RAKOTT PECSENYE

Hozzávalók : 8 szelet kicsontozott sertéskaraj, 1 kg burgonya, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg füstölt szalonna, só, 4-5 szem bors + törött bors, 2 babérlevél, 2 borókabogyó, késhegynyi kakukkfű, 1-1 csokor kapor, petrezselyem, snidling, kevés mustár.

Elkészítése: Hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy mély tűzálló tálat, és beleterítjük a meghámozott karikákra vágott burgonyát, amit enyhén megsózunk. Közérakjuk - szórjuk a borsot, babérlevelet, borókabogyót, kakukkfüvet és ráfektetjük a vékonyra vert, enyhén beborsozott, alsó felén vékonyan bemustározott hússzeleteket, hogy teljesen befedje. Tetejére simítjuk az áttört túrót, amelyet a finomra vágott zöldfűszerekkel és kevés sóval ízesítünk, A tálat alufóliával szorosan lezárjuk, és a sütőben kb. egy óráig sütjük. Ezalatt a belevalók megpuhultak, és átvették egymás zamatát, ízét.

«