TTTTTT RAKOTT KÁPOSZTATTTTTT

Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 10 dkg darált sertéshus, fél csomag szójagranulátum, 40 dkg rizs, 1 pohár tejföl, ételizesitő, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy késhegynyi őröltbors, 2 evőkanál zsir, vagy olaj.

Elkészítése: A káposztát csikokra vágva sós vízben megfőzzük. A szójagranulátumot meleg delikátos vízben áztatjuk 15-20 percig, majd leszürjük. A vöröshagymát a zsíron világosra piritjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, borsot, a darált húst, a szóját, (nyáron paradicsomot és zöldpaprikát is tehetünk), egy pohár vízzel felengedjük, és puhára pároljuk. Beletesszük a rizset, és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön addig főzzük, míg a rizs megdagad. Egy tűzálló tál aljára terítjük a káposzta felét, erre a rízs következik, majd beboritjuk a maradék káposztával. A tetejére simítjuk a pohár tejfölt, és forró sütőben sütjük, mig a tejföl kissé pirulni nem kezd.

«