk "nem bent maradni az öltözőben". Ám az első félidei gól gazdag játékunkat már nem tudtuk megismételni. Elől kevesebbet futottunk, inkább a trükkökkel próbálkoztunk. Gyengébb játékunk nem bosszulta meg magát, a vendégek nem tudtak gólt lőni. Mi azonban a 61.percben igen, Viszmeg állította be a végeredményt. 4-0. Megérdemelten szereztük meg a győzelmet hazai pályán. Köszönjük kitartó nézőinknek a szurkolást. A meccs után a záró vacsorával befejeztük az őszi szezont. Találkozunk januárban a téli alapozáson. Hajrá Gara!

További eredmények:

       Dunaszentbenedeki KSE.        -  Vaskúti Bácska SE.                    1    -   4

       Dávod SC.                             -  Uszódi KSE.                              3    -   1

       Dunapataji KSE.                     -  Tataházi Petőfi TSZ. SK.           2    -   0

       Rémi Szabadidő SE.               -  Bátyai SE.                                  0    -   5

       Miskei Amatör LC.                 -  Foktői KSE.                              7    -   0

       Bácsborsódi SK.                    -  Kunbajai SE.                              2    -   1

       Borotai SE.                             -  Kisszállás Községi SE.                0    -   1

   

 

Jó pár évet vártunk a Vaskút - Gara rangadóra

Vaskút - Gara: 3-7 (1-5)

2009.11.15

Nézőszám: 80 fő (40 garai)

Vezette: Tóth Sándor (Kovacsics, Hágen)

Sárga lap: senki ill.. Murinyi

Góllövők: Hammer, Császár Richárd, Vízhányó ill. Murinyi /3/, Kerezsi /2/, Bakai O., Szemerédi

Összeállítások:

Vaskút: Schaffer, Balogh, Vedelek, Petrics, Hammer, Szűcs, Vízhányó, Nagyházi (Imre), Ács (Kurucz), Császár Ri. (Cseke), Dömény. Játékos edző: Szűcs János

Gara: Szabó (K. Imre) - Antal Zs. (Engert), Szemerédi, Császár Ro., Csontos (Kovács) - Viszmeg, Bakai, Varró (Mészáros), Koller - Kerezsi (Antal T.), Murinyi. Edző: Viszmeg István

Mint, ahogyan a címben is jeleztem jó pár éve nem láthatott a közönség a szomszédos Vaskút és Gara csapatai között tétmérkőzést. Hol mi voltunk feljebb, ők lejjebb, vagy fordítva, minden esetre mostanában nem volt egy osztályban a két csapat.

Kertész eltiltása miatt nem léphetett pályára, Varró viszont rögzítőkötéssel vállalta a meccset. A Vaskútnál Hammertől tarthattunk, aki válogatott szinten dzsúdózik. Így az erőnlétével nem lehet gond na és persze futtbaltudás is társult ehhez.

A garai csapatot elkísérő szurkolók nem rágták sokáig a körmüket, már a 6. percben Murinyi góljával vezetett a vendég csapat. Csatártársa, Kerezsi a 14.ben 0-2-re módosította az állást. A 19. percben a garai védők ügyetlenkedésének köszönhetően Hammer szépített. 1-2. Ám a 21-ben Bakai tovább növelte az előnyünket, rá egy percre ismét Murinyi villant, így 22 perc alatt már 5 gólt láthatott a publikum. Remek támadásokat vezettünk, Viszmeg beadásai rendre veszélyesek és pontosak voltak, mi irányítottuk a meccset. A hazai védelem nagy gondokkal küszködött, sem a kapuban, sem a hátvédsorban nem akadt biztos ember. Varró lába 29 percet bírt, így helyére Mészáros állt be. A félidő vége előtt, a 44. percben Kerezsi megrúgta a maga második gólját, így kialakult az 1-5-ös első félidei eredmény.

A szünetben edzőnk higgadtságot kért tőlünk, hiszen voltak akik a biztos vezetés ellenére is csak a hibát látták a társukban.

A második félidei betegségünk ismét kijött, a szünet után nem tudunk "visszatérni" a mérkőzésbe. Aludtunk, dekoncentráltak voltunk. Minden csapatrészben hibáztunk és a második félidőben kijött az edzés hiánya is. Viszmeg mester cserékkel próbált meg frissíteni, ám a Vaskútot ez sem akadályozta meg, hogy átvegye tőlünk az irányítást. Akcióinkat lekapcsolták, vagy egyszerűen csak mi adtuk el a labdát az ő tizenhatosuk környékén. Az 59-ben középhátvédünk bátyja Császár Richárd szépített büntetőből. Könnyen befújt tizenegyes volt, a levegőben koccant a védő és a csatár lába, hogy kié előbb, azt nehéz volt megítélni. 2-5. A 78-ban az előremerészkedő Szemerédit hasaltatták el a vaskúti tizenhatoson belül, ez is büntető. A sértett maga értékesítette azt. 2-6. Ám Tóth sporttárs egy harmadik büntit is befújt, így 3-6 lett a vége előtt 8 perccel. Murinyi nem hagyta annyiban a dolgot, a 90. percben a kapuval szembe került teljesen tisztán, ez neki rutinfeladat, így a Vaskút - Gara 3-7-tel ért véget. Tóth sporttárs néha jó nagyokat tévedett, pár lappal adós maradt, de e nélkül is jegyzetelhetett eleget. Kovacsics asszisztense talán néha őt is megtévesztette, Hágen már élesebb szemű volt. Minden esetre magabiztos garai győzelem, gólgazdag, baráti hangulatú meccs. A meccs utáni birkapörkölt is nagyon jól sikerült, köszönet érte a vaskúti csapatnak. Hajrá Gara!

További eredmények:

       Tataházi Petőfi TSZ. SK.      -  Dávod SC.                               1    -   2

       Kisszállás Községi SE.          -  Bácsborsódi SK.                       0    -   3

       Kunbajai SE.                       -  Miskei Amatör LC.                   5    -   1

       Foktői KSE.                        -  Rémi Szabadidő SE.                  5    -   2

       Bátyai SE.                           -  Dunapataji KSE.                       2    -   4

       Géderlaki KSE.                   -  Borotai SE.              Elmaradt! Borota Csapata nem utazott el!         

       Uszódi KSE.                       -  Dunaszentbenedeki KSE.            3    -   1

       Vaskúti Bácska SE.            -  Garai KSE.                                  3    -   7

 

 

Első félidőben gála, második félidőben szenvedés

Borota - Gara: 2-5 (1-4)

Nézőszám: 50 fő (5 garai)

Vezette: Koch Endre (Tumbász, Kovács)

Sárga lap: Terner, Tojzán ill. senki

Góllövők: Terner, Kolompár ill. Kerezsi /3/, Murinyi /2/

Összeállítások:

Borota: Narancsik, Almási, Kovács, Burai (Fábrik), Kovács, Hoók, Tojzán, Kolompár, Ott, Terner, Ráczkopf (Szarvas).

Gara: Szabó-Antal Zs., Szemerédi, Császár, Csontos (Mészáros)- Koller (Jenei), Viszmeg, Bakai (Antal T.), Kovács- Murinyi (K. Imre), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Kötelező győzelem tudatában léptünk pályára a több napja eső áztatta borotai pályára. A hazaiak nem kapkodták el a összejövetelt, kezdés előtt 20 perccel még nem lehetett tudni, hogy lesznek-e tizenegyen. Áztató esőben, kevés cserével kezdtük a meccset.

Sokáig nem kellett izgulnia a garai szurkolóknak, Koller gurított vissza Murinyinak jobb oldalról. Murinyi nem cselezgetett, laposan a hosszúba lőtte a labdát. 0-1. Ez után tetszetősen, sokat passzolva játszott a Gara. A hazaiak igyekeztek tördelni játékunkat, nem válogattak az eszközökben sem. Csontost sikerült úgy megrúgják, hogy cserét kellett kérjen. Koch sporttárs ítéleteit minden egyes alkalommal megkérdőjelezték, ő tűrte a sértéseket és a kritikát. A 18., 20., és 21. percben Kerezsi Feri percei következtek, 3 perc alatt rúgott mesterhármast. Ezzel 21 perc alatt 4-0-ra vezettünk. Ez után nem sikerült gólt lőnünk és a 40.percben egy szabadrúgásnál Szabó csak kiütni tudta a játékszert, amire az elalvó garai védők nem értek oda, ám a borotai játékos igen, így 1-4 lett az első félidő végeredménye.

