2009/2010-es év felkészülési meccsei

 

           TAVASZI felkészülési meccsek

Gara-Bácsbokod: 5-2

2010.02.27.

Vezette: Serdült Sándor

Gól: Mészáros, Murinyi, Viszmeg, Bakai O., Kovács.

Összeállítás: Szabó - Kricskovics, Antal Zs., Császár, Varró - Viszmeg, Bakai O. (Jenei), Kertész (Kovács), Koller (Nagy) - Murinyi (Antal T.), Mészáros (K Imre). Edző: Viszmeg István

Szombati edzőmeccsünkön már kevesebb hiányzóval tudtunk felállni. Ám érzékeny veszteségeink vannak Szemerédi körme a sükösdi összecsapást bánta, jelenleg nem tud cipőt húzni lábára. Kerezsi még hetekig harcképtelen. Antal Dávid bokájára kapott rúgást Sükösdön.

Nagy erejű széllel szemben kezdtük a mérkőzést. A megye II-s vendég csapatot pedig a szél támogatta. Ennek ellenére nem ők, hanem mi rugdostuk a gólokat és az első félidőt garai vezetéssel zártuk. A másodikban félidőben Garát "támogatta" a széljárás, ám a hazai gólgyár nem állt le és a második félidőben kiütöttük a magasabb osztályban jegyzett vendégeinket.

A mérkőzés folyamatát nagyban befolyásolta az erős szél, messzemenő következtetést szerintem kár levonni. A győzelem jót tett a csapatnak, de még van mit gyakoroljunk. Hajrá Gara!

 

 

Csak szögletre ne rúgjuk

Sükösd-Gara: 4-1 (3-1)

2010.02.25. csütörtök

Nézőszám: 15 fő

Vezette: Rácz Béla

Garai góllövő: Bakai O.

Összeállítás:

Gara: K. Imre - Antal Zs., Császár, Szemerédi, Varró (Jenei) - Antal T. (Nagy), Bakai O., Viszmeg, Kovács (Engert) - Murinyi, Antal D. (Kertész). Edző: Viszmeg István

Elmaradt edzőmeccset pótoltunk a sükösdi „B” pályán lámpafény mellett. Több hiányzónk is akadt első edzőmeccsünkön, ami meg is látszott a csapat játékán.

Előre való játékunk akadozott, a félpályán túlra nehezen vittük fel a labdát, nem hogy a sükösdi kapu elé. Pontatlanok voltunk, nehezen értettük meg egymást. Ez nem csak elől mutatkozott meg, hanem a védővonalban is. Két gólt fejeltek a hazaiak szögletrúgás után, egyet egy röviden felszabadított szöglet után kaptunk a hosszú pipába. A negyedik gólunkat pedig a kimozduló védelem mögött bent ragadt középpályás figyelmetlenségéből. Egyetlen gólunkat Bakai Olivér szerezte, aki a sükösdi kapus felett átemelte a labdát. A meccset egy mondattal összefoglalta Viszmeg mester: "Futottunk egy jót."

Győzelem irreális körülmények között.

 

 

ŐSZI felkészülési meccsek

Nem ennek lett szánva...

Gara - Fortuna: 4-7

2009.08.11. (kedd)

Vezette: Serdült Sándor

Nézőszám: 30 fő

Góllövők: Antal Zs. /2/, Antal D., Suhanyeczki

Összeállítás:

I. félidő: Szabó (Jenei) - Császár, Antal Zs., Szemerédi, Csontos - Hetyei, Koller, Bakai O., Szatmári-Antal D., Murinyi. Edző: Viszmeg István

II. félidő: Jenei (K.Imre) - Krizsák, Antal Zs., Szemerédi, Jánosik - Antal D., Bakai O., Koller, Kovács - Suhanyeczki, Murinyi.

Keddi edzés helyett a kispályás Fortuna csapatával csaptunk össze. Apropója a meccsnek, hogy Mihálovics István leendő szponzorunk csapata a Fortuna és szerettük volna az egyik alkalmazottját is leigazolni tőlük. Szóval barátságos, számunkra önbizalom növelő meccset szerettünk volna. Az ellenfél ahogyan gyülekezett láthattuk, hogy nem készületlenül jönnek a meccsre. Rutinos öreg rókák alkották a csapatot. Így pl. az érsekcsanádi Bor Sanyi, a katymári, most Bácsbokodon játszó Tóth Ferenc és a Csődör becenevű kapus, továbbá a Nagybaracskán focizó Császár, v.mint régebben a Hajósban játszó Krastek Feri és az extöltési Walter Zsolti. Szóval nem volt rossz keretük.

Szó, mi szó sikerült kikapnunk tőlük és tegyük hozzá elég simán. Kerezsi elölről nagyon hiányzott, középről Varró sem volt jelen. Hátul szokásosan bakiztunk. Kevés helyzetet alakítottunk ki, ötlettelenek, elképzelés nélkül játszottunk. A vendégek pedig irányították a játékot, ha alkalom volt kontráztak, nem látszott, hogy most jöttek le a kispályáról és meglennének illetődve. Ezek után nagyon össze kell kapnunk  magunkat, hogy szombaton győzni tudjunk. Hajrá Gara!

