SAJTOS SÜLT HAL
Hozzávalók : 50 dkg tonhal, 8 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, szerecsendió, citromlé.
Elkészítése : A fölengedett tonhalat megsózzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és 4 dkg vajjal kikent alufóliába csomagolva, a sütőben megsütjük. Elkészítjük a mártást: 4 dkg vajat a liszttel meg a tejjel sűrűre főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és azt a levet, amit a hal a sütés során a fóliába engedett, sót meg egy csipet reszelt szerecsendiót. A halszeleteket tűzálló tálra fektetjük, leöntjük a mártással, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és a sütőben megpirítjuk. Apró, metélőhagymával meghintett főtt burgonyát adunk hozzá.