A második félidőre lendületünk az öltözőben maradt. Még a 47-ben Murinyi lőtt egy gólt, ezzel 1-5 lett, de az 51. percben a borotai csapat szépített és felbátorodott a gól után. Játékunk szétesett, ha a kapussal szemben vittük a labdát belerúgtuk, vagy elestünk a vakondtúrásban, meg a labdában. Csatárainkat nehezen lehetett megjátszani, futás nélkül akartak játszani. Így a labdák visszafele jöttek, fent tartani nem tudtuk. Szenvedtünk a második félidőben. Győzelmünk nem forgott veszélyben, ám a borotaiak, már-már a kisszállásiakra hasonlító stílusa nem ízlett nekünk. A meccs vége fele Bakait is sérülés miatt kellett cserélni. Végül 5-2-es garai győzelemmel végeztünk Borotán, ha megint kihasználjuk a helyzeteket, nagyobb zakót is kaphattak volna a hazaiak. Ezen a meccsen kispadunk elég vékony volt, 2 kapuscserénk is mezőnyben játszott. Koch sporttárs nem torolta meg a kíméletlen belépőket és főleg a reklamációt személye iránt. Partjelzői sem segítették, a les szabály megítélése sem ment igazán nekik. Hajrá Gara!

További eredmények:

Tataházi Petőfi TSZ. SK.       - Uszódi KSE.                      0 - 12

Bátyai SE.                             - Dunaszentbenedeki KSE.     1 - 1

Kisszállás Községi SE.            - Rémi Szabadidő SE.            4 - 2

Miskei Amatör LC.                - Géderlaki KSE.                    3 - 1

Garai KSE.                           - Bácsborsódi SK.                   1 - 4

Kunbajai SE.                        - Dunapataji KSE.                   5 - 1

Foktői KSE.                         - Dávod SC.                            1 - 4

Borotai SE.                          - Vaskúti Bácska SE.                6 - 4

 

 

Ismét vereség a délvidéki rangadón

Gara - Bácsborsód: 1-4 (1-1)

2009.11.01

Nézőszám: 200 fő

Vezette: Tamás Roland (Rátkai, Horváth)

Sárga lap: Viszmeg ill. Rácz, Varga, Mojzes, Szabadi, Merkler

Piros lap: Kertész ill. senki

Góllövők: Murinyi ill. Merkler /2/, Szabó, Mamuzsics

Összeállítások:

Gara: Szabó - Antal Zs. (Engert), Szemerédi, Császár, Csontos - Viszmeg, Kertész, Bakai, Koller (Mészáros) - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Bácsborsód: Szöllősi, Varga, Harnóczi (Bognár), Mojzes, Cifra (Simon), Szabó, Bulla, Rácz, Orosz (Merkler), Füri (Szabadi), Mamuzsics. Edző: Veverka Gábor

Újabb rangadóra került sor a garai pályán. Edzőnk nem variált a csapattal és saját játékunk ráerőltetését kérte az ellenfélre. Ez az első félidőben sikerült is, ám a helyzetek kimaradtak, sarkaztunk, jobbnál jobb lehetőség reményében passzoltunk lövés helyett. A vezetést a Borsód szerezte meg a 16. percben Szabó révén. Egy általunk saját térfélen eladott labda és az ebből történő gyors indítás után 0-1 volt az állás. Egy szögletet követően Murinyi sikerült egalizáljon a 24. percben. Az első félidőben több gól nem született, a vendégeknek komoly helyzetük nem volt, míg mi kihagytuk a lehetőségeket. A vendégek is elismerték, ebben a játékrészben 3-4 góllal is vezethetett volna a Gara.

A második félidő rosszul kezdődött számunkra, a 48. percben Merkler kotorta be a labdát a garai kapuba. 1-2. A borsódi gól után nem sokkal tizenegyeshez jutott a Gara, amit a partjelző intésére fújt be Tamás sporttárs. Ezt a büntetőt Antal Zs. rúghatta, nagyon gyatrán, a kapu fölé a labdafogó hálóba. Lélektani szempontból rosszul érintette a csapatot, pedig még fél óra volt hátra a meccsből. Támadásaink nem voltak sikeresek, a sok sárga is mutatja, szabálytalanságok árán is igyekeztek megakadályozni minket, hogy kibontakozzunk, páran talán fel is adták a mérkőzést. A 61. percben Mamuzsics növelte a vendégek előnyét. Sajnos bajt, bajság követett. Kertész vesztette el az eszét és egy sárgája után, még egyet begyűjtött egy látványos labdaelrúgásért. Így 10 emberre fogyatkoztunk és a 83-ban megkaptuk a negyedik gólt is.

Sajnos szépszámú nézősereg előtt vesztettünk el ismét egy rangadót. Több fordulópontja volt a meccsnek, igazi jó kis rangadó volt, sajnos alulmaradtunk az éllovassal szemben. Már 9 pont előttünk az előnye. Jövőre igyekszünk visszavágni. Hajrá Gara!

A  XII. Forduló eredményei :

       Tataházi Petőfi TSZ. SK.    -  Uszódi KSE.                           0    -  12

       Bátyai SE.                          -  Dunaszentbenedeki KSE.         1    -   1

       Kisszállás Községi SE.         -  Rémi Szabadidő SE.                4    -   2

       Miskei Amatör LC.              -  Géderlaki KSE.                       3    -   1

       Kunbajai SE.                       -  Dunapataji KSE.                     5    -   1

       Foktői KSE.                        -  Dávod SC.                              1    -   4

       Borotai SE.                         -  Vaskúti Bácska SE.                  6    -   4

 

 

Kerezsi a miskei meccsre tartogatta góljait

Miske - Gara: 1-3 (1-1)

2009.10.25.

Nézőszám: 40 fő (12 garai)

Vezette: Nagy Zsolt (Kovács, Fang)

Sárga lap: senki ill. Szemerédi

Góllövők: Pesti G. ill. Kerezsi /2/, Viszmeg

Összeállítások:

Miske: Váczi, Hangya, Kákonyi (Illés), Gyurászovics, Balogh (Kovács), Mácsai, Ihracska, Romsics, Pesti G, Pesti L. (Horváth), Szeitz (Tamás). Edző: Hayerbacher Ferenc

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Csontos - Viszmeg, Bakai O., Kertész, Koller (Mészáros) - Kerezsi (Kovács), Murinyi. Edző: Viszmeg István

A szezont jól kezdő, aztán a lendületét megtörő Miskére látogattunk. Csapatunkból nem volt hiányzó, a gerinc adott volt.

Már a mérkőzés elején megvoltak a szokásos helyzeteink, de csatáraink nem voltak pontosak, vagy Váczi kapus védett bravúrral. Mindkét csapat játszotta a focit a remek talajú pályán. A hazaiak főleg a jobb oldalukat játszatták, de beadásaik pontatlanok voltak ill. a lövések messze elkerülték kapunkat, így Szabónak nem sok dolga akadt. Sajnos telt-múlt az idő, de a góllövés nem akart összejönni számunkra. A hazai bekkek minden eszközzel igyekeztek megakadályozni, hogy kibontakozzunk, így gyakran a félpályánál fautoltak minket. Az első gólra 40 percet kellett várni, sajnos nem mi lőttük. Egy hazai csatár próbált kitörni a garai védők közül, félig-meddig szereltük, beleakadt a labdába, ám az visszapattant a lábára és tovább a kapu fele. Szemerédi igyekezte szerelni, ám a csatár rutinját is beleadta az esésbe és az lett a történet vége, hogy Szemerédit szabálytalannak látta Nagy sporttárs és büntetőt kapott a hazai csapat, védőnk meg sárgát. A tizenegyest Pesti Gábor értékesítette a 40. percben. 1-0. Szokták mondai, hogy ilyenkor, pont szünet előtt nem jó gólt kapni és jó lenne még a lefújás előtt szépíteni. Ebből most mind a kettő bejött, a 45. percben egyenlítettünk. Viszmeg adta be jobbról a szögletet, amit Kerezsi 5 méterről fejelt be a meglepett kapus mellett hálójába. 1-1. Döntetlen állással vonulhattunk pihenőre.

Edzőnk nyugtatta a csapatot, hogy előbb-utóbb berúgjuk helyzeteinket és megnyerjük a meccset. További figyelmet, koncentrációt és gólokat kért tőlünk. A második félidőben mi uraltuk a játékot. A hazaiak kulcsemberei Pesti Gábor és Lajos valamint Szeitz egyre kevesebbet vállalt magára. Rajtuk kívül nem volt más, aki szőtte volna támadásaikat, szürke zongoracipellők voltak. A Gara pedig magához ragadta a játék irányítását és a 73. percben a tizenhatoson egyedül felejtett Kerezsihez varázsolta félpályáról Viszmeg a labdát. Kerezsi állt egy kicsit a kapussal szembe, már mindenki aggódva figyelte mi lesz ebből, ám Ferink nem hibázott, a jobb alsóba gurította a labdát. 1-2. Fordított a Gara. A miskei csapat nem tudott változtatni, Viszmeg pedig a 81. percben 1-3-ra módosította az állást. A hazai edző lehozta támadóit és friss embereket küldött be az utolsó pár percre, ám ez sem segített. Ha nehezen is, de megszereztük a győzelmet Miskén. Nagy sporttárs kevés lappal dirigálta a mérkőzést, talán lehetett volna bőkezűbb is mindkét oldalon. Tévedést ide is, oda is követett el, ám az nem volt eredményt befolyásoló. Kovács asszisztens jól kisegítette a játékvezetőt, Fang kollégája pedig jól elbeszélgetett a hazai szurkolókkal, ki is volt a nagyobb focista...