 

 

Ízelítő a szerb fociiskolából

Regőce - Gara: 6-1 (2-1)

2009.08.08. (szombat)

Nézőszám: 30 fő

Garai góllövő: Kricskovics Marin

Összeállítás: Szabó - Császár, Antal Zs., Szemerédi, Csontos - Kricskovics, Koller, Varró, Szatmári - Murinyi, Bakai O. Edző: Viszmeg István

Pályára léptek még: Jenei, Kovács, Antal T., K. Imre, Nagy G., Antal K.

A szomszédos szerbiai faluba, Regőcére utaztunk el szombaton. Jó kapcsolat van velük ismét kialakulóba, ami főleg a sport terén nyilvánul meg. Sajnos a tőlünk 10 km-re fekvő faluba, saját határátkelő híján, Hercegszántó fele kell mennünk, vagy másfél órás utazással juthatunk el hozzájuk. A fogadás után, este 6-kor került sor a mérkőzésre, ahol azok játszottak, akiknek volt útlevelük és kedvet éreztek a kiruccanáshoz. Így a felnőttből páran otthon maradtak, ám az ifistáktól néhányan bemutatkozhattak a felnőtt csapatban. Így többnek az első nemzetközi meccse volt és az első felnőtt meccs is. (Nagy G., Antal K.) Míg első nemzetközi meccse K. Imrének, Kricskovicsnak, Csontosnak volt.

Szóval jó hangulatban vártuk a meccset, a 2 évvel ezelőtti kirándulásból már tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp az este. A hazaiak közül kevés ismerős maradt a múltkori csapatból, bár az ifjabbak közül akadt egy-két ismerős arc.

A meccs jó tanulsággal szolgált számunkra. Kerezsi hiányát jól megéreztük, a középpályán átgázoltak rajtunk. Szervezettek voltak, sokat futottak, nem volt elveszett labda. Emellett technikásak, agresszívak, szóval alaposan meggyűlt velük a bajunk. Hátul néha hajmeresztőket hibáztunk, igazából nem ment a csapatnak. Az első félidőben még úgy ahogy tartottuk magunkat, Kricskovics bombája révén szépítettünk is, de a másodikban lekontráztak minket és alapos verést kaptunk.

Minden esetre jó tanulság lehet a meccs. Bár azt hozzáteszem, ilyen csapattal a megye III-ban kevéssel fogunk találkozni. Hajrá Gara!

 

 

Dávod - Gara: 4-6 (2-1)

2009.08.01. (szombat)

Vezette: Bugyáki Attila

Góllövők: Kerezsi /3/, Hetyei/2/, Bakai O.

Gara: Jenei - Holczer, Csontos, Szemerédi, Jánosik- Hetyei, Bakai, Varró, Kovács- Murinyi, Kerezsi. Edző: Viszmeg István

II. félidő:

K. Imre-Antal T., Varró, Szemerédi, Jánosik- Hetyei, Bakai, Csontos, Kovács- Murinyi (Jenei), Kerezsi.

Ezen az edzőmeccsen nem voltam, így az elmondottakra támaszkodom. Alaposan felforgatott csapattal álltunk ki Dávodon. Körvonalazódik kire is számíthatunk a jövő évben. A táncosok nem állhattak az edző rendelkezésére és nyaralók is bőven vannak még a keretben.

Az első félidő gyenge garai játékot hozott, de ezt foghatjuk az összeszokottság hiányára és több kezdőjátékosunk is hiányzott.

A második félidőben az egész garai csapat kiemelkedett, az elsővel ellentétben, amikor nem a fociról szólt a mérkőzés. Fiataljaink is helytálltak ill. a két kapus - Jenei és K. Imre - is jól védett. K.Imre tizenegyest is hárított. Murinyi egyik dávodi védővel különbözött össze, ez a frissen megszerzett csapatkapitányi karszalagjába is kerülhet. Hajrá Gara!

 

 

Gara - Dávod: 3-1

Nézőszám: 70 fő

Vezette: Serdült Sándor

Góllövők: Hetyei, Bakai O., Murinyi

Összeállítás:

Gara: 1. félidő: Szabó (Jenei) - Szemerédi, Antal Zs., Császár, Csontos - Kricskovics, Bakai O., Varró- Hetyei, Murinyi, Antal D. Edző: Viszmeg István

2. félidő: Jenei (K. Imre) - Szemerédi, Antal Zs. (Antal T.), Császár, Kricskovics - Holczer (Kovács D.), Bakai O., Varró-Antal D. (Hetyei), Murinyi, Kerezsi.

