MELYIK KRUMPLI MIRE JÓ? A szétfőlő, úgynevezett lisztes húsú burgonyák kiválóak pürének vagy sütemények tésztájába, de nem valók sütésre, amelyik meg sütni jó, az az előbbi célra nem válik be. Pürének ajánlható fajta például az Ella, míg sütni például a Rózsa való. Ha a vásárlásnál nem sikerül megállapítani a krumpli fajtáját, akkor sütéshez inkább vöröses színű krumplival érdemes próbálkozni, püréhez pedig inkább fehéressel. (Ettől az ökölszabálytól azért nem szabad túl sokat várni, mert mint "szuper" írta levelében, például a McDonald's nálunk kifejezetten fehér krumplit termeltet a hasábburgonyájához.)
SZÍNMENTÉS A meghámozott, feldarabolt burgonya a levegőn könnyen megfeketedik, ezért tartsuk víz alatt.
HA SÜTNI LESZ... Az olajban (zsírban) sütés előtt a krumplit (ha főztük, ha áztattuk) gondosan le kell szárogatni. Különben a forró zsiradékban gőz képződik, és a krumpli nem sül, hanem csak párolódik.