Összességében megérdemelt vendég siker született, vasárnap az ősz rangadója jön, Gara-Bácsborsód. Hajrá Gara!

További eredmények:

       Dunaszentbenedeki KSE.      -  Foktői KSE.                            3    -   2

       Dávod SC.                            -  Kunbajai SE.                          0    -   2

       Dunapataji KSE.                  -  Kisszállás Községi SE.             4    -   1

       Rémi Szabadidő SE.             -  Géderlaki KSE.                       1    -  11

       Bácsborsódi SK.                   -  Borotai SE.                             7    -   1

       Uszódi KSE.                         -  Bátyai SE.                               4    -   2

       Vaskúti Bácska SE.              -  Tataházi Petőfi TSZ. SK.         7    -   0

 

 

A rémi kakasnak nem lesz kedve holnap kukorékolni sem

Gara - Rém: 13-0 (7-0)

2009.10.18. vasárnap

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Koch Endre (Szász, Csovcsics)

Sárga lap: Engert ill. senki

Piros lap: senki ill. Csernus (2. sárga lap után)

Góllövők: Murinyi /4/, Kovács /3/, Bakai /2/, Viszmeg /2/, Mészáros, Kertész

Összeállítások:

Gara: K. Imre - Koller (Engert), Antal Zs., Császár, Csontos (Kricskovics) - Viszmeg, Kertész, Bakai (Jenei), Kovács - Murinyi, Mészáros (Antal T.). Edző: Viszmeg István.

Rém: Bóna, Mihó, Pásztor, Novák, Szeitz, Tóth, Vörös, Nagy, Jagadics, Csernus. Edző: Narancsik István

Az utolsó helyezett Rém csapata látogatott hozzánk búcsú vasárnapján. Úgy gondolták, hogy az eredmény eléréséhez nem kell tizenegy játékos, elegek lesznek ők 10-en is eljönni. Szabó helyett K. Imre kapott bizalmat. Szemerédi pihenőt kért erre a meccsre, Kerezsi ismeretlen sérüléssel bajlódik.

A meccset elkezdve az volt a kérdés, hogy ki és mikor rúgja meg az első gólunkat. Mindössze 7 percet és egy beadást kellett, hogy várjunk, amire a hosszún Kovács Dusán érkezett és a léc alá vágta a labdát. Kovács után Bakai köszönt be kétszer is a 12. és a 14. percben. Majd Murinyi is meglőtte első gólját a 20-ban, amiért olyannyira izgult. Csatárunk másnak már nem hagyott lehetőséget a továbbiakban és a 31., 37, és a 43. percben is őt írta fel a játékvezető góllövőként. A meccs különösebb izgalmak nélkül folydogált, csak az volt kérdéses mennyit rúgunk nekik. Egy-két néző már azon reklamált, hogy a mi térfelünkön is legyen már v.mi játék, mert ő ott álldogál...

A második félidőre a mester ígéretéhez híven a cseréinek is lehetőséget adott. Mászáros még gyorsan kihasználta, hogy a pályán van és az 51-ben megrúgta a csapat 8. gólját. Viszmeg az 52-ben tovább növelte előnyünket, majd Kovács a 70-ben ismét villant. A 79. percben esett gól ismét Viszmeghez köthető, rá 3 perccel a 82-ben Kovács megrúgta a maga 3. gólját. A tizenharmadik találatunkat Kertész távoli lövése jelentette, ezzel kialakult a 13-0-ás végeredmény. A második félidőben már a Rém is többet próbálkozott, felszabadultan játszottak. Ám K. Imrének nem kellett különösebb kapusparádét bemutatnia, elkocogott a kaput elkerülő labdákért és letette azt kirúgásra Császárnak. A csapat jól és ötletesen játszott, szépségdíjas sakk-matt gólokat lőtt. Természetesen a megfelelő ellenfél is adott volt ehhez, akik közül 1 fő a kiállítás sorsára jutott a 88.percben, teljesen feleslegesen. Reméljük a következő meccsekre is maradt gól a csapatban. Hajrá Gara!

További eredmények:

Borota - Miske: 7-2 (a forduló meglepetése)

Kisszállás - Dávod: 1-1

Géderlak - Dunapataj: 8-1

Kunbaja - Dunaszentbenedek: ?

Foktő - Uszód: 0-6

Bátya - Tataháza: 1-1

Vaskút-Bácsborsód: 2-4

 

 

Ismét sima győzelem idegenben

Dunapataj - Gara: 0-5 (0-1)

2009.10.11.

Nézőszám: 40 fő (8 garai)

Vezette: Rátkai Ernő (Rátkai Á., Hirsch)

Sárga lap: Engert Sz., Deli, Szűcs ill. Kertész, Antal Zs., Császár.

Góllövők: Murinyi /2/, Viszmeg, Bakai, Kertész

Összeállítások:

Dunapataj: Pergel, Bovier, Sárkány, Bényei (Kalló), Engert Sz., Nacsa, Fülöp, Deli (Szakács), Kiss (Kincses), Engert Z. (Pavelkó), Szűcs. Edző: Badó Attila

Gara: Szabó - Antal Zs. (Engert), Szemerédi, Császár, Csontos (Kovács) - Viszmeg (Jenei), Kertész (Antal T.), Bakai O., Koller (Mészáros) - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

A Dávod elleni csorbát, a nem túl acélos dunapataji csapat ellen kellet kijavítsuk vasárnap. Vagyis inkább a kötelezőt kellett hoznunk, ez a helyes megfogalmazás. Ismét változott néhány helyen a csapat. Antal Zs. visszakerült a védelem jobb oldalára, Csontos a balra. Koller játszott a bal középpályás helyén.

A mérkőzés első részében a hazai csapat is támadólag lépett fel, mindegyik játékosuk csípett, rúgott, harapott, nem is ízlett ez igazából nekünk. Váltakozó volt a játék képe, itt is ott is adódott helyzet. Tisztább ziccer nekünk volt, ám Szabó is kell hárítson egy-egy rövidbe tartó lövést. Nehezen akart összejönni az első gólunk, több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, de vagy pontatlanok voltunk, vagy a hazai hálóőr védte a labdákat. Egyébként a kapus tartotta bennük a lelket és a 9-es számú Szűcs, aki rendre veszélyes volt a meccs elején. Szóval az első gólunkra 33. percet kellett várni. Ekkor a pontrúgásokat remekül végző Viszmeg adott be szögletből. Kerezsi felett még átszállt a labda, de érkezett Murinyi és befejelte első gólunkat. Az első félidőben nem esett több találat, várnunk kellett még a hazai csapat összeroppanására.

A második játékrészben 4 percet kellett várni az újabb gólra. A jobbszélső, Viszmeg adott középre, amibe egy hazai játékos ért bele szerencsétlenül és mattolta saját kapusát. 0-2. Ezt követően a 62. percben Bakai egyéni alakítása után 3-ra növelte előnyünket. 0-3. Viszmeg mestert is megnyugtatta az előny és sorba hozta be cseréit. Két új arc is feltűnt közöttünk. Engert és Mészáros kapcsolódott be ismét a felnőtt csapat munkájába, reméljük kitartóak lesznek, tehetségük megvan a focihoz. Kertész sem akart lemaradni a góllövők listájáról és a 72. percben ballal, tizenhat méterről rúgott a sarokba. 0-4. A pontot az i-re Murinyi tette fel a 78. percben. Ezzel kialakult a 0-5-s vendég siker. Becsülettel küzdött a hazai csapat, de a tudáskülönbség a második félidőben kijött, ha pontosabbak vagyunk akár nagyobb arányban is győzhettünk volna. A sporttárs kiosztott 6 sárgát a mérkőzésen, pedig nem volt durváskodás. Kicsit ő is akart szerepelni, feleslegesen tette. Győzelmünkkel az ötödik helyről egyet ugrottunk előre. Hajrá Gara!

A IX. forduló eredményei :

       Tataházi Petőfi TSZ. SK.       -  Foktői KSE.                             2    -   1

       Dávod SC.                             -  Géderlaki KSE.                        3    -   2

       Dunaszentbenedeki KSE.       -  Kisszállás Községi SE.              4    -   1

       Rémi Szabadidő SE.              -  Borotai SE.                               1    -   3

       Miskei Amatör LC.               -  Bácsborsódi SK.                        1    -   1

       Bátyai SE.                             -  Vaskúti Bácska SE.                   3    -   1

       Uszódi KSE.                          -  Kunbajai SE.                             2    -   0

 

 

Garai vereség a délvidéki rangadón

Gara - Dávod: 2-3 (1-2)

2009.10.04.

Nézőszám: 200 fő

Vezette: Serdült Sándor (Szem, Vigi)

Sárga lap: Szemerédi ill. Nagy, Illés T., Illés L.

