SAJTOS RAKOTT ZÖLDSÉG
Hozzávalók : 1 kg zöldség (zöldbab, sárgarépa, spárga, karalábé, kelbimbó vagy karfiol), 3 dkg vaj, 3 dl tej, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt parmezán, vagy edami sajt, l evőkanál olaj, só.
Elkészítése : Bármelyik fent felsorolt zöldségből készíthető, de süthetjük vegyesen is. A zöldséget megtisztítjuk, ha kell eldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. A lisztből a tejjel és a vajjal besamelt főzünk (tej helyett főzhetjük a zöldség főzővizéből is), a tűzről levéve a tejföllel elkeverjük, és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét kiolajozott tűzálló tálra fektetjük, rásimítjuk a mártás felét, erre ismét zöldség jön, és befedjük a mártással. Meghitnjük a maradék sajttal, és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk tul barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.