BURGONYÁVAL TÖLTÖTT PIROG
A tésztához: 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, másfél dkg élesztő, 5 dkg zsír a sütőlap és a pirogok bekenéséhez, 1 tojás, só ízlés szerint.
A töltelékhez: 25 dkg burgonya, 3 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 3-4 dkg margarin, 1 kemény tojás, só ízlés szerint.
Elkészítése: Nem túl kemény, nem túl lágy tésztát gyúrunk. Megkelesztjük. Pirogot formálunk belőle, amelyet megtöltünk burgonyatöltelékkel és összehajtjuk.
A töltelékhez főtt és kihűlt burgonyát áttörjük, vajjal ízesítjük. A vöröshagymát a margarinban megpirítjuk, a kemény tojást apróra vágjuk, és a burgonyával elkeverjük. A pirogokat kizsírozott sütőlapra rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, és kelni hagyjuk. Mielőtt a sütőbe tesszük, tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük, mig szép piros nem lesz.