Góllövők: Murinyi, Kerezsi ill. Gyöngyös /2/, Illés L.

Összeállítások:

Gara: Szabó - Koller (Kovács), Szemerédi, Császár, Krizsák (Kricskovics) - Viszmeg, Kertész, Bakai O., Csontos (Antal Zs.) - Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István.

Dávod: Börzsönyi, Frányó, Szem, Kubatov, Ikotity (Kovács), Gúnya, Nagy M. (Nagy Á.), Kanizsai, Illés T., Illés L., Gyöngyös (Bárori). Edző: Illés László 

Egy kis statisztika az I. félidőről:

 

Gara

Dávod

Összes lövés

4

4

Kaput eltaláló lövés

1

3

Mellé, fölé

-

-

Fejes

3

1

Szöglet

1

3

Délvidéki rangadó volt a garai pályán, a szomszédos Dávodot fogadtuk. Edzőnk a múlt heti csapaton több helyen is változtatott. Ennek az volt az oka, hogy tartott a dávodi fiataloktól (Illés testvérek, Gúnya, Kanizsai) és Gyöngyöstől. Ezért a lassabb Antal Zs. helyén Koller kezdett, Krizsák lett a balhátvéd, Csontos a bal középpályás. Ahogy az öltözőben mondta a mester: ''vagy bejön a húzás, vagy nem''. Nézzük mennyire jött be:

I. félidő:

3.p. Gyöngyös került ziccerbe, Szabó kapusunk védett.

13.p. Dávodi kontra után Illés László fektetett el mindenkit és vezetéshez jutatta a vendég csapatot. Jogosan vezetnek, eddig nem sokat mutattunk. Visszafogottak vagyunk, a Dávod irányít. Csatáraink majd hogy nem labdába sem értek.

17.p. Viszmeg beadásából Murinyi fejelt a kapu fölé. Nagy Milán megkapja a mérkőzés első sárgáját, szöveg miatt.

27.p. Bakai 16 méterről bal lábbal nem tudta eltalálni a labdát, pedig a vendégek kapusa a helyét elhagyva szaladgált. Kezdünk magunkhoz térni, átvettük az irányítást.

31.p. Többen nem tudtak felszabadítani, utolsó lehetőségként Krizsák sem. Gyöngyös vágta Szabó szeme közé a labdát. 0-2 Sajnos újból a Dávod irányít, visszaestünk. Az első kapura lövésre garai részről, 40 percet kellett várni.

41.p. Kerezsi fejelt a rövidre, sajnos a kapus ott ácsorgott.

42.p. A szögletből ismét Kerezsi fejelhetett, mellé.

44.p. Egy dávodi védő rúgott jókorát Murinyiba a büntetőterületen belül. Serdült sporttárs a tizenegyes pontra mutatott, amit a sértett értékesített is.  1-2. A szünet előtt, jókor szépítünk.

Serdült sporttárs az öltözőbe menet még kioszt két sárgát az Illés fivéreknek.

II. félidő:

Egyik edző sem cserélt.

47.p. Még nem is ért mindenki vissza a büféből, de már 3-1-re vezet a Dávod Gyöngyös révén. Szabó kétszer is hárította a lövéseket, harmadik kísérlet bement, garai védő nem ért oda...

60.p. Kerezsi szépített. Murinyi pörgette fel a labdát Kerezsinek, aki ballal a sarokba lőtt. 2-3.

A továbbiakban sem sikerült fordítanunk a mérkőzésen. Küszködtünk, próbálkoztunk, de ez kevés volt a mai napon. Többen is formán kívül, fáradtan játszottak. Helyzeteket kialakítani alig sikerült. Serdült sporttárs komolyabb hiba nélkül vezette a meccset, dávodiak büntetőt kértek rajta számon egy kezezés után. Itt a kéz nem kereste a labdát, ezért Szem asszisztens sem jelzett. Mi dávodi sárgát reklamáltunk, ami után Illés L. ki is állhatott volna. A 90. perc lejárta után nem hosszabbított, talán rátehetett volna még pár percet, hiszen a dávodiak már igyekeztek az idővel is játszani a második félidőben. Összegzésül jogos vendég siker született, mi ezen a napon nem érdemeltünk győzelmet. Sajnos a kispadon sem volt olyan cserénk, akik a támadójátékot segítették volna. Az új felállás sem jött be. Fel a fejjel, hajrá Gara!

Végül újabb statisztika. (Kovács Dusán és K. Imre Roli segítségével, köszi.)

A 4 támadó szellemű játékosunkat vizsgáltuk, mennyire pontosan passzolnak a 90 perc alatt.

Viszmeg Zoltán: 26 jó passz, 11 rossz passz. Középpályásunk rendkívül sokat volt játékban, mivel sokáig a bal oldalunk teljesen passzív volt, így a jobb oldalon próbálkoztunk támadásokkal.

Bakai Olivér: 13 jó passz, 4 rossz passz. Bakai precízen játszott, bár ő is fáradtnak tűnt. Ám labdái általában jó helyre mentek.

Kerezsi Ferenc: 6 jó és 10 rossz passz. Keveset volt játékban, főleg az első félidőben volt ez szembetűnő. Murinyival ketten keveset mozogtak labda nélkül, ennél sokkal jobban szoktak játszani.

Murinyi Csaba: 13 jó és 4 rossz passz. Hasonlóan Kerezsihez hozzá sem került az első félidőben sokat a labda. A második már többen volt játékban, de neki is voltak már ennél jobb meccsei.

További eredmények:

Kisszállás - Uszód: 0-1

Bácsborsód - Rém: 5-0

Borota - Dunapataj: 1-3

Géderlak - Dunaszentbenedek: 2-2

Miske - Vaskút: 3-4

Kunbaja - Tataháza: 1-0

Foktő - Bátya: 3-5

 

 

"Lemostuk a gyalázatot"

Dunaszentbenedek - Gara: 0-8 (0-2)

2009.09.26. szombat

Nézőszám: 60 fő (10 garai)

Vezette: Tamás Nándor (Lakatos, Lichtenberger)

Sárga lap: senki ill. Kovács, Antal Zs.

Piros lap: Illés ill. senki

Góllövők: senki ill. Murinyi /2/, Bakai, Antal Zs., Kovács, Viszmeg, Antal T., Kerezsi

Összeállítások:

Dunaszentbenedek: Herczeg, Illés N. (Hack), Rakonczai, Barta, Anisity (Jankovics), Oláh, Korsós, Felnagy, Bessenyei (Fuchs), Bogdán (Bódi), Illés G. Edző: Cserenkó Szabolcs

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Csontos - Viszmeg (Nagy), Bakai, (Jenei), Kertész (Antal T.), Kovács (Hetyei) - Kerezsi, Murinyi. Edző: Viszmeg István

Az Uszód és a Szeremle elleni játékot kellett volna idegenben, Dunaszentbenedeken feledtetni. Varró sérülését még nem állapították meg pontosan és Koller is feliratkozott a sérültek listájára. Edzőnk a helyzetek berúgását kérte a csatároktól és a kapu előtti tili-tolizást sem szeretett volna, hanem csak egyszerűen gólokat.  A védőktől pedig elvárta a határozott játékot és lehetőleg kevés szabálytalanságot a tizenhatos előtt. Ennek megfelelően fociztunk, ismét csak sok helyzetet alakítottunk ki. A hazai próbálkozásokat már a középpályán igyekeztünk megszűrni, ha ott nem, akkor a Császár által vezényelt védelem akadályozta meg a csatáraikat. Így Szabó az egész meccs alatt - 1-2 lövést leszámítva - munka nélkül maradt. Gólra csupán 17 percet kellett várni, amikor is Murinyi megszerezte a vezetést. Négy perccel később, Bakai rúgta 6-7 méterről kapura a labdát, amit  a kapus kiütött elé. Bakai ismételt, ezt is védte a kapus, szerencséjére ismét hozzá került a labda és ballal a hálóőr lába között a kapuba juttatta. A hazaiak hálóőrének tudását kb. 2 perc alatt leszűrhettük, hiszen szívesebben ért lábbal labdába, mint kézzel. A bizonytalanságát sikerült kihasználjuk a meccsen. Az első félidőben kihagytunk még kb. 3-4 százas ziccert, kísértett az elmúlt két meccs. Kb. fél 7 körül a reflektorokat is felkapcsolták, így ritka alkalom volt számunkra, esti villanyfényes meccset játszhattunk.

