SAJTOS GOMBÁS SERTÉSSZELETEK
20 dkg gombát apróra összevágunk. Egy kis fej finomra vágott hagymát kávéskanálnyi zsíron megfonnyasztunk és beletéve a gombát, nyílt láng felett megpirítjuk. Közben megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Ha zsírjára pirult, megszórjuk egy mokkáskanálnyi liszttel, egy pillanatig együtt pirítjuk, majd egy tojást hozzátéve, gyorsan sima péppé keverjük és levesszük a tűzről, kihűtjük, Közben sovány sertéskarajból (kicsontozva) 8 kisebb szeletet vágunk le, kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, kevés felhevített zsírban mind a két oldalát megsütjük és tűzálló tálba tesszük.
Egyenletesen elosztva, szétterítjük rajtuk a gombapépet, majd mindegyiket beborítjuk egy-egy vékony szeletke főtt, sovány sonkával, majd egy-egy szelet vékonyra vágott óvári sajttal, de úgy, hogy a sajt mindenütt eltakarja. Ekkor meglocsoljuk egy kevés olvasztott vajjal és előmelegített, forró sütőben, felső lángos úgy sütjük meg, hogy a teteje aranysárgára piruljon. Párolt rizskörettel tálaljuk, és jól illik hozzá a fejessaláta is.