Támadóbb felfogásban léptünk pályára Dávod ellen. Három csatárral és három középpályással álltunk fel. Széleinket nem igazán tudtuk játszatni, beadások nem voltak, középen erőlködtünk. Nem ment igazán a játék most sem, minden esetre Hetyei góljával mi vezettünk, majd a Dávod egyenlített. Döntetlen állással vonultunk pihenőre. A második félidőben voltak változások. Murinyi, majd Bakai Olivér góljával átvettük a vezetést. A második félidőre a vendég csapat teljesen elfáradt és végig a Gara csapata irányította a meccset  és nyerte meg megérdemelten. Javulni kell még játékban és a többiek is lassan bekapcsolódnak a munkába. Hajrá Gara!

 

 

Ez félbeszakadt...

Katymár - Gara: 4-1 (3-1)

2009.07.25. szombat

Nézőszám: 60 fő

Vezette: Lajos bá

Összeállítás:

Gara: Szabó - Szemerédi, Antal Zs., Császár, Csontos - Hetyei, Bakai, Varró, Szatmári (Suhanyeczki) - Kerezsi, Murinyi.

2. félidő: Jenei- Szemerédi, Antal Zs., Császár, Csontos-Antal D., Bakai, Varró, Suhanyeczki - Kerezsi, Murinyi.

Még most sem állhatott mindenki az edző rendelkezésére szombaton Katymáron. Hetyeit a jobb szélső helyén próbálgatja Viszmeg mester, Szemerédit pedig emberfogóban, más különösebb nem volt az összeállításban. Elég tompán fociztunk, sajnos nem ment senkinek igazán a játék. Ennek megfelelően, potya, öngól, tizi, helyzetnélküliség jellemezte a Gara játékát. A Katymáriak pedig hajtottak, daráltak, el kell ismerni jobbak voltak. 1-0 után Kerezsi fejesgóljával szépítettünk. Majd a szünetben történt pár változás a csapatban, bár Szatmári sérülés miatt már korábban cserét kért.

A második félidő nem sokáig tartott. Sajnos Lajos bá is lapok nélkül, jószívűen vezette a meccset. Ami több vitatott ítélet, durváskodás után lökdösődésbe fulladt. Hibás volt a bíró is, mi is és a hazai csapat is. Így kb. 5-10 perc után véget ért a mérkőzés. Felejtős meccsek közé tartozik ez is.

Az ifjúsági csapatunk győzött, több idegenlégióssal megtűzdelve. Kár, hogy nem játszanak tovább a srácok így együtt...

 

 

Hagyományőrző edzőmeccs

Felsőszentiván - Gara: 4-4 (4-1)

2009.07.19.

Vezette: Valuch

Nézőszám: 60 fő

Góllövők: Antal D., Varró, Kerezsi, Murinyi

Összeállítás:

Gara I. félidő: K. Imre - Szemerédi, Antal Zs. Császár, Csontos - Antal T., Kertész, Szatmári, Kovács D. - Antal D., Hetyei. Edző: Viszmeg István

II. félidő: Szabó - Antal Zs., Szemerédi, Császár, Csontos - Mojzes (Hetyei), Varró, Kertész, Szatmári - Murinyi, Kerezsi.

Szezon eleji kezdés volt a javából, a már szokásos nyári edzőpartnerünkkel. Az edzéseken elég kevés játékos jelent meg ifiből és a felnőttből egyaránt. Nyaralások, munka, gyakorlat, a nagy meleg miatt elkerülték jó néhányan az edzést. Az első félidőben így elég vegyes csapat futott ki a pályára, jó pár ifistával megtűzdelve, akinek már a lábában volt egy meccs.  Vitatott büntetővel vezetett a hazai csapat, majd Szemerédi rúgott öngólt és két fejes gólt kaptunk oldalról történő beadásból. Egy tizenegyessel tudtunk szépíteni. Kesze - kusza csapat volt pályán az első félidőben, megkockáztatom, így többet nem valószínű, hogy felállunk.

A második félidőre megérkezett a felmentő sereg. Dunafalván voltak társaink kispályázni. A második félidőt már a garai csapat uralta és akár több gól is eshetett volna mindkét oldalon. Sikerült egyenlítenünk, ez nagy fegyvertény. Mindkét csapaton látszott, hogy csak most formálódik. Koller ifiben szerzett sérülése miatt nem játszott. Mojzes bemutatkozása a felnőttben biztató volt, nem illetődött meg a lehetőség miatt. Hajrá Gara!

 

Ifjúsági eredmény: 1-4 Góllövők: Mojzes, Antal I. D., Antal II. D., Cobor.

Nagyon sok hiányzója volt a csapatnak. A felnőttnél számításba vett Koller, Kertész és Antal I. D. is az ifit erősítette. Sőt még Antal II. D. és kisegített minket és ha már ott volt rúgott egy bődületes gólt, a kint bámészkodó kapus felett. Voltak biztató jelek, nyertünk, de remélem ennél még több ifista néz le meccsre és főleg edzésre. Gyerünk fiúk!