A szünetben Viszmeg edző további odafigyelést, gólokat kért. A szünet után teljesen beszorítottuk ellenfelünket. A garai védők is felzárkóztak a támadásokhoz. Középről, szélről mindenhonnan sikerrel próbálkoztunk. Viszmeg remek labdákat adott be a jobb oldalról, balról Kovács és Csontos próbálkozott hasonlókkal. A 49. percben Antal Zs. büntetőből tette megnyugtatóvá az előnyt. Majd Kovács az 53. percben előbb a kapusba lőtte a labdát, majd a kipattanót fejelte okosan a hosszúba. A 68.-ban Murinyi megrúgta a maga második gólját. A 74. percben Hetyei balról bal lábbal a hosszúra lőtte a labdát, ahol Viszmeg érkezett és 0-6-ra módosította az eredményt. A csereként beálló szertárosunk, Antal Tamás a 83. percben kb. 35 méterről akart a kapu közelébe egy labdát kanyarítani. Ez sajnos nem sikerült, a kapu közepébe szállt a labda, de a lyukas kezű kapus nem tudta megfogni, így a rossz beadás gólnak jó lett. A végeredményt Kerezsi állította be a 89. percben, így harmadszor értünk el nyolc gólt egy meccsen. Szép és élvezetes játék volt, persze az ellenfél asszisztálása is kellett hozzá. Végig akarva, ötletesen, keményen, gólra törően játszottunk. Hajrá Gara!

További eredmények:

Tataháza - Kisszállás: 1-2 (állítólag nem maradt el kisszállási részről a balhé)

Dunapataj - Bácsborsód: 1-3

Rém - Miske: 0-6

Bátya - Kunbaja: 1-0

Dávod - Borota: 5-0

Uszód - Géderlak: 4-2

Vaskút - Foktő: 4-1

 

 

Szégyellhettük magunkat

Bács Megyei Kupamérkőzés

Gara - Szeremle: 1-2 (1-0)

2009.09.23.

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Rácz Béla (Wittman, Prikidánivics)

Sárga lap: Antal T. ill. Pencz

Piros lap: senki ill. Csongor, Tamási, Kővári

Góllövők: Kerezsi ill. Tokodi (2)

Összeállítások:

Gara: K. Imre - Koller (Nagy), Antal Zs, Császár, Krizsák - Kertész (Csontos), Viszmeg, Szemerédi, Kovács (Antal T.) -Kerezsi (Hetyei), Murinyi (Jenei). Edző: Viszmeg István

Szeremle: Tamási, Majoros, Török, Tirpák (Badó), Palkó, Pencz, Mezei, Csongor, Tokodi, Kővári, Bölcskei (Feidt). Edző: Melnik János

A Bács Megyei Kupa 3. fordulójában Szeremle csapatát láttuk vendégül, ahol az elmúlt hétvégén edzőváltás történt. Így Melnik János vette át ideiglenesen a csapat irányítását. Foghíjasan érkeztek a vendégek, nálunk is volt néhány hiányzó a kezdőből. Szabó szemsérülést szenvedett, így K. Imre kezdhetett és a sérülések miatt az eddig cserejátékos, Kovács is bekerülhetett a kezdőbe.

A 8. percben Kerezsi jóvoltából vezetett a Gara, úgy tűnt sima meccs elé nézünk. A vendég csapat nem játszott teljes erőbedobással és már az első félidőben könnyen eldönthettük volna a meccset. Persze nem így tettünk, kísértett az Uszód elleni meccs. Ismét kihagytuk a ziccereinket, langyossá vált játékunk.

A második félidőben sem sikerült gól lőnünk, átadtuk a kezdeményezést Szeremlének, kezdték elhinni, hogy van keresnivalójuk. Említésre méltó és a mérkőzés legszebb jelenete Murinyi megmozdulása volt a 68. percben, amit talán a Dél TV kamerája is felvett. Murinyi egy hulló labdát ollózott kapufára, ha bemegy óriási gól lett volna.  A garai mester cseréinek is lehetőséget adott, akik élni nem tudtak ezzel. Rendre rossz döntéseket hoztak és ez nem maradt számunkra büntetlenül. A 57. percben Tokodi egyenlített. Ezzel az állással is mi álltunk továbbjutásra, ám a vendégcsapat vérszemet kapott. Támadóink három az egyben ill. négy az egyben vezethették az egy szem védőre és a vészkapusra a labdát, sikerült mindkétszer teljesen rossz döntést hozniuk. Pedig már ekkor kettős emberelőnyben játszottunk, a 77. percben Csongort, majd a 78-ban Tamásit állította ki Rácz sporttárs teljesen jogosan reklamálásért. Ezt az óriási előnyt nem tudtuk kihasználni, csatáraink nem tudták fent tartani a labdát, gólt lőni sem voltunk képesek és beálltunk védekezni. A 90. percben pedig megkaptuk a második gólunkat, egy bedobás után íveltek a hosszúra, ahol a szeremlei Tokodi zavartalanul fejelhette be a labdát K. Imre kapujába. A gól után még Kővári is a kiállítás sorsára jutott. Szóval így kaptunk ki a szeremlei csapattól. Néhány ember bizonyította, hogy miért csere ill. páran elgondolkodhatnak ezen a szerdai hozzáállásukon.

A kupáról annyit, hogy már évek óta sikeresen szerepelünk és több kört is mentünk. Igaz ez anyagilag teljesen ráfizetés számunkra. A játékvezetésért kifizetünk kb. 70.000 Ft-ot, a belépőkből bejön talán 40-50.000 Ft-t. Ráfizetéssel zárunk minden szerdán, a munkahelyekről kénytelen mindenki elkéredzkedni és a sérülés előfordulására is nagyobb az esély a játékkal.

Szóval vége a kupaküzdelmeknek, most már csak a bajnokságra koncentrálhatunk. Hajrá Gara!

 

 

A balbekk kisegítette a csatárokat

Gara - Uszód: 2-2 (1-0)

2009.09.20.

Nézőszám: 140 fő

Vezette: Tóth Sándor (Ribi, Bánóczky)

Sárga lap: Szabó ill. senki

Góllövők: Kerezsi, Csontos ill. Varga, Borsos

Összeállítások:

Gara: Szabó - Koller, Antal Zs., Császár, Csontos - Kertész, Viszmeg, Bakai, Varró (Szemerédi) - Murinyi (Hetyei), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Uszód: Varga, Horváth, Práger, Árvai (Varga), Holló, Balogh J., Leták (Szabó), Iván, Balogh F., Borsos, Katus (Kovács). Edző: Balogh István 

Rangadót játszott a garai és az uszódi csapat egymással, mivel egyforma pontszámmal, 12 ponttal álltak a tabella első felében. Szemerédi nélkül kezdtük a meccset, derékfájdalomra panaszkodott a rutinos védőnk. A karszalagot így Bakai Olivér viselhette.

Már a 9. percben Kerezsi gyönyörű fejessel vezetéshez jutatta Garát. Arra gondoltam, itt ma nem lehet gond. Uraltuk a játékot, az uszódiakat letámadtuk ill. szereltük már a középpályán. Nem tudtak kibontakozni, ennek eredménye, hogy egy komolyabb helyzeten kívül nem sok momentumuk akadt. Az első félidő közepén Varró szenvedett csúnya sérülést. A kispad előtt próbált meg egy labdát a vonal előtt megmenteni. Sajnos a lába nem engedelmeskedett, így a térdében érzett egy reccsenést, nem tudta folytatni a mérkőzést. Szemerédi állt be helyette, Viszmeg húzódott ki a bal szélre, Szemerédi középre került. Az első félidőben több helyzetünk is volt, még a gól előtt Antal Zs. kapufára perdített egy Csontos által beadott labdát. Ám sovány előnnyel, 1-0-al vonultunk pihenőre. Úgy tűnt, mint ha a sérülés kicsit megfogta volna a csapatot, nem volt szép látvány csapattársunk balesete.

A második félidőben sorra alakítottuk ki a ziccereket, az elsőhöz hasonlóan. Középpályásaink aktívak voltak és csatáraink többször is 100 %-os helyzetbe kerültek, sajnos minden alkalommal pontatlanok voltak. A sok kimaradt helyzet megbosszulta magát. A kilépő uszódi csatárt Szabó gázolta el a büntetőterületen belül, amiért büntetőt ítélt jogosan a spori, Szabó egy sárgával megúszta az esetet. A vendég kapus értékesítette a büntetőt. Az egyenlítés után védőink körülményeskedtek, így a 65. percben az Uszód átvette a vezetést. Meglepetés volt a javából, de várható volt, hogy a sok kihagyott helyzetünk megbosszulja magát. Tovább támadott a Gara, próbálta megfordítani a mérkőzést. A 83. percben a hátvédsorból fellépő Csontos kapott a tizenhatoson labdát, amit a jobb lábáról a balra tett át és rúgta a "bőrt" a kapu sarkába. Csontos első gólját rúgta garai színekben, ami nagyon fontos volt a nagy égés elkerülése érdekében. Sajnos ez a meccs számunkra kedvezőtlenül alakult, pedig helyzeteink megvoltak a nagyarányú győzelemhez is. Tóth sporttárs nagyvonalúan, kevés lappal vezette a mérkőzést, ha egy kicsit szigorúbb vagy nem huny szemet a lökdösődések, reklamálások, szabálytalanságok felett, nem biztos, hogy mindenki befejezte volna a meccset. A két partjelző hiba nélkül lengetett. Reméljük Varró mielőbb visszatérhet közénk, jobbulást kívánok neki. Hajrá Gara!

További eredmények :

       Kisszállás Községi SE.      -  Bátyai SE.                               3   :  1

       Bácsborsódi SK.              -  Dávod SC.                               4   :  1

       Borotai SE.                     -  Dunaszentbenedeki KSE.           2   :  0

       Géderlaki KSE.               -  Tataházi Petőfi TSZ. SK.           7   :  2

       Miskei Amatőr LC.          -  Dunapataji KSE.                       5   :  0

       Kunbajai SE.                   -  Foktői KSE.                             4   :  4

       Vaskúti Bácska SE.          -  Rémi Szabadidő SE.                 7   :  1

 

 

A legnagyobb ellenségünk a pálya volt

Tataháza - Gara: 0-5 (0-2)

2009.09.12. szombat

Nézőszám: 60 fő (10 garai)

Vezette: Nagy Zsolt (Pataki, Szász)

Sárga lap: Farkas ill. senki

Góllövők: Kerezsi /2/, Murinyi, Hetyei, Nagy

Összeállítások:

Tataháza: Huber, Farkas, Futó, Gusztonyi, Jegyugya, Pfendler (Ali), Rendek, Végel (Selymes), Matus (Sutus), Tóth (Ádám), Erdész (Pálinkás). Edző: id. Futó Sándor

Gara: Szabó (K. Imre) - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Kovács - Koller (Hetyei), Bakai O. (Nagy), Kertész, Varró - Kerezsi, Murinyi (Jenei). Edző: Viszmeg István

Az újonc tataházi csapathoz utazhattunk szombaton. A kezdőbe Krizsák és Csontos távolléte miatt Kovács került be a balhátvéd posztjára, a térdét fájlaló Viszmeg helyén Koller játszott. Célunk volt, hogy minél előbb nagy különbségű előnyre tegyünk szert és a cserepadon helyet kapó társaink sokat játszhassanak.

A meccs elején kitűnt, hogy nem lesz könnyű dolgunk, na nem a hazaiak miatt, hanem a nagyon rossz pálya okán. Látszott rajta a többhetes esőhiány. Pontos passzokat, folyamatos játékot nehéz volt rajta megvalósítani. Az első gólra 5 percet kellett várjunk, Murinyi 15 méterről ballal lőtt a tataházi kapus hálójába. Ez után futószalagon jöttek a helyzetek, ám aki odakerült, az kivétel nélkül hibázott. A hazaiak részéről 2-3 támadásra futotta, már a csatársor igyekezte a támadásépítésüket megzavarni, így uraltuk az első félidőt. Gólra azonban a 31. percig kellett várni, Kerezsi növelte előnyünket. További gólokra nem futotta tőlünk, hiába volt még 5-6 szászázalékos ziccerünk.

A szünetben Viszmeg mester indulatosan adott hangot nem tetszésének. Nem volt megelégedve a helyzetkihasználással, többet várt tőlünk.

A középkezdés után Kerezsi 3-ra növelte rúgott góljaink számát. Edzőnk megnyugodni látszott, kapust cseréltünk. Újabb gólokra cseréink megérkezéséig kellett várni. Kerezsi rúgatott gólt Hetyeivel a 80. percben. A 74. perctől Nagy Gábor is pályára lépett, aki először szerepelt tétmeccsen a felnőtt csapatban. Gábor nem volt megilletődve, kérte a labdát, kereste az összjáték lehetőségét. Maga és mindannyiunk számára bemutatkozását egy bombagóllal tette feledhetetlenné. A 87. percben 17-18 méterről senkitől sem zavartatva lőhetett. A felpattanó labdát középre, a kapufa alá küldte. Így kialakult a 0-5-ös végeredmény. Van egy kis hiányérzete az embernek, de a győzelmet nem kell magyarázni. Hajrá Gara!

További eredmények:

Dunaszentbenedek - Bácsborsód: 0-2

Dunapataj - Rém: 3-1

Kunbaja - Vaskút: 2-2

Foktő - Kisszállás: 1-3

Bátya - Géderlak: 3-3

Dávod - Miske: 2-0

Uszód - Borota: 3-2

 

 

Újabb megye II-es csapatot búcsúztatott a Gara

Gara-Bácsbokod: 3-0 (3-0)

2009.09.09.

Nézőszám: 110 fő

Vezette: Tóth István (Tamás, Lakatos)

Góllövők: Murinyi, Kerezsi, Bakai

Összeállítások:

Gara: Szabó (K. Imre) - Koller, Szemerédi, Császár, Krizsák (Csontos) - Kertész, Bakai, Viszmeg, Kovács (Antal Zs.) - Kerezsi (Jenei), Murinyi (Varró). Edző: Viszmeg István

Bácsbokod: Palásti, Gál (Polyák), Busa, Kovács, Nagy, Margit, Végh, Szvorény, Kölcze, Újházi, Kovács (Hellenpárt). Edző: Horváth Ferenc

Az első félidő statisztikája:

 

Gara

Bácsbokod

Összes lövés

11

6

Kaput eltaláló lövés

10

3

Mellé, fölé

1

3

Fejes kapura

0

1

Szögletek

0

4

A megye II-ben vitézkedő bácsbokodiak látogattak hozzánk a kupában. Több jó név is hiányzott tőlük - hogy legyen mire fogni a vereséget- pl. Tóth, László, Szabó M. A garai csapatban a hétvégén kevesebb szerepek kapók is kezdhettek, így Koller a jobb hátvéd posztján, Krizsák a bal, Kovács pedig a balszélső poszton kapott szerepet.

Már a 7. percben vezetéshez jutott Palásti gólpasszával a garai csapat. Védőjének akarta kipasszolni a labdát, amit Murinyi csípett el, köszönte szépen és ballal az üres kapuba lőtt a visszafutó kapus mellett.1-0. 10. percben egy fölpassz pattant meg egy bokodi védőn, a labda az üresen álldogáló Kerezsihez került. Ferink nem hibázott és 12 méterről a kapuba lőtt. 2-0. 13. percben növelhettük volna előnyünket Kerezsi révén, de a kapus hárított. 16 percben Kertész tálalt egy 30 méteres indítást Bakai elé, ismét védett Palásti. 18 . percben Szemerédit indították ziccerben, sajnos csak belepöckölni tudott a labdába. 22. perben újabb helyzet, Murinyi lőtt nagy helyzetben ballal fölé. Ebben az időszakban kiüthettük volna a bokodi csapatot, ám nem maradt el az újabb találat. Kerezsi lövésébe beleléptek, a labda Bakaihoz került, aki a jobb alsóba helyezett. 3-0 30. percben Kertész gurított vissza Kovácsnak, sajnos nem tudta erőből megrúgni a labdát. A 38. percben feljegyezhettük az első komoly vendég helyzetet. Újházi fejesét védte Szabó kapus bravúrral.

A második félidőben kihasználtuk az összes, vagyis az öt cserelehetőségünket. További gólokat nem tudtunk elérni. Mezőnyjáték folyt a pályán váltakozó sikerrel. A Bokodnak szépíteni sem sikerült, kapufát lőttek ill. a 90. percben K. Imre nagy helyzetben hárított. Nagyobb különbségű győzelemmel is végződhetett volna a meccs már az első játékrész alapján.

Még az első félidőben két fiatalunkat Kollert és Kertészt figyeltem. Nézzük a számokat. Koller a jobb hátvéd posztján játszott 9 jó és 3 rossz passza volt. A szintén jobb oldalon, de előrébb a középpályán serénykedő Kertész 11 jó passzt és 6 rossz passzt ''követett'' el. Mindkét fiatal teljesítménye jó volt, Kertész v.mivel pontatlanabb volt társánál.

Ezzel a győzelemmel várhatjuk az újabb sorsolást a kupában, ahol környékbeli csapatot is pl. Katymárt, Bácsborsódot, Szeremét is kaphatjuk. Hajrá Gara!

 

 

Ez nem a kapusok meccse volt

Bátya-Gara: 3-4 (1-2)

2009.09.06.

Nézőszám: 80 fő (15 garai)

Vezette: Horváth Attila (Hirs, Király)

Sárga lap: Csóti ill. Kertész

Góllövők: Tóth /2/, Kapitány ill. Bakai O. /2/, Szemerédi, Kerezsi

Összeállítások:

Bátya: Nánai, Bogdán, Fekete, Csóti, Perity, Soós, Kapitány, Ajtai, Szabó,Morohity, Tóth. Játékosedző: Perity Roland

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Csontos (Krizsák) - Viszmeg, Kertész, Bakai O., Varró (Antal D.)- Murinyi (Koller), Kerezsi. Edző: Viszmeg István

Hazai pálya helyett, Bátyán játszottunk mérkőzést a bátyai búcsú miatt. Búcsú ide-oda, mi nyerni mentünk. Kerezsi visszakerült sérülése után a kezdőbe, Koller bánta ezt, a kispadra szorult, helyén Viszmeg játszott. A bal oldali emberfogó Krizsák helyett Csontos lett. A jó pályán támadólag léptünk fel, de az idő múlásával védekezésünk elég szellős volt. Több támadásunk is volt, szögleteket rúghattunk, de nem tudtunk betalálni. A 16. percben Szemerédi bombagólja törte meg a gólcsendet. Csapatkapitányunk akkora és olyan gólt rúgott, hogy senki nem hitt a szemének. Kb. 20 méterről eresztett el egy lövést, ami középre a kapufa alá akadt be. A kapus mozdulni sem tudott és mindenki azt nézte, hogy ez most bent van, vagy a hálón kívül landolt... A bátyaiak is próbálkoztak támadásokkal és jó párszor eljutottak a tizenhatosunkig ill. beadásig. Ezt tehették hiszen a jobb szélen Viszmeg nem ért vissza a támadásokból védekezni és a másik oldalon Varró is fáradnak tűnt. Így a középpálya közepén hiába rohangált Szemerédi, Bakai és Kertész ide-oda, mindig volt egy üres hazai játékos. Szerencsére a hazai lövéseik messze elkerülték kapunkat, beadásaik sem jelentettek veszélyt, vagy a garai védők egyszerű eszközökkel tisztáztak. Szóval nem volt igazi a középpályás játékunk, értem ez alatt a támadást és védekezést együttesen. Ám helyzeteket kialakítottuk és a 39.-ben Bakai Olivér növelte előnyünket, a bizonytalan kapusról kipattanó labdát lőtte higgadtan a kapuba. A lefújás előtt, a 45. percben váratlanul egyenlített a bátyai csapat. Tóth csatáruk lövése a jobb sarokba tartott, Szabó rajta volt a labdán, de a kezei között kicsúszott a labda és szépítettek a bátyaiak.

A szünetben próbálta edzőnk felhívni a figyelmet a hibáinkra, különösen a középpályás szélső védekezésre. A második félidő elején, 51. percben Murinyi kiváló passzából Bakai rúgott szép gólt. 1-3. Gyorsan jött a válasz, az 55. percben a tizenhatosunk közvetlen előterében szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. Kapusunk a bal oldali kapufához állította a sorfalat, ő maga a jobb oldalt fogta, de sajnos a jobb felsőbe csavarta Tóth a labdát, 2-3. Igyekeztünk frissíteni, Varró helyett Antal D. állt be. Helyzetei neki is voltak sajnos kihagyta, csak úgy mint Kerezsi, aki egymaga rúghatott volna 2-3 gólt. A 75-ben azonban Kerezsi jól célzott és növelte előnyünket, 2-4. Sajnos nem tudtuk kivédekezni a hátralévő időt. A lesre játszó garai védők mögé Antal D. futott be, sajnos a lestaktika így nem jött be és újból csak egy gól volt a különbség a két csapat között, 3-4. A meccsen több gól nem esett. Közel álltunk a gólszerzéshez több alkalommal is. Sajnos a két idősebb sporttárs is megakadályozott ebben minket. Büntetőt hoztak ki a tizenhatos elé, szabálytalanságokat néztek el, alaposan bosszantották az idegeket sorozatos tévedéseikkel. Peritynek eltűrték, hogy egész meccsen kritizálta őket. Még szerencse, hogy a fiatal kollégájuk jól lengetett. A csapat, ha nehezen is, de nyert. Különösebb gond nélkül játszottak a védők, a középpályán Bakai és Kertész játszott jól. Elől Murinyi adott három gólpasszt, Kerezsi, ha berúgja a helyzeteit a ''mennybe mehetett volna''. Hajrá Gara!

További eredmények:

Kisszállás Községi SE. -  Kunbajai SE.                     0     :  3

Rémi Szabadidő SE.    -  Dávod SC.                        0     :  5

Miskei Amatör LC.     -  Dunaszentbenedeki KSE.    9     :  1

Bácsborsódi SK.        -  Uszódi KSE.                       4     :  1

Borotai SE.               -  Tataházi Petőfi TSZ. SK.     6     :  2

Géderlaki KSE.         -  Foktői KSE.                        4     :  0

Dunapataji KSE.        - Vaskúti Bácska SE.              0     :  3

 

 

Rosszul kezdődött

Foktő - Gara: 2-8 (2-3)

Foktő, 2009.08.30 vasárnap

Nézőszám: 80 fő

Vezette: Lakatos (Rátkai, Horváth)

Sárga lap: Varró

Góllövők: 3 és a 8-as (nem tudom kiolvasni a nevüket) ill. Murinyi /3/, Koller, Varró, Bakai O., Viszmeg, Kertész.

Összeállítások:

Gara: Szabó (K. Imre) - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Krizsák (Csontos) - Koller (Antal D.), Bakai O. (Jenei), Kertész, Varró (Szatmári) - Murinyi, Viszmeg (Kovács). Edző: Viszmeg István

Jó korán megérkeztünk már a Foktői pályára. Szemrevételeztük, jó gidres-gödrös volt, sajnos az öltözők, az illemhely finoman szólva maradi volt. Kerezsit, a hazaiak megkérdezésével a sporttárs nem engedte játszani a gipsze miatt. Gondolták ezzel is kevesebb esélyt adnak nekünk.

Már az 5. percben vezetést szerzett a hazai csapat. A tizenhatoson belül a foktői csatár elfejelte a labdát, majd leérkezésekor a mellette álló Antal Zs.-re esett. A sporin kívül senki nem látta a szabálytalanságot, büntetőt ítélt. Ezzel a kamu tizenegyessel kirajzolódott a kép, hogy nem minket fog segíteni a kalocsai sporttárs. Gyenge partjelzői a leseket tévesen ítéltek még, katasztrófális volt a működésük. A garaiak nem adták meg magukat és ha nehezen is, de a 26. percben Koller szerencsés góljával egyenlíteni tudtunk. Ebben az időszakban további kihasználatlan helyzeteink is voltak. A 32. és percben Murinyi révén átvettük a vezetést, majd a 38-ban Varrónak köszönhetően növeltük is előnyünket. Ezek után tizenegyest ítélt meg a spori javunkra, amit Antal Zs. a külső kapufára rúgott. Ez után jött az örök focitörvény, Császár hibája után gólt kaptunk. A mérkőzést saját magunknak tettük szorossá a kihagyott büntetővel és a hibával. A játékunkkal nem volt különösebb gond, csak éppen ezen a pályán játszani nem lehet a göröngyök, vakondtúrások, lyukak miatt.

A második félidőből kb. negyed óra kellett elteljen, hogy beinduljon a garai henger. Bakai O. nyitotta a gólok sorát, majd 70. percben Murinyi, 71-ben Viszmeg, a 84-ben ismét Murinyi és legvégül Kertész egy egyéni szóló után a 89. percben beállította a 8-2-es garai győzelmet. A második félidőben a garai csapat kedvére alakította ki a helyzeteket, könnyen kétszámjegyű is lehetett volna a győzelem. Antal D. is kiharcolt egy tizenegyest, amit ő maga hagyott ki. A foktői csapat a második félidőben csak ritkán jutott el a kapunkig, teljesen elfáradtak, mi pedig a cseréinkkel frissíteni is tudtunk.

Ismét megérdemelten -ha az elején nehezen is- nyert a garai csapat. Hajrá Gara!

További eredmények:

DUNASZENTBENEDEK - RÉM 6-1

TATAHÁZA - BÁCSBORSÓD 0-6

KUNBAJA - GÉDERLAK 1-1

BÁTYA - BOROTA 6-1

DÁVOD - DUNAPATAJ 3-1

USZÓD - MISKE 3-1

VASKÚT - KISSZÁLLÁS 4-0

 

 

Jó passzban a Gara

BÁCS MEGYEI KUPA 1. FORDULÓ

Gara - Érsekcsanád: 4-1 (1-1)

2009. augusztus 26. szerda

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Rácz Béla (Bánóczky, Csovcsics)

Góllövők: Bakai O. /2/, Viszmeg, Kerezsi ill. Nagy

Összeállítások:

Gara: Szabó (K. Imre) - Antal Zs. (Kerezsi), Szemerédi, Császár, Kovács (Csontos) - Koller, Kertész (Jenei), Bakai O., Varró - Murinyi (Antal D.), Viszmeg. Edző: Viszmeg István

Érsekcsanád: Kazinczi, Taba (Király), Farkas, Vidákovics B. (Bajusz), Ritter, Markó, Bajnok, Szávai, Vidákovics G., Nagy, Kovács. Edző: Koszorús János.

A megyei kupa első fordulójába a megye II-ben két forduló alatt négy pontot begyűjtött, alaposan megfiatalított Érsekcsanádot sorsolták Garára. Szerettünk volna nyerni a meccsen és az eddig kevesebbet játszóknak minél több lehetőséget adni.

V.ki még ki sem ért a meccsre, már vezetett is a csapatunk. A 2. percben Kertész gurította be a lyukba a labdát és Viszmeg megszerezte a vezetést a Garának. Ez után váltakozó küzdelem zajlott a pályán, ám folyamatosan a hazai csapat akarata érvényesült. Irányítottuk a játékot, helyzeteink voltak. Középpályán remekül mozgott, futottak, passzoltak, kereste a labdát a vendég csapat. A félidő végén egy szabadrúgás után röviden tudtunk felszabadítani és 20 méterre a kaputól a csanádi Nagyhoz került a labda. Lövésre biztatták a fiatal játékost, aki akkora gólt rúgott Szabó kapujába, hogy mindenki csak lesett. Döntetlen állással vonultunk pihenőre.

A második félidőben a megbeszéltek szerint elkezdtünk cserélgetni. A friss emberekkel és a jó napot kifogó középpályás sorral magunk javára fordítottuk a meccset. A remekül játszó Bakai az 53. percben vezetéshez juttatta csapatunkat, majd 5 perccel később Kerezsi növelte előnyünket. Ekkor a vendégek edzője is elkönyvelte csapata vereségét. A garaiak további ziccereket dolgoztak ki, sajnos ebből csak újból Bakai talált be a 73. percben. Lehetett volna nagyobb is a különbség, Gara csapata lefocizta az eggyel magasabb osztályban jegyzett csanádiakat. Rácz sporttárs jól vezette a meccset, lapot sem osztott ki a meccsen, igaz nem is volt indokolt. Hajrá Gara!

 

 

''Tyú, tyú, tyú, szivatyú''

Gara - Kunbaja: 8-0 (3-0)

2009.08.24.

Nézőszám: 100 fő

Vezette: Tóth Sándor (Ceglédi, Tüske)

Sárga lap: senki ill. Varga

Góllövők: Varró /2/, Murinyi /2/, Kerezsi /2/, Viszmeg, Szemerédi

Összeállítások:

Gara: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Krizsák (Kricskovics) - Koller (Csontos), Kertész, Varró (Kovács), Szatmári (Murinyi) - Bakai O. (Kerezsi), Viszmeg (Suhanyeczki). Edző: Viszmeg István

Kunbaja: Herke, Molnár, Kubina, Ótott, Tóka, Rapi, Kővári, Szalai (Varga Mi.), Varga Ma., Torma, Szűcs.

A múlt heti meccshez képest akadtak változások a csapatban, igaz volt is kiből válogatni. K. Imre, Jánosik, Hetyei, Antal D., Antal T. a lelátón kapott helyet. Jenei ült még a többiekkel együtt a kispadon. A kezdőből Csontos kikerült és Krizsák lett az egyik emberfogó. A másik Antal Zs. lett, Szemerédi beállós, Császár a söprögető helyére tért vissza. Középpályán nem volt különös meglepetés. Elől sem, talán annyi, hogy a nemrégen műtött Kerezsi még padon volt, Murinyival egyetemben.

A mérkőzés egészét tekintve a Gara irányítása alatt volt. A 14. percben Viszmeg kezdte meg a gólgyártást, majd Varró egy szép szabadrúgásból a 18. percben növelte előnyünket. A 30. percben Szemerédi egy Kertésztől visszakapott labdát lőtt okosan a hosszúba. Ezzel kialakult a félidő végeredménye. Ötletesen, sokat mozogva, tetszetősen játszott a csapat, teljesen más felfogásban, mint Kisszálláson. Hozzáteszem, az ellenfél is más volt, számunkra nagyon ízlett a játékuk.

A második félidőben már sokat tudtunk cserélni, v.ki egész félidőt, v.ki kevesebbet kapott, azt hiszem panaszuk nem lehetett. Kerezsi, Murinyi beállításával igazi örömfocit láthattunk. Volt itt minden bombaszabadrúgás, trükkös szabadrúgás, tili - toli, sakk matt helyzet. Igazi örömfocit láthatott a közönség. A kunbajai csapat asszisztált a meccshez és jókora zakóba futott bele. Vígan kiabálhatta Kerezsi apja szokásos rigmusát: ''Tyú, tyú, tyú, szivatyú''!

Tóth sporttársnak és segítőinek eredmény befolyásoló tévedésük nem volt. Bár jó pár bedobást alaposan elnéztek, amivel hergelték a közönséget és a vendégjátékosokat. Pár túlfűtött kunbajai fiatalt 1-2 sárgával lehetett volna jutalmazni, akadt egy két alattomos belépőjük.

Nagyon jól sikerült ez a vasárnapi meccs, reméljük hasonló jó folytatást tudunk produkálni. Ám senki nem szabad elszálljon ettől az eredménytől, nehogy előforduljon a kisszállásihoz hasonló meccs. Hajrá Gara!

 

A II. Forduló eredményei :

       Dunapataji KSE.         -  Dunaszentbenedeki KSE.               1     :   2

       Rémi Szabadidő SE.    -  Uszódi KSE.                                 0     :  5

       Miskei Amatör LC.      -  Tataházi Petőfi TSZ. SK.              9     :  1

       Bácsborsódi SK.          -  Bátyai SE.                                   4     :  1

       Borotai SE.                 -  Foktői KSE.                                 2     :   3

       Garai KSE.                 -  Kunbajai SE.                                8     :   0

       Géderlaki KSE.           -  Kisszállás Községi SE.                   3     :  2

       Vaskúti Bácska SE.     -  Dávod SC.                                    1     :  0

 

 

Kisszállás - Gara: 3-1 (1-0)

2009.08.15. (szombat)

Vezette: Wittmann (Bánóczky, )

Nézőszám: 30 fő

Sárga lap: Berta, Szűcs, Faragó Á. ill. Szemerédi, Szatmári

Góllövők: Csernák /2/, Kiss ill. Viszmeg

Összeállítás:

Kisszállás: Labancz, Novák, Berta, Bakos, Szűcs (Farkas), Pipicz, Csernák (Faragó Á.), Tóth (Faddi), Bajkó, Faragó T. (Kránicz), Kiss.

Gara: Jenei - Császár (Antal T.), Antal Zs., Szemerédi, Csontos (Krizsák) - Kertész (Kovács D.), Viszmeg, Varró, Koller (Antal D.) - Hetyei (Szatmári), Bakai O. Edző: Viszmeg István

A kapuban a nyaraló Szabó helyett Jenei védett, előtte a szokásos hátvédsor. A középpályán pedig Koller, Varró, Viszmeg, Kertész négyes. Csank János, a zalaegerszegi mester mondta az első fordulóban csapatára, hogy most ismerkednek egymással. Ez nálunk is így volt, főleg a középpályánkon. Varró vidéken dolgozik, nem tud edzeni, Kertész is jobbára nyaralt az elmúlt hetekben, Viszmeget pedig most láttuk viszont, ő sem volt még köztünk.

A kisszállási csapat a múltkori találkozáshoz képest megfiatalított együttes, ismerős arc nem sok akadt. Hazai pályán támadólag léptek fel, lendületesen fociztak. Mi is próbáltuk járatni a labdát, cselezni, passzolni. Ám a keménységükről mindig is híresek voltak, sikerült minket a saját térfelükön lefautolniuk. Így hamar elvették a kedvünket a cselezgetésektől, a harmadik passz sem jött össze, általában sikerült megfélemlíteniük minket. Hetyei, majd később Koller is cserét kért a mérkőzés folyamán sérülés miatt. Helyzetünk nem sok akadt, első félidőben Császár fejese, majd a másodikban Viszmeg gólján és Antal D. külső kapufás lövésén kívül semmi. Első félidő az ő vezetésükkel zárult, majd a másodikban Varró negyven méteres labdája után kb. 8 méterről Viszmeg belsőzte a kapus felett, a kapufa alá a labdát. Nem sokkal ezután ismét magához ragadta a vezetést a hazai csapat és nálunk nem volt olyan egyéni teljesítmény , aki a csapatot ki tudta volna húzni a gödörből. Sajnos gyengén játszottunk, néhányunknál az edzéshiány is alaposan meglátszik. Pontrúgásaink semmi veszélyt nem jelentettek a kisszállási kapura, ebben is javulnunk kell. Tovább és többet kell dolgoznunk edzésen, ha előrébb akarunk lépni. Hajrá Gara!

Az I. Forduló eredményei :

       Tataházi Petőfi TSZ. SK. -  Rémi Szabadidő SE.    2     :  0

       Kisszállás Községi SE.- Garai KSE.   3     :  1

       Dunaszentbenedeki KSE. -  Dávod SC. 1     :  4

       Kunbajai SE. -  Borotai SE. 4     :   1

       Foktői KSE.-  Bácsborsódi SK.  0     :   5

       Bátyai SE.-  Miskei Amatör LC.  1     :  3

       Géderlaki KSE.-Vaskúti Bácska SE. 6     :  1

       Uszódi KSE.- Dunapataji KSE.  